Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiowa, ja z każdego USG (a robiłam już w kilku miejscach) dostaję zdjęcia i szczegółowy opis ze wszystkimi pomiarami. Nie wiem dlaczego Ty nie dostajesz. Jeśli badanie jest u Twojego prowadzącego, to może on trzyma opis w swojej dokumentacji, ale Ty też moim zdaniem powinnaś dostać. Zapytaj go o to następnym razem.
-
Okna i szczesliwa mamusiu - trzymam kciuki
Misiowa ja tez nie dostaję opis do USG, szkoda bo nie sposób zapamiętac tego co lekarz mówi i chcialabym do tego wrócic po kilku dniachszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Witajcie w ten słoneczny dzień
U mnie weekend aktywny w sobotę mieliśmy do zrobienia pod Poznaniem mały event tak ze trosze dodatkowych pieniążków wpadło a cała niedziele spedziłam na działeczce pod miastem
U mnie ruchy o których wczesniej pisałam bardzo sie wyciszyły i od kilku dni nie czuje ich wcale . Staram sie jednak nie nakrecac za bardzo bo jestem tu regularnie i widze ze podobnie to wygladało u wielu z Was
3mam kciuki z całych sił za dzisiejsze wizyty i czekam na relacjeFreshMm, jaroszka lubią tę wiadomość
-
Cześć kobietki :-*
Ja wczoraj byłam na dodatkowym USG u innego lekarza (ponieważ wyjechałam do rodziców 400km od domu). Musiałam iść, bo niestety wróciła mi infekcja i co jakiś czas mam nieprzyjemne spięcia brzucha
Pani dr mnie uspokoiła, powiedziała, że w ciąży grzybica to normalka, że część kobiet nie może się z niej wyleczyć do końca ciąży i o ile jest to upierdliwe dla mnie to absolutnie nie szkodzi dzieckuzapisała krem Gynalgin (do jednorazowej aplikacji). Na spięcia brzucha dostałam luteinę podjęzykową 3*1. Póki co na 10 dni i moja dr prowadząca ciążę ma zdecydować, czy brać dalej czy odstawić. Podobno takie napięcia są normalne na tym etapie dopóki nie bolą i nie pojawiają się zbyt często, ale dla własnego spokoju lepiej brać luteinę albo duphaston.
Miałam USG przezpochwowe, żeby sprawdzić szyjkę i przez brzuch, żeby podglądnąć dzidzię. Szyjka jest zamknięta i baaaardzo długa - 56cm a z dzidzią wszystko OK i waży między 250 a 270g.
Oto moja Kornelka :-*
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5666191ca175.jpgFreshMm, IviQ, lili_madlen, onka, ewa13, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, Lexie, Lucy7, Ursa, nat_alia, paula1, Nynusia, agu258, ola.321 lubią tę wiadomość
-
Okna i szcześliwa mamusiu - powodzenia !
Paulanie przejmuj się, łatwo to powiedzieć alenajmniej potrzebne Ci są nerwy. Spróbuj zapomnieć oni sie zachowali jak egoiści.
A ja chora ;( gardło boli od trzech dni nie moge wziąć więcej niż trzy tabletki wziac nie moge ;(
Oby szybko przeszlo bo godzin nabralam w peacy i dopiero w piatek wolne mamjaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelduję się po wizycie - wszystko w porządku. Maciek waży ok. 430 g i tylko brzuszek znów szczuplejszy o 4 dni od reszty. Ale to podobno nic złego. Wisiał głową w dół
bursztynowa.lady, wysłałam Ci zaproszenie, jak zaakceptujesz, to podeślę komentarz.
szczesliwa mamusia, trzymam kciuki za połówkowe!!!aanaa, FreshMm, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, Blondik, agania, lili_madlen, Lucy7, nat_alia, Lexie, paula1, Nynusia, agu258, Misiowa, bursztynowa.lady lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny!
Jestem dzis po USG polowkowym:)
Moj synek jednak bedzie coreczka o konkretnej wadze ok.730g!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04a92d3f14f6.jpgBlondik, aanaa, jaroszka, onka, FreshMm, polkosia, agania, lili_madlen, Lucy7, nat_alia, Lexie, stelianka, paula1, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, agu258, linka220, Misiowa, annggela, ewa13, ola.321 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natka88 wrote:Czesc Dziewczyny!
Jestem dzis po USG polowkowym:)
Moj synek jednak bedzie coreczka o konkretnej wadze ok.730g!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04a92d3f14f6.jpg
Natka, a kiedy Ci powiedzieli, ze bedzie chłopak? Ja byłam w 16 tygodniu i jajka było dobrze widać. Ginekolog nie miał wątpliwości ....stelianka lubi tę wiadomość
-
Natka, kawał dziewuchy
Edit. teraz się przekonuję, że przy następnej ciąży przed badaniami połówkowymi nie będę słuchała żadnych prognoz płci - lepiej poczekać na połówkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:49
Kasia82, polkosia, Nynusia, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Natka, faktycznie psikus bo nie często zdarzają się błędy w tym kierunku jak któras juz wczesniej napisała
Ale najważniejsze że po za tym wszystko ok - gratuluje córeczki:) No i waga także konkretna tak na 24-25 tydzien no ale jak lekarz mówi że wszystko ok to na pewno wszystko ok
-
FreshMm wrote:Natka, kawał dziewuchy
Edit. teraz się przekonuję, że przy następnej ciąży przed badaniami połówkowymi nie będę słuchała żadnych prognoz płci - lepiej poczekać na połówkowe
Jak tak czytam, to się cieszę, że jeszcze nie znam płci. Wolę w tę stronę niż jakby coś się miało zmienić.U mojej koleżanki jeszcze w 17. tygodniu pomylili płeć.
Ursa lubi tę wiadomość
-
Waga rzeczywiście duża, moja córa na tym etapie ważyła połowę - 360 g.
Może to pomyłka lekarza? Skoro pod koniec ciąży lekarza są w stanie się pomylić nawet nawet o 400-500 g, to może i teraz? Albo rzeczywiście dłużej w ciąży chodzisz. Moja przyjaciółka miała podobny przypadek. Miała jeszcze pierwszy "okres" w ciąży i była przekonana, że zaszła w ciążę dwa tygodnie po krwawieniu, w czasie owulacji. Okazało się, że już była w ciąży kilka tygodni, ale u niej starsza ciąża wyszła na USG.