X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam usg brzucha, ale nie ciążowe tylko zwykle, muszę sprawdzić pęcherz i nerki....i od 9 jestem na czczo....nie wiem jak wytrzymam do 15:15 bez jedzonko....Help ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:07

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja zamierzam kupić 3w1. Na rynku jest tyle propozycji, że na pewno coś się znajdzie :) A spacerówkę na późniejsze lata najwyżej dokupię inną, jeśli ta z zestawu będzie za mała (chociaż na tyle co oglądałam, to są raczej dość duże).

Pewnie każdy robi jak uważa, ja po tych warsztatach napewno będę czujniejsza :) zestawy 3w1 maja napewno tez dobre foteliki, ale oby pasował do samochodu :)

madu lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki,
    Też zamierzam kupić 3w1, dzieki wielkie za informacje dotyczące fotelików jesteście niezastąpione!
    Witam nowe osoby, gratuluje ciąży bliźniaczej, to sie nazywa podwójne szczęście <3

Mam pytanie ' o co chodzi z z tym " czy fotelik pasuje do auta." Czy on jest za duży ?

Noc kepiej przespalam wstalismy o 9 z czym mialam tylko 3 pobudki nad ranem ;) spalam na plecach i kregosłup mnie boli ;( wyjątkowo na plecach bo zawsze śpię na lewym boku, musiałam tak zasnąć.
    Uciekam na wizytę kontrolną posłuchać serduszka mojego misiulinka <3

linka220, lili_madlen lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny filmik:)mi wczoraj też mama złozyła zyczenia:) ja też podzielę się filmikiem, przez który też beczałam :)
    http://www.deon.pl/pro-life/inspiracje/art,17,gdyby-ono-potrafilo-powiedziec-to-co-czuje.html

jaroszka lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informacje, faktycznie nie pomyślałabym, że trzeba dopasować do samochodu u mnie niestety będzie z tym problem zapewne bo mam dwa auta więc chyba będę musiała kupić dwa albo tylko do tego większego auta...

l22nhdgeccid541p.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, fotelik powinien dobrze przylegać do fotela i po zapięciu powinien znajdować się pod właściwym kątem 45 stopni w stosunku do fotela.
    Oparcie fotelika nie może się unosić do góry pod naciskiem pasów bezpieczeństwa.

Nie wiem, czy zrozumiale to opisałam ;)

madu, annggela, Misiowa lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia idealnie ;)

Magnosia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiście te warsztaty w sosnowcu sa 9tego, 17 mam połówkowe, pomyliłam daty, hehe :)

nat_alia lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • madu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Witaj Kuki:)

Jaroszka świetnie to wszytsko opisałaś. Jak prezentowali co może sie stać przy złym wyborze i dopasowaniu fotelika to aż mnie ciary przechodziły. Też myśleliśmy z mężem, że kupimy fotelik na allegro i bedzie fajnie, ale po warsztatach w życiu! Już mam upatrzone sklepy gdzie się wybierzemy na poszukiwania.

Angela różne sa siedzenia w samochodzach i różne sa foteliki, ważne jest aby fotelik był ułożony pod kątem 45 stopni, a nie każdy zestaw (fotel-fotelik) to gwarantuje, dlatego najlepiej jechać do sklepu i z fotelikiem iść do swojego samochodu i dopasowacć i co ważne, przypiąć pasem!!! Bo samo położenie fotelika na siedzeniu nie daje jeszcze prawidłowego ułożenia, dopiero przypięcie pokazuje czy jest ok. Tak samo jeśli chodzi o bazę isofix.

Btw fotelik uważa się za bezpieczny gdy ma conajmniej trzy gwiazdki. A to za co sie go nosi to nie jest rączka żeby było wygodnie nosić, tylko ochrona w samochodzie przed tym żeby dziecka nie wbilo w fotel, który jest przed nim.

Współczuję Wam teściowych troszkę. Ja z moja widzę się raz na jakis czas i jest mi nawet miło kiedy mnie tak rozpieszcza robiąc jedzonko, które uwielbiam i kupujac mi truskawki ;)

W ogóle polecam stronkę fotelik.info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:45

Magnosia, jaroszka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam po długiej przerwie :/
    Jak lezałam w szpitalu zrobili mi usg i potwierdzony synuś :)
    usg w 19t 2d

FL 2,94cm
    AC 16,43
    HC 16,23
    BPD 4,46
    PMP 319g

wszystko jest ok

Bąbelek, madu, Magnosia, nat_alia, Lexie, aanaa, paula1, linka220, ola.321, Lucy7, Muffinka1019, agu258, Misiowa lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5e52476ba69d73d0med.jpg

mój brzuszek i 6kg do przodu

madu, onka, Lexie, nat_alia, annggela, aanaa, FreshMm, Nynusia, polkosia, paula1, jaroszka, linka220, lili_madlen, ola.321, Lucy7, soraya, Muffinka1019, agu258, Misiowa lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie mamy nawet samochodu, wiec kupujemy 3w1 bo jak jade pociagiem to mam dzidzie w foteliku obok siebie.
    Tak samo jak ktos nie jezdzi za granice tylko np. przyslowiowo do kosciola, to po co kupowac drogi fotelik i robic problemy.. w tanim tez mozna dobrze zapiac i oprzec raczke o fotel. Bo w miescie przy stluczce niej ezdiesz 120h tylko 40/50 wiec nie ma co panikowac z tymi fotelikami jak ktos nie robi niewiadomo ile kilometrow.
    :)

Blondik lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, nie zgodzę się z Tobą niestety ;) Wczoraj na warsztatach prowadzący pokazywał co się dzieje z fotelikiem przy zderzeniu samochodu jadącego z prędkością 50 km/h. Pod domem niestety też może dojść do tragedii... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:44

jaroszka, IviQ, Misiowa lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie tak nenka:) bierzemy pod uwagę więcej sytuacji na drodze, bo jezdzimy spore trasy i często autostradami, wiec bardziej zastanawiamy sie nad bezpieczeństwem, ale juz np nie decydujemy sie na bazę isofix, z tego względu że faktycznie jest wygodna i gdybym to ja jezdziła samochodem to bym się uparła bo z zapinaniem pasami fotelika nie chciałoby mi sie bawić, ale, że zawsze będziemy jezdzić razem z mężem, to on będzie zapinał, wiadomo lepiej to ogarnie ;)

21.10.2015 Leon <3
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA też pamiętam z kursu na prawko co dzieje się z samochodem w czasie wypadku przy prędkości 50 km/h...

jaroszka lubi tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny, pomyślałam, że podzielę sie z Wami moimi ulubionymi stronami z artykułami dziecięcymi:) chodzi mi o ręczne wykonanie takich markowych rzeczy jak np. kocyki z La Millou :)

https://www.facebook.com/ulula.shop?fref=ts
    https://www.facebook.com/zawbar?fref=ts
    https://www.facebook.com/handmade.Natali?fref=ts
    https://www.facebook.com/mamatuPL?fref=ts
    ostatnia strona strona to sklep mojej znajomej- sama projektuje ubrania dla kobiet w ciązy i dzieciaków:) od niej jeszcze nic nie kupiłam, bo ceny trochę wysokie:) ale może się skuszę...:) bo wykonanie jest super:)
    Niedługo wybieram się też do sklepu 9miesiecy.pl - w sklepie przy rondzie Wiatraczna mają podobno też rzeczy używane, warto sprawdzić:)
    CZekam na Wasze ulubione miejsca, gdzie można coś fajnego kupic:)

IviQ lubi tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony chciałabym napisac, nie ma co straszyć, ale z drugiej strony, wypadki chodza po ludziach (odpukać...), Jest tez pewnie trochę tak, że jak juz bedzie ten dzidziuś w samochodzie, to odruchowo będziemy jeździć ostrożniej. Wiadomo, nie możemy brać odpowiedzialności za innych kierowców, nie możemy tez przewidziec czy jadąc z dzieckiem komunikacją miejską coś się nie wydarzy, albo czy idąc na spacer samochód w nas nie wjedzie.

Koniec konców przecież wszystkie chcemy jak najlepiej dla maluszka i jedne z nas kupią osobno fotelik i nne 3 w 1 ale każda z nas z myślą o bezpieczeństwie maluszka. Osobiście nie zdecydowałabym się na wożenie maluszka w foteliku dołaczonym do wózka, bez odpowiednich atestów itp. ale jeśli któraś z Was tak decyduje to tylko Wasza decyzja:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 11:02

jaroszka, IviQ, Misiowa lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeżdżę duuużo sama i system isofix jest dla mnie bardzo kuszący ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 11:03

• Lexie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki!

Gratuluję udanych wizyt i witam nowe mamy :) Bliźnięta-ale fajnie :):)

Nynusia,Twoja dzidzia na pewno chce potrzymać Cię jeszcze trochę w napięciu,ale za to jak się ujawni.. jaka to będzie radość! <3

Polkosia,pisałaś kiedyś,że jestes"przy kości",też tak mam i bardzo późno poczułam ruchy,jakiś tydzień temu,nie martw sie wiec.. :)

annggela, Nynusia lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • annggela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Annggela, fotelik powinien dobrze przylegać do fotela i po zapięciu powinien znajdować się pod właściwym kątem 45 stopni w stosunku do fotela.
    Oparcie fotelika nie może się unosić do góry pod naciskiem pasów bezpieczeństwa.

Nie wiem, czy zrozumiale to opisałam ;)

Dzięki magnosia ! Super to opisałaś, juz robię notatki.
    Z mojej wizyty nici pomyliły mi się daty, jutro jest wizyta, nie paduje mi to bo pracuje od 10, bedę musiała wziąć wolne ;( kurcze a godzin potrzebuje

Magnosia lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ