Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:Sesja u Najka jest całkiem fajna, ale mega droga... Fundowałam chrześnicy i trzeba było zapłacić prawie 4 tysiące złotych. Chociaż pamiątka cudowna, to chyba lepiej już jak dziecko jest na świecie niż samego brzucha
Aż tyle??? Masakra;) pogadamy z moja ślubną fotografką, może coś wymyśli podobnego;)
[/url]
[/url]
-
Cześć Dziewuszki
mamusia 21 ja codziennie rano mam katar z krwią, podobno tak w ciazy bywa, przesyłam coś na ten temat:
Krwawienie z nosa w ciąży to dość częsta przypadłość. Krwawienia występują u większości kobiet w czasie ciąży częściej niż zwykle. Ma to związek ze zwiększonym przepływem krwi w czasie ciąży i zwiększonym ciśnieniem tętniczym. Krwotoki z nosa pojawiają się częściej, jeśli kobieta w ciąży się przeziębi, ma zapalenie zatok lub alergię. Na krwawienia z nosa w ciąży ma także wpływ powietrze: zimne i suche zwiększy ich częstotliwość.
Dlaczego w ciąży krwawienie z nosa jest częstsze?
W czasie ciąży naczynia krwionośne, także te w nosie, poszerzają się. Oprócz tego, ilość krwi przez nie przepływającej zwiększa się z każdym tygodniem ciąży ze względu na płód. Większa ilość krwi to równocześnie większe ciśnienie i większe ryzyko pęknięcia delikatnego naczynka. Dodatkowe obciążenie dla naczyń krwionośnych to na przykład alergia, zapalenie zatok, przeziębienie, niska temperatura, suche powietrze, uderzenie, a także nadciśnienie lub zaburzenia krzepnięcia krwi. Jeśli pojawią się takie dodatkowe czynniki, krwotoki z nosa w ciąży będą częstsze. Krwawienia z nosa w ciąży nie oznaczają jednak zwykle nic, czym można byłoby się martwić.
W kwestii brzuszkowej sesji fotograficznej to jest tylu fajnych fotografó, którzy to robią za bezcen, przesyłam link do facebookowego profilu mojej kolezanki, ma wspaniale zdjecia, a zaplacila chyba 300 pln...
https://www.facebook.com/sylwia.wasilewska.3979/photosszczesliwa_mamusia21, linka220 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj jestem podekscytowana, bo mam wejściówki na You Can Dance
wiem co sobie myślicie... program dla dzieciaków, ale ja tak uwielbiam patrzeć na tancerzy i te przepiękne układy taneczneCiesze się bardzo na to wyjście, zawsze jakaś atrakcja na tym zwolnieniu
Kasia82, Ursa, agu258, szczesliwa_mamusia21, Blondik, Little Frog, nenka2, ola.321, Lexie lubią tę wiadomość
-
Jaroszka, to najwyżej jesteśmy dzieciakami! A co tam, bądźmy nimi jak najdłużej!
Super, że idziesz! Uwielbiam You Can Dance. Oglądam z córą i mężem. Moja mała tańczyła w Egurroli i przez jakiś czas miała zajęcia z "Jadźką".
Teraz myślimy o gimnastyce artystycznej lub jazzie, bo wcześniej była za mała, a ma w tym kierunku predyspozycje. Ja też od dziecka tańczę i ten program daje mi dużo radości. Kochana, tylko nie mów nam, kto odpadnie, bo my nagrywamy i oglądamy z opóźnieniem.
jaroszka wrote:Dzisiaj jestem podekscytowana, bo mam wejściówki na You Can Dance
wiem co sobie myślicie... program dla dzieciaków, ale ja tak uwielbiam patrzeć na tancerzy i te przepiękne układy taneczneCiesze się bardzo na to wyjście, zawsze jakaś atrakcja na tym zwolnieniu
Lexie lubi tę wiadomość
-
Jaroszka dziekuje za artykuł ! :*
Kochane jestescie , fajnie jest napisac i dostac wsparcie , dlatego uwielbiam nasze forum ! Nie wyobrazam sobie ze mogloby go nie byc !
I milego ogladania , super ze idziesz , oderwiesz sie od wszystkiego ! MEGA ! Milego wieczoru w takim razie ! :*
Kasia82, jaroszka lubią tę wiadomość
-
A ja napiszę jeszcze tylko, że w sobotę i w niedzielę bedziemy w okolicach Płocka
Może ktoś też jest z okolic i chciałby wybrac się na wystawę pooglądac pieski. Uprzejmie melduję, że wystawa odbywa się 24 maja (oceny w ringach od 10 a finały pewnie koło 14-15) na stadionie OSiR w Gostyninie
I ja też codziennie rano wydmuchuję z nosa skrzepy krwi razem z katarem. Chyba to normalneLucy7, szczesliwa_mamusia21, Lexie lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam że ja też mam problem z katarem z krwią
.
Wcześniej miałam krwawienia takie że myślałam że nie ich nie zatamuję a łazienka wyglądała przerażająco!! Teraz już od jakiegoś czasu takiego dużego krwotoku nie miałam ale czytałam że mogą się zdarzyć.
Jaroszka - no to superpewnie będzie fajnie - ja też lubię oglądać ten program
.
A ja dziś dostałam kurierem do mojego M kwiaty... 25 pięknych czerwonych róż i kosz owoców!
. Pewnie dlatego że często go nie ma niestety
.
szczesliwa_mamusia21, agu258, Little Frog, Blondik lubią tę wiadomość
-
Polkosia,
niestety dziś dostałam informację od Bezpiecznego Malucha, że jutrzejsze warsztaty są przełożone na jesień
Można się zapisać jeszcze na te w Warszawie.
Też mam lekkie krwawienie razem z katarem.polkosia lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
szczęśliwa_mamusia - myślę że nie masz się co martwić
ja już kilka takich akcji mam za sobą
A niespodziankę miałam niezłąledwie wstałam (o 9 wstyd się przyznać), dobrze że chociaż wzięłam prysznic i dzwoni Pani że ma dla mnie przesyłkę
. Przywitałam ją z mokrą głową, ledwo ubrana hehehe
Wiecie, żeby nie było że tak bez okazji (ale z moim M wszystko jest możliwe), akurat dziś są imieniny Aleksandry a mojego M nie ma w PL- to dlatego
.
szczesliwa_mamusia21, nat_alia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jaroszka wrote:Dzisiaj jestem podekscytowana, bo mam wejściówki na You Can Dance
Tez to oglądam!