Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiu, wakacje to samo dobro:) Jesteśmy wtedy wyspane i wypoczęte - to może dlatego
Ja też sobie nie przypominam, aby mnie rozłożyło latem.
A tak w ogóle to witam się poniedziałkowo. Chyba dziś pierwsza się obudziłam. Mam nadzieję jednak, że jeszcze zasnę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 06:02
Kasia82 lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Hej dziewczyny, no więc wg bestbelly zaczynam 6 mieciąc
Do porodu 4 miesiące i 10 dni. Gdyby maluch pchał się na świat wcześniej o 2 tygodnie to akurat w naszą 3 rocznicę ślubu
ale niech sobie siedzi spokojnie do końca
a ja czytałam gdzieś, że od drugiego trymestru, płody mają już indywidualne tempo wzrostu i nie ma reguły, każdy maluch inaczej
Poza tym pomiary wagowe nigdy nie są 100 procentowe, nie ma się co przejmować. Np. mojej bratowej zmierzyli, że mały ma 3600 i kazali jej rodzić naturalnie, biedna namęczyła się potwornie kupę godzin, a Krystianek urodził się 4300 (przy tej wadze powinni zrobić cesarkę). Więc te ich pomiary są takie "na oko"
mój bejbiś miał w tyg 19+4 - 324 g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 06:45
Magnosia, aanaa, Nynusia, agu258, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Linka, gdyby nasz synek chciał się urodzić dwa tygodnie wcześniej, to też trafi na naszą rocznicę ślubu, tylko że 13.
Zmykam na dwa dni do rodziców na wieś, zajrzę więc do Was dopiero po powrocie.
Za wszystkie wizytujące w tym czasie trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 07:29
aanaa, linka220, agu258 lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Hejo:)
Witam sie w poniedzialek dosyć wcześnie , bo jutro już przyjeżdża pani od mebli, więc troche mam sprzątania:/ jestem po śniadaniu i biore tabletki, ogólnie w sobote na wesele siostry sie wybierałam a tu jakieś plamienie i krew....raany jak ja sie wystraszył am:( mówiłam mojemu R, że długo nie będziemy tp wszyscy pytają'już wychodzicie?' No to mówię źle sie czuję a oni stwierdzili, że przykrość siostrze sprawiam.....wyszłam i całą droge w aucie ryczałam. Nikt nie powiediał nawet żebym odpoczywała tylko takie coś a ja lekki na ppdtrzymanie biore...żałuję że tam poszłam...nawet przy zdjęciach mnie nie zawołała sis tylko moja mama na nasze wyjście powiedziałaże jeszcze my do zdjęcia...łzy w pczach miałam...nie ukrywam...ciąża siostry nic mnoe nie obchodzi albo głupie pieprzenie szwagra,że będzie chłopak w rodzinie to prezenty możemy przywieźć,jak doskonale wiedzą, że nawet sukienki na wesele nie miałam za co kupić bo remont wszystko ppchłania.
I na dzien dobry takie gorzkie żale. Ale czy ja nie mam racji? ;( -
Witajcie!
Z wrazenia zapomniałam Wam podziękować za wszystkie miłe słowa i życzenia!! Oby sie spełniły
Aaaaa.. Zaczelismy dzis 6 miesiac
Uciekam bo od rana znow goscie,pozniej Was poczytam.. :-*
IviQ, linka220, aanaa, FreshMm, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, paula1, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewuszki!
Paula masz racje! Rozumiem,ze siostra i mama wiedza, ze ciaza jest podtrzymywana i nie jest to zwykła ciaza? Ja to nawet nie jestem w stanie sobie takiej sytuacji wyobrazic, nawsadzalabym tym wszystkim ludziom przynajmniej lżej by mi było....ja tez mam siostrę i jesteśmy bardzo blisko, Ania jest na każde moje skinienie pewnie sama by mnie wyganiajla do domu. Dlatego cieżko mi jest czytać Twoje relacje...przykro mi!
Nie zrozumiałam o tej ciazy...napisałaś ciaza siostry nic mnie nie obchodzi ??? Chyba siostre twoja ciaza nie obchodzi tak ? I dalej z tym szwagrem?? Siostra tez jest w ciazy??
Kochana, ale powiedz sobie " w dupie to mam" powinni sie wszyscy wstydzić!!!! Z reszta z rodzina to tylko na zdjęciu...teraz tworzysz własna i zrób wszystko by była wspaniała, kochająca i zdolna do empatii - ta ostatnia cecha w dzisiejszych czasach zamiera....
Napisz lepiej co z tym krwawieniem ? Juz ok? Od czego tak sie stało?IviQ lubi tę wiadomość
-
PauLLa uuu to miałaś przykry weekend. MNie tez wkurza jak co niektórzy zapominaja że ciąża to może nie choroba, ale nowe życie o które trzeba dbać przede wszystkim bo samo jeszcze o siebie nie zadba i jest w 100% zależne od nas i niestetyjest to 9 miesięcy strachu o każdą najmniejszą dolegliwość. I zamiast docenic że w tym wszytstkim starasz się uczestniczyć w najwazniejszych dniach innych choć chętnie zostałabyś w domu to pretensje i żale.....ach...brak słow..egoizm...
jaroszka lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
paulla - jaroszka ma rację, naprawdę nic się nie przejmuj, bo teraz nie wszyscy w koło są najważniejsi tylko Ty i maleństwo. Więc patrz tylko pod tym kontem, a resztę miej w d... Byłaś na tym weselu, a teraz już nie ma co do tego wracać, zrelaksuj się i odpoczywaj
Będzie dobrze, zobaczysz, tylko się nie stresuj, bo nie wartojaroszka lubi tę wiadomość
-
Czy któraś z was pisała kiedyś odwołanie do ZUS albo prosiła pracodawcę o sprostowanie pisma do ZUS ?? A tak przy okazji macie może dostęp do lexa albo innego podobnego portalu z orzeczeniami i komentarzami do ustaw ??
Dostałam pismo o obniżeniu zasiłku o 25 % za 1 dzień ponieważ zwolnienie zostało dostarczone przeze mnie do pracodawcy 1 dzień po terminie. Pracownik ma 7 dni na dostarczenie L4 pracodawcy i może to zrobić poczta - w takiej sytuacji liczy się data nadania w placówce pocztowej. Ja nadałam list 4 dnia od wystawienia zwolnienia ale doszedł on do pracodawcy 8 dnia jednak ja zachowałam termin zgodnie z KPA. Napisałam już odwołanie do ZUS ale uważam, że to pracodawca powinien wysłać sprostowanie ponieważ błędnie poinformował ZUS o dacie otrzymania L4 i zamiast daty nadania wpisał datę faktycznego otrzymania.
Problem w tym, że nie mam obecnie dostępu do żadnego komentarza, żeby udowodnić, że pracodawca popełnił błąd i źle zinterpretował art 62 ustawy o "zasiłkach".
-
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewczyny, lecę na wizytę z USG! Proszę o kciuki, odezwę się po powrocie
bursztynowa.lady, do ktorego przepisu chcesz komentarz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 10:35
aanaa, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, Lexie lubią tę wiadomość
-
onka wrote:Dzień dobry Dziewczyny, lecę na wizytę z USG! Proszę o kciuki, odezwę się po powrocie
bursztynowa.lady, do ktorego przepisu chcesz komentarz?
art. 62 w szczególności ust. 2
Ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa
W sumie to już znalazłam orzeczenie SN i wiem, że pracodawca ma obowiązek podawania jedynie daty otrzymania L4 natomiast może ale nie musi podawać dodatkowo datę nadania. Data nadania ma znaczenie na linii ZUS - ubezpieczony ale nie na linii ubezpieczony-pracodawca. W takiej sytuacji mogę tylko odwołać się do ZUS i prosić pracodawcę aby następnym razem z dobrej woli wpisywał obok daty otrzymania również datę nadania L4.
P.S.
Trzymam kciuki za wizytę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 10:48
-
Dziewczynki trzymam za Was kciuki i jednocześnie bardzo proszę o wypełnienie ankietki. Nie jest łatwo teraz pisać pracę dyplomową, ale bardzo Was proszę o ułatwienie mi tego i wypełnienie krótkiej ankiety, która służy badaniom do pracy o lokowaniu produktu w serialach, filmach itd.
Dziękuję z góry za zrozumienie i pomoc
http://www.ankietka.pl/ankieta/191451/lokowanie.html
:* -
Lexie gratuluję
PauLLa wiem że altwo powiedziec nie przejmuj się, ale teraz jesteśmy w szczególnym czasie, że nasze hormony reagują bardzo szybko na każdą złą sytuację.
Ja dziś od rana chodzę zła jak burza. Obudziłam się o 4 i nie wiedziałam co zrobić ze sobą, ledwo zasnęłam a już musiałam wstawać. Pojechałam na badania moczu i morfologię. Babki tak pobierały tą krew jakby nie jadły od piatku chleba.. Potem skoczylam do ciuchlandu, bo często są spodnie ciążowe..oczywiście nic w moim rozmiarze nie znalazłam.. Mało tego ktoś ukradł mi parasolkęZawsze zostawiałam przy wejsciu i nigdy nikt sie nie skusił.. az do dziś.. Masakra!!! jeszcze dwie inne babki też musiały wracać bez parasolek.. Ale jak można tak bezczelnie wziać coś czyjegoś...
Lexie lubi tę wiadomość
-
Hej kochane ! Dorwalam internet i szybciutko do was zajrzalas , staram się nadrabia wszystko
Jest cudownie , staram się korzystać jak najwięcej mogę no i w końcu słoneczko ! Tak dawno go nie widzialam
Okna - trzymam kciuki mocno :*
Paula - wspolczuje ze miała taka sytuacjeale starań się nie przejmować, najważniejsze jest małżeństwo teraz, reszta starań się choc troszkę nie przejmować :*
Kochane ja dziś mam połówkowe , odezwę się wieczorem , mam nadzieje ze dowiem się ile wazy mój Skarbek bo do tej pory lekarz nic nie mówił, Ide teraz do mojego tutaj w Pl jestem ciekawa jak będzie wyglądało badanie i ze dowiiem się wielu rzeczy których jeszcze nie wiem
Buuuuuuuziakilili_madlen, Lucy7, stelianka, Nynusia, agu258, Misiowa lubią tę wiadomość