X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella

Mnie pomaga płukanie gardła septosanem.

estrella lubi tę wiadomość

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia śliczny brzusio ciężaróweczko :) no i już nie da się nie zauważyć :D

Ja już miałam dwa przypadki, że wpuścili mnie bez kolejki :) raz dziewczyna, a raz Pan :D Miłe to jest, naprawdę :)

Estrella ja na ból gardła brałam tabletki do ssania dla kobiet w ciąży PRENALEN i mi pomogły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 19:59

Nynusia, estrella lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja ostatnio w kolejce do pobierania krwi stanęłam sobie na końcu, gdy nagle usłyszałam uwagę od jednego mężczyzny, że stoję nie z tej strony, bo jestem przecież w ciąży. Ci z przodu nie mięli więc wyboru i mnie przepuścili. Było mi zarazem miło, jak i niezręcznie trochę, że takie zamieszanie się zrobiło. Ale ten facet zachował się bardzo ładnie moim zdaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 20:29

linka220, Nynusia, Kasia82, Bąbelek, lili_madlen lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella w sprayu :)

Fresh mnie też się to zdarzyło raz w Biedronce była starsza Pani w kolejce i chciała mnie przepuścić ale, że ona ledwo stała na nogach a ja mogłam poczekać nie skorzystałam i grzecznie podziekowałam a drugi raz młoda kobitka w Kauflandzie mówi do mnie "proszę iśc przede mną ja poczekam " tego razu skorzystałam :) było to bardzo miłe :) a mój mąż patrzy na mój brzuch i mówi no to chyba już widać ciąże z bananem na twarzy :D pomijając fakt, że jamu się to podoba bo nienawidzi stać w kolejkach :D

linka220, estrella, Misiowa lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie dzieki :-*

Mi po tabletkach prenalen nie przeszlo... Plukalam tez woda z sola i tez nic a gardlo tak boli ze ledwo przelykam :-( jutro kupie tantum verde... Moze to cos pomoze bo juz nie mam sily :'(

Jeszcze raz bardzo Wam dziekuje za pomoc :-* jutro jedziemy do Leby i chcialabym choc cos miec z tego wyjazdu...

Pozdrawiam!

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Dziewczyny tak rozmawiacie o strojach kąpielowych, tez ostatnio myślałam o kupnie stroju ale powiedzcie jak będą wyglądać wasze wizyty nad wodą? Ja troche sie obawiam ale wiadomo wygrzewać sie jak zaba nie będę jednak nie chce calkiem rezygnować....bo choc mieszkam nad morzem to i tak nie mam jego dość:P

Ja jutro idę na wizytę..kurde nie powiem stracha mam bo niewiem jak ten mój dr prowadzący podejdzie do sprawy...po prostu boje sie ze mnie nastraszy (bo on tak potrafi), a ja póki co jestem dobrej myśli:)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia gratki. Wow mpj synus ma dopiero 260g

ewa13 podobno zalezy od wgi, im jesteś szczuplejsza tym szybciej podobno będziesz czuła. Ja zacżęłam czuć od 17 tyg ale też nie codziennie

Misiowa dziękuję :-*

Nynusia ja nigdy tak nisko nie czułam dziecka zawsze w okolicy pepka lub wyzej ale może dlatego ze łożysko mam wysoko. Gratuluję 6-mięca :D PS śliczny brzusio

Pola28 witaj  w czwartym tygodniu jeszcze nic nie widać. Jeśli b-hcg jest podwyższone to gratluję na pewno jesteś w ciązy. Ale z tego co piszesz to chyba musisz brać jakieś leki dodatkowe by nie poronnc chyba ze na to za wczescie. Co ci lekarz powiedział? Nie stersuj się tylko niepotrzebnie.

annggela wow jak jak bym się chciala w koncu wyspac….

Kasia82 no wlasnie jestem na etapie myslenia ze chyba powoli czas cos kupic na lato na plazę ale jakos pomyslu nie mam i nie wiem czy nie poczekac z miesiąc by zobaczyc ile się posune z waga

Lexie oo już po ślubie gratulacje i czekam na fotki

Nynusia, Magnosia lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja się jednak nie wybieram ale jak rozmawiłam z ginem to powiedział, że kąpieli lepiej unikać no i bardzo dużego słońca więc ewentualnie gdzieś laniuchowanie pod parasolem i moczenie nóg pozostaje.

Ja mam wizytę we wtorek i się doczekać nie mogę.

A Ty, Battinka się nie stresuj na pewno będzie dobrze i podejdzie do sprawy jak należy :) trzymam kciuki :)

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrekls. Kup sobie pastylki isla, tamtum verde, tylko w psikaczu. Co do opalania, trzeba chronić brzuch przed promieniami i nie leżeć plackiem na słońcu i będzie ok. ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja to o stroju nawet jeszcze nie pomyślałam.. kąpać się pewnie nie będę bo w pierwszej ciąży co chwile miałam jakąś infekcję i teraz unikam wody, basenów, jezior a nawet publicznych ubikacji chociaż niestety nie zawsze się da :(

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemów z infekcją od czasu, gdy używam dobrego płynu. Wcześniejsze płyny do higieny intymnej mi nie służyły, ten jest idealny.
    Nie wiem czy będę się kąpać w morzu, a przed słońcem na pewno będę się chować pod parasolem lub do namiotu. :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, Kasiu, ja też zamierzam chować się pod parasolem z zimnym napojem, ewentualnie pochodzę po wodzie, by się schłodzić ;)

Kasiu, a co to za płyn? Mi chyba pomaga Lacibios Femina (wcześniej Provag), zażywam probiotyki od kilkunastu miesięcy i jak na razie jest OK.

Nynusia, ja ruchy czuję raz na dole, raz przy pępku. Jednak zdecydowanie częściej czuję te najniżej.

IviQ, to pewnie po tatusiu, mój mąż ma 190 cm wzrostu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 22:08

IviQ, Kasia82 lubią tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj nie ma po kim a juz prawie 0,5kg ma, nie wiem skad;)

Magnosia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosiu, to płyn Forever. Można go dostać u osób zapisanych do tej firmy. Kiedyś, gdy częściej miałam infekcje, zaczęłam go stosować i od kiedy go używam, mam spokój. :) Ogólnie jest to twarzy i ciała, ale do higieny intymnej nadaje się idealnie i jest bardzo wydajny - opakowanie ma 475 ml.

Moja droga, tylko z tymi zimnymi napojami w upalne dni uważnie i powolutku, żeby nam gardła nie zastrajkowały. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 22:25

Magnosia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss załamałas mnie:(((

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja droga, tylko z tymi zimnymi napojami w upalne dni uważnie i powolutku, żeby nam gardła nie zastrajkowały. :)[/QUOTE]

Hi, hi, Kasiu, też tak pomyślałam, jak to pisałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 22:27

Kasia82 lubi tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    ss załamałas mnie:(((
    Ej...czemu? To ja sie zalamalam jak mi nawet gin powiedziala ze rosnie pieknie, az za bardzo;) jak ja go urodze?:/ jest ponad 2 tyg do przodu wiec nic sie nie martw!! Wszystko jest w porzadku:*

IviQ lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo mój ma dopiero 260 g i zaczynam się martwić czy to nie za mało. Wasze dzieci tak szybko rosną....

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    bo mój ma dopiero 260 g i zaczynam się martwić czy to nie za mało. Wasze dzieci tak szybko rosną....

Nie martw sie! ja w ogóle nie wiem ile mój synek wazy lekarz nie wspominał, mówił tylko, ze ma 10 cm tzn miał 2 tygodnie temu :)

nenka2, IviQ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, dzieciaki rosną w różnym tempie. Ważne, że wszystko w normie przecież. Myślę, że nie masz czym się przejmować.
    Dobranoc Mamusie i Dzidziusie.

jaroszka, Kasia82, IviQ lubią tę wiadomość

‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ