Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
madu wrote:dziewczyny mam pytanie, czy możliwe jest żeby od ruchów dzidzi brzuch bolał jak na @? Mam cos takiego 1-2 razy dziennie przez kilkanaście minut, częściej z rana ale generalnie o różnych porach dnia, i niezaleznie od tego czy jestem cały dzien aktywna czy nie. mówiłam gin ale zwiekszyła mi tylko dawke magnezu. Też Was tak pobolewa?
A może to skurcze Braxtona-Hicksa? Też coś takiego mam, brzuch się napina i lekko pobolewa i zastanawiam się, czy to to. Mija po kilku minutach, zwłaszcza jak odpocznę sobie
-
Fresh czytałam, że te Braxtona-Hicksa nie bolą, że wtedy faktycznie tylko brzuch twardnieje. W każdym razie moja gin nic o tym nie wspominała, mowiła tylko że brzuch ma nie boleć. i kropka. I tak sobie myśle, że może jak niektórzy nie polecają głaskać brzucha bo to stymuluje skurcze macicy, to może dzidek jakimis swoimi ruchami tez na nią tak działa... nie wiem21.10.2015 Leon
-
madu - ja właśnie od pół godziny leżę bo czuję takie małpowe mulenie brzucha, mały trochę faktycznie szaleje ale nie wiem czy to przez to, czasem też czuję chwilowy ucisk na pęcherz. Mam nadzieję że wszystko jest mimo to z normie
.
Lexie - zapomniałam pogratulować, wszystkiego dobrego na nowej drodze życiaLexie lubi tę wiadomość
-
Hej Mamuśki!
Wszystkiego najlepszego dla nas z okazji Dnia Matki.
Ja wróciłam z urlopu dopiero co. Odpoczęłam fizycznie i psychicznie i było super, wyspałam się, ale znów niestety praca na 7 rano, ale na szczęście ze dwa miesiące jeszcze pewnie i tyle
Od czasu do czasu wchodziłam sobie na forum i śledziłam postępy w rozwoju waszych maluszkówJa niestety na tym etapie nie widzę za bardzo co jest na zdjęciach usg, ale maluchy na pewno śliczne i zdrowe
Wiele z Was zna już płeć, czego baaardzo zazdroszczę, ja dopiero w tym tygodniu idę na wizytę i dostanę skierowanie na usg, już mało jajka nie zniose z ciekawości hehe
Od jutra jestem w 22 tygodniu i niestety nie czuję ruchów jeszcze, raz je czułam, w niedziele, ale od tego czasu nic. A jestem szczupła, pewnie mam łożysko na przedniej ścianie, choć nie pamiętam co lekarz mówił o łożysku, bo mi wtedy to nic nie mówiło ;P
Gratuluję wam pięknych ślubów i pięknych brzuchówMój brzuchol też już bardzo wyraźny i już chodzę tylko w ciążowych i bardzo luźnych ciuchach
Powoli też rozglądam się za wózkami. Chcę kupić jakiś używany, moje typy tu Teutonia i Bugaboo, choć ten drugi jest baaardzo drogi, ale jest trochę czasu, to porozglądam się, może jakiś starszy model w rozsądnej cenie mi się uda kupić
A wy macie już jakieś kupione lub upatrzone wózki?
agu258, Nynusia, IviQ, Misiowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://allegro.pl/showitem/description/5039771796.html
Ja kupie ten wozek
http://allegro.pl/showitem/description/5241846971.html
marzy mi sie taki ale jest drogi i nie wygodna ma spacerowkem bo jak dziecko ma powyzej roku to niema co zrobic z nozkami i wogole nie fajna..
Lexie lubi tę wiadomość
-
agaton wrote:
Powoli też rozglądam się za wózkami. Chcę kupić jakiś używany, moje typy tu Teutonia i Bugaboo, choć ten drugi jest baaardzo drogi, ale jest trochę czasu, to porozglądam się, może jakiś starszy model w rozsądnej cenie mi się uda kupić
A wy macie już jakieś kupione lub upatrzone wózki?
My kupujemy, tzn. tesciowa stawia;), wlasnie bugaboo cameleon. Jak mowisz po niemiecku, to w Berlinie jest komis tych wozkow i w naprawde idealnym stanie kupisz go za jakies 750 euro (maja swoja strone internetowa bodajze Lili und Paul). W ogole bardziej oplaca sie kupic ten wozek w Holandii czy w Niemczech z przesylka, bo roznica kursu walut przy tej kwocie jest spora.
-
Linka widze ze biust tez urosl;) moj brzucho jeszcze maly, jak ktos nie wie o ciazy to raczej sie nie zorientuje, a synus duzy wiec wszystko w porzadku, wkoncu i brzuszek urosnie;)
Moje dziecko urzadzilo sobie dyskoteke z okazji dnia matki w brzuszku zaraz po polnocy;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 12:37
nat_alia, Ewalika, linka220 lubią tę wiadomość
-
madu wrote:Fresh czytałam, że te Braxtona-Hicksa nie bolą, że wtedy faktycznie tylko brzuch twardnieje. W każdym razie moja gin nic o tym nie wspominała, mowiła tylko że brzuch ma nie boleć. i kropka. I tak sobie myśle, że może jak niektórzy nie polecają głaskać brzucha bo to stymuluje skurcze macicy, to może dzidek jakimis swoimi ruchami tez na nią tak działa... nie wiem
Madu trochę jestem zaskoczona słowami, ze brzuch w ciazy ma nie bolec....wlasnie wprost przeciwnie ma bolec, kluc -to objaw ze dzidzia rośnie...po za tym te bóle zależą od Twojej tuszy jak jesteś chuda/szczupła to bóle sie zdarzają częściej, grubsze Mamy rzadziej odczuwają dyskomfort. Wiadomo, ze bardzo silne bóle są niepokojące, ale wszystkie pozostałe dolegliwości są jak najbardziej normalne....
Przepraszam, ale dziwny ten twój ginekolog.... -
jaroszka, widzisz taka ją mam, tak mi powiedziała ale może miała na mysli własnie takie silne bóle- nie wiem. Nie specjalnie, się tym przejęła, kazała odpoczywać. Nie martwię się tym za bardzo (póki gin sie nie martwi) ale chciałam się dowiedzieć czy Wy też macie takie odczucia:) Też mi sie wydaje, na zdrowy rozum, że zupełnie bezobiawowo rośnięcie dzidzi przechodzic nie może, i poki szyjka jest ok, to chyba nie ma się czym martwić. Zobaczymy na kolejnej wizycie21.10.2015 Leon
-
Mnie lekarka powiedziała, że ból brzucha jest w ciąży naturalną sprawą bo dziecko się rozwija i macica rośnie. Na uciążliwy ból można wziąć nospę natomiast powodem do niepokoju mogą być skurcze, plamienia lub naprawdę bardzo bardzo silny ból.
Jestem niska drobna 152 cm z małą macicą i od początku czułam ból brzucha raz to były kłucia raz gniecenie w podbrzuszu a raz miałam wrażenie że rozrywa mi powłoki brzuszne. Nie raz musiałam położyć się na godzinkę bo nie mogłam się ruszać.
Odkąd czuję maleństwo ból brzucha coraz bardziej przypomina mi uczucie parcia, gniecenia czy jakiegoś ciężaru.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 13:08
-
Madu, lekarz pewnie mówił o silnych bólach "małpowych". Mój też powiedział, że takie mogą być niepokojące, ale inne kłucia i pobolewania to już norma w naszym stanie.
Dziewczyny, ale Wam rosną te brzuszki!
My na usg połówkowe idziemy 10 czerwca, a jeśli chodzi o wózek, to póki co planujemy kupić wózek Riko Nano w zestawie z fotelikiem Maxi Cosi, a później pewnie i tak zmienimy na tradycyjną spacerówkę, bo jak to mój mąż mówi "jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego". Niewiele jest wózków 3w1, które będą nam w pełni odpowiadać. Przy córce też wymienialiśmy wózek na spacerówkę i byliśmy zadowoleni. Każdy z wózków spełniał swoją funkcję tak, jak trzeba i nie było żadnych zgrzytów.linka220, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie do dziewczyn z Poznania;)
Mozecie moze polecic gabinet, gdzie zrobia mi prywatnie USG polowkowe 3D/4D, ale za jakies 200zl? Bo poki co szukam i dzwonie i ponizej 280 nic nie ma. -
agu258 wrote:Paula - główka do góry, hormony robią swoje, a tym bardziej Ty i dzidzia jesteście najważniejsze
Lexie - pięknie wyglądaliście, poza tym śliczna z Ciebie kobietkamasz bardzo ładne rysy twarzy
szczesliwa mamusiu - brzuszek malusieńki, ale spokojnie, jeszcze będziesz się chwalić piłeczką :)super, że wizyta ok
Ursa - Twój brzuszek również cudownyno i będziesz miała czym karmić
ja mam teraz głębokie C, ale widzę, że powoli staje się za maly na mnie ten stanik.
Bursztynowa lady - mój maluszek ma brzuszek większy o dwa tygodnie, więc prawdopodobnie opił się wód płodowych (mam taką nadzieję) ale dowiem się na następnym USG, które mam 4.06. Więc spokojnie, nie martw się na zapas :*
co do wagi, moje maleństwo ma 400 g - tak powiedział gin.
gratuluję udanych wizyt :*
Teraz trochę mojej prywatyna weekend byłam u mamy, lubię do nich jeździć, wtedy odpoczywam tak psychicznie od wszystkiego
Brat pojechał na zieloną szkołę nad morze i kurcze strasznie chciał pożyczyć tableta, więc nie miałam serca i mu dałam i teraz jestem w domu z ograniczonym internetem. Bo telefon niestety muli, a komputer zawirusowany leży, bo nikt z niego nie korzysta. Ale oczywiście ja się muszę teraz pomęczyć, żeby mieć z Wami kontakt
czego się nie robi dla forum
Poza tym przygotowania do ślubu już praktycznie zakończone, kupiłam dziś szampana dla dzieci, bo przecież ja też będę zaliczana do dziecino i nazywa się TRELE MORELE i ten pierwszy człon nazwy to prawie moje przyszłe nazwisko, tyle, że moje będzie z A na końcu
No i znów w kauflandzie jest promocja proszku lovela za 14,49 więc kupiłam kolejne opakowanie
Dziękuję Agu:) Teraz czekamy na Twój Szczęśliwy Dzieńale zobaczysz...tak przeleci!
agu258 lubi tę wiadomość
-
Natka88 wrote:Mam pytanie do dziewczyn z Poznania;)
Mozecie moze polecic gabinet, gdzie zrobia mi prywatnie USG polowkowe 3D/4D, ale za jakies 200zl? Bo poki co szukam i dzwonie i ponizej 280 nic nie ma.
Natka,zerknij sobie na Klinikę Słoneczną,mam tam swojego ginekologa,robione miałam też prenatalne i niebawem połówkowe.Za prenatalne płaciłam 200 zł,kumpela mówiła teraz,że podrożało niby do 220 zł ale zapytaj.. gdybym miała polecić ta klinikę to z czystym sercem,jestem bardzo zadowolona,dobry sprzęt a pani doktor,która robiła mi prenatalne rewelacyjna :)Podaję Ci link do tej kliniki:
http://klinikasloneczna.pl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 13:59
Natka88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny