Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
jaroszka wrote:Cześć Dziewuszki
mamusia 21 ja codziennie rano mam katar z krwią, podobno tak w ciazy bywa, przesyłam coś na ten temat:
Krwawienie z nosa w ciąży to dość częsta przypadłość. Krwawienia występują u większości kobiet w czasie ciąży częściej niż zwykle. Ma to związek ze zwiększonym przepływem krwi w czasie ciąży i zwiększonym ciśnieniem tętniczym. Krwotoki z nosa pojawiają się częściej, jeśli kobieta w ciąży się przeziębi, ma zapalenie zatok lub alergię. Na krwawienia z nosa w ciąży ma także wpływ powietrze: zimne i suche zwiększy ich częstotliwość.
Dlaczego w ciąży krwawienie z nosa jest częstsze?
W czasie ciąży naczynia krwionośne, także te w nosie, poszerzają się. Oprócz tego, ilość krwi przez nie przepływającej zwiększa się z każdym tygodniem ciąży ze względu na płód. Większa ilość krwi to równocześnie większe ciśnienie i większe ryzyko pęknięcia delikatnego naczynka. Dodatkowe obciążenie dla naczyń krwionośnych to na przykład alergia, zapalenie zatok, przeziębienie, niska temperatura, suche powietrze, uderzenie, a także nadciśnienie lub zaburzenia krzepnięcia krwi. Jeśli pojawią się takie dodatkowe czynniki, krwotoki z nosa w ciąży będą częstsze. Krwawienia z nosa w ciąży nie oznaczają jednak zwykle nic, czym można byłoby się martwić.
W kwestii brzuszkowej sesji fotograficznej to jest tylu fajnych fotografó, którzy to robią za bezcen, przesyłam link do facebookowego profilu mojej kolezanki, ma wspaniale zdjecia, a zaplacila chyba 300 pln...
https://www.facebook.com/sylwia.wasilewska.3979/photos
Mam rano zatkany noc i częste krwawienia z niego.. zastanawiałam się czy to normalne.. -
Ola wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń z okazji Twojego Święta.
Ursa moze wpadniesz na kawkę po wystawie..
Jeśli chodzi o katar z krwią to u mnie tez codzienność odkąd jestem w ciązy i też sie przestraszyłam na początku..ola.321 lubi tę wiadomość
-
ola.321 wrote:Powiem Wam że ja też mam problem z katarem z krwią
.
Wcześniej miałam krwawienia takie że myślałam że nie ich nie zatamuję a łazienka wyglądała przerażająco!! Teraz już od jakiegoś czasu takiego dużego krwotoku nie miałam ale czytałam że mogą się zdarzyć.
Jaroszka - no to superpewnie będzie fajnie - ja też lubię oglądać ten program
.
A ja dziś dostałam kurierem do mojego M kwiaty... 25 pięknych czerwonych róż i kosz owoców!
. Pewnie dlatego że często go nie ma niestety
.
Super,uwielbiam takie niespodzianki! Najlepszego Oluś !ola.321 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam bardzo Dziewczynki
:*
Imieniny to takie chyba "mniejsze święto" ale zawsze jest miło.
Ja mojego M nie mam niestety przy sobie, więc zazwyczaj sama wszystko załatwiam i jeżdżę na badania. Ale cóż taka praca.
-
jaroszka wrote:Dzisiaj jestem podekscytowana, bo mam wejściówki na You Can Dance
wiem co sobie myślicie... program dla dzieciaków, ale ja tak uwielbiam patrzeć na tancerzy i te przepiękne układy taneczneCiesze się bardzo na to wyjście, zawsze jakaś atrakcja na tym zwolnieniu
sama tańczę więc Ci zazdroszczę
jaroszka lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Sto lat OLU!!
kurcze, Wy już macie tyle tych ciuszków a ja ani jednego, poza jakimiś dwoma śpioszklami które w sb dostanę od mamy na moje imieniny
ale jakoś jeszcze mi za wcześnie na myślenie o ciuszkach.
Nawet nad imieniem się do końca nie zastanowiliśmy.ola.321 lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
nick nieaktualnyJa tez bylam taka w goracej wodzie kąpana chcialam ciuszki smoczki i wszystko na raz, a teraz mi to ustalo i mnie nie ciagnie. Mam chlopczyka i bardzo sie ciesze, ale jakos sie nie wyrywam na zakupy. Myslalam, ze bedzie inaczej.
ja w sumie mam parenascie kartonow ubranek po corce... napewno jakies neutralne rzeczy tam sa, ale sporo bede musiala dokupic.. tym bardziej ze jestem wielbicielka tych fikusnych ubranekIviQ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie_w_ciazy/cwiczenia_dla_kobiet_w_ciazy/cwicz_w_ciazy_miesnie_grzbietu_i_posladkow.html
A ja wlasnie sobie cwicze i oglądam ugotowanych
Cwicze tylko na posladki, bo czesto cwiczylam przed ciaza i brakuje mi tego, a okazuje sie ze moge wykonywac te same cwiczenia co przed ciaza!Polecam
-
Hej!
Olu wszystkiego najlepszego
Nynusiu, Ty już mężatkąZdrowia, szczęścia i miłości na nowej drodze życia!
Zagodniona byłam przez weekend, mało czasu, żeby Was nadrobić...
Byliśmy na weselu, oczywiście nie mogłam się oprzeć salsie i troszkę potańczyłam, ale po paru szybszych, musiałam odpocząć, bo brzuch twardniał.
Aurelka mnie kopie coraz mocniej, a brzucho chyba znowu urósł, zastanawiam się, jak wielki będzie, bo przecież parę miesięcy przed nami...
Szukałam wózka dziś, chciałam taki z przekładaną rączką, ale bardzo podoba mi się Riko Nano. Mój mąż oczywiście mi nie pomaga, tylko mówi wybierz. Ach, ciężkie życie kobiety
ola.321, aanaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasia, właśnie też mi się ten wózeczek podoba. O tej przekładanej rączce to myślałam, że to dodatkowa funkcja raczej niż ograniczenie, ale widzę, że mało jest wózeczków z tą rączką.
To moje pierwsze dziecko, więc doświadczenia nie mam w ogóle, mówicie, że ta rączka nie jest taka potrzebna?
To pewnie się posłuchamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 21:36
-
Muffinka1019 tańczysz salsę? to tak jak ja:) też bym nie odpuściła. aż żałuje że nam się grupa ruedy rozpadła wiłasnie gdy zaszłam w ciąze:/ ale jak mamy okazję tańczymy, zdazryło się nawet w ciązy na stoku we włoszech bo muzykę puścili
Muffinka1019 lubi tę wiadomość
[/link]
-
Tez chcialam Riko Nano ale nie jestem przekonana do spacerowki
Gondolka jest taka piekna ! Ale spacerowka taka "ciezka"
No wiec szukam dalej , a to trudne w moim przypadku !!!
Jak dla mnie wybor imienia i wozka najwiekszy "klopot" w czasie ciazy
Muffinka1019 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nenka tez cwicze, a widze ty chudzinka jestes
A twoj brzuszek jak lezy to ja mam taki jak stoje
Ale jakbys nie powiedziala ze ten stojacy jest Twoj to bym w zyciu nie powiedziala
Ja siedze do 24 dzis bo musze jechac po mojego ... ah chyba az pocwicze