X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    No i chyba spina mi się brzuch czy jak to się tam nazywa, twardnieje mi czasem :/. Dziwne uczucie... widziałam że pisałyście żeby brać magnez i wzięłam rano tylko nie wiem ile go brać i czy można ten Asmag forte?

ola.321, a mi mówiła gina, że po 20 tyg napinający się brzuch to skurcze Braxtona-Hicksa, czyli macica zaczyna ćwiczyć do porodu i żeby tym się nie przejmować, bo to nie jest groźne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:34

ola.321 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Domika Znajoma

Wysłany: 27 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 - tak chyba zrobię. Umówię się na wizytę z NFZ w Krakowie i na razie pochodzę do mojego ginekologa w Warszawie. Tak naprawdę nie chcę od niego odchodzić, bo jestem bardzo zadowolona, ale odległość chyba mnie jednak pokona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:36

f2w35av5m8vs34wx.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis właśnie po raz pierwszy poczułam mam nadzieję, że właśnie te skurcze a nie coś innego.takie kilka sekund kłucia w podbrzuszu kilkakrotnie Na wszelki wypadek wzięłam aspargin, może przejdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:38

IviQ lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    ola.321, a mi mówiła gina, że po 20 tyg napinający się brzuch to skurcze Braxtona-Hicksa, czyli macica zaczyna ćwiczyć do porodu i żeby tym się nie przejmować, bo to nie jest groźne :)

A ja wlasnie bylam na to w szpitalu i bralam silny lek fenoterol co 4 godziny cala dobe.. bo przez to mi grozil porod przedwczesny.
    te skurcze nie sa grozne dopuki nie rozwiera sie szyjka.. a ja wlasnie od 6 miesiaca chodzilam z rozwarciem na 3 palce przez to cholerne stawianie sie brzucha.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Oj, bardzo mi przykro! :( Tym bardziej dbaj o siebie i maleństwo! Całe szczęście, że medycyna jest już tak zaawansowana, że pomaga w tylu przypadkach. Nasze babcie nie miały takiego komfortu. O szpital też musisz zadbać. Żelazna to dobra decyzja, też ją rozważałam, ale nie lubię zmian. Z porodu na Inflanckiej byłam zadowolona, więc jeśli nic się nie zmieni, to tam wrócę. :)

Kasiu racja medycyna jest teraz bardzo zaawansowana. Generalnie miałam wszystkie badania idealne, a ronilam...kto kiedyś w ogóle badał jakieś mutacje....a teraz wlasnie często kieruje sie kobiety do hematolog na krew i wychodzą rożne schorzenia....dzięki temu mogę sie teraz cieszyć synalkiem :) jest to niesamowite!!!!

nenka2, Kasia82 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    To nie jestem osamotniona. Ja jestem na zwolnieniu i staram się sporo leżeć, ale kończę staż i też sporo siedzę nad papierologią, choć na pewno nie tyle, co Ty w pracy. A nie myślałaś o zwolnieniu?
    nie ma szans na zwolnienie gdyż sama prowadze swoja działalnośc i nie ma mnie kto zastapić. A że mam opórcz swojej głownej jeszcze sklep wędkarki a jest sezon to odpada bym choc skróciła dzień pracy. pracownicy mają lepiej niż własciciele firm niestety....zwłaszcza tych jednoosobowyc.. nie pracujesz nie zarabiasz. A kasa z Zusu to za mało by opłacic czynsz za lokal i takie tam wiec do porodu zmuszona jestem pracować. Potem bedzie po sezonie i mogę do maja psoedziec w domu bo ubezpieczenia mogę ogarnąć telefonicznie-internetowo z domu a moj tylko porozwozi polisy. natomiast wedkarski się z domu nie obrobi:/

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 ide na połówkowe i czytając Was sama jestem ciekawa jak pomiary mi wyjda.

a co myślicie o imieniu Oliwier? moj zobaczył na jakimś ręczniku i mu się spodobało. Mi się podoba ale takie jest nie polskie a chciałam polskie i sam nie wiem...

nenka2, madu, lili_madlen lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, całe szczęście, że teraz się wszystko układa. Moja sąsiadka z klatki też miała problemy podobne problemy z krwią. Nie mówiła mi nic o zastrzykach, ale w szczegóły się nie zagłębiałyśmy. Wiem tylko, że przyjmowała jakieś leki i musiała iść na zwolnienie, ale wszystko się udało. Ma teraz zdrowego i ślicznego synka. Tobie też życzę jak najmniej zmartwień. Dobrze, że jesteś pod stałą kontrolą lekarza. Oby już żadne przykrości Cię nie czekały, ciesz się swoim stanem i leniuchuj do woli. ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam się pochwalić kupiłam dziś wózek taki ale 2 w 1
    :)

http://archiwum.allegro.pl/oferta/grander-alu-tutek-fotelik-recaro-young-profi-plu-i3815438787.html

IviQ, Kasia82, ola.321, madu, onka, linka220, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, rozumiem. To prawda, przy swojej firmie jest dużo więcej pracy i samemu trzeba o wszystko zadbać. Ja pracuję w budżetówce, więc u mnie inaczej to wygląda, ale mój mąż jest zatrudniony w niewielkiej firmie i często opowiada o tym, ile godzin jego szef przesiaduje w pracy.
    Hmmm, w takim razie pozostaje sobie robić przerwy na odpoczynek. Nie przemęczaj się za bardzo, dbaj o siebie i maluszka, a jak już będziesz mogła, to "pryskaj" do domu i resztę spraw załatwiaj z kanapy. ;)

IviQ lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya, super! Ważny zakup masz już ze sobą. :) Kupiłaś wózek dokładnie z tej aukcji? Pytam, bo sklep "Dudek" jest na moim osiedlu. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:53

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dzięki dziewczyny :)

Ola podobno nie ma wskazania do cesarki, raczej poród naturalny, bo cesarka to operacja i co za tym idzie ryzyko krwotoku, który przy lekach rozrzedzajacych krew jest bardzo prawdopodobny. Po za tym pewnie będę musiała wcześniej znaleźć sie juz w szpitalu, bo na dobę przed porodem muszę odstawić heparyne...

No właśnie, pytam bo też biorę clexane 80 bo też mam trombofilię, dodatkowo sterydy na przeciwciała. Jestem po 2 poronieniach i moja gin zdecydowanie radzi cesarkę. Przed cesarką odstawia się heparynę na tyle wcześnie żeby nie było problemu z krwotokiem a zastanawiałam się jak można ją odstawić przy porodzie sn jak nie wiadomo kiedy będzie? Myślałam że będę rodzić normalnie, moja gin mówi że w sumie to nie jest wskazanie do cc ale ze względu na moją historię itd. woli szybko rozwiązać ciążę. Więc pewnie zdania są podzielone :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Dziewczyny chciałam się pochwalić kupiłam dziś wózek taki ale 2 w 1
    :)

http://archiwum.allegro.pl/oferta/grander-alu-tutek-fotelik-recaro-young-profi-plu-i3815438787.html
    Grandery to bardzo dobre wozki, dobry zakup :)

soraya lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dzięki dziewczyny :)

Ola podobno nie ma wskazania do cesarki, raczej poród naturalny, bo cesarka to operacja i co za tym idzie ryzyko krwotoku, który przy lekach rozrzedzajacych krew jest bardzo prawdopodobny. Po za tym pewnie będę musiała wcześniej znaleźć sie juz w szpitalu, bo na dobę przed porodem muszę odstawić heparyne...
    Jaroszka ja tez biorę clexan i acard (toczeń) ale pierwsze słyszę, aby bylo to przeciwskazanie do cv, nie musisz byc tez dobę wczesniej hospitalizowana. Odstawiasz 24 h wczesniej i raczej Male prawdopodobieństwo, ze cos się stanie.
    Co do opieki po, to niestety dziewczyny trzeba zdać sie ma siebie. Ja wybrałam karowa, bo będę miec cc, chodzę tam do lekarza i opieka dla dzidzisuis i mamy, ale ta lekarska jest bardzo dobra. Mojej córce zrobili echo serca i poziom przeciwciał, nie sadze aby tak drogie badania profilaktycznie zrobili jej na inflanckiej

km5st5odymuuq2ts.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa - a dlaczego będziesz miała cc? przez toczeń czy jakiś inny powód? o ile oczywiście mogę zapytać ;)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, pewnie pierwsza byla cc, na porodówce przy pierwszym porodzie, okazalo sie, ze mam zwężenie miednicy i Sn bedzie ryzykowny. W mojej rodzinie to chyba rodzinne, babcia stracila dziecko, bo nie mogla go urodzić przez 3dni, a moja mama bardzo popekala z wypadnienieciem szyjki, ale wówczas byly inne czas.

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola właśnie tez sie zdziwiłam....zapytam swojej hematolog....ginekolog jakoś mnie zbył narazie z porodem. Będę go cisnąc 6 czerwca na wizycie, bo niepokoje sie....

relgh371crdcdbv2.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore clexan i 6h od istatniej heoaryny juz mozna miec cc.ja mam zalecane cc.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa - rozumiem, to dobrze że teraz już są inne czasy. Faktycznie lepiej dmuchać na zimne! :)

jaroszka - niczym się nie martw jeszcze mamy dużo czasu :), wskazania do cc przy heparynie nie ma - a cc to indywidualna sprawa i moja gin takie rozwiązanie widzi dla mnie więc ja zawsze ją słucham :)

jaroszka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jak gin tak mówi, to lepiej zrobić cc. Cc nie jest taka straszna jak ja malują ;) ja juz po 3dniach smigalam, a po 7 to juz rewelacja

Misiowa, ola.321 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ