X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Cześć Dziewuszki :)

mamusia 21 ja codziennie rano mam katar z krwią, podobno tak w ciazy bywa, przesyłam coś na ten temat:

Krwawienie z nosa w ciąży to dość częsta przypadłość. Krwawienia występują u większości kobiet w czasie ciąży częściej niż zwykle. Ma to związek ze zwiększonym przepływem krwi w czasie ciąży i zwiększonym ciśnieniem tętniczym. Krwotoki z nosa pojawiają się częściej, jeśli kobieta w ciąży się przeziębi, ma zapalenie zatok lub alergię. Na krwawienia z nosa w ciąży ma także wpływ powietrze: zimne i suche zwiększy ich częstotliwość.
    Dlaczego w ciąży krwawienie z nosa jest częstsze?

W czasie ciąży naczynia krwionośne, także te w nosie, poszerzają się. Oprócz tego, ilość krwi przez nie przepływającej zwiększa się z każdym tygodniem ciąży ze względu na płód. Większa ilość krwi to równocześnie większe ciśnienie i większe ryzyko pęknięcia delikatnego naczynka. Dodatkowe obciążenie dla naczyń krwionośnych to na przykład alergia, zapalenie zatok, przeziębienie, niska temperatura, suche powietrze, uderzenie, a także nadciśnienie lub zaburzenia krzepnięcia krwi. Jeśli pojawią się takie dodatkowe czynniki, krwotoki z nosa w ciąży będą częstsze. Krwawienia z nosa w ciąży nie oznaczają jednak zwykle nic, czym można byłoby się martwić.

W kwestii brzuszkowej sesji fotograficznej to jest tylu fajnych fotografó, którzy to robią za bezcen, przesyłam link do facebookowego profilu mojej kolezanki, ma wspaniale zdjecia, a zaplacila chyba 300 pln...
    https://www.facebook.com/sylwia.wasilewska.3979/photos

Mam rano zatkany noc i częste krwawienia z niego.. zastanawiałam się czy to normalne.. :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń z okazji Twojego Święta.
    Ursa moze wpadniesz na kawkę po wystawie..:-)
    Jeśli chodzi o katar z krwią to u mnie tez codzienność odkąd jestem w ciązy i też sie przestraszyłam na początku..

ola.321 lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po czym poznać świeżo upieczoną mamę?
    Przeczytajcie.. :)

http://omatkowariatko.pl/swiezo-upieczona-mama/

aanaa, onka, IviQ, Magnosia lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Powiem Wam że ja też mam problem z katarem z krwią :/.
    Wcześniej miałam krwawienia takie że myślałam że nie ich nie zatamuję a łazienka wyglądała przerażająco!! Teraz już od jakiegoś czasu takiego dużego krwotoku nie miałam ale czytałam że mogą się zdarzyć :).

Jaroszka - no to super :) pewnie będzie fajnie - ja też lubię oglądać ten program :).

A ja dziś dostałam kurierem do mojego M kwiaty :)... 25 pięknych czerwonych róż i kosz owoców! :). Pewnie dlatego że często go nie ma niestety :).

Super,uwielbiam takie niespodzianki! Najlepszego Oluś ! :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo Dziewczynki :) :*
    Imieniny to takie chyba "mniejsze święto" ale zawsze jest miło :).
    Ja mojego M nie mam niestety przy sobie, więc zazwyczaj sama wszystko załatwiam i jeżdżę na badania. Ale cóż taka praca :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Aż tyle??? Masakra;) pogadamy z moja ślubną fotografką, może coś wymyśli podobnego;)
    spokojnie znajdziesz duuzo taniej

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dzisiaj jestem podekscytowana, bo mam wejściówki na You Can Dance :):):)
    wiem co sobie myślicie... program dla dzieciaków, ale ja tak uwielbiam patrzeć na tancerzy i te przepiękne układy taneczne :D Ciesze się bardzo na to wyjście, zawsze jakaś atrakcja na tym zwolnieniu :)
    gratuluję:) sama tańczę więc Ci zazdroszczę

jaroszka lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat OLU!!

kurcze, Wy już macie tyle tych ciuszków a ja ani jednego, poza jakimiś dwoma śpioszklami które w sb dostanę od mamy na moje imieniny :D
    ale jakoś jeszcze mi za wcześnie na myślenie o ciuszkach.
    Nawet nad imieniem się do końca nie zastanowiliśmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bylam taka w goracej wodzie kąpana chcialam ciuszki smoczki i wszystko na raz, a teraz mi to ustalo i mnie nie ciagnie. Mam chlopczyka i bardzo sie ciesze, ale jakos sie nie wyrywam na zakupy. Myslalam, ze bedzie inaczej.
    ja w sumie mam parenascie kartonow ubranek po corce... napewno jakies neutralne rzeczy tam sa, ale sporo bede musiala dokupic.. tym bardziej ze jestem wielbicielka tych fikusnych ubranek ;)

IviQ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie_w_ciazy/cwiczenia_dla_kobiet_w_ciazy/cwicz_w_ciazy_miesnie_grzbietu_i_posladkow.html

A ja wlasnie sobie cwicze i oglądam ugotowanych ;)
    Cwicze tylko na posladki, bo czesto cwiczylam przed ciaza i brakuje mi tego, a okazuje sie ze moge wykonywac te same cwiczenia co przed ciaza! :D Polecam :)

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Olu wszystkiego najlepszego :)
    Nynusiu, Ty już mężatką :) Zdrowia, szczęścia i miłości na nowej drodze życia!

Zagodniona byłam przez weekend, mało czasu, żeby Was nadrobić...

Byliśmy na weselu, oczywiście nie mogłam się oprzeć salsie i troszkę potańczyłam, ale po paru szybszych, musiałam odpocząć, bo brzuch twardniał.

Aurelka mnie kopie coraz mocniej, a brzucho chyba znowu urósł, zastanawiam się, jak wielki będzie, bo przecież parę miesięcy przed nami...

Szukałam wózka dziś, chciałam taki z przekładaną rączką, ale bardzo podoba mi się Riko Nano. Mój mąż oczywiście mi nie pomaga, tylko mówi wybierz. Ach, ciężkie życie kobiety :)

ola.321, aanaa lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie wozeczkie sa przekladane ;) tylko nie raxzka, a gondolke mocujemy inaczej :):)

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, ja właśnie chciałam rączkę przekładaną, źle się może wyraziłam :)

wnid9vvjodizjocx.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, my się zdecydowaliśmy na Riko Nano. Jeśli wózek Ci odpowiada, przemyśl czy warto ograniczać się do wersji z przekładaną rączką.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, właśnie też mi się ten wózeczek podoba. O tej przekładanej rączce to myślałam, że to dodatkowa funkcja raczej niż ograniczenie, ale widzę, że mało jest wózeczków z tą rączką.
    To moje pierwsze dziecko, więc doświadczenia nie mam w ogóle, mówicie, że ta rączka nie jest taka potrzebna?
    To pewnie się posłucham :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 21:36

wnid9vvjodizjocx.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 tańczysz salsę? to tak jak ja:) też bym nie odpuściła. aż żałuje że nam się grupa ruedy rozpadła wiłasnie gdy zaszłam w ciąze:/ ale jak mamy okazję tańczymy, zdazryło się nawet w ciązy na stoku we włoszech bo muzykę puścili :)

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chcialam Riko Nano ale nie jestem przekonana do spacerowki :( Gondolka jest taka piekna ! Ale spacerowka taka "ciezka" :( No wiec szukam dalej , a to trudne w moim przypadku !!! :) Jak dla mnie wybor imienia i wozka najwiekszy "klopot" w czasie ciazy :D

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/18a1caea4cc1e.jpg.html

ttp://zapodaj.net/84afa61864be7.jpg.html

http://zapodaj.net/a0b9c2b4d6b55.jpg.html

A to, dziewczyny moj dziwny brzuch... leze jest plaski, stoje jest ciazowy...

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, tak tańczę :) Uwielbiam :) W sumie do żadnej grupy tanecznej nigdy nie należałam, ale swojego czasu dużo jeździłam po "imprezkach salsowatych".

wnid9vvjodizjocx.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka tez cwicze, a widze ty chudzinka jestes :)
    A twoj brzuszek jak lezy to ja mam taki jak stoje :P
    Ale jakbys nie powiedziala ze ten stojacy jest Twoj to bym w zyciu nie powiedziala :)

Ja siedze do 24 dzis bo musze jechac po mojego ... ah chyba az pocwicze :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ