X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    No i chyba spina mi się brzuch czy jak to się tam nazywa, twardnieje mi czasem :/. Dziwne uczucie... widziałam że pisałyście żeby brać magnez i wzięłam rano tylko nie wiem ile go brać i czy można ten Asmag forte?

ola.321, a mi mówiła gina, że po 20 tyg napinający się brzuch to skurcze Braxtona-Hicksa, czyli macica zaczyna ćwiczyć do porodu i żeby tym się nie przejmować, bo to nie jest groźne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:34

ola.321 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Domika Znajoma

Wysłany: 27 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 - tak chyba zrobię. Umówię się na wizytę z NFZ w Krakowie i na razie pochodzę do mojego ginekologa w Warszawie. Tak naprawdę nie chcę od niego odchodzić, bo jestem bardzo zadowolona, ale odległość chyba mnie jednak pokona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:36

f2w35av5m8vs34wx.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis właśnie po raz pierwszy poczułam mam nadzieję, że właśnie te skurcze a nie coś innego.takie kilka sekund kłucia w podbrzuszu kilkakrotnie Na wszelki wypadek wzięłam aspargin, może przejdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:38

IviQ lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    ola.321, a mi mówiła gina, że po 20 tyg napinający się brzuch to skurcze Braxtona-Hicksa, czyli macica zaczyna ćwiczyć do porodu i żeby tym się nie przejmować, bo to nie jest groźne :)

A ja wlasnie bylam na to w szpitalu i bralam silny lek fenoterol co 4 godziny cala dobe.. bo przez to mi grozil porod przedwczesny.
    te skurcze nie sa grozne dopuki nie rozwiera sie szyjka.. a ja wlasnie od 6 miesiaca chodzilam z rozwarciem na 3 palce przez to cholerne stawianie sie brzucha.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Oj, bardzo mi przykro! :( Tym bardziej dbaj o siebie i maleństwo! Całe szczęście, że medycyna jest już tak zaawansowana, że pomaga w tylu przypadkach. Nasze babcie nie miały takiego komfortu. O szpital też musisz zadbać. Żelazna to dobra decyzja, też ją rozważałam, ale nie lubię zmian. Z porodu na Inflanckiej byłam zadowolona, więc jeśli nic się nie zmieni, to tam wrócę. :)

Kasiu racja medycyna jest teraz bardzo zaawansowana. Generalnie miałam wszystkie badania idealne, a ronilam...kto kiedyś w ogóle badał jakieś mutacje....a teraz wlasnie często kieruje sie kobiety do hematolog na krew i wychodzą rożne schorzenia....dzięki temu mogę sie teraz cieszyć synalkiem :) jest to niesamowite!!!!

nenka2, Kasia82 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    To nie jestem osamotniona. Ja jestem na zwolnieniu i staram się sporo leżeć, ale kończę staż i też sporo siedzę nad papierologią, choć na pewno nie tyle, co Ty w pracy. A nie myślałaś o zwolnieniu?
    nie ma szans na zwolnienie gdyż sama prowadze swoja działalnośc i nie ma mnie kto zastapić. A że mam opórcz swojej głownej jeszcze sklep wędkarki a jest sezon to odpada bym choc skróciła dzień pracy. pracownicy mają lepiej niż własciciele firm niestety....zwłaszcza tych jednoosobowyc.. nie pracujesz nie zarabiasz. A kasa z Zusu to za mało by opłacic czynsz za lokal i takie tam wiec do porodu zmuszona jestem pracować. Potem bedzie po sezonie i mogę do maja psoedziec w domu bo ubezpieczenia mogę ogarnąć telefonicznie-internetowo z domu a moj tylko porozwozi polisy. natomiast wedkarski się z domu nie obrobi:/

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 ide na połówkowe i czytając Was sama jestem ciekawa jak pomiary mi wyjda.

a co myślicie o imieniu Oliwier? moj zobaczył na jakimś ręczniku i mu się spodobało. Mi się podoba ale takie jest nie polskie a chciałam polskie i sam nie wiem...

nenka2, madu, lili_madlen lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, całe szczęście, że teraz się wszystko układa. Moja sąsiadka z klatki też miała problemy podobne problemy z krwią. Nie mówiła mi nic o zastrzykach, ale w szczegóły się nie zagłębiałyśmy. Wiem tylko, że przyjmowała jakieś leki i musiała iść na zwolnienie, ale wszystko się udało. Ma teraz zdrowego i ślicznego synka. Tobie też życzę jak najmniej zmartwień. Dobrze, że jesteś pod stałą kontrolą lekarza. Oby już żadne przykrości Cię nie czekały, ciesz się swoim stanem i leniuchuj do woli. ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam się pochwalić kupiłam dziś wózek taki ale 2 w 1
    :)

http://archiwum.allegro.pl/oferta/grander-alu-tutek-fotelik-recaro-young-profi-plu-i3815438787.html

IviQ, Kasia82, ola.321, madu, onka, linka220, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, rozumiem. To prawda, przy swojej firmie jest dużo więcej pracy i samemu trzeba o wszystko zadbać. Ja pracuję w budżetówce, więc u mnie inaczej to wygląda, ale mój mąż jest zatrudniony w niewielkiej firmie i często opowiada o tym, ile godzin jego szef przesiaduje w pracy.
    Hmmm, w takim razie pozostaje sobie robić przerwy na odpoczynek. Nie przemęczaj się za bardzo, dbaj o siebie i maluszka, a jak już będziesz mogła, to "pryskaj" do domu i resztę spraw załatwiaj z kanapy. ;)

IviQ lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya, super! Ważny zakup masz już ze sobą. :) Kupiłaś wózek dokładnie z tej aukcji? Pytam, bo sklep "Dudek" jest na moim osiedlu. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:53

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dzięki dziewczyny :)

Ola podobno nie ma wskazania do cesarki, raczej poród naturalny, bo cesarka to operacja i co za tym idzie ryzyko krwotoku, który przy lekach rozrzedzajacych krew jest bardzo prawdopodobny. Po za tym pewnie będę musiała wcześniej znaleźć sie juz w szpitalu, bo na dobę przed porodem muszę odstawić heparyne...

No właśnie, pytam bo też biorę clexane 80 bo też mam trombofilię, dodatkowo sterydy na przeciwciała. Jestem po 2 poronieniach i moja gin zdecydowanie radzi cesarkę. Przed cesarką odstawia się heparynę na tyle wcześnie żeby nie było problemu z krwotokiem a zastanawiałam się jak można ją odstawić przy porodzie sn jak nie wiadomo kiedy będzie? Myślałam że będę rodzić normalnie, moja gin mówi że w sumie to nie jest wskazanie do cc ale ze względu na moją historię itd. woli szybko rozwiązać ciążę. Więc pewnie zdania są podzielone :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Dziewczyny chciałam się pochwalić kupiłam dziś wózek taki ale 2 w 1
    :)

http://archiwum.allegro.pl/oferta/grander-alu-tutek-fotelik-recaro-young-profi-plu-i3815438787.html
    Grandery to bardzo dobre wozki, dobry zakup :)

soraya lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dzięki dziewczyny :)

Ola podobno nie ma wskazania do cesarki, raczej poród naturalny, bo cesarka to operacja i co za tym idzie ryzyko krwotoku, który przy lekach rozrzedzajacych krew jest bardzo prawdopodobny. Po za tym pewnie będę musiała wcześniej znaleźć sie juz w szpitalu, bo na dobę przed porodem muszę odstawić heparyne...
    Jaroszka ja tez biorę clexan i acard (toczeń) ale pierwsze słyszę, aby bylo to przeciwskazanie do cv, nie musisz byc tez dobę wczesniej hospitalizowana. Odstawiasz 24 h wczesniej i raczej Male prawdopodobieństwo, ze cos się stanie.
    Co do opieki po, to niestety dziewczyny trzeba zdać sie ma siebie. Ja wybrałam karowa, bo będę miec cc, chodzę tam do lekarza i opieka dla dzidzisuis i mamy, ale ta lekarska jest bardzo dobra. Mojej córce zrobili echo serca i poziom przeciwciał, nie sadze aby tak drogie badania profilaktycznie zrobili jej na inflanckiej

km5st5odymuuq2ts.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa - a dlaczego będziesz miała cc? przez toczeń czy jakiś inny powód? o ile oczywiście mogę zapytać ;)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, pewnie pierwsza byla cc, na porodówce przy pierwszym porodzie, okazalo sie, ze mam zwężenie miednicy i Sn bedzie ryzykowny. W mojej rodzinie to chyba rodzinne, babcia stracila dziecko, bo nie mogla go urodzić przez 3dni, a moja mama bardzo popekala z wypadnienieciem szyjki, ale wówczas byly inne czas.

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola właśnie tez sie zdziwiłam....zapytam swojej hematolog....ginekolog jakoś mnie zbył narazie z porodem. Będę go cisnąc 6 czerwca na wizycie, bo niepokoje sie....

relgh371crdcdbv2.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore clexan i 6h od istatniej heoaryny juz mozna miec cc.ja mam zalecane cc.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa - rozumiem, to dobrze że teraz już są inne czasy. Faktycznie lepiej dmuchać na zimne! :)

jaroszka - niczym się nie martw jeszcze mamy dużo czasu :), wskazania do cc przy heparynie nie ma - a cc to indywidualna sprawa i moja gin takie rozwiązanie widzi dla mnie więc ja zawsze ją słucham :)

jaroszka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jak gin tak mówi, to lepiej zrobić cc. Cc nie jest taka straszna jak ja malują ;) ja juz po 3dniach smigalam, a po 7 to juz rewelacja

Misiowa, ola.321 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ