Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
JA poczułam mocniejsze ruchy w 17 tygodniu ale pierwsze ruchy już wcześniej tylko nie bardzo wiedziałam co to dopóki nie przybrały na sile.
Na początku tylko wieczorem jak leżałam na brzuchu coś tam sporadycznie i delikatnie jakby zapulsowało więc myślałam, że to jelita.
Obecnie czuję dziecko nawet siedząc. Mogę też już przystawić rękę do brzucha i odczuwam takie wybrzuszenia. Same ruchy pojawiają się bardzo nisko w podbrzuszu.
Mam tyłozgięcie macicy i dziecko jest schowane tzn. przyczepione nisko do tylnej ściany z tego powodu samo USG jest dość utrudnione i z reguły długo trwa bo nie mogą zmierzyć maleństwa.
Byłam 2 dni w szpitalu na obserwacji i w czw. na USG lekarka mówiła, że dziecko jest bardzo ruchliwe, waga 287 g. z okresu wynikał 18t3d z USG 19t2d.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 10:18
-
Bursztynowa lady, ja też mam tyłozgięcie. Z tego co wiem, w trakcie ciąży macica stopniowo się "prostuje". Moja w 12 tyg. była w tyłozgięciu, a teraz jest już w przodozgięciu
Nie chcę się jednak wymądrzać, bo może nie u każdego jest tak samo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 10:31
Kasia82 lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Magnosia cudowny Twój Szymuś
Kasiu u mnie już są tak mocne ze potrafi mnie to obudzić ale takie budzenie jest cudowneno i faktycznie czuje jak się wierci bardzo często
czuje dzidzie co najmniej 8 razy w ciągu dnia ( jeden raz liczę jako parę ruchów w ciągu jednego odcinka czasu ok 15min
Magnosia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja czuję dzidzię bardzo delikatnie i tylko jak się położę. Głównie jak leżę na boku to gdzieś siedzi na dole i puka po lewej stronie gdzie brzuch się dotyka z kocemnie mam pojęcia jak jest ułożone
też mam łożysko na przedniej ściance, dlatego słabo czuję te pukania, ale jest to PIĘKNEEEE uczucie, bez wątpieniaMagnosia, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie, dlatego ruchy są jeszcze "w miarę" delikatne, ale w nocy chyba przybierają na sile, bo się budzę.
Magnosiu, ja miałam w pierwszej ciąży tak jak Ty. Tyłozgięcie macicy zmieniło się w przodozgięcie, więc coś chyba w tym jest.Magnosia lubi tę wiadomość
-
Hej kobitki, w koncu wyspana ! Wczoraj spalam 5 h a dzis podwójnie
Ja czuje dość mocne kopniaki i jeszcze ich nie liczyłam bo w sumie czuje go bardzo czesto nawet co pół h, wręcz zaczełam się zastanawiać czy on nie jest za bardzo aktywnyoj jeszcze będzie mi tego brakować.
Jeszczeczas mam na odpoczynek i do pracy fruuumiłego dnia i dużo dużo kopniaczków
Misiowa, IviQ lubią tę wiadomość
-
polkosia czytałam, że organizm zatrzymuje wodę i dlatego puchną palce i stopy
mi tylko palce na razie, ale wiesz przed nami upały itp...
Ps. na pewno Klementysia da jeszcze o sobie znać i to dość dotkliwiecierpliwości kochana
polkosia lubi tę wiadomość
-
Witam się i jaco prawda już południe, a moim jedynym wyjściem z domu było wyjście do piaskownicy z córką.. nawet na tarasie siedzieć nie bardzo mam czas bo musze robić papiery.. ech jeszcze trochę...
Nynusia gratuluję 6 miesiąca
Magnosia pewnie, że każda mama zakochana w swoim dziecku po uszyA Twój Szymuś taki śliczniutki.
Ja nie liczyłam ile razy czuję ruchy, ale u mnie to różnie, raz bardzo często a innego dnia prawie wcale. Zalezy jak też jestem ubrana, jak ubieram dżinsy sprzed ciąży, które lekko uwierają podbrzusze to czuję częściej i mocniej, ale jak dres to już niekoniecznieTez częściej czuję jak położe się spokojnie do łóżka zwłaszcza wieczorem.. w ciągu dnia jakoś nie zwracam póki co na to uwagi...
Ale tak jak pisałam wcześniej nie są to jakies mocne czucia. Może też z powodu mojej wagi i więcej tłuszczyku w okolicy brzuszka?
Linka220 ja też najczęściej z lewej strony czuję
Wiecie, że ja nawet nie wiem jak mam ułożone łożysko? Zapytam w czerwcu na wizycie
Annggela miłej pracy zatem
Linka zalezy też od pogody, ja wczoraj wieczorem nie mogłam zdjąć i na mydło zdejmowałam, a dzisiaj bez problemu moge założyć i włożyć... ale jak kilka dni pod rząd będą tak puchły to lepiej już nie wkładać
W poprzedniej ciąży też mi puchły i się śmiałam że męża obrączkę będe nosiła, bo jego ciut wiekszabo ma małe palce
Polkosia życzę zatem by na Dzień Mamusi Klementysia zrobiła mamie super prezent kopniaczkami
Wiecie co z córką jak byłam w ciąży to ona była ułożona tak, że główkę miała pod moimi żebrami a nogi w moim kroczu prawie.. i jak mi przyfasoliła to aż się unosiłam z bólu, więc różnie z tymi kopniaczkami.. najpierw tak bardzo ich pragniemy,a potem ja prosiłam by już nie fikała tak bardzo
Magnosia, linka220, Nynusia lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Hej kochane ! Witam sie z wami z pieknej Polski
Mam nadzieje ze u was wszystko dobrze !
U mnie ekstra , do 1 nie spałam z 3 letnia bratanica tak sie soba cieszyłysmy !
Droga mineła prawie dobrze , procz wypadku w ktorym stalismy godzine 2 auta przed nami byl wypadek smiertelny niestety( tak mowili Ci ci pilnowali wszystkiego , podobno kobieta przecieta w pól i nic nie mozna bylo robic czekalismy na wszystkie helikoptery pomoce itd. )
Ale dotarlismy do domu bezpiecznie i teraz odpoczywam , zwiedzam , odwiedzam
Buziaki dla was kochane , bede sie starac nadrabiac poznymi wieczorami !
Trzymajcie sie :* :*Misiowa, aanaa, Magnosia, linka220, Nynusia, stelianka, Lucy7, onka, paula1, jacusianka, agu258 lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa mamusia wypoczywaj i ciesz się z wizyty w Pl.
Całe szczęście, że wypadek Was ominął...
A ja mam takiego lenia, że siedze i siedze i nic nie robię... tzn siedzę...
Patrzę na kwiatki, za okno.. i kopa w tyłek mi chyba trzeba...
Miłego popołudnia
aanaa, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png