X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie pomaga jak codziennie zrobie kilka kocich grzbietów i mega relaksujaca dla pleców jest jeszcze dla mnie mniej więcej taka pozycja:

cwiczenia-w-ciazy-zestaw-2_1291_cc218x163.jpg
    źródło:fajnamama.pl

ewentualnie jeszcze z rękami wyciągniętymi do przodu i głowa schowana między ramionami.
    Od kąd sobie tak ćwiczę od tąd plecy nie bolą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 14:12

nat_alia lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie plecy nie bolą, ale czasami odczuwam ciągnące bóle pachwin i podobne w okolicy krocza, że brzuszku nie wspomnę - też czasem takie ciągnące. Zwłaszcza po całym dniu, bo rano tego nie mam. Wy też tak macie? Będę musiała zapytać lekarza czy to normalne.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wydaje mi się, że takie ciągnące bóle są normalne- przeciez wszystko się tam w srodku rozciąga:)

Kasia82 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakiś czas temu też miałam straszne bóle pleców w ogóle po całym dniu jak się położyłam to ciężko było się podnieść tak bolało no ale jak na razie się uspokoilo brzuszek też raz po raz po boli i pociągnie po bokach ale to chyba znak ze się rozciąga no i niekiedy sprawia takie wrażenie jak chodzę jakby było w nim coś mocno ciężkiego więc chyba takie bóle są normalne i będą pojawiać się do końca

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie pamiętam co mnie bolało na odpowiednich etapach ciąży, ale wydaje mi się, że do ślubu, czyli mniej więcej 20-21 tygodnia nie miałam żadnych dolegliwości. Nawet na swoim weselu wpadłam w wir tańca i w ogóle nie czułam się, jakbym była w ciąży. Tylko w pierwszym trymestrze strasznie męczyły mnie wymioty.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli tylko krocze. Nie wiem czy to spojenie czy co... Jak coś posprzątam, na jednej nodze stoję (jak zakładam spodnie) czy jak wstaję z łóżka to jest najgorzej :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 15:02

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, mam dokładnie te same objawy. Może to tak już musi być? Podczas podnoszenia nogi też mam takie odczucia, ale też nie wiem czy to spojenie czy coś innego.

polkosia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja też to mam najbardziej boli jak podnoszę nogę żeby ubrać spodnie mnie.boli tą kość lonowa

polkosia lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie plecy bolą wtedy kiedy zbyt dlugo ide a tak to narazie nie moge narzekac.. Mój mąż jest fizjoterapeutą,więc codziennie mogę liczyc na masażyk ;-)

nat_alia, Kasia82, lili_madlen, agu258, Misiowa, dodinka lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Domika Znajoma

Wysłany: 27 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przyjęcie:)

Bardzo się cieszę, bo potrzebuję wsparcia. Przeniosłam się teraz do Krakowa i w związku z tym mam mnóstwo pytań:

1) czy któraś z Was miała sytuację, w której zmieniała lekarza (myślę o takim w ramach NFZ)?
    2) jakiego ginekologa w Krakowie polecacie?
    3) gdzie wybrać się do szkoły rodzenia?
    4) i pytanie powiązane z poprzednim - gdzie rodzić???

Jak widać jestem jednym wielkim znakiem zapytania.

f2w35av5m8vs34wx.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kregoslup boli od 2 mies ciazy, cwicze kocie grzbiety, albo cwiczenia na pilce i i tak boli.myśle ze zwiazane to jest z wada kregoslupa i pewnie bedzie bolal i jic na to nie poradze.
    Widzicie ze kazda z nas ma jakies wahania w pomiarach to glowki to brzuszka, widac jest to normalne, wiec spokojnie dziewczyny;*

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domika ja tez jestem z Krakowa ;)

Na pierwsze pytanie ci nie odpowiem bo nie chodze na nfz;/
    Jeśli chodzi o ginekologów na NFZ to moge popytać koleżanek i dam Ci znać, a jeśli chodzi o prywatnych to jest kilka dobrych nazwisk w Krakowie :)

Do szkoły rodzenia wybieram się prywatnie do Koali na Zwierzynieckiej na przełomie Sierpnia i Września na kurs sobotni.
    Są szkoly rodzenia przy szpitalach. Ja najprawdopodobniej będę rodzić w Żeromskim i tam tez jest bezplata szkoła rodzenia dla tych, które zadeklarują, że tam będą rodzić. Wiem że na Kopernika jest płata. Ale informacje na ten temat czerpię głównie ze strony rodzić po ludzku, więc być może jak się tam zadzwoni okaże sie inaczej :) Do tej bezpłatnej nie ide bo musiałabym jezdzić na koniec miasta. Jesli bierzesz ją pod uwagę, to dzwoń szybko, bo na innym forum natknęłam sie na informację, że ciężko z miejscami.

Domika lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Domika Znajoma

Wysłany: 27 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, byłabym wdzięczna za kontakty:)
    Na razie chodzę do swojego (w Warszawie, na razie wszystko ok, bo prawie nie mam brzuszka i wizyty też nie są aż tak częste, ale w trzecim trymestrze podejrzewam, że będzie znacznie ciężej.

Słyszałam o Żeromskim tylko dobre opinie i o nim, oraz o Ujastku myślę. To moje pierwsze dziecko, więc do szkoły rodzenia chcę koniecznie;)

f2w35av5m8vs34wx.png
  • Domika Znajoma

Wysłany: 27 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, i słyszałam jeszcze, że czasami szpitale położnicze mają jakby dni otwarte - czy w Krakowie też tak jest?

f2w35av5m8vs34wx.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem czy to spojenie, bo mnie tak jakby w środku boli, ale nie pytałam na razie ginekologa o to, bo aż tak mi nie dokuczało. Być może to po prostu te kości wszystkie tam powoli miękną i stąd to mamy. Jak czytałam w necie, że można wyczuć czy to spojenie (palcami), to ja tego raczej nie mam.

Jutro może zapytam ginekologa, bo mam USG połówkowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 16:21

Kasia82 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domika - moja gin mówiła że szkoła Koala jest ok, ale powiedziała również że jeżeli chce się nauczyć jak się opiekować dzidzią itd to w sumie nie ma większego znaczenia gdzie się pójdzie.
    Szpital - w moim otoczeniu znajome rodziły na Kopernika albo na Ujastku (moja gin raczej poleca na Ujastku ale co człowiek to opinia).
    Co do reszty to nie mogę nikogo polecić ponieważ od lat mam opiekę medyczną w pracy i z niej korzystam.

Madu - myślałam też o Koali ale o kursie w tygodniu :).

Dziewczynyyy ale się najadłam!! kupiłam truskawki i zrobiłam z makaronem mniaaam :)

Domika, dodinka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • madu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że właśnie w Ujastku, kolejny dzien otwarty będzie chyba 13 czerwca. Ostatnio byłam tam na bezpiecznym maluchu i połozna cos takiego chyba mówiła, ale nie jestem pewna. Na pewno będzie informacja na stronie. Żeromskiego na pewno ogląda sie w ramach szkoły rodzenia, ale nie wiem czy są drzwi otwarte- nie pamiętam, wybacz ;)

Powiem Ci szczerze, że Ujastek robi duże wrażenie, ale jest szpitalem typowo ginekologiczno położniczym a ja nie chciałabym byc potraktowana, że tak powiem taśmowo.To jest chyba jedyna moja obawa względem tego miejsca :) Wiem, że tez sobie go dziewczyny chwalą. Poza tym jakoś niedawno otworzyli tam oddział neonatologiczny, gdzie ratuja bardz wcześnie urodzone dzieci.

http://www.gdzierodzic.info/ tutaj znajdziej informacje odnośnie mozliwości wybrania sie na porodówkę i obejrzenia co i jak, sa tez opinie o szpitalach i info odnośnie szkól rodzenia :)

21.10.2015 Leon <3
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba spina mi się brzuch czy jak to się tam nazywa, twardnieje mi czasem :/. Dziwne uczucie... widziałam że pisałyście żeby brać magnez i wzięłam rano tylko nie wiem ile go brać i czy można ten Asmag forte?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • madu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola Ty tez z Krakowa??? Ale fajnie! :)

My musieliśmy weekendową wybrać, bo mąż bardzo che chodzić, i tak padło na Koalę a tez względnie blisko mamy :)

Co do Kopernika to tez moja koleżanka tam rodziła i też sobie chwali, ale Kopernik specjalizuje się własnie w trudnych przypadkach i trudnych porodach i tez słyszałam, że szybko robią cesarkę nawet jak jeszcze nie ma wielkiej potrzeby. Wolałabym jednak nie ;)

Ja wąłsnie mam pakiet w medicoverze, i dlatego nie korzystam z nfz.

co do magnezu, to ja mam magne b6 tak mi zaleciła lekarka mam 3x1 przepisane ale powiedziała ze jak bedzie boleć to 3x2 i tak tez biorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 16:37

ola.321 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja dokladnie tak jak madu mam brac 3x1 a w razie potrzeby 3x2, tez magne b6.no i jak bardzo sie spina to raczej odpoczywac.

ola.321, madu lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ