Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
mnie pomaga jak codziennie zrobie kilka kocich grzbietów i mega relaksujaca dla pleców jest jeszcze dla mnie mniej więcej taka pozycja:
źródło:fajnamama.pl
ewentualnie jeszcze z rękami wyciągniętymi do przodu i głowa schowana między ramionami.
Od kąd sobie tak ćwiczę od tąd plecy nie bolą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 14:12
nat_alia lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Mnie plecy nie bolą, ale czasami odczuwam ciągnące bóle pachwin i podobne w okolicy krocza, że brzuszku nie wspomnę - też czasem takie ciągnące. Zwłaszcza po całym dniu, bo rano tego nie mam. Wy też tak macie? Będę musiała zapytać lekarza czy to normalne.
-
Ja jakiś czas temu też miałam straszne bóle pleców w ogóle po całym dniu jak się położyłam to ciężko było się podnieść tak bolało no ale jak na razie się uspokoilo brzuszek też raz po raz po boli i pociągnie po bokach ale to chyba znak ze się rozciąga no i niekiedy sprawia takie wrażenie jak chodzę jakby było w nim coś mocno ciężkiego więc chyba takie bóle są normalne i będą pojawiać się do końca
-
Ja już nie pamiętam co mnie bolało na odpowiednich etapach ciąży, ale wydaje mi się, że do ślubu, czyli mniej więcej 20-21 tygodnia nie miałam żadnych dolegliwości. Nawet na swoim weselu wpadłam w wir tańca i w ogóle nie czułam się, jakbym była w ciąży. Tylko w pierwszym trymestrze strasznie męczyły mnie wymioty.
-
Mnie boli tylko krocze. Nie wiem czy to spojenie czy co... Jak coś posprzątam, na jednej nodze stoję (jak zakładam spodnie) czy jak wstaję z łóżka to jest najgorzej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 15:02
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziękuję za miłe przyjęcie:)
Bardzo się cieszę, bo potrzebuję wsparcia. Przeniosłam się teraz do Krakowa i w związku z tym mam mnóstwo pytań:
1) czy któraś z Was miała sytuację, w której zmieniała lekarza (myślę o takim w ramach NFZ)?
2) jakiego ginekologa w Krakowie polecacie?
3) gdzie wybrać się do szkoły rodzenia?
4) i pytanie powiązane z poprzednim - gdzie rodzić???
Jak widać jestem jednym wielkim znakiem zapytania.
-
A mnie kregoslup boli od 2 mies ciazy, cwicze kocie grzbiety, albo cwiczenia na pilce i i tak boli.myśle ze zwiazane to jest z wada kregoslupa i pewnie bedzie bolal i jic na to nie poradze.
Widzicie ze kazda z nas ma jakies wahania w pomiarach to glowki to brzuszka, widac jest to normalne, wiec spokojnie dziewczyny;* -
Domika ja tez jestem z Krakowa
Na pierwsze pytanie ci nie odpowiem bo nie chodze na nfz;/
Jeśli chodzi o ginekologów na NFZ to moge popytać koleżanek i dam Ci znać, a jeśli chodzi o prywatnych to jest kilka dobrych nazwisk w Krakowie
Do szkoły rodzenia wybieram się prywatnie do Koali na Zwierzynieckiej na przełomie Sierpnia i Września na kurs sobotni.
Są szkoly rodzenia przy szpitalach. Ja najprawdopodobniej będę rodzić w Żeromskim i tam tez jest bezplata szkoła rodzenia dla tych, które zadeklarują, że tam będą rodzić. Wiem że na Kopernika jest płata. Ale informacje na ten temat czerpię głównie ze strony rodzić po ludzku, więc być może jak się tam zadzwoni okaże sie inaczejDo tej bezpłatnej nie ide bo musiałabym jezdzić na koniec miasta. Jesli bierzesz ją pod uwagę, to dzwoń szybko, bo na innym forum natknęłam sie na informację, że ciężko z miejscami.
Domika lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Madu, byłabym wdzięczna za kontakty:)
Na razie chodzę do swojego (w Warszawie, na razie wszystko ok, bo prawie nie mam brzuszka i wizyty też nie są aż tak częste, ale w trzecim trymestrze podejrzewam, że będzie znacznie ciężej.
Słyszałam o Żeromskim tylko dobre opinie i o nim, oraz o Ujastku myślę. To moje pierwsze dziecko, więc do szkoły rodzenia chcę koniecznie;) -
Właśnie nie wiem czy to spojenie, bo mnie tak jakby w środku boli, ale nie pytałam na razie ginekologa o to, bo aż tak mi nie dokuczało. Być może to po prostu te kości wszystkie tam powoli miękną i stąd to mamy. Jak czytałam w necie, że można wyczuć czy to spojenie (palcami), to ja tego raczej nie mam.
Jutro może zapytam ginekologa, bo mam USG połówkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 16:21
Kasia82 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Domika - moja gin mówiła że szkoła Koala jest ok, ale powiedziała również że jeżeli chce się nauczyć jak się opiekować dzidzią itd to w sumie nie ma większego znaczenia gdzie się pójdzie.
Szpital - w moim otoczeniu znajome rodziły na Kopernika albo na Ujastku (moja gin raczej poleca na Ujastku ale co człowiek to opinia).
Co do reszty to nie mogę nikogo polecić ponieważ od lat mam opiekę medyczną w pracy i z niej korzystam.
Madu - myślałam też o Koali ale o kursie w tygodniu.
Dziewczynyyy ale się najadłam!! kupiłam truskawki i zrobiłam z makaronem mniaaamDomika, dodinka lubią tę wiadomość
-
Wiem że właśnie w Ujastku, kolejny dzien otwarty będzie chyba 13 czerwca. Ostatnio byłam tam na bezpiecznym maluchu i połozna cos takiego chyba mówiła, ale nie jestem pewna. Na pewno będzie informacja na stronie. Żeromskiego na pewno ogląda sie w ramach szkoły rodzenia, ale nie wiem czy są drzwi otwarte- nie pamiętam, wybacz
Powiem Ci szczerze, że Ujastek robi duże wrażenie, ale jest szpitalem typowo ginekologiczno położniczym a ja nie chciałabym byc potraktowana, że tak powiem taśmowo.To jest chyba jedyna moja obawa względem tego miejscaWiem, że tez sobie go dziewczyny chwalą. Poza tym jakoś niedawno otworzyli tam oddział neonatologiczny, gdzie ratuja bardz wcześnie urodzone dzieci.
http://www.gdzierodzic.info/ tutaj znajdziej informacje odnośnie mozliwości wybrania sie na porodówkę i obejrzenia co i jak, sa tez opinie o szpitalach i info odnośnie szkól rodzenia21.10.2015 Leon -
ola Ty tez z Krakowa??? Ale fajnie!
My musieliśmy weekendową wybrać, bo mąż bardzo che chodzić, i tak padło na Koalę a tez względnie blisko mamy
Co do Kopernika to tez moja koleżanka tam rodziła i też sobie chwali, ale Kopernik specjalizuje się własnie w trudnych przypadkach i trudnych porodach i tez słyszałam, że szybko robią cesarkę nawet jak jeszcze nie ma wielkiej potrzeby. Wolałabym jednak nie
Ja wąłsnie mam pakiet w medicoverze, i dlatego nie korzystam z nfz.
co do magnezu, to ja mam magne b6 tak mi zaleciła lekarka mam 3x1 przepisane ale powiedziała ze jak bedzie boleć to 3x2 i tak tez biorę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 16:37
ola.321 lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon