X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka nie nie skalpel w ciazy sobie darowalam hehe :)
    A bieganie ekstra endorfinki , niestety ja biegac nie moge ale to dluzsza historia nie bede marudzic :) Na penwo po ciazach wrocimy do ulubionych zajec :)

Olu dla mnie rownież i to bardzo bardzo hehe :)

Milej nocki dziewczeta ja tez juz lece spac :*

ola.321 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki cieszę sie, ze mogłam niektóre z Was uspokoić :) teraz nie ukrywam, ze liczę na Was...pomimo,ze wieczór był fantastyczny , odcinek wyjątkowy, przepiękne choreografię i wzruszyłem sie kilka razy, tak mnie to poruszyło!!! To niestety na wejściu miałam pewien incydent, który spowodował, ze cała ekscytacja mi minęła... :( przed wejściem była bramka do wykrywania metalu czy coś takiego....no i bez zastanowienia przeszłam , a ochroniarz nagle do mnie mówi: oooo a to Pani w ciazy , to trzeba było powiedzieć przeszła by Pani obok....ja sie go pytań czemu? A on: bo to strasznie niebezpieczne....tak potwornie sie zdenerwowałam, ze aż poczułam pulsowanie w skroniach...dziewczyny czy to prawda? Mogłam zaszkodzić dziecku ?przeciez takie bramki są na lotniskach....

paula1 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej po jednym przejsciu przez taka bramke to nie zaszkodzi .

polkosia, jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was ;) ja juz po sniadanku odpoczywam i zaraz do pracy lece.

Dzis mialam koszmary, duch czy cos podobnego sie uczepilo mnie i przesladowalo, obudzilam sie o 1 w nocy mokra i przerazona. Oczywiscie w kazdym snie jestem w ciazy w takim samym tyg co na prawde. Jeszcze snilo mi sie ze dziewczynke miakam że ja widzialam z brzuszka, boziu jaka puekna byla jak calineczka taka tycia.

Moj kochany synus przebudzil sie i daje znaki ;) wiercipietek <3

Milego dnia ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 5 miesiącu :-) trzymam kciuki za dZisiejsze wizyty.

Blondik, aanaa, IviQ lubią tę wiadomość

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• aanaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, ostatnio czytałam odnośnie bramek na lotnisku więc to chyba to samo. Dla spokoju ciężarna może odmówić przejścia przez taką bramkę, chociaż nie ma ona wpływu na maleństwo. Bramki w marketach też nie są szkodliwe, a przez nie przechodzi się przecież często i ich nie sposób ominąć :) Spokojnie, nawet jakbyś chodziła w tą i z powrotem przez taką bramkę pewnie nic by się nie stało :) Niepotrzebnie Cię panowie nastraszyli, chcąc pewnie okazać troskę :*

jaroszka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka i aanaa dziękuje za odpowiedz, uspokoilam sie :* troszkę tez sama poszperałam w necie, ale chciałam rowniez usłyszeć wasze opinie, byc moze któraś z Was także przechodziła będąc w ciazy? bo juz sama nie wiem czy taka bramka ma trochę promieni rtg? Rożnie piszą....ten Psn ochroniarz to tez głupio sie zachował .... Po co dodawać dramatyzmu słowem STRASZNiE niebezpieczne....ehhhh faceci....

relgh371crdcdbv2.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny :) Ja po ciązy nie prędko wrócę do mojego kochanego sportu czyli dogtrekkingu. Wiadomo, żeby zrobic porządną trasę trzeba miec czas, którego miec nie będę.

Nie wiem jaki sposób na powrót do formy będzie dla mnie najlepszy. Ćwiczenia mnie zwyczajnie nudzą. Nie umiem odnaleźc w tym przyjemności. To ile razy już zaczynałam walkę o własny kaloryferek na brzuchu nie zliczę. I zawsze podziwiałam osoby naprawdę otyłe, które ogarniają się i wypracowują wymarzoną sylwetkę. Ja byłam zawsze szczupła a nigdy zmobilizowac się nie mogłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 09:02

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ale Ci zazdroszczę :) ja też oglądam ten program, a tam być na żywo to niezłe przeżycie :)

Wyczytałam taki tekst:

"Niektóre ciężarne pytają o negatywny wpływ bramek na lotniskach. Nie należy się tym przejmować. Jeżeli mówimy o pojedynczej podróży lotniczej w ciąży a nie regularnym lataniu, bramki do wykrywania metalu nie wywołają objawów ubocznych u dzidziusia."

Miłego dnia :)

IviQ, jaroszka lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, już po usg prenatalnym, wszystko było dobrze i wg ostatnich przewidywań potwierdziło się na 100% - mamy chłopca :)

3-1432019617.jpg
    1-1432019617.jpg
    2-1432019617.jpg
    4-1432019617.jpg

agania, linka220, onka, ola.321, Natka88, Lucy7, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, Aguś26, Marta28, jacusianka, Lexie, Ursa, jaroszka, paula1, Kasia82, lili_madlen, Magnosia, Bąbelek, soraya, agu258, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agania Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh - gratulacje! Super zdjęcia ;-)

FreshMm lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh ale śliczne zdjęcia :):):) Gratulacje :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh -super wiesci , gratuluje i jakie Twoj sunek ma duze stopy :)
    Czesc Kochane !
    Ja dzisiaj ledwo wstalam , bo do 1 w nocy robilam niespodzianke dla corki z gumeczek . Wyszla piekna Elza z Krainy Lodu :)
    Teraz wcinam bulke z orzechami i zmykam na sklepy . Musze sobie jakies letnie spodnie kupic .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Fresh -super wiesci , gratuluje i jakie Twoj sunek ma duze stopy :)

To po mnie chyba, bo mam długie palce u stóp ;D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh - piękne zdjęcia i gratuluję synka :)

jaroszka - nie martw się, jednorazowo nic się nie może stać :*

Marta28 - 5 miesiąc gratulacje ;)

annggela - ranyy ja mam też ostatnio takie sny że szok! wczoraj też budziłam się mokra bo śniły mi się duchy, wpadający do podziemi dom, że pływałam z foką na plecach, więc miałam dość wczorajszej nocy ;), a dziś nie było lepiej hehe :)

Mój synuś od wczoraj bardzo spokojny :/, trochę go tam nawet chciałam uaktywnić jak kładłam rękę na brzuch ale się nie dał :).

No i witam się w 22 tygodniu :).

Marta28, jaroszka, agu258 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy bardziej po lewej stronie brzucha, po prawej prawie nic.
    Gin powiedział, ze łożysko mam bardziej po prawej i najprawdopodobniej amortyzuje ono ruchy, dlatego lepiej wyczuwalne są po lewej :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• IviQ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Iviq ja chodze na salse bachate kizombe :))jestem w limerick w irlandii..przed ciaza chodzilam 2 razy w tyg teraz tylko raz na jakis czas nie chce prz3sadzac ale ciaza w n8czym n8e przeszkadza :)
    moj kiedys mieszkał w angli i tam po praz pierwszs liznelam kizombe. Mozna powiedziec ze jestesmy jej prekursorami w bydzi choc dzisiejszy jej poziom przewyzsza nasz, ale dopoki nie zaczelismy jej tanczyc i uczyc nikt o niej nie slyszal. A bachata chyba na zawsze bedize moim ulubionym tancem, niestety w ciazy juz tak bioderkami nie pokrece:/ Ale wszystko zaczelo sie od salsy:)

zetaaa lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    No to troszkę nas tutaj jest do tańca :) A jaką salsę tańczycie? Ja tańczę głównie New York Style, często do R&B, ale latynoska muzyka również nie jest mi obca.

Ja próbuje się dziewczyny zmotywować do ćwiczeń, jak na razie to najbardziej intensywnie trenuję chyba mięśnie Kegla :) haha

Kasiu i tutaj masz widzisz rację, na wiatry się przydaje, a że ja w Anglii to tutaj non stop wieje i dmucha, jak nie pada i popaduje dziesięć razy dziennie, więc chyba jednak będę się musiała popatrzyć za tą rączką...

Co ćwiczycie?

Ja tańcze salse kubańską, bo takiej mnie nauczono i taka pokochałam, choć zdarza się potczńczyć liniówkę, ale szczerze to denerwuje mnie pilnowanie lini, i nie mam wystarczająco czasu na własny styling, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia do ruchów i wyczucia partnera. Po za tym za bardzo mi to przypomina taniec towarzyski jaki przez kilka lat tańczyłam a jednocześnie mu do niego daleko. Nie mniej jak widze dobrze zatanczoną czasem to mi szczęka dosłownie opada(sorki za wyrażenie) ale ja chyba za to kocham kubane ze w przeciwienstwie do towarzyskiego jest totalnie na luzie, a liniówka już aż tak nie. Natomiast każda dziewczyna tańcząca kubane zatańczy liniowke i odwrotnie i to jest chyba najfajniejsze:) Uniwersalność tańca:)))

PS ja oczywiscie codziennie mam nastawiony budzik na godz szybciej by pocwiczyc, bo po pracy to na pewno szans nie ma więc musze przed, ale coraz rzadziej udaje mi się podzwignąć z łóżka: na czas:/ na szczescie dizs sie udalo, ale pierwszy raz od tyg....

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ - dobrze zrozumiałam że uczycie tańczyć?? :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Szczęśliwa mamusia, a już się wystraszyłam, że skalpel robisz w II trymestrze :)
    Też z nią ćwiczyłam, ale pewnego pięknego razu, nadwyrężyłam plecy... zapewne moja wina. Myślę, że do niej wrócę jak tylko urodzę, ale bardziej chciałabym wrócić do biegania. Mój brat mnie troszkę zaraził, on jest maratończykiem, więc parę miesięcy przed ciążą zaczęłam biegać i sprawiało mi to ogromną przyjemność. Wiadomo endorfiny :)
    tez zaczełam tańczyć w styczniu bo mój brat też jest maratończykiem, ale w lutym dowiedziałam się ze jestem w ciązy i stonowałam, ale moj braciszek zaczął biegać jak mu się córcia urodziła z wózkiem, by odciązyć żonę od dizecka choć na chwile aż trafił na łono gazet i zameirzam też to robić jak dojde do siebie po porodzie:)

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ