X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Sesja u Najka jest całkiem fajna, ale mega droga... Fundowałam chrześnicy i trzeba było zapłacić prawie 4 tysiące złotych. Chociaż pamiątka cudowna, to chyba lepiej już jak dziecko jest na świecie niż samego brzucha :P

Aż tyle??? Masakra;) pogadamy z moja ślubną fotografką, może coś wymyśli podobnego;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mówił, że to może być także z nosa.

Jacusianka, niestety. A sesja trwała ledwo godzinę...

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to juz troszke sie uspokoilam , dziekuje :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki :)

mamusia 21 ja codziennie rano mam katar z krwią, podobno tak w ciazy bywa, przesyłam coś na ten temat:

Krwawienie z nosa w ciąży to dość częsta przypadłość. Krwawienia występują u większości kobiet w czasie ciąży częściej niż zwykle. Ma to związek ze zwiększonym przepływem krwi w czasie ciąży i zwiększonym ciśnieniem tętniczym. Krwotoki z nosa pojawiają się częściej, jeśli kobieta w ciąży się przeziębi, ma zapalenie zatok lub alergię. Na krwawienia z nosa w ciąży ma także wpływ powietrze: zimne i suche zwiększy ich częstotliwość.
    Dlaczego w ciąży krwawienie z nosa jest częstsze?

W czasie ciąży naczynia krwionośne, także te w nosie, poszerzają się. Oprócz tego, ilość krwi przez nie przepływającej zwiększa się z każdym tygodniem ciąży ze względu na płód. Większa ilość krwi to równocześnie większe ciśnienie i większe ryzyko pęknięcia delikatnego naczynka. Dodatkowe obciążenie dla naczyń krwionośnych to na przykład alergia, zapalenie zatok, przeziębienie, niska temperatura, suche powietrze, uderzenie, a także nadciśnienie lub zaburzenia krzepnięcia krwi. Jeśli pojawią się takie dodatkowe czynniki, krwotoki z nosa w ciąży będą częstsze. Krwawienia z nosa w ciąży nie oznaczają jednak zwykle nic, czym można byłoby się martwić.

W kwestii brzuszkowej sesji fotograficznej to jest tylu fajnych fotografó, którzy to robią za bezcen, przesyłam link do facebookowego profilu mojej kolezanki, ma wspaniale zdjecia, a zaplacila chyba 300 pln...
    https://www.facebook.com/sylwia.wasilewska.3979/photos

szczesliwa_mamusia21, linka220 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jestem podekscytowana, bo mam wejściówki na You Can Dance :):):)
    wiem co sobie myślicie... program dla dzieciaków, ale ja tak uwielbiam patrzeć na tancerzy i te przepiękne układy taneczne :D Ciesze się bardzo na to wyjście, zawsze jakaś atrakcja na tym zwolnieniu :)

Kasia82, Ursa, agu258, szczesliwa_mamusia21, Blondik, Little Frog, nenka2, ola.321, Lexie lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja oglądam co tydzień w TV ;) Miłego wieczoru :)

szczesliwa_mamusia21, nenka2, jaroszka lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, to najwyżej jesteśmy dzieciakami! A co tam, bądźmy nimi jak najdłużej! :) Super, że idziesz! Uwielbiam You Can Dance. Oglądam z córą i mężem. Moja mała tańczyła w Egurroli i przez jakiś czas miała zajęcia z "Jadźką". :) Teraz myślimy o gimnastyce artystycznej lub jazzie, bo wcześniej była za mała, a ma w tym kierunku predyspozycje. Ja też od dziecka tańczę i ten program daje mi dużo radości. Kochana, tylko nie mów nam, kto odpadnie, bo my nagrywamy i oglądamy z opóźnieniem. :)
    jaroszka wrote:
    wiem co sobie myślicie... program dla dzieciaków, ale ja tak uwielbiam patrzeć na tancerzy i te przepiękne układy taneczne :D Ciesze się bardzo na to wyjście, zawsze jakaś atrakcja na tym zwolnieniu :)

Lexie lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png

Wysłany: 18 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka dziekuje za artykuł ! :*
    Kochane jestescie , fajnie jest napisac i dostac wsparcie , dlatego uwielbiam nasze forum ! Nie wyobrazam sobie ze mogloby go nie byc ! :D

I milego ogladania , super ze idziesz , oderwiesz sie od wszystkiego ! MEGA ! Milego wieczoru w takim razie ! :*

Kasia82, jaroszka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja napiszę jeszcze tylko, że w sobotę i w niedzielę bedziemy w okolicach Płocka :) Może ktoś też jest z okolic i chciałby wybrac się na wystawę pooglądac pieski. Uprzejmie melduję, że wystawa odbywa się 24 maja (oceny w ringach od 10 a finały pewnie koło 14-15) na stadionie OSiR w Gostyninie :)

I ja też codziennie rano wydmuchuję z nosa skrzepy krwi razem z katarem. Chyba to normalne :)

Lucy7, szczesliwa_mamusia21, Lexie lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ja też mam problem z katarem z krwią :/.
    Wcześniej miałam krwawienia takie że myślałam że nie ich nie zatamuję a łazienka wyglądała przerażająco!! Teraz już od jakiegoś czasu takiego dużego krwotoku nie miałam ale czytałam że mogą się zdarzyć :).

Jaroszka - no to super :) pewnie będzie fajnie - ja też lubię oglądać ten program :).

A ja dziś dostałam kurierem do mojego M kwiaty :)... 25 pięknych czerwonych róż i kosz owoców! :). Pewnie dlatego że często go nie ma niestety :).

szczesliwa_mamusia21, agu258, Little Frog, Blondik lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 18 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola321 no mi sie tak zdarzylo pierwszy raz ale sie uspokoilam jak mowicie ze to normalne :)

Ale super niespodzianke musialas miec ! Fajnie ze tak pomyslal na prawde ! :)

ola.321 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,
    niestety dziś dostałam informację od Bezpiecznego Malucha, że jutrzejsze warsztaty są przełożone na jesień :/
    Można się zapisać jeszcze na te w Warszawie.

Też mam lekkie krwawienie razem z katarem.

polkosia lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, dzięki za artykuł. Ja mam zapchany nos od stycznia i czasem też smarkam z krwią, dobrze, że to "normalne" :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa_mamusia - myślę że nie masz się co martwić :) ja już kilka takich akcji mam za sobą :)

A niespodziankę miałam niezłą :) ledwie wstałam (o 9 wstyd się przyznać), dobrze że chociaż wzięłam prysznic i dzwoni Pani że ma dla mnie przesyłkę :). Przywitałam ją z mokrą głową, ledwo ubrana hehehe :)
    Wiecie, żeby nie było że tak bez okazji (ale z moim M wszystko jest możliwe), akurat dziś są imieniny Aleksandry a mojego M nie ma w PL :) - to dlatego ;).

szczesliwa_mamusia21, nat_alia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA! To wszystkiego dobrego w dniu imienin, Ola :) Kochany mąż :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, wszystkiego najlepszego ;)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.

Wysłany: 18 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tym bardziej , pomyslal zalatwil , ekstra ! :) mialas super niespodzianke no i najwazniejsze Wszystkiego najlepszego z okazji imienin ! :* :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat, Ola!

• Lexie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:

Tez to oglądam! :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, najlepsiejszego :)

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ