X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Sesja u Najka jest całkiem fajna, ale mega droga... Fundowałam chrześnicy i trzeba było zapłacić prawie 4 tysiące złotych. Chociaż pamiątka cudowna, to chyba lepiej już jak dziecko jest na świecie niż samego brzucha :P

Aż tyle??? Masakra;) pogadamy z moja ślubną fotografką, może coś wymyśli podobnego;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mówił, że to może być także z nosa.

Jacusianka, niestety. A sesja trwała ledwo godzinę...

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to juz troszke sie uspokoilam , dziekuje :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki :)

mamusia 21 ja codziennie rano mam katar z krwią, podobno tak w ciazy bywa, przesyłam coś na ten temat:

Krwawienie z nosa w ciąży to dość częsta przypadłość. Krwawienia występują u większości kobiet w czasie ciąży częściej niż zwykle. Ma to związek ze zwiększonym przepływem krwi w czasie ciąży i zwiększonym ciśnieniem tętniczym. Krwotoki z nosa pojawiają się częściej, jeśli kobieta w ciąży się przeziębi, ma zapalenie zatok lub alergię. Na krwawienia z nosa w ciąży ma także wpływ powietrze: zimne i suche zwiększy ich częstotliwość.
    Dlaczego w ciąży krwawienie z nosa jest częstsze?

W czasie ciąży naczynia krwionośne, także te w nosie, poszerzają się. Oprócz tego, ilość krwi przez nie przepływającej zwiększa się z każdym tygodniem ciąży ze względu na płód. Większa ilość krwi to równocześnie większe ciśnienie i większe ryzyko pęknięcia delikatnego naczynka. Dodatkowe obciążenie dla naczyń krwionośnych to na przykład alergia, zapalenie zatok, przeziębienie, niska temperatura, suche powietrze, uderzenie, a także nadciśnienie lub zaburzenia krzepnięcia krwi. Jeśli pojawią się takie dodatkowe czynniki, krwotoki z nosa w ciąży będą częstsze. Krwawienia z nosa w ciąży nie oznaczają jednak zwykle nic, czym można byłoby się martwić.

W kwestii brzuszkowej sesji fotograficznej to jest tylu fajnych fotografó, którzy to robią za bezcen, przesyłam link do facebookowego profilu mojej kolezanki, ma wspaniale zdjecia, a zaplacila chyba 300 pln...
    https://www.facebook.com/sylwia.wasilewska.3979/photos

szczesliwa_mamusia21, linka220 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jestem podekscytowana, bo mam wejściówki na You Can Dance :):):)
    wiem co sobie myślicie... program dla dzieciaków, ale ja tak uwielbiam patrzeć na tancerzy i te przepiękne układy taneczne :D Ciesze się bardzo na to wyjście, zawsze jakaś atrakcja na tym zwolnieniu :)

Kasia82, Ursa, agu258, szczesliwa_mamusia21, Blondik, Little Frog, nenka2, ola.321, Lexie lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja oglądam co tydzień w TV ;) Miłego wieczoru :)

szczesliwa_mamusia21, nenka2, jaroszka lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, to najwyżej jesteśmy dzieciakami! A co tam, bądźmy nimi jak najdłużej! :) Super, że idziesz! Uwielbiam You Can Dance. Oglądam z córą i mężem. Moja mała tańczyła w Egurroli i przez jakiś czas miała zajęcia z "Jadźką". :) Teraz myślimy o gimnastyce artystycznej lub jazzie, bo wcześniej była za mała, a ma w tym kierunku predyspozycje. Ja też od dziecka tańczę i ten program daje mi dużo radości. Kochana, tylko nie mów nam, kto odpadnie, bo my nagrywamy i oglądamy z opóźnieniem. :)
    jaroszka wrote:
    wiem co sobie myślicie... program dla dzieciaków, ale ja tak uwielbiam patrzeć na tancerzy i te przepiękne układy taneczne :D Ciesze się bardzo na to wyjście, zawsze jakaś atrakcja na tym zwolnieniu :)

Lexie lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png

Wysłany: 18 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka dziekuje za artykuł ! :*
    Kochane jestescie , fajnie jest napisac i dostac wsparcie , dlatego uwielbiam nasze forum ! Nie wyobrazam sobie ze mogloby go nie byc ! :D

I milego ogladania , super ze idziesz , oderwiesz sie od wszystkiego ! MEGA ! Milego wieczoru w takim razie ! :*

Kasia82, jaroszka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja napiszę jeszcze tylko, że w sobotę i w niedzielę bedziemy w okolicach Płocka :) Może ktoś też jest z okolic i chciałby wybrac się na wystawę pooglądac pieski. Uprzejmie melduję, że wystawa odbywa się 24 maja (oceny w ringach od 10 a finały pewnie koło 14-15) na stadionie OSiR w Gostyninie :)

I ja też codziennie rano wydmuchuję z nosa skrzepy krwi razem z katarem. Chyba to normalne :)

Lucy7, szczesliwa_mamusia21, Lexie lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ja też mam problem z katarem z krwią :/.
    Wcześniej miałam krwawienia takie że myślałam że nie ich nie zatamuję a łazienka wyglądała przerażająco!! Teraz już od jakiegoś czasu takiego dużego krwotoku nie miałam ale czytałam że mogą się zdarzyć :).

Jaroszka - no to super :) pewnie będzie fajnie - ja też lubię oglądać ten program :).

A ja dziś dostałam kurierem do mojego M kwiaty :)... 25 pięknych czerwonych róż i kosz owoców! :). Pewnie dlatego że często go nie ma niestety :).

szczesliwa_mamusia21, agu258, Little Frog, Blondik lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 18 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola321 no mi sie tak zdarzylo pierwszy raz ale sie uspokoilam jak mowicie ze to normalne :)

Ale super niespodzianke musialas miec ! Fajnie ze tak pomyslal na prawde ! :)

ola.321 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,
    niestety dziś dostałam informację od Bezpiecznego Malucha, że jutrzejsze warsztaty są przełożone na jesień :/
    Można się zapisać jeszcze na te w Warszawie.

Też mam lekkie krwawienie razem z katarem.

polkosia lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, dzięki za artykuł. Ja mam zapchany nos od stycznia i czasem też smarkam z krwią, dobrze, że to "normalne" :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa_mamusia - myślę że nie masz się co martwić :) ja już kilka takich akcji mam za sobą :)

A niespodziankę miałam niezłą :) ledwie wstałam (o 9 wstyd się przyznać), dobrze że chociaż wzięłam prysznic i dzwoni Pani że ma dla mnie przesyłkę :). Przywitałam ją z mokrą głową, ledwo ubrana hehehe :)
    Wiecie, żeby nie było że tak bez okazji (ale z moim M wszystko jest możliwe), akurat dziś są imieniny Aleksandry a mojego M nie ma w PL :) - to dlatego ;).

szczesliwa_mamusia21, nat_alia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA! To wszystkiego dobrego w dniu imienin, Ola :) Kochany mąż :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, wszystkiego najlepszego ;)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.

Wysłany: 18 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tym bardziej , pomyslal zalatwil , ekstra ! :) mialas super niespodzianke no i najwazniejsze Wszystkiego najlepszego z okazji imienin ! :* :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat, Ola!

• Lexie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:

Tez to oglądam! :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, najlepsiejszego :)

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ