X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka o widzę moje okolice ;) Do Przeźmierowa jeżdżę na badania do Medluxu ;)

annggela nie ma czego zazdrościć bo ja mam nadwagę.. gdyby nie to bym sie cieszyła.. tzn inaczej ze względu na moją nadwagę lepiej by waga nic juz nie wzrosła ;)
    Zdrówka życzę!

FreshMm ja to dopiero 9 czerwca sie dowiem kto u mnie mieszka... :(

Ależ Wam zazdroszczę jeszcze prawie płaskich brzuchów.. u mnie jak w 7 miesiacu...

madu mnie nic nie boli,a le tak myślę, że bóle jak na @ to rozciąganie macicy...

agaton ja mam po starszej córce wózek wiec nie kupuję tylko wypiorę ;)
    mam jedo 4fyn ale średnio se spacerówki byłam zadowolona, córa zjeżdżała w niej jak była mała..

Witaj Domika.

Ja nie zapisywałam się do szkoły w pierwszej ciąży więc teraz też nie.. nie mam czasu chodzić..

biorę się za prace.. bleeee jezsze miesiac

linka220 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej melduje się po wizycie :)

Wyniki wszystkie ok, łożysko na tylnej ścianie, położenie płodu miednicowe -no i z tym niestety nie da się walczyć więc dzidzia dalej jest wstydzioszkiem :)

Gin mi włączył 3d na chwilkę więc akurat buźka była przytulona do rączki i język mamusi pokazało na dzień mamy <3 :D

Waży pół kilo gin stwierdził, że idealnie :)
    Główka 5cm, kość udowa 3,5cm, bruszek 16,9 troszkę duży ale to przez napicie się wód płodowych taki zachłannik z niego :D

Robił wszystko żeby płeć określić wynaciskał mnie i nic to nie dało...

Ale ale idę znów w czwartek na filmik i USG 4D :)

Aha no i od początku ciąży przybyło mi 4kg gin stwierdził, że nie dużo :)

agu258, IviQ, ola.321, madu, paula1, Lexie, Magnosia, onka, aanaa, stelianka, linka220, Blondik, szczesliwa_mamusia21, dodinka, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A kiedy wybieracie się do szkoły rodzenia? Mi polecono zapisać się na sierpień i zastanawiam się czy to nie za późno... Zajęć jest 10 po 1x w tygodniu, więc prawdopodobnie musiałabym chodzić na nie do samego porodu :/

ja ide na dwie :)
    jedna bezpłatna w lipcu i trwa cały miesiąc - spotkania rano
    druga płatna 300zl trwa od sierpnia do polowy wrzesnia - ide wraz z mężem - połozna mowiła że tak krótko przed porodem lepiej bo wszystkie informacje masz na świeżo

polkosia lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelianka, ale maluśki brzuszek ! Kochana, ale za to jaka piękna talia ;) zazdroszczę :)

Dziewczynki, a my wlasnie wróciliśmy z warsztatów bezpieczny maluch i było swietnie, tyle ciekawych rzeczy sie dowiedzieliśmy z mężem i to za darmo, wiec jestem przeszczesliwa, a poza tym dostaliśmy trochę gratisów - co tez cieszy! Wiedza bardzo przydatna, zdecydowaliśmy sie dzięki nim na kupno fotelika do samochodu, bo zamierzałam wcześniej, tak jak moja siostra do 13 kg wozić malucha w nosidełku dołączonym do kompletu z wózkiem.....teraz wiem, ze to byłby błąd.

Śmigam spać, bo jestem padnieta!

Buziaczki i dobranoc ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 22:04

madu, stelianka lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w sobotę na bezpiecznym maluchu i tez bardzo polecam!!! Jaroszka my też trochę dycyzji podjęliśmy odnośnie fotelika dzieki informacjom, które były przekazywane.

jaroszka lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, my też dziś byliśmy na Bezpiecznym Maluchu. Faktycznie dużo cennych informacji. I upominki też cieszą ;) W drodze powrotnej powtarzalismy sobie z mężem wszystko dla utrwalenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 07:03

madu, jaroszka lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

A ja na dzień mamy dostałam śliczny prezent. Nasz 80 % chłopak zamienił się w 100 % zdrową dziewczynkę :):) Jestem przeszczęśliwa chociaż mam już karton niebieskich ubranek ;)

polkosia

U nas szkoła rodzenia na NFZ jest od 21 tygodnia. Są to najpierw zajęcia indywidualne odbywają się raz w tygodniu w domu ciężarnej lub w siedzibie szkoły rodzenia. Tematem jest opieka nad dzieckiem, ćwiczenia w przewijaniu i pielęgnacji, jest także spotkanie z ratownikiem medycznym, który pokazuje jak udzielać dziecku pomocy w różnych sytuacjach. Chyba ok 32 tygodnia zaczynają się ćwiczenia oddechowe ale jeszcze nie wiem czy grupowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 23:18

agu258, aanaa, madu, paula1, Natka88, Lexie, lili_madlen, Misiowa lubią tę wiadomość

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć śpiochy! :)

bursztynowa.lady - ooo gratuluję córci w takim razie :D

Wczoraj byliśmy u teściów. Co jakiś czas gadka o ciąży, płci itp. Mówię teściowi, że czasami płci nie da się zaplanować w 100%. (miałam na myśli tez to, że jeśli ktoś się trochę czasu stara i nie wychodzi, to póżniej już mu obojętna płeć..-tego mu nie powiedziałam). A teściu: no jak to się nie da zaplanować, przecież się da, nie wiesz? ... Mąż powiedział planowane imię jeśli się urodzi syn i od razu jakieś ale było co do imienia, bo może dla nich mało spotykane ;)
    Ja wiem jedno. Na pewno nie dopuszczę do tego, żeby ktoś się wtrącał do naszej nowej rodzinki. A już na pewno nie będzie wybierał imienia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 06:49

Misiowa lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, gratuluję udanych wizyt :)
    Bąbelek, imię ma się Wam podobać wkurzają mnie takie gadki innych osób, a już najbardziej teściów

Nasze maleństwo waży 400g (o rety!) i najprawdopodobniej czekamy na małą Madzię :)

linka220, madu, Magnosia, aanaa, Nynusia, nat_alia, blondi123, Lexie, lili_madlen, Misiowa, agu258 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia pół kilograma to już kawał dzidziusia co :D Super, że wszystko w jak najlepszym porządku :) :) :) :)

bursztynowa.lady, ale niespodzianka z tą płcią :D Ale to dobrze, bo mamy nadmiar chłopców hihi :)

a co to za informacje odnośnie fotelików?? Lepiej nie kupować wózka 3w1 ????? Ja miałam taki zamiar upppssssss

bąbelek, nie ma się czym przejmować, wpuścić jednym uchem wypuścić drugim i zapomnieć. Ale masz rację, nie pozwól się wtrącać!!!
    Ja jestem na etapie wysłuchiwania od teściowej, bo kuzynka też jest w ciąży i ma jakoś na połowę września, a teściowa tam lata co tydzień tam na kawki, a ja potem wysłuchuje: a Asia wcześniej rodzi i ma połowę mniejszy brzuch, a Asia to a Asia tamto, a Asia SRAMTO, normalnie żygać się chce, nie wspomnę jak urodzimy to porównywanie dzieci. Jeszcze szwagierce powiedziała, że ja mam taki duży brzuch w porównaniu do Asi a szwagierka mówi...no bo Asia jest dużo młodsza to tak nie tyje...cholera no!! Tak jak bym mega dużo przytyła!

Tak, że pocieszę Cię nie jesteś pierwsza bąbelek z narzekaniem na teściów, uwierz mi :D

Nynusia, Kasia82 lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się wybieram na warsztaty bezpiecznego malucha 17 czerwca do Sosnowca

zaczyna świecić słoneczko. nareszcie

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Kuki Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam do Październikowych mam. Termin mam na 7 października, ale obawiam się ze nie dotrwam, bo... spodziewam się bliźniąt :) Wczoraj byliśmy na połówkowym oba maluchy ułożone miednicowo więc nie wiem kogo noszę w brzuszku. Liczymy na choć jedną dziewczynkę bo mamy już 16 miesięcznego synka. maluchy ważą po 430 gram i są zdrowe :) Życzę spokoju aż do rozwiązania :)

madu, aanaa, jaroszka, linka220, Nynusia, Bąbelek, nat_alia, ola.321, ola.321, paula1, lojkalojka, nenka2, Blondik, Lexie, lili_madlen, Lili30, Lucy7, IviQ, agu258, Misiowa lubią tę wiadomość

Gosia
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    witam nowe mamusie :)
    u nas cholernie pochmurnie i siąpi deszcz od wczoraj :(
    Jak już narzekamy znowu na teściów :D to mi doradźcie co mam zrobić żeby mnie teściówka nie zagłaskała na śmierć...Przez nią tracę ulubione potrawy-kiedyś kochałam kluski śląskie, bo je rzadko jadałam, teraz wszyscy jedzą na obiad ziemniaki z sosikiem, a na mnie czekają kluski. Mówię, że mam ochotę na ziemniaki i jem ziemniaki. To na kolacje mi przypomina że kluski są w lodówce. I tak bez przerwy. Truskawki kochałam, a ona liczy że będę jadła codziennie 2 kg i jeździ i mi kupuje. I dlaczego nie jem przed obiadem, po obiedzie, na kolację, no i czemu nie biorę do pracy...Takich przykładów jest mnóstwo, a ja zaczynam myśleć że jestem jakaś niewdzięczna...Mąż mnie nie rozumie więc się musiałam Wam wygadać :D

iv09hdge6yql001e.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=jaroszka

Dziewczynki, a my wlasnie wróciliśmy z warsztatów bezpieczny maluch i było swietnie, tyle ciekawych rzeczy sie dowiedzieliśmy z mężem i to za darmo, wiec jestem przeszczesliwa, a poza tym dostaliśmy trochę gratisów - co tez cieszy! Wiedza bardzo przydatna, zdecydowaliśmy sie dzięki nim na kupno fotelika do samochodu, bo zamierzałam wcześniej, tak jak moja siostra do 13 kg wozić malucha w nosidełku dołączonym do kompletu z wózkiem.....teraz wiem, ze to byłby błąd.
    [/QUOTE]

JAroszka, a podzielisz się informacjami na temat fotelika? :)
    Kuki, witamy Cię! Bliźnięta...super! ja tak sobie marzyłam o dwójce na raz, ale morze następnym razem:)
    Gratuluję udanych wizyt, wspaniałych wiadomości i trzymam kciuki za dzisiejsze:)
    Co do szkoły rodzenia u nas przy zapisach pierwsze pytanie jest o termin porodu - dopiero później ustalają termin szkoły. Mówią, że SR powinna się skończyć koło 34-36 tygodnia. Ja tam się dostosowuje, bo zielona jestem:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bursztynowa trochę zaczynam sie niepokoić to juz druga taka sytuacja, gdzie z siurka zrobiła sie cipka :) haha Oczywicie gratulacje, ale jest to zabawne !!! To ciekawe czy u mnie w czerwcu nic sie nie zmieni ....

Witaj kuki, podwójne szczęście, ale super, gratki! ! Masz juz 16 miesięczne dziecko, celowo tak szybko zaczęliście starania ? Przepraszam, ze pytam, ale tez chciałabym szybko drugie i zastanawiam sie jakby to wyglądało ;)

Aanaa kobita chce dobrze...ale wiem co czujesz mam podobnie, z reszta ja mam jakaś awersję do teściowej co by nie zrobiła to i tak mi działa na nerwy....chyba to czuje, bo rzadko dzwoni itp....

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja niestety ruchów wczoraj wciąż nie poczułam, ale w nocy śniło mi się, że mała mnie kopała ;) Chociaż tyle :P

nat_alia, Misiowa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kuki :)

Wow chyba pierwsze u nas bliźniaki :D

jaroszka ja też chciałam dwójkę od razu, ale na razie jedno :) ale w genach mamy z obu stron :)

Co do teściowych to po prostu tragedia, po prostu jedz na co masz ochotę i tyle. Ja tak robię, ostatnio zaczęła mi znosić czekoladki i batoniki bo gdzieś kupuje w niemieckim sklepie. Więc jak już po raz setny przyniosła to ja powiedziałam: "a za czekoladki to ja podziękuję, mamy mnóstwo słodkiego i nie ma już kto jeść" wzięła to spowrotem i już więcej nie kupiła ;)

aanaa, Misiowa lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa robi pyszne i zdrowe jedzonko, jak do niej wpadamy :) I nie zmusza ani nie komentuje. W ogóle jakoś od wieści o ciąży lepiej się z nią dogaduję.

aanaa, Misiowa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się ciesz polkosia :) fajnie masz :)

polkosia lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Kuki witaj :)gratuluję bliźniaków <3

Linka no duża dzidzia ale jak się nie przekręci w inną pozycję to wstydzioszkiem będzie nadal :)

Jaroszka ja też chętnie się dowiem co do fotelika bo też miałam zamiar kupić z wózkiem...

Blondik ooo to może i ja się wybiorę, może się spotkamy :) w Expo się będą odbywać ???

Blondik lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ