Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego najlepszego Mamusie
Natka88 ja na genetyczne i połowkowe ide do kilniki promienistej (POZNAŃ) może tam zapytaj o cene usg 3D/4D
http://www.klinika-promienista.com.pl/
Nynusia,Blondik,Madu sciskam kciuki za dzisiejsze wizyty
linka220 brzusio u Ciebie już jak z obrazka
Lexie kwitnąco wygladaliście - super !Natka88, linka220 lubią tę wiadomość
-
Lexie wrote:Natka,zerknij sobie na Klinikę Słoneczną,mam tam swojego ginekologa,robione miałam też prenatalne i niebawem połówkowe.Za prenatalne płaciłam 200 zł,kumpela mówiła teraz,że podrożało niby do 220 zł ale zapytaj.. gdybym miała polecić ta klinkę to z czystym sercem,jestem bardzo zadowolona,dobry sprzęt a pani doktor,która robiła mi prenatalne rewelacyjna :)Podaję Ci link do tej kliniki:
http://klinikasloneczna.pl
Tam juz dzwonilam, ze 3D chca 300zl, to juz jak na zaspokojenie mojej ciekawosci wizualnej (poza ponownym (nie NFZowskim sprawdzeniem czy wszystko dobrze) troche duzo, ale za 200 robia 2D. Musze pomyslec w takim razie.
A wyobrazcie sobie, ze nie wszystkie prywatne kliniki robia USG polowkowe! Przed chwila odeslali mnie z kwitkiem. Mam przez to rozumiec, ze gin swoim stalym pacjentkom tez takiego badania nie wykonuje? Cos mi sie wydaje, ze dziewcze ktore odebralo telefon nie do konca jest zorientowane w temacie:/ -
Ja dziś robiłam 3d i 4d prywatnie, z tego względu że moja gin na nfz ma fatalnie słaby sprzęt. Wizyta na nfz najdłuższa trwała uwaga uwaga 15 minut, bo komputer się zaciął
a ostatnio w gabinecie byłam 10 minut mając jedynie badanie na fotelu 2 minuty grzebania i słuchania bicia serca przez pół minuty. Ostatnio liczę czas wizyt na fundusz, bo mnie to denerwuje jak można traktować pacjenta. Dlatego byłam 2x prywatnie na połówkowym i na genetycznych. Wydałam 500 zł (2 wizyty), ale wiem że niunia jest zdrowa i mam szczegółowy opis wszystkich wymiarów, pracy serca, wagi dziecka, narządów itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 13:55
Lexie lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie
wszystkiego najlepszego od razu życzę :*
Lexie - na pewno przeleci ten dzień bardzo szybko, w ogóle widzę, że teraz czas pędzi jak szalony :)13 mam wieczór panieński - robimy u mnie w domku, bo przecież nie będę po dyskotekach z brzuszkiem lataćpoza tym muszę mieć wygodę
Angela - to razem ze mną bierzesz ślub 20.06, chyba, że nie doczytałam, że Paulla też wychodzi za mąż w tym samym dniu
trzymam kciuki za wizyty :*
co do brzuszków - cudowne:* mój póki co jeszcze malutki, ale do ślubu może stać w miejscu
buziaczki :*linka220, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Witajcie MAMUSKI w nasze świeto
ale dzisiaj sie wzruszam... strasznie... wszystkie piosenki na dzien matki i nie tylko... i rycze...
przed chwila przyszła babcia i poiwedziała ze za rok będę obchodzic dzień matki a ja jej powiedziałam że już teraz jestem mama- a co nie mogę?
trzymam kciuki za wizyty - piekny prezent na dzień matkispotkanie z maleństwem
linka ładnie urósł Ci brzuszek w ciagu miesiąca
ewa jak na 18 tydzien tez piekny brzusiolinka220, Lexie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatka, mi się wydaje, że ciężko będzie Ci znaleźć 3D za 200 zł. Ja na pierwszym USG genetycznym byłam w NeoMedice i za 2D zapłaciłam 250 zł (na rachunku było napisane, że za połówkowe, więc połówkowe też 250 zł). Może taniej będzie w Medikorze na Braniewskiej - ale tu może być problem z miejscami.
-
Nenka mi sie stawiala macica, gin pszystko posprawdzala i jest ok, kazala bac 3 razy dziennie magnez i jakby sie stawiala to polezec i poodpoczywac a w razie nasilenia zwiekszyc magnez do 6tsbl dziennie.narazie mi przeszlo po tym magnezie.nic sie nie przejmuj wez magnez, moze to byc przez to ze tam wszystko rosnie i sie powieksza.
dziewczyny te wasze brzuszki boskie, mamuski na calego z was;*aanaa, nenka2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyss wrote:Nenka mi sie stawiala macica, gin pszystko posprawdzala i jest ok, kazala bac 3 razy dziennie magnez i jakby sie stawiala to polezec i poodpoczywac a w razie nasilenia zwiekszyc magnez do 6tsbl dziennie.narazie mi przeszlo po tym magnezie.nic sie nie przejmuj wez magnez, moze to byc przez to ze tam wszystko rosnie i sie powieksza.
dziewczyny te wasze brzuszki boskie, mamuski na calego z was;*
Dzieki za odpowiedz, a to moze byc taki normalny magnez w tabletkach jak bierze np moj maz, czy musza byc dla kobiet w ciazy? -
Natka, z tego co mi wiadomo, do badań genetycznych czy przesiewowych (jak zwał, tak zwał), czyli np. w 11-14 tygodniu i 18-22 tygodniu, nie wszyscy lekarze mają uprawnienia. Ginekolog może zrobić takie badanie swoim pacjentkom, ale musi posiadać te uprawnienia i być wpisany na jakąś "specjalną" listę. Takie USG są "poważniejsze" i mogą je robić tylko osoby odpowiednio przeszkolone.
-
Strasznie dużo płacicie za USG 3D. Myślałam, że to tylko w stolicy taka tragedia, ale skoro u nas można znaleźć coś w sensownej cenie, to może i u Was? Ja na 3D wybieram się w lipcu i będę płacić 220 zł. Mam dostać film i zdjęcia, więc jak na Warszawę i całkiem niezłą klinikę, chyba nie jest to zbyt wygórowana cena, patrząc po tym, ile sobie liczą w Poznaniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 14:55
-
Kasia82 wrote:Natka, z tego co mi wiadomo, do badań genetycznych czy przesiewowych (jak zwał, tak zwał), czyli np. w 11-14 tygodniu i 18-22 tygodniu, nie wszyscy lekarze mają uprawnienia. Ginekolog może zrobić takie badanie swoim pacjentkom, ale musi posiadać te uprawnienia i być wpisany na jakąś "specjalną" listę. Takie USG są "poważniejsze" i mogą je robić tylko osoby odpowiednio przeszkolone.
Chodzi o FMF - FETAL MEDICINE FOUNDATION. Tutaj macie liste lekarzy z uprawnieniami. Trzeba wpisać kraj. Czy lista lekarzy jest aktualna to nie wiem.-> https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
Ja znalazłam lekarza z mojego miasta, który jest wpisany na tę listę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:26
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Trochę późno (jestem już w 18 tygodniu), ale cieszę się, że na Was trafiłam. Widzę, że Październikowych Szczęść będzie bardzo dużo;)
agu258, ss, nenka2, Bąbelek, aanaa, madu, lili_madlen, Marta28, Lexie, Muffinka1019, IviQ, Misiowa, paula1, nat_alia, jaroszka, Blondik lubią tę wiadomość
-
Witamy Domika w gronie październikowych szczęść
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa nt mojego brzuszka
co do wózka to my myślimy o Verdi Genua
http://verdi.co/?page=genua&menu=hidden
chociaż też zastanawiam się, czy nie lepiej Riko Nano, bo chciałabym szary, a Verdi nie ma takiej kolorystyki ehh
Miłego mamusiowego wieczorkui mnóstwa kopniaczków :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 17:38