Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Onka o widzę moje okolice
Do Przeźmierowa jeżdżę na badania do Medluxu
annggela nie ma czego zazdrościć bo ja mam nadwagę.. gdyby nie to bym sie cieszyła.. tzn inaczej ze względu na moją nadwagę lepiej by waga nic juz nie wzrosła
Zdrówka życzę!
FreshMm ja to dopiero 9 czerwca sie dowiem kto u mnie mieszka...
Ależ Wam zazdroszczę jeszcze prawie płaskich brzuchów.. u mnie jak w 7 miesiacu...
madu mnie nic nie boli,a le tak myślę, że bóle jak na @ to rozciąganie macicy...
agaton ja mam po starszej córce wózek wiec nie kupuję tylko wypiorę
mam jedo 4fyn ale średnio se spacerówki byłam zadowolona, córa zjeżdżała w niej jak była mała..
Witaj Domika.
Ja nie zapisywałam się do szkoły w pierwszej ciąży więc teraz też nie.. nie mam czasu chodzić..
biorę się za prace.. bleeee jezsze miesiac
linka220 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Hej melduje się po wizycie
Wyniki wszystkie ok, łożysko na tylnej ścianie, położenie płodu miednicowe -no i z tym niestety nie da się walczyć więc dzidzia dalej jest wstydzioszkiem
Gin mi włączył 3d na chwilkę więc akurat buźka była przytulona do rączki i język mamusi pokazało na dzień mamy
Waży pół kilo gin stwierdził, że idealnie
Główka 5cm, kość udowa 3,5cm, bruszek 16,9 troszkę duży ale to przez napicie się wód płodowych taki zachłannik z niego
Robił wszystko żeby płeć określić wynaciskał mnie i nic to nie dało...
Ale ale idę znów w czwartek na filmik i USG 4D
Aha no i od początku ciąży przybyło mi 4kg gin stwierdził, że nie dużoagu258, IviQ, ola.321, madu, paula1, Lexie, Magnosia, onka, aanaa, stelianka, linka220, Blondik, szczesliwa_mamusia21, dodinka, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:A kiedy wybieracie się do szkoły rodzenia? Mi polecono zapisać się na sierpień i zastanawiam się czy to nie za późno... Zajęć jest 10 po 1x w tygodniu, więc prawdopodobnie musiałabym chodzić na nie do samego porodu
ja ide na dwie
jedna bezpłatna w lipcu i trwa cały miesiąc - spotkania rano
druga płatna 300zl trwa od sierpnia do polowy wrzesnia - ide wraz z mężem - połozna mowiła że tak krótko przed porodem lepiej bo wszystkie informacje masz na świeżopolkosia lubi tę wiadomość
-
Stelianka, ale maluśki brzuszek ! Kochana, ale za to jaka piękna talia
zazdroszczę
Dziewczynki, a my wlasnie wróciliśmy z warsztatów bezpieczny maluch i było swietnie, tyle ciekawych rzeczy sie dowiedzieliśmy z mężem i to za darmo, wiec jestem przeszczesliwa, a poza tym dostaliśmy trochę gratisów - co tez cieszy! Wiedza bardzo przydatna, zdecydowaliśmy sie dzięki nim na kupno fotelika do samochodu, bo zamierzałam wcześniej, tak jak moja siostra do 13 kg wozić malucha w nosidełku dołączonym do kompletu z wózkiem.....teraz wiem, ze to byłby błąd.
Śmigam spać, bo jestem padnieta!
Buziaczki i dobranoc ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 22:04
madu, stelianka lubią tę wiadomość
-
Jaroszka, my też dziś byliśmy na Bezpiecznym Maluchu. Faktycznie dużo cennych informacji. I upominki też cieszą
W drodze powrotnej powtarzalismy sobie z mężem wszystko dla utrwalenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 07:03
madu, jaroszka lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
A ja na dzień mamy dostałam śliczny prezent. Nasz 80 % chłopak zamienił się w 100 % zdrową dziewczynkęJestem przeszczęśliwa chociaż mam już karton niebieskich ubranek
polkosia
U nas szkoła rodzenia na NFZ jest od 21 tygodnia. Są to najpierw zajęcia indywidualne odbywają się raz w tygodniu w domu ciężarnej lub w siedzibie szkoły rodzenia. Tematem jest opieka nad dzieckiem, ćwiczenia w przewijaniu i pielęgnacji, jest także spotkanie z ratownikiem medycznym, który pokazuje jak udzielać dziecku pomocy w różnych sytuacjach. Chyba ok 32 tygodnia zaczynają się ćwiczenia oddechowe ale jeszcze nie wiem czy grupowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 23:18
agu258, aanaa, madu, paula1, Natka88, Lexie, lili_madlen, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Cześć śpiochy!
bursztynowa.lady - ooo gratuluję córci w takim razie
Wczoraj byliśmy u teściów. Co jakiś czas gadka o ciąży, płci itp. Mówię teściowi, że czasami płci nie da się zaplanować w 100%. (miałam na myśli tez to, że jeśli ktoś się trochę czasu stara i nie wychodzi, to póżniej już mu obojętna płeć..-tego mu nie powiedziałam). A teściu: no jak to się nie da zaplanować, przecież się da, nie wiesz? ... Mąż powiedział planowane imię jeśli się urodzi syn i od razu jakieś ale było co do imienia, bo może dla nich mało spotykane
Ja wiem jedno. Na pewno nie dopuszczę do tego, żeby ktoś się wtrącał do naszej nowej rodzinki. A już na pewno nie będzie wybierał imieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 06:49
Misiowa lubi tę wiadomość
-
witam, gratuluję udanych wizyt
Bąbelek, imię ma się Wam podobać wkurzają mnie takie gadki innych osób, a już najbardziej teściów
Nasze maleństwo waży 400g (o rety!) i najprawdopodobniej czekamy na małą Madzięlinka220, madu, Magnosia, aanaa, Nynusia, nat_alia, blondi123, Lexie, lili_madlen, Misiowa, agu258 lubią tę wiadomość
-
Nynusia pół kilograma to już kawał dzidziusia co
Super, że wszystko w jak najlepszym porządku
bursztynowa.lady, ale niespodzianka z tą płciąAle to dobrze, bo mamy nadmiar chłopców hihi
a co to za informacje odnośnie fotelików?? Lepiej nie kupować wózka 3w1 ????? Ja miałam taki zamiar upppssssss
bąbelek, nie ma się czym przejmować, wpuścić jednym uchem wypuścić drugim i zapomnieć. Ale masz rację, nie pozwól się wtrącać!!!
Ja jestem na etapie wysłuchiwania od teściowej, bo kuzynka też jest w ciąży i ma jakoś na połowę września, a teściowa tam lata co tydzień tam na kawki, a ja potem wysłuchuje: a Asia wcześniej rodzi i ma połowę mniejszy brzuch, a Asia to a Asia tamto, a Asia SRAMTO, normalnie żygać się chce, nie wspomnę jak urodzimy to porównywanie dzieci. Jeszcze szwagierce powiedziała, że ja mam taki duży brzuch w porównaniu do Asi a szwagierka mówi...no bo Asia jest dużo młodsza to tak nie tyje...cholera no!! Tak jak bym mega dużo przytyła!
Tak, że pocieszę Cię nie jesteś pierwsza bąbelek z narzekaniem na teściów, uwierz miNynusia, Kasia82 lubią tę wiadomość
-
Hej, dołączam do Październikowych mam. Termin mam na 7 października, ale obawiam się ze nie dotrwam, bo... spodziewam się bliźniąt
Wczoraj byliśmy na połówkowym oba maluchy ułożone miednicowo więc nie wiem kogo noszę w brzuszku. Liczymy na choć jedną dziewczynkę bo mamy już 16 miesięcznego synka. maluchy ważą po 430 gram i są zdrowe
Życzę spokoju aż do rozwiązania
madu, aanaa, jaroszka, linka220, Nynusia, Bąbelek, nat_alia, ola.321, ola.321, paula1, lojkalojka, nenka2, Blondik, Lexie, lili_madlen, Lili30, Lucy7, IviQ, agu258, Misiowa lubią tę wiadomość
Gosia -
Cześć dziewczyny
witam nowe mamusie
u nas cholernie pochmurnie i siąpi deszcz od wczoraj
Jak już narzekamy znowu na teściówto mi doradźcie co mam zrobić żeby mnie teściówka nie zagłaskała na śmierć...Przez nią tracę ulubione potrawy-kiedyś kochałam kluski śląskie, bo je rzadko jadałam, teraz wszyscy jedzą na obiad ziemniaki z sosikiem, a na mnie czekają kluski. Mówię, że mam ochotę na ziemniaki i jem ziemniaki. To na kolacje mi przypomina że kluski są w lodówce. I tak bez przerwy. Truskawki kochałam, a ona liczy że będę jadła codziennie 2 kg i jeździ i mi kupuje. I dlaczego nie jem przed obiadem, po obiedzie, na kolację, no i czemu nie biorę do pracy...Takich przykładów jest mnóstwo, a ja zaczynam myśleć że jestem jakaś niewdzięczna...Mąż mnie nie rozumie więc się musiałam Wam wygadać
-
[QUOTE=jaroszka
Dziewczynki, a my wlasnie wróciliśmy z warsztatów bezpieczny maluch i było swietnie, tyle ciekawych rzeczy sie dowiedzieliśmy z mężem i to za darmo, wiec jestem przeszczesliwa, a poza tym dostaliśmy trochę gratisów - co tez cieszy! Wiedza bardzo przydatna, zdecydowaliśmy sie dzięki nim na kupno fotelika do samochodu, bo zamierzałam wcześniej, tak jak moja siostra do 13 kg wozić malucha w nosidełku dołączonym do kompletu z wózkiem.....teraz wiem, ze to byłby błąd.
[/QUOTE]
JAroszka, a podzielisz się informacjami na temat fotelika?
Kuki, witamy Cię! Bliźnięta...super! ja tak sobie marzyłam o dwójce na raz, ale morze następnym razem:)
Gratuluję udanych wizyt, wspaniałych wiadomości i trzymam kciuki za dzisiejsze:)
Co do szkoły rodzenia u nas przy zapisach pierwsze pytanie jest o termin porodu - dopiero później ustalają termin szkoły. Mówią, że SR powinna się skończyć koło 34-36 tygodnia. Ja tam się dostosowuje, bo zielona jestem:)
[/url]
[/url]
-
Dzień dobry
Bursztynowa trochę zaczynam sie niepokoić to juz druga taka sytuacja, gdzie z siurka zrobiła sie cipkahaha Oczywicie gratulacje, ale jest to zabawne !!! To ciekawe czy u mnie w czerwcu nic sie nie zmieni ....
Witaj kuki, podwójne szczęście, ale super, gratki! ! Masz juz 16 miesięczne dziecko, celowo tak szybko zaczęliście starania ? Przepraszam, ze pytam, ale tez chciałabym szybko drugie i zastanawiam sie jakby to wyglądało
Aanaa kobita chce dobrze...ale wiem co czujesz mam podobnie, z reszta ja mam jakaś awersję do teściowej co by nie zrobiła to i tak mi działa na nerwy....chyba to czuje, bo rzadko dzwoni itp.... -
Witaj Kuki
Wow chyba pierwsze u nas bliźniaki
jaroszka ja też chciałam dwójkę od razu, ale na razie jednoale w genach mamy z obu stron
Co do teściowych to po prostu tragedia, po prostu jedz na co masz ochotę i tyle. Ja tak robię, ostatnio zaczęła mi znosić czekoladki i batoniki bo gdzieś kupuje w niemieckim sklepie. Więc jak już po raz setny przyniosła to ja powiedziałam: "a za czekoladki to ja podziękuję, mamy mnóstwo słodkiego i nie ma już kto jeść" wzięła to spowrotem i już więcej nie kupiłaaanaa, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Moja teściowa robi pyszne i zdrowe jedzonko, jak do niej wpadamy
I nie zmusza ani nie komentuje. W ogóle jakoś od wieści o ciąży lepiej się z nią dogaduję.
aanaa, Misiowa lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej dziewczynki
Kuki witaj :)gratuluję bliźniaków
Linka no duża dzidzia ale jak się nie przekręci w inną pozycję to wstydzioszkiem będzie nadal
Jaroszka ja też chętnie się dowiem co do fotelika bo też miałam zamiar kupić z wózkiem...
Blondik ooo to może i ja się wybiorę, może się spotkamyw Expo się będą odbywać ???
Blondik lubi tę wiadomość