Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:Ja zamierzam kupić 3w1. Na rynku jest tyle propozycji, że na pewno coś się znajdzie
A spacerówkę na późniejsze lata najwyżej dokupię inną, jeśli ta z zestawu będzie za mała (chociaż na tyle co oglądałam, to są raczej dość duże).
Pewnie każdy robi jak uważa, ja po tych warsztatach napewno będę czujniejszazestawy 3w1 maja napewno tez dobre foteliki, ale oby pasował do samochodu
madu lubi tę wiadomość
-
Hej kobitki,
Też zamierzam kupić 3w1, dzieki wielkie za informacje dotyczące fotelików jesteście niezastąpione!
Witam nowe osoby, gratuluje ciąży bliźniaczej, to sie nazywa podwójne szczęście
Mam pytanie ' o co chodzi z z tym " czy fotelik pasuje do auta." Czy on jest za duży ?
Noc kepiej przespalam wstalismy o 9 z czym mialam tylko 3 pobudki nad ranemspalam na plecach i kregosłup mnie boli ;( wyjątkowo na plecach bo zawsze śpię na lewym boku, musiałam tak zasnąć.
Uciekam na wizytę kontrolną posłuchać serduszka mojego misiulinkalinka220, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Annggela, fotelik powinien dobrze przylegać do fotela i po zapięciu powinien znajdować się pod właściwym kątem 45 stopni w stosunku do fotela.
Oparcie fotelika nie może się unosić do góry pod naciskiem pasów bezpieczeństwa.
Nie wiem, czy zrozumiale to opisałammadu, annggela, Misiowa lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Cześć dziewczyny!
Witaj Kuki:)
Jaroszka świetnie to wszytsko opisałaś. Jak prezentowali co może sie stać przy złym wyborze i dopasowaniu fotelika to aż mnie ciary przechodziły. Też myśleliśmy z mężem, że kupimy fotelik na allegro i bedzie fajnie, ale po warsztatach w życiu! Już mam upatrzone sklepy gdzie się wybierzemy na poszukiwania.
Angela różne sa siedzenia w samochodzach i różne sa foteliki, ważne jest aby fotelik był ułożony pod kątem 45 stopni, a nie każdy zestaw (fotel-fotelik) to gwarantuje, dlatego najlepiej jechać do sklepu i z fotelikiem iść do swojego samochodu i dopasowacć i co ważne, przypiąć pasem!!! Bo samo położenie fotelika na siedzeniu nie daje jeszcze prawidłowego ułożenia, dopiero przypięcie pokazuje czy jest ok. Tak samo jeśli chodzi o bazę isofix.
Btw fotelik uważa się za bezpieczny gdy ma conajmniej trzy gwiazdki. A to za co sie go nosi to nie jest rączka żeby było wygodnie nosić, tylko ochrona w samochodzie przed tym żeby dziecka nie wbilo w fotel, który jest przed nim.
Współczuję Wam teściowych troszkę. Ja z moja widzę się raz na jakis czas i jest mi nawet miło kiedy mnie tak rozpieszcza robiąc jedzonko, które uwielbiam i kupujac mi truskawki
W ogóle polecam stronkę fotelik.infoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:45
Magnosia, jaroszka lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Hej hej witam po długiej przerwie
Jak lezałam w szpitalu zrobili mi usg i potwierdzony synuś
usg w 19t 2d
FL 2,94cm
AC 16,43
HC 16,23
BPD 4,46
PMP 319g
wszystko jest okBąbelek, madu, Magnosia, nat_alia, Lexie, aanaa, paula1, linka220, ola.321, Lucy7, Muffinka1019, agu258, Misiowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA my nie mamy nawet samochodu, wiec kupujemy 3w1 bo jak jade pociagiem to mam dzidzie w foteliku obok siebie.
Tak samo jak ktos nie jezdzi za granice tylko np. przyslowiowo do kosciola, to po co kupowac drogi fotelik i robic problemy.. w tanim tez mozna dobrze zapiac i oprzec raczke o fotel. Bo w miescie przy stluczce niej ezdiesz 120h tylko 40/50 wiec nie ma co panikowac z tymi fotelikami jak ktos nie robi niewiadomo ile kilometrow.
Blondik lubi tę wiadomość
-
Nenka, nie zgodzę się z Tobą niestety
Wczoraj na warsztatach prowadzący pokazywał co się dzieje z fotelikiem przy zderzeniu samochodu jadącego z prędkością 50 km/h. Pod domem niestety też może dojść do tragedii...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:44
jaroszka, IviQ, Misiowa lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
pewnie tak nenka:) bierzemy pod uwagę więcej sytuacji na drodze, bo jezdzimy spore trasy i często autostradami, wiec bardziej zastanawiamy sie nad bezpieczeństwem, ale juz np nie decydujemy sie na bazę isofix, z tego względu że faktycznie jest wygodna i gdybym to ja jezdziła samochodem to bym się uparła bo z zapinaniem pasami fotelika nie chciałoby mi sie bawić, ale, że zawsze będziemy jezdzić razem z mężem, to on będzie zapinał, wiadomo lepiej to ogarnie21.10.2015 Leon
-
DZiewczyny, pomyślałam, że podzielę sie z Wami moimi ulubionymi stronami z artykułami dziecięcymi:) chodzi mi o ręczne wykonanie takich markowych rzeczy jak np. kocyki z La Millou
https://www.facebook.com/ulula.shop?fref=ts
https://www.facebook.com/zawbar?fref=ts
https://www.facebook.com/handmade.Natali?fref=ts
https://www.facebook.com/mamatuPL?fref=ts
ostatnia strona strona to sklep mojej znajomej- sama projektuje ubrania dla kobiet w ciązy i dzieciaków:) od niej jeszcze nic nie kupiłam, bo ceny trochę wysokie:) ale może się skuszę...bo wykonanie jest super:)
Niedługo wybieram się też do sklepu 9miesiecy.pl - w sklepie przy rondzie Wiatraczna mają podobno też rzeczy używane, warto sprawdzić
CZekam na Wasze ulubione miejsca, gdzie można coś fajnego kupic:)IviQ lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Z jednej strony chciałabym napisac, nie ma co straszyć, ale z drugiej strony, wypadki chodza po ludziach (odpukać...), Jest tez pewnie trochę tak, że jak juz bedzie ten dzidziuś w samochodzie, to odruchowo będziemy jeździć ostrożniej. Wiadomo, nie możemy brać odpowiedzialności za innych kierowców, nie możemy tez przewidziec czy jadąc z dzieckiem komunikacją miejską coś się nie wydarzy, albo czy idąc na spacer samochód w nas nie wjedzie.
Koniec konców przecież wszystkie chcemy jak najlepiej dla maluszka i jedne z nas kupią osobno fotelik i nne 3 w 1 ale każda z nas z myślą o bezpieczeństwie maluszka. Osobiście nie zdecydowałabym się na wożenie maluszka w foteliku dołaczonym do wózka, bez odpowiednich atestów itp. ale jeśli któraś z Was tak decyduje to tylko Wasza decyzja:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 11:02
jaroszka, IviQ, Misiowa lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Dzień dobry dziewczynki!
Gratuluję udanych wizyt i witam nowe mamyBliźnięta-ale fajnie
Nynusia,Twoja dzidzia na pewno chce potrzymać Cię jeszcze trochę w napięciu,ale za to jak się ujawni.. jaka to będzie radość!
Polkosia,pisałaś kiedyś,że jestes"przy kości",też tak mam i bardzo późno poczułam ruchy,jakiś tydzień temu,nie martw sie wiec..
annggela, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Magnosia wrote:Annggela, fotelik powinien dobrze przylegać do fotela i po zapięciu powinien znajdować się pod właściwym kątem 45 stopni w stosunku do fotela.
Oparcie fotelika nie może się unosić do góry pod naciskiem pasów bezpieczeństwa.
Nie wiem, czy zrozumiale to opisałam
Dzięki magnosia ! Super to opisałaś, juz robię notatki.
Z mojej wizyty nici pomyliły mi się daty, jutro jest wizyta, nie paduje mi to bo pracuje od 10, bedę musiała wziąć wolne ;( kurcze a godzin potrzebujeMagnosia lubi tę wiadomość