X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Cześć Dziewuszki :)

mamusia 21 ja codziennie rano mam katar z krwią, podobno tak w ciazy bywa, przesyłam coś na ten temat:

Krwawienie z nosa w ciąży to dość częsta przypadłość. Krwawienia występują u większości kobiet w czasie ciąży częściej niż zwykle. Ma to związek ze zwiększonym przepływem krwi w czasie ciąży i zwiększonym ciśnieniem tętniczym. Krwotoki z nosa pojawiają się częściej, jeśli kobieta w ciąży się przeziębi, ma zapalenie zatok lub alergię. Na krwawienia z nosa w ciąży ma także wpływ powietrze: zimne i suche zwiększy ich częstotliwość.
    Dlaczego w ciąży krwawienie z nosa jest częstsze?

W czasie ciąży naczynia krwionośne, także te w nosie, poszerzają się. Oprócz tego, ilość krwi przez nie przepływającej zwiększa się z każdym tygodniem ciąży ze względu na płód. Większa ilość krwi to równocześnie większe ciśnienie i większe ryzyko pęknięcia delikatnego naczynka. Dodatkowe obciążenie dla naczyń krwionośnych to na przykład alergia, zapalenie zatok, przeziębienie, niska temperatura, suche powietrze, uderzenie, a także nadciśnienie lub zaburzenia krzepnięcia krwi. Jeśli pojawią się takie dodatkowe czynniki, krwotoki z nosa w ciąży będą częstsze. Krwawienia z nosa w ciąży nie oznaczają jednak zwykle nic, czym można byłoby się martwić.

W kwestii brzuszkowej sesji fotograficznej to jest tylu fajnych fotografó, którzy to robią za bezcen, przesyłam link do facebookowego profilu mojej kolezanki, ma wspaniale zdjecia, a zaplacila chyba 300 pln...
    https://www.facebook.com/sylwia.wasilewska.3979/photos

Mam rano zatkany noc i częste krwawienia z niego.. zastanawiałam się czy to normalne.. :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń z okazji Twojego Święta.
    Ursa moze wpadniesz na kawkę po wystawie..:-)
    Jeśli chodzi o katar z krwią to u mnie tez codzienność odkąd jestem w ciązy i też sie przestraszyłam na początku..

ola.321 lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po czym poznać świeżo upieczoną mamę?
    Przeczytajcie.. :)

http://omatkowariatko.pl/swiezo-upieczona-mama/

aanaa, onka, IviQ, Magnosia lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Powiem Wam że ja też mam problem z katarem z krwią :/.
    Wcześniej miałam krwawienia takie że myślałam że nie ich nie zatamuję a łazienka wyglądała przerażająco!! Teraz już od jakiegoś czasu takiego dużego krwotoku nie miałam ale czytałam że mogą się zdarzyć :).

Jaroszka - no to super :) pewnie będzie fajnie - ja też lubię oglądać ten program :).

A ja dziś dostałam kurierem do mojego M kwiaty :)... 25 pięknych czerwonych róż i kosz owoców! :). Pewnie dlatego że często go nie ma niestety :).

Super,uwielbiam takie niespodzianki! Najlepszego Oluś ! :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo Dziewczynki :) :*
    Imieniny to takie chyba "mniejsze święto" ale zawsze jest miło :).
    Ja mojego M nie mam niestety przy sobie, więc zazwyczaj sama wszystko załatwiam i jeżdżę na badania. Ale cóż taka praca :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Aż tyle??? Masakra;) pogadamy z moja ślubną fotografką, może coś wymyśli podobnego;)
    spokojnie znajdziesz duuzo taniej

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dzisiaj jestem podekscytowana, bo mam wejściówki na You Can Dance :):):)
    wiem co sobie myślicie... program dla dzieciaków, ale ja tak uwielbiam patrzeć na tancerzy i te przepiękne układy taneczne :D Ciesze się bardzo na to wyjście, zawsze jakaś atrakcja na tym zwolnieniu :)
    gratuluję:) sama tańczę więc Ci zazdroszczę

jaroszka lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat OLU!!

kurcze, Wy już macie tyle tych ciuszków a ja ani jednego, poza jakimiś dwoma śpioszklami które w sb dostanę od mamy na moje imieniny :D
    ale jakoś jeszcze mi za wcześnie na myślenie o ciuszkach.
    Nawet nad imieniem się do końca nie zastanowiliśmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bylam taka w goracej wodzie kąpana chcialam ciuszki smoczki i wszystko na raz, a teraz mi to ustalo i mnie nie ciagnie. Mam chlopczyka i bardzo sie ciesze, ale jakos sie nie wyrywam na zakupy. Myslalam, ze bedzie inaczej.
    ja w sumie mam parenascie kartonow ubranek po corce... napewno jakies neutralne rzeczy tam sa, ale sporo bede musiala dokupic.. tym bardziej ze jestem wielbicielka tych fikusnych ubranek ;)

IviQ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie_w_ciazy/cwiczenia_dla_kobiet_w_ciazy/cwicz_w_ciazy_miesnie_grzbietu_i_posladkow.html

A ja wlasnie sobie cwicze i oglądam ugotowanych ;)
    Cwicze tylko na posladki, bo czesto cwiczylam przed ciaza i brakuje mi tego, a okazuje sie ze moge wykonywac te same cwiczenia co przed ciaza! :D Polecam :)

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Olu wszystkiego najlepszego :)
    Nynusiu, Ty już mężatką :) Zdrowia, szczęścia i miłości na nowej drodze życia!

Zagodniona byłam przez weekend, mało czasu, żeby Was nadrobić...

Byliśmy na weselu, oczywiście nie mogłam się oprzeć salsie i troszkę potańczyłam, ale po paru szybszych, musiałam odpocząć, bo brzuch twardniał.

Aurelka mnie kopie coraz mocniej, a brzucho chyba znowu urósł, zastanawiam się, jak wielki będzie, bo przecież parę miesięcy przed nami...

Szukałam wózka dziś, chciałam taki z przekładaną rączką, ale bardzo podoba mi się Riko Nano. Mój mąż oczywiście mi nie pomaga, tylko mówi wybierz. Ach, ciężkie życie kobiety :)

ola.321, aanaa lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie wozeczkie sa przekladane ;) tylko nie raxzka, a gondolke mocujemy inaczej :):)

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, ja właśnie chciałam rączkę przekładaną, źle się może wyraziłam :)

wnid9vvjodizjocx.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, my się zdecydowaliśmy na Riko Nano. Jeśli wózek Ci odpowiada, przemyśl czy warto ograniczać się do wersji z przekładaną rączką.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, właśnie też mi się ten wózeczek podoba. O tej przekładanej rączce to myślałam, że to dodatkowa funkcja raczej niż ograniczenie, ale widzę, że mało jest wózeczków z tą rączką.
    To moje pierwsze dziecko, więc doświadczenia nie mam w ogóle, mówicie, że ta rączka nie jest taka potrzebna?
    To pewnie się posłucham :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 21:36

wnid9vvjodizjocx.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 tańczysz salsę? to tak jak ja:) też bym nie odpuściła. aż żałuje że nam się grupa ruedy rozpadła wiłasnie gdy zaszłam w ciąze:/ ale jak mamy okazję tańczymy, zdazryło się nawet w ciązy na stoku we włoszech bo muzykę puścili :)

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chcialam Riko Nano ale nie jestem przekonana do spacerowki :( Gondolka jest taka piekna ! Ale spacerowka taka "ciezka" :( No wiec szukam dalej , a to trudne w moim przypadku !!! :) Jak dla mnie wybor imienia i wozka najwiekszy "klopot" w czasie ciazy :D

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/18a1caea4cc1e.jpg.html

ttp://zapodaj.net/84afa61864be7.jpg.html

http://zapodaj.net/a0b9c2b4d6b55.jpg.html

A to, dziewczyny moj dziwny brzuch... leze jest plaski, stoje jest ciazowy...

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, tak tańczę :) Uwielbiam :) W sumie do żadnej grupy tanecznej nigdy nie należałam, ale swojego czasu dużo jeździłam po "imprezkach salsowatych".

wnid9vvjodizjocx.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka tez cwicze, a widze ty chudzinka jestes :)
    A twoj brzuszek jak lezy to ja mam taki jak stoje :P
    Ale jakbys nie powiedziala ze ten stojacy jest Twoj to bym w zyciu nie powiedziala :)

Ja siedze do 24 dzis bo musze jechac po mojego ... ah chyba az pocwicze :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ