Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny po weekendzie
U mnie jak zwykle weekend pełny wrażeń : spotkanie ze znajomymi i impreza z rodzina z okazji dnia matki ... było tak aktywnie ze dzis nie chciało mi sie wstać z łózka, a obudziłam sie dopiero o 9:30posprzątałam w domu... robie porządki w szafach i wyrzuciłam połowe koszul mojemu mężowi
:D i tak nie zauważy
Mała. mi ja równiez miałam ten krem do jednorazowej aplikacji - nie jest przyjemna aplikacja ( bo tak jak wczesniej pisalam do srodka pochwy trzeba ja wcisnąć grubą strzykawką ) ale krem działa rewelacyjnie... teraz cały czas smaruje pimafucin ( ja i mąż, zeby w razie czego nic nie przeszło ) i juz jest dobrze - po 2 dniu była ulga niemozliwa
Natka88 no to waga konkretna... jestem w szoku... mój maluszek w zeszłym tyg miał 350gmała.mi lubi tę wiadomość
-
Nam wczesniej 2 niezaleznych lekarzy potwierdzilo plec, pierwszy raz w 14tc na badaniach prenatalnych (babka ledwo wlaczyla monitor i juz widziala;)), a potem w 16tc:) Faktycznie, tez slyszalam, ze dla lekarza wiekszym wstydem jest pomylic sie z dziewczynki w chlopca niz odwrotnie;)
A co do wagi, to co mam powiedziec? Same wiecie na jakiej podstawie jest szacowana waga (komputer liczy ja na podstawie wymiarow narzadow). Zdaje sobie sprawe, ze nie jest ona dokladna, bo nawet rodzace sie dziecko ma inna wage niz prognozowana, wiec tu tez patrze z przymrozeniem oka, choc mnie to lekko szokuje. Po nauczce przy poprzednim poronieniu, gdy szukalam wszystkiego w necie, teraz nie zamierzam tego robic i sprawdzac dlaczego Marysia jest taka wielka. Potem same czarne mysli bede miala. Jest zdrowa, raczki i nozki ma, czego chciec wiecej:)
Wazne jest tez to, ze pytalam gina 2 razy czy ta waga nie jest za duza i uslyszalam, ze kiedys dziecko przeciez musi zaczac przybierac, skoro ja nie chce i waga stoi w miejscu;) Ide jeszcze prywatnie na polowkowe i zobacze jak tam sie sprawy maja.stelianka, polkosia, lili_madlen, agu258, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Natka88 najważniejsze że MALEŃSTWO jest zdrowe
i nie ma sie czym martwić
-
Natka88 waga jest tylko symulacyjna.Najważniejsze że wszystkie organy i narządy zdrowe.Mi w piątek na połówkowym doktor powiedział ze dziecko wazy 420g i zeby się nie sugierowac tym że w moim przypadku w 21 tygodniu ksiązkowo powinien płod ważyc 300g-350g.Najważniejsze że dziecko rozwija się prawidłowo.Waga hjest najmniej ważna.Czekamy na ciebie CÓRECZKO
-
nick nieaktualny
-
jaroszka wrote:Hi hii, a ja na tym zdjęciu nic nie widzę
ale tak tak jest piękna ;p
Hehe, dobre
To jest zdjęcie "od przodu", widać buzię, oczka, nosekDla mnie jest najpiękniejsza
A moja mama, która była ze mną na tym USG powiedziała, że podobna do mnie
jaroszka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam za wsparcie:* i właśnie moja dzidzia jest teraz najważniejsza ale wiadomo, hormony swoje robią też
smutno mi było ale...wszystko minęło
odliczam do wizyty bo za tydzień w środę idę
też chce poznać płeć Okruszka
A odnośnie plamień to cały czas myślę, że zapomniałam rano luteiny wziąść i stąd to plamienie. Ale bałam się brać drugi raz. Ogólnie rrano wstałam i poszłam do łazienki i potem dalej spać no i więcej nie pamiętam:/ -
Witajcie Mamusie i Dzidziusie
ale naskrobałyście przez week:-)
Lexie witaj w gronie mężatek, wszystkiego najwspanialszego i duzo miłości.
Natka ale duża córcia:-) powiedz co jesc by dzidzia tak rosla bo nasz synek podobno o tydzień mniejszy niż powinien, w 17tyg i 5 dn - 172Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 07:12
-
Witam. Ja juz po wizycie, ogolnie dobrze tylko pojawiko sie nadcisnienie, dostalam leki w razie w oraz zwoknieniena miesiac, mam odpoczywac. Jutro ide jeszcze do pracy, pozamykam i bede sie byczyc.
Gratuluje udanych wizyt i zdrowych i duuuzych bejbolkow. -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
Dziekuje za odpowiedzi odnosnie tych piersi..
i nie uwierzycie co dzis w lumpie znalazlam.. ta podusie ciazowa rogala!
I tylko 3,80zl hehe ale mam radoche na dodatek niebieska, a ja mam synkabardzo fajna...
jaroszka, nat_alia, Lexie, agu258, FreshMm, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nenka2 wrote:Czesc dziewczyny
Dziekuje za odpowiedzi odnosnie tych piersi..
i nie uwierzycie co dzis w lumpie znalazlam.. ta podusie ciazowa rogala!
I tylko 3,80zl hehe ale mam radoche na dodatek niebieska, a ja mam synkabardzo fajna...
Ty farciarozaoszczedzilas conajmiej 100 pln!!!
nenka2, agu258, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Wybaczcie nie nadrobię WasOstatnio nie było mnie na forum, jakoś opadłam z sił...
Kupiłam dziś wózeczek dla AurelciWózeczek 2w1 Tako Baby Heaven Exclusive Leather. Fotelik samochodowy zdecydowaliśmy się kupić używany z Maxi Cosi i w sumie też dziś kupiliśmy od pewnej mamusi za 100 zł w bardzo dobrym stanie, została jeszcze baza Iso Fix, ale to też używane musimy znaleźć.
Więc dzidzia i ja dziś zadowolone jesteśmy. Wózeczek zobaczę dopiero za jakieś 2 tygodnie, bo muszą mi go z Polski rodzice przesłać.
A tak poza tym, to Aurelka kopie, mój pęcherz jest jest jej ulubionym miejscem do kopania
Jutro się ważę, przypuszczam, że już nie będzie 3 kg tak jak ostatnim razem, bo brzucho urósł. A jak tam Wasze brzuszki??
Całuję i postaram się już być na bierząco!
nat_alia, aanaa, Lexie, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, agu258, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Natka88 - to nieźle się zdziwiłaś
gratuluję
My jeszcze nie znamy płci i w sumie dobrze, że gin mi nie chciał powiedzieć, bo znając siebie i tak nie byłabym pewna ze względu na wczesne usg. Czekamy do 12 czerwca.
Polecam Wam fajną aplikację na telefon, z możliwością zmiany CIĄŻA/DZIECKO. Jest w niej karmienie, sen dziecka itp.->
http://testujemy.mamadu.pl/118719,smart-mama-czyli-ze-smartfonem-nad-kolyska-juz-jest-bezplatna-polska-aplikacja-dla-rodzicow-happy-baby
Dziś walczę z bólem głowy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 20:02
Lexie, Kasia82 lubią tę wiadomość
-
muffinka ładny ten wózeczek - a jaki kolor dokładnie - wrzucisz jakies zdjecie? tez mi sie podobają - ile płaciłas jeśli można zapytac
Muffinka1019 lubi tę wiadomość
-
To my w dniu ślubu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/38e303e9fa3f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/06514a3e4655.jpg
jaroszka, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, stelianka, Nynusia, onka, paula1, Little Frog, jacusianka, agu258, Lucy7, Ewalika, linka220, Muffinka1019, Natka88, zetaaa, Bąbelek, aanaa, FreshMm, Blondik, ewa13, ola.321, lili_madlen, IviQ lubią tę wiadomość