X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pola28 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mam puytanie czy ktoras z was w czasie 4 tygodnia ciazy miala co jakis czs boljajnika i bol podbrzusza do tego wrazenie ze zaraz dostanie miesiaczki czy to jest normalne? Bardzo sie tym stresuje ze jednak cos jest nie tak

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    A my nie mamy nawet samochodu, wiec kupujemy 3w1 bo jak jade pociagiem to mam dzidzie w foteliku obok siebie.
    Tak samo jak ktos nie jezdzi za granice tylko np. przyslowiowo do kosciola, to po co kupowac drogi fotelik i robic problemy.. w tanim tez mozna dobrze zapiac i oprzec raczke o fotel. Bo w miescie przy stluczce niej ezdiesz 120h tylko 40/50 wiec nie ma co panikowac z tymi fotelikami jak ktos nie robi niewiadomo ile kilometrow.
    :)

Nenka tez sie niestety z Tobą nie zgodzę....nie ważne ile kilometrów robimy bezpieczeństwo dziecka w samochodzie jest bardzo ważne, a poza tym taki fotelik wcale nie jest drogi. Przy całej reszcie wydatków jakie ponosimy przy dziecku to 300 pln nie jest jakaś kosmiczna suma....z reszta na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać.

Aczkolwiek jak ty nie masz samochodu to rzeczywiście fotelik Ci niepotrzebny.

Kasia82 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka myślę, że jeśli lekarka nie ma zastrzeżeń, to faktycznie wszystko jest dobrze. Sama wiesz że to sa kwestie milimetrów. 4 dni to na prawdę nie dużo. Postaraj się uspokoić, a jesli nie daje Ci to spokoju skonsultuj z jakimś innym lekarzem swoje obawy.

onka lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Pola28 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mozecie mi odpowiedziec

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Onka myślę, że jeśli lekarka nie ma zastrzeżeń, to faktycznie wszystko jest dobrze. Sama wiesz że to sa kwestie milimetrów. 4 dni to na prawdę nie dużo. Postaraj się uspokoić, a jesli nie daje Ci to spokoju skonsultuj z jakimś innym lekarzem swoje obawy.

Onka mi lekarz na odplatnym usg w prywatnej klinice powiedział, ze dwa tygodnie różnicy w jedna lub w druga stronę jest całkowicie normalne, a co dopiero 4 dni....spokojnie nie masz sie co martwić. Do zdjeć usg powinna byc dołączona tabela, gdzie są pokazane odchylenia (deviation), jeżeli kropeczki mieszczą sie w nawiasach to jest wszystko ok.

madu lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola28 wrote:
    Dziewczyny czy mozecie mi odpowiedziec

Pola ja miałam tak cały czas, a jestem teraz juz w 18 tygodniu z dzidzia jest ok.
    To są normalne bóle.

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Onka mi lekarz na odplatnym usg w prywatnej klinice powiedział, ze dwa tygodnie różnicy w jedna lub w druga stronę jest całkowicie normalne, a co dopiero 4 dni....spokojnie nie masz sie co martwić. Do zdjeć usg powinna byc dołączona tabela, gdzie są pokazane odchylenia (deviation), jeżeli kropeczki mieszczą sie w nawiasach to jest wszystko ok.

ja takiej tabelki nie mam :/

dzieki Dziewczyny za odp :*

nawet moja kicia przyszla mi dac kociego buziaka na pocieszenie ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola nie stresu sie :) nie wyganiam Cię kochana , ale czy nie lepiej pogadać na forum z dziewczynami, które są na twoim etapie ciazy ;) bedzie łatwiej, bo na bieżąco możesz porównać dolegliwości.

linka220, Misiowa lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie ma żadnych tabel, za to pod koniec usg lekarz pokazywał mi wykresy na których były nasze wartości i zakresy w których się mieścimy. I wg tych wykresów było +/- 10% zakres. Onka, będzie dobrze :*

onka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam jeszcze raz scan i powiedzieli ze prawdopodobnie dziewczynka ale jeszcze nie na 100 %

onka, madu, nat_alia, Lexie, lili_madlen, Blondik, Muffinka1019, agu258, Misiowa, dodinka lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • madu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola to jak nabardziej sie często zdarza. W zakładce I Trymestr jest wątek "pierwsze objawy ciązy" czy cośtakiego i tam dziewczyny na pewno rozwieja wszytskie Twoje wątpliwości:)

21.10.2015 Leon <3
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :D

Gratuluje udanych wizyt i poznanych płci:* no i zeeta kochana masz jeszcze czas choc wiem, że nastawiłaś się, ze gin dojrzy:*

Witam nowe mamusie :* bliźniali jejku cudnie <3

Odnośnie luteiny to mi gin przepisała ja zamiast dupka, bo tańsza no i w miare było ok . Brzuszek tak nie boli już choć nie wiem czy ppdczas aplikacji nie uszkadzam ścianek tam sobie, bo czasami mam delikatnie beżowy śluz. Za tydzień wizyta, więc poprostu wyppczywam ile się da żeby nie panikować, leki pomagają bo te moje bóle to była porażka :/

Poza tym mój Okruszek tak szaleje w brzuszku, że mi faluje ciągle i tal mocno już go czuje <3

I wczoraj była pani i zamowiłam mebelki do kuchno kuchni *,* jestem szczesliwa bo na koniec czerwca będzie gotowa kuchnia a więc ppzostaje tylko łazienka.:D nic wywychodze z wyrka coś ogarnąć i obiad upichcić :)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, rozumiem doskonale Twoje obawy, każda z nas ma jakieś fiksacje w ciąży. To całkowicie normalne, szczególnie, jeśli coś odbiega od normy, ale Kochana, trzeba być dobrej myśli. Ja też w pierwszej ciąży miałam zmartwienie - kilka milimetrów za duże "rogi tylne komór bocznych" (cokolwiek by to nie znaczyło - termin medyczny pamiętam do dziś). Lekarz na USG mnie wystraszył, że to może świadczyć o wodogłowiu. A mojej koleżance wręcz powiedział, że jej dziecko najprawdopodobniej będzie mieć wodogłowie. Ona i jej mąż mają duże głowy i każde z ich dzieci (mają trójkę) urodziło się z większą głową - co zrobić, takie geny!
    Lekarze są czasami od tego, żeby straszyć, a może nie tyle straszyć, co uświadomić, aby później nikt im nie zarzucał, że nie wiedział, że się nie spodziewał. Pozostaje nam być dobrej myśli!
    Kochana, a w jaki sposób stwierdzono u Ciebie to niejednorodne łożysko? Przez te przepływy na USG? Jest szansa, żeby coś się zmieniło na lepsze w tej kwestii? Jestem laikiem, zupełnie się na tym nie znam, ale trzymam kciuki! Będzie dobrze! Musi być! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 12:39

madu, onka, Misiowa lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nawet nie wiecie, jak mnie "oświeciłyście" informacją o fotelikach!!!!

Jaroszka bardzo bardzo dziękuję za szczegółowy opis :) ale się nastukałaś ale na pewno mnie to przekonało :) ale naprawdę dzisiaj pogadam z mężem i zmieniamy zdanie, w ogóle mojego wózka Verdi Genua nie ma w testach, mój ma tylko "Europejski certyfikat bezpieczeństwa ECE R44-03 oznacza zgodność wyrobu z obowiązującymi obecnie wymaganiami technicznymi", a dalej jest napisane: "Czy oznacza to, że jest to fotelik, który gwarantuje bezpieczeństwo Twojemu dziecku? Niestety nie... Dlatego zawsze przed zakupem fotelika sprawdzaj wyniki jego testów zderzeniowych"

zobaczcie sobie Wasze foteliki jak wypadły w tych testach na stronie :

http://fotelik.info/pl/testy/wszystkie/producent/rosnaco/index.html

Dodinka brzusio dosłownie jak mój :) duży co :D

Onka, myślę, że nie ma co się martwić z tym brzuszkiem maleństwa, zobaczysz, że wszystko się wyrówna za jakiś czas.

aanaa ja też mam takie tabelki, tzn wykresy i zaznaczony mój wynik i normy z połówkowego, dziwne że Ty nie masz hmmm ale co lekarz to inaczej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 12:41

onka, madu, jaroszka, Magnosia, dodinka lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, niejednorodne łożysko miałam stwierdzone na połówkowym, a teraz jeszcze moja lekarka potwierdziła na zwykłym USG (tu na pewno nie badała przepływów, tylko widać różną strukturę tkanek). Na poprawę raczej nie ma co liczyć, ale może być tak, że to nie wpłynie źle na dziecko. Widzisz, czasem się tak nakręcę i nie mogę wyjść z kręgu złych myśli ;) Ale już mi lepiej, dzięki!

Linka, na połówkowym też miałam takie znaczniki norm, ale na tych zwykłych USG dostaję tylko wydruk z pomiarami, bez norm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 12:48

• annggela Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdefd87fffdf.jpg

To i ja się pochwalę małym domkiem synka ;)

aanaa, onka, PauLLa, jaroszka, madu, nat_alia, linka220, nenka2, Lexie, polkosia, Little Frog, ola.321, lili_madlen, stelianka, Nynusia, Blondik, IviQ, Muffinka1019, Magnosia, agu258, dodinka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela super brzusio, zgrabny ale widoczny już :D

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaa widzisz już coś wiesz - nie na 100% ale to zawsze coś
    ja równiez nie mam potwierdone na 100% że będzie chłopak :)

anggela - ślicznie :D
    zawsze się zastnawaiłam jak będzie się zachowywał w ciąży i po tatuaż przy brzuchu - widzisz jakieś różnice?

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle nie wiem i dowiem się najwcześniej za dwa tygodnie. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja od kilku dni bardzo słabo czuje dzidzie nie raz tylko coś bulgotnie więc nawet nie wiem czy to ona a przedtem tak mocno fikala. .. nie wiem co jest :-( brzuch też jakby mi zmalał

w4sqyx8dteqxq3vc.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ