X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików dziewczyny, jeśli decydujecie sie na używany, to zwróccie uwagę czy pod tapicerką (jeśli jest ściagana) nie jest popękany, druga rzecz, uznaje sie ze fotelik po 5 latach się "przeterminowuje" (od daty produkcji- naklejka powinna być gdzieś z tyłu)i jest jeszcze trzecia rzecz, fotelik powypadkowy, nie nadaje sie juz do niczego, nawet jesli dobrze wygląda.

Gratuluje duzych dzieciaczków i wszytskich dobrych wiesci:)

agu258, Muffinka1019, Misiowa, polkosia lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Dziewczyny byłam dzis u mojego ginka na połówkowym (pomierzyl wszystko) zbadał moje dzieciątko i wszystko jest dobrze takze ja jestem dobre myśli i innej opcji nie biorę pod uwagę;)
    Moja córcia waży 383gr...fajna z niej krówka juz :))

U mnie tylko hemoglobina spadla z 12 na 10 :( Malo żelaza i tez magnez na granicy...:(
    Ach dostałam tabletki tzn żelazo,z b12 do tego falvit mama i magnez za miesiąc powtórka badania zobaczymy...musze dużo pic soków z buraczków:P

No to tyle...jestem dziś padnięta caly dzień w mieście później córa zajęcia,lekcje i teraz dopiero mam chwile.

A wiecie co zauwazylam bynajmniej u mnie tak jest ze jak mam Usg to fasolka wtedy kopie mnie nie miłosiernie...chyba tego nie lubi :(

O i jeszcze jedno mam do przodu 6kg....Kuźwa niewiem jak to zrobiłam ale chyba puchnę z głodu...:P

Dziś jak byłam zanieść zwolnienie to juz w pracy wszyscy mówili ze mnie wypchało...i ciąży juz nie ukryję cieszę sie bardzo!!! :))

Lexie, szczesliwa_mamusia21, aanaa, paula1, Nynusia, agu258, linka220, Muffinka1019, Misiowa, Bąbelek, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać już,że cyc i brzuszek ciążowy :) chociaż z boku bardziej :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane wpadam do was powiedziec jak na wizycie !
    Na poczatku gratuluje wam udanych wizzyt i natka pieknej coreczki ! Najwazniejsze ze zdrowa waga zawsze mozesz sie zmienic.

Moj lekarz jak zwykle mnie nie zawiodl, badal wszystko pomalutku i dokladnie kazda czesc ciala , mózg , serduszko , raczki nozki , wykluczyl zle rzeczy choroby , zacmy, mial super sprzet pierwszy raz slyszalam serduszko ! Na 100% Chlopak !
    Dziwil sie ze jestem w 5 miesiacu a nie mam brzucha , ale dziecko ma duzo miejsca i wod plodowych wiec wszystko super !

A no i pierwszy raz poznalam wage dziecka 350g !
    Ta wizyta dzis byla cudowna ! Jeszcze tak dlugo i dokladnie nie widzialam maluszka , jestesmy bardzo zadowoleni , moj byl ze mna na badaniu i tez reakcja jego super wiec wszystko od urlopu w Polsce zaczelo sie znakomicie!

Buziaki dla was kochane , milego wieczorku <3 <3

Lexie, jaroszka, aanaa, paula1, BATTINKA, Nynusia, onka, agu258, Lucy7, linka220, Muffinka1019, Misiowa, Bąbelek, Magnosia, IviQ lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Wybaczcie nie nadrobię Was :) Ostatnio nie było mnie na forum, jakoś opadłam z sił...
    Kupiłam dziś wózeczek dla Aurelci :) Wózeczek 2w1 Tako Baby Heaven Exclusive Leather. Fotelik samochodowy zdecydowaliśmy się kupić używany z Maxi Cosi i w sumie też dziś kupiliśmy od pewnej mamusi za 100 zł w bardzo dobrym stanie, została jeszcze baza Iso Fix, ale to też używane musimy znaleźć.
    Więc dzidzia i ja dziś zadowolone jesteśmy. Wózeczek zobaczę dopiero za jakieś 2 tygodnie, bo muszą mi go z Polski rodzice przesłać.

A tak poza tym, to Aurelka kopie, mój pęcherz jest jest jej ulubionym miejscem do kopania :)

Jutro się ważę, przypuszczam, że już nie będzie 3 kg tak jak ostatnim razem, bo brzucho urósł. A jak tam Wasze brzuszki??

Całuję i postaram się już być na bierząco!

Mnie też podoba się taki wózek,fotelik również zamierzam kupić z Maxi Cosi,koleżanka poleciła,mówi ten i żaden inny :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia, a pokaz brzuszka ? Jestem ciekawa ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

JA dostałam wypis ze szpitala i się zmartwiłam.

Wszystkie wymiary w normie i wskazywały na 19t2d, a obwód brzuszka bardzo duży bo 193 mm przy wadze 287 g, obwodzie główki 169 mm i kości udowej 30 mm. Mam nadzieje, że to nie żadna wada albo nie jest to oznaka jakiejś choroby.
    Może to po prostu omyłka pisarska bo już sama nie wiem.

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wyglądałaś pięknie, sukienka buciki no i fryzurka - rewelacja :) bardzo mi się podobałaś ... szczęście na twarzy :D

Lexie lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Natka88 - to nieźle się zdziwiłaś :) gratuluję
    My jeszcze nie znamy płci i w sumie dobrze, że gin mi nie chciał powiedzieć, bo znając siebie i tak nie byłabym pewna ze względu na wczesne usg. Czekamy do 12 czerwca.

Polecam Wam fajną aplikację na telefon, z możliwością zmiany CIĄŻA/DZIECKO. Jest w niej karmienie, sen dziecka itp. :) ->

http://testujemy.mamadu.pl/118719,smart-mama-czyli-ze-smartfonem-nad-kolyska-juz-jest-bezplatna-polska-aplikacja-dla-rodzicow-happy-baby

Dziś walczę z bólem głowy...

Właśnie ściągnęłam ta apkę,rzeczywiście ciekawa :) Dzięki Bąbelek :)

Bąbelek lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png

Wysłany: 25 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wygladałaś przepieknie :*
    Jaroszka prosze zdjecie :)
    Buziaczki kochane i milego wiezoru dla was i dzidziulków :) zajrze do was jutro :*

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9d6aa1cab42.jpg

Nynusia, stelianka, onka, paula1, jaroszka, jacusianka, agu258, Lucy7, Muffinka1019, Misiowa, Bąbelek, aanaa, FreshMm, Blondik, ewa13, ola.321, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Ja dziś pierwszy dzień w pracy po urlopie i meeega dużo do nadrobienia :/
    Teraz dopiero usiadłam na dłużej :)

Oczywiście gratuluję udanych wizyt :) <3

Ja jutro wizytuję o 17 także proszę o kciuki :)

Lexie pieknie wyglądałaś i faktycznie promieniejesz ze szczęscia jeszcze raz gratulacje !! <3

Lexie lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia dzięki! Rzeczywiście malusi brzunio, ale Ty jesteś szczupła laseczka to pewnie dlatego ten brzuszek wolno rośnie, pewnie miałaś płaski przed ciaza i do tego wycwiczony ? Wyglądasz ekstra :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - główka do góry, hormony robią swoje, a tym bardziej Ty i dzidzia jesteście najważniejsze :)

Lexie - pięknie wyglądaliście, poza tym śliczna z Ciebie kobietka :) masz bardzo ładne rysy twarzy :)

szczesliwa mamusiu - brzuszek malusieńki, ale spokojnie, jeszcze będziesz się chwalić piłeczką :)super, że wizyta ok :)

Ursa - Twój brzuszek również cudowny :) no i będziesz miała czym karmić :D ja mam teraz głębokie C, ale widzę, że powoli staje się za maly na mnie ten stanik.

Bursztynowa lady - mój maluszek ma brzuszek większy o dwa tygodnie, więc prawdopodobnie opił się wód płodowych (mam taką nadzieję) ale dowiem się na następnym USG, które mam 4.06. Więc spokojnie, nie martw się na zapas :*

co do wagi, moje maleństwo ma 400 g - tak powiedział gin.

gratuluję udanych wizyt :*

Teraz trochę mojej prywaty :P na weekend byłam u mamy, lubię do nich jeździć, wtedy odpoczywam tak psychicznie od wszystkiego :) Brat pojechał na zieloną szkołę nad morze i kurcze strasznie chciał pożyczyć tableta, więc nie miałam serca i mu dałam i teraz jestem w domu z ograniczonym internetem. Bo telefon niestety muli, a komputer zawirusowany leży, bo nikt z niego nie korzysta. Ale oczywiście ja się muszę teraz pomęczyć, żeby mieć z Wami kontakt :P czego się nie robi dla forum :D
    Poza tym przygotowania do ślubu już praktycznie zakończone, kupiłam dziś szampana dla dzieci, bo przecież ja też będę zaliczana do dzieci :D no i nazywa się TRELE MORELE i ten pierwszy człon nazwy to prawie moje przyszłe nazwisko, tyle, że moje będzie z A na końcu :P

No i znów w kauflandzie jest promocja proszku lovela za 14,49 więc kupiłam kolejne opakowanie :)

szczesliwa_mamusia21, Misiowa, aanaa, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png

Wysłany: 25 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje jaroszka :* no powiem Ci ze masz racje było tak jak mówisz :)
    Ale najważniejsze ze z dzidziulem wszystko dobrze i ma dużo miejsca :)

Dziękuje Agus :* u nas w biedronce po 13.99 to chyba tez skorzystam jak mówisz ze to promocja :D
    Fajnie ze wypoczelas , u mamy najlepiej :) ja tez byle dorwać sprzęt i internet żeby do was zajrzeć.
    A kiedy ten wielki dzień agus ??

Mega sie cieszę ze ten mój lekarz jest taki super i tak fajnie się udało z ta wizyta.
    Lece spać bo jutro od rana zabiegany dzień , dobraaanoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 22:17

agu258, jaroszka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie pięknie wyglądacie, szczęście od Was promienieje dosłownie :D

Szczęśliwa mamusia, ale brzusio malutki :) fajnie masz, bo jeszcze swoje rzeczy możesz nosić, super :D Moje spodnie spakowane w worki próżniowe ;) Super że z dzidziusiem wszystko dobrze i polski lekarz się sprawdził ;)

Battinka, super że wszystko z dzidzią super, a Ty buraczki i może witaminki i będzie dobrze :D

Pozdrawiam dziewczyny, ja właśnie piekłam dla mamy placek marchewkowy iiiiii się nie udał :( wrrrrrrrrrrrrrrrr

szczesliwa_mamusia21, Lexie lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ja płaciłam 1660 zł za ten wózeczek i wybrałam kolor granatowy - czyli nr 3. Wózeczek jest biało granatowy, ale to białe to eko skóra, więc nie powinien się brudzić. Sprzedawca zachwalał, więc no wierzę w jego słowa. Rodzice widzieli i byli zachwyceni.
    A tutaj link do sprzedawcy - fizycznie jeszcze go nie mam:

http://allegro.pl/wozek-tako-baby-heaven-alu-exclusive-wys-kurier24h-i5081763339.html

Lexie pięknie wyglądałaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 22:17

agu258, Lexie, nat_alia lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png

Wysłany: 25 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka o tak , wchodze we wszystkie jeansy , ale zobaczymy jak długo jeszcze :D. Dziękuje ze mile słowa :* doobranoc ;*

linka220, stelianka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa mamusiu - 20 czerwca :) więc jeszcze trochę :P

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

ja tylko na moment i uciekam spać..

Ja też nie wiem ile waży, ani ile mierzy moje maleństwo.. :(
    wizyta dopiero 9 czerwca...

PauLLa na nasz slub męża bratowa wcale nie przyszła.. też była w ciąży... nawet na obiad.. nam też było przykro.. więc jakbyś nie postapiła to pewnie i tak by było źle...
    Głowa do góry i się nie przejmować! ;)

CookieCookie wypełniłam ;)

Kasia82 ja dodatkowo za każdym razem musze płacić 10 zł za fotkę, a chodze na fundusz... a opoisów brak :( ech teraz będe miała połowkowe na wizycie to się wszytskiego dowiem ;) mam nadzieję ;)

lili_madlen my też mamy działkę pod Poznaniem, pomimo, że mieszkamy pod Poznaniem na wsi ;)

mala.mi sliczna Kornelka.

annggela zdrowiej nam tu szybciutko

natka88 a to niespodzianka ;) lepiej teraz niż w dniu porodu się dowiedzieć takich wieści ;)

Lexie ślicznie wyglądaliście! Jeszcze raz wszystkiego naj!

Sczesliwa mamusio nie mogło być inaczej ;) Brawo!
    Faktycznie brzusio malutki,ale skoro dzidzia ma sie dobrze to po co większy? ;)

Ja dzisiaj odebrałam wyniki na toksoplazmoze i krzywa cukrzycowa i wszytsko ok. Cukrzycy brak ;) Całe szczęście.

Ja mam już dośc duży brzuchol i ciąży nie da się ukryć... ale na wadze przytyłam 500 g mniej więcej. chcoiaż dzisiaj rano akurat znów tyle waga pokazała co przed ciążą... ;) w moim przypadku to rewelacyjnie, że nie przytyłam nic jeszcze bo i tak mam zbędny balast. Dlatego jak Wam nie rosną brzuchy to tylko się cieszyć,bo nie zostaniecie z takim jak mój po ciąży ;) czego życzę tzn życzę by nie było nadwagi po ciąży jak u mnie.. pomimo karmienia cycem...

a teraz grzecznei idę do łóżeczka. dobrej nocy pa pa

agu258, szczesliwa_mamusia21, mała.mi, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, ciesze sie z wami z waszych zdrowych dziewczynek i chlopaczkow.

Lexie ciaza ci sluzy widac szczesliwa kobieta i tak trzymac !
    Szczesliwa mamusia, udanego dalszego pobytu w pl aby sie dobrze zakonczyl tak jak i zaczal.
    Paula bedziemy swietowac w tym samym dniu tez biore slub 20 czerwca ;)
    Misiowa dobrze, ze wyniki prawidlowe gratki. Zazdrosze twej wagi 0,5 kg tylko skakac z radosci ;) chyba popadam w kompleksy :/
    Jakos przezylam ten dzien w prawy , zatoki zawalone a jutro o 8.30 pobudka, mam nadzieje ze dzis troche wiecej pospie ;(
    Dobranoc mamusie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 00:25

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ