Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
IviQ, to ja może Cię trochę pocieszę. Jestem na L4 od 5 marca, ale nie spędzam za dużo czasu na świeżym powietrzu. Kończę staż i w związku z tym sporo siedzę w papierach lub jak już się nimi zmęczę, idę spać.
Na szczęście niedługo kończy się rok szkolny, więc z córą więcej czasu będę spędzać na dworze.
IviQ wrote:Asiańka - gratulacje
lojkalojka staram się bo po 40 nie jest łatwo utrzymać wagę i formę, a mieszkam na 4 i musze miec siłe na dzwiganie coraz cięższego maluszka D
Ale niestety nie mam czasu na spacery, bo w pracy się nie da a po pracy kompetnuie już się nie chce zwłaszcza że obiad trzeba upichnić
zazdroszćże tym co są na chorobowym i maja czas dla siebie...oj jakbym pospacerowała i posiedziała w słoneczku na ławce, aż szkoda że rodzę w pażdzierniku anie w czerwcu , ale z drugiej strony nie poznałabym Was:)IviQ lubi tę wiadomość
-
lojkalojka Narobiłaś mi ochoty ta swoja wczorajsza kolacja tak że dziś serwuje sobie takie same 2 śniadanko
nenka : fajowy brzuszek
FreshMum : Śliczne i bardzo wyraźnie zdjecia
Gratuluje i ciesze się bardzo z Waszych udanych wizytnenka2 lubi tę wiadomość
-
aanaa wrote:Ola, a na Belly nie pokazuje Ci który to miesiąc? W tej tabelce po lewej w kalendarzu ciąży?Ja byłam pewna że właśnie kończę 5 miesiąc, a tu mi teraz niepewność zasiałaś
W kalendarzu mam jeden dzień do tyłu bo wg terminy @ a suwaczek mam wg terminu porodu. Z tego względu jeszcze mi wyświetla że miesiąc 5
.
Ale Ursa jest dalej i może nam coś podpowie jak jest u niej? -
nick nieaktualnyaanaa wrote:Mi też tak wychodziło z wyliczeń, ale mając mózg w ciąży człowiek przestaje swoim wyliczeniom wierzyć
Ja właśnie pochłonęłam pół pizzy, którą zamówiliśmy sobie do pracymniam
nie mam wyrzutów sumienia
aanaa, ja też tak liczyłam, ale jak zaczęłam liczyć do końca ciąży, to zobacz:
jeśli liczymy, że 5 mc zaczyna się w 17 tyg 0 dni, a kazdy miesiac się zaczyna po 4 tygodniach, to koniec ciąży wychodziłby 37 tyg 0 dni... Więc chyba jednak to nie takWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 12:45
-
A jeśli chodzi o ruch i ćwiczenia w ciąży ja postawiłam teraz na basen dwa razy w tygodniu czytałam że baaardzo ułatwia to poród siłami natury i skraca bardzo czas
Wcześniej przed ciążą od prawie 15 lat jeżdze konno ale na razie mam abstynencje oczywiście do 27 pażdziernika
-
ola.321 wrote:onka - no właśnie nie wiem
, teraz zaczęłam czytać jak to jest i okazuje się że 6 miesiąc liczy się chyba od 23 tygodnia?? czasem jest że od 22,5 tygodnia, a czasem że od 24-go
. Nie mam pojęcia już teraz jak to jest
.
Chyba mi jeszcze brakuje tydzień lub 2.
ola a jak Ci pokazuje na bestbelly? że jesteś w 6 miesiącu??
-
nick nieaktualny
-
takie coś znalazłam
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.IviQ lubi tę wiadomość
-
Znalazłam w internecie coś takiego:
· 1 miesiąc trwa od 1 do 4 tygodnia,
· 2 miesiąc trwa od 5 do 8 tygodnia,
· 3 miesiąc trwa od 9 do 13 tygodnia,
· 4 miesiąc trwa od 14 do 17 tygodnia,
· 5 miesiąc trwa od 18 do 22 tygodnia,
· 6 miesiąc trwa od 23 do 27 tygodnia,
· 7 miesiąc trwa od 28 do 31 tygodnia,
· 8 miesiąc trwa od 32 do 35 tygodnia,
· 9 miesiąc trwa od 36 do 40 tygodnia.IviQ lubi tę wiadomość
-
nenka2 wrote:Ja tez kocham plywac i chcialabym na basen.. ale jak to polaczyc z poltorarocznym dzieckiem?
i pracujacym mezem eh..
A ja nie umiem pływaćwyobrażacie sobie to? Chodziłam kiedyś do szkółki pływackiej, wszyscy się nauczyli pływać, a ja nie, bo tak panicznie boję się wody. Wszystko jest spoko dopóki nie pójdę do wyższej wody niż pas. A jakbym miała zanurkować... to by w ogóle masakra była! Wiem... kalectwo.
-
a na innej stronie inaczej
1 miesiąc - 1-4 tydzień
2 miesiąc - 5-8 tydzień
3 miesiąc - 9-13 tydzień
4 miesiąc - 14-17 tydzień
5 miesiąc - 18-22 tydzień
6 miesiąc - 23-27 tydzień
7 miesiąc - 28-31 tydzień
8 miesiąc - 32-35 tydzień
9 miesiąc - 36-40 tydzień
-
nick nieaktualny
-
linka220 wrote:ola.321 wrote:onka -
ola a jak Ci pokazuje na bestbelly? że jesteś w 6 miesiącu??
kalendarz mam jeden dzień do tyłu bo wg ostatniej @ więc pokazuje 5 miesiąc.
Chyba jest tak że 6 miesiąc będzie w momencie gdy będziemy mieć skończony 22 tydzień