X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, na przedniej ścianie niestety ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA poczułam mocniejsze ruchy w 17 tygodniu ale pierwsze ruchy już wcześniej tylko nie bardzo wiedziałam co to dopóki nie przybrały na sile.
    Na początku tylko wieczorem jak leżałam na brzuchu coś tam sporadycznie i delikatnie jakby zapulsowało więc myślałam, że to jelita.
    Obecnie czuję dziecko nawet siedząc. Mogę też już przystawić rękę do brzucha i odczuwam takie wybrzuszenia. Same ruchy pojawiają się bardzo nisko w podbrzuszu.
    Mam tyłozgięcie macicy i dziecko jest schowane tzn. przyczepione nisko do tylnej ściany z tego powodu samo USG jest dość utrudnione i z reguły długo trwa bo nie mogą zmierzyć maleństwa.
    Byłam 2 dni w szpitalu na obserwacji i w czw. na USG lekarka mówiła, że dziecko jest bardzo ruchliwe, waga 287 g. z okresu wynikał 18t3d z USG 19t2d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 10:18

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Magnosia, na przedniej ścianie niestety ;)

Więc spokojnie sobie czekaj na ruchy i niczym się nie przejmuj ;)

polkosia lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynowa lady, ja też mam tyłozgięcie. Z tego co wiem, w trakcie ciąży macica stopniowo się "prostuje". Moja w 12 tyg. była w tyłozgięciu, a teraz jest już w przodozgięciu :)

Nie chcę się jednak wymądrzać, bo może nie u każdego jest tak samo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 10:31

Kasia82 lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia cudowny Twój Szymuś;)

Kasiu u mnie już są tak mocne ze potrafi mnie to obudzić ale takie budzenie jest cudowne <3 no i faktycznie czuje jak się wierci bardzo często ;) czuje dzidzie co najmniej 8 razy w ciągu dnia ( jeden raz liczę jako parę ruchów w ciągu jednego odcinka czasu ok 15min

Magnosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, to często czujesz swojego Dzidziusia. Ja muszę też policzyć ile razy czuję Szymka w ciągu dnia ;)

Nynusia lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Ja czuję dzidzię bardzo delikatnie i tylko jak się położę. Głównie jak leżę na boku to gdzieś siedzi na dole i puka po lewej stronie gdzie brzuch się dotyka z kocem :) nie mam pojęcia jak jest ułożone :)

też mam łożysko na przedniej ściance, dlatego słabo czuję te pukania, ale jest to PIĘKNEEEE uczucie, bez wątpienia ;)

Magnosia, Nynusia lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam łożysko na przedniej ścianie, dlatego ruchy są jeszcze "w miarę" delikatne, ale w nocy chyba przybierają na sile, bo się budzę. :)

Magnosiu, ja miałam w pierwszej ciąży tak jak Ty. Tyłozgięcie macicy zmieniło się w przodozgięcie, więc coś chyba w tym jest.

Magnosia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosiu gdzieś od tygodnia czuje tak często hihi przynajmniej wiem ze u dzidzi wszystko ok

Magnosia, Misiowa lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, w koncu wyspana ! Wczoraj spalam 5 h a dzis podwójnie ;)
    Ja czuje dość mocne kopniaki i jeszcze ich nie liczyłam bo w sumie czuje go bardzo czesto nawet co pół h, wręcz zaczełam się zastanawiać czy on nie jest za bardzo aktywny ;) oj jeszcze będzie mi tego brakować.
    Jeszczeczas mam na odpoczynek i do pracy fruuu ;) miłego dnia i dużo dużo kopniaczków

Misiowa, IviQ lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny, ledwo zdjęłam obrączkę i pierścionek :( jednak palce puchną :/ chyba nie będę ryzykować i już nie założę :(

A moja przyjaciółka do samego porodu nosiła i nic ..... jakie organizmy są różne :/

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też puchną palce u rąk czasami. Od czego to?

A co do ruchów, to może na Dzień Matki Klementysia mi zrobi prezent ;)

Misiowa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia czytałam, że organizm zatrzymuje wodę i dlatego puchną palce i stopy :/ mi tylko palce na razie, ale wiesz przed nami upały itp...

Ps. na pewno Klementysia da jeszcze o sobie znać i to dość dotkliwie ;) cierpliwości kochana :)

polkosia lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na razie puchną palce tylko rano po śnie ale jak idę się umyć w zimnej wodzie to wszystko wraca do normy :)

linka220 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na razie nie puchną. Przy córce puchły mi trochę palce u rąk, ale dopiero w końcówce ciąży. Upały mogą dać nam się we znaki, niestety. Zwłaszcza, że wejdziemy już w ostatni trymestr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 12:14

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się i ja ;) co prawda już południe, a moim jedynym wyjściem z domu było wyjście do piaskownicy z córką.. nawet na tarasie siedzieć nie bardzo mam czas bo musze robić papiery.. ech jeszcze trochę...

Nynusia gratuluję 6 miesiąca ;)

Magnosia pewnie, że każda mama zakochana w swoim dziecku po uszy ;) A Twój Szymuś taki śliczniutki.

Ja nie liczyłam ile razy czuję ruchy, ale u mnie to różnie, raz bardzo często a innego dnia prawie wcale. Zalezy jak też jestem ubrana, jak ubieram dżinsy sprzed ciąży, które lekko uwierają podbrzusze to czuję częściej i mocniej, ale jak dres to już niekoniecznie ;) Tez częściej czuję jak położe się spokojnie do łóżka zwłaszcza wieczorem.. w ciągu dnia jakoś nie zwracam póki co na to uwagi...
    Ale tak jak pisałam wcześniej nie są to jakies mocne czucia. Może też z powodu mojej wagi i więcej tłuszczyku w okolicy brzuszka? ;)

Linka220 ja też najczęściej z lewej strony czuję ;)

Wiecie, że ja nawet nie wiem jak mam ułożone łożysko? Zapytam w czerwcu na wizycie ;)

Annggela miłej pracy zatem ;)

Linka zalezy też od pogody, ja wczoraj wieczorem nie mogłam zdjąć i na mydło zdejmowałam, a dzisiaj bez problemu moge założyć i włożyć... ale jak kilka dni pod rząd będą tak puchły to lepiej już nie wkładać ;)
    W poprzedniej ciąży też mi puchły i się śmiałam że męża obrączkę będe nosiła, bo jego ciut wieksza ;) bo ma małe palce ;)

Polkosia życzę zatem by na Dzień Mamusi Klementysia zrobiła mamie super prezent kopniaczkami ;)

Wiecie co z córką jak byłam w ciąży to ona była ułożona tak, że główkę miała pod moimi żebrami a nogi w moim kroczu prawie.. i jak mi przyfasoliła to aż się unosiłam z bólu, więc różnie z tymi kopniaczkami.. najpierw tak bardzo ich pragniemy,a potem ja prosiłam by już nie fikała tak bardzo ;)

Magnosia, linka220, Nynusia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ! Witam sie z wami z pieknej Polski <3
    Mam nadzieje ze u was wszystko dobrze !

U mnie ekstra , do 1 nie spałam z 3 letnia bratanica tak sie soba cieszyłysmy !
    Droga mineła prawie dobrze , procz wypadku w ktorym stalismy godzine 2 auta przed nami byl wypadek smiertelny niestety :( ( tak mowili Ci ci pilnowali wszystkiego , podobno kobieta przecieta w pól i nic nie mozna bylo robic czekalismy na wszystkie helikoptery pomoce itd. )
    Ale dotarlismy do domu bezpiecznie i teraz odpoczywam , zwiedzam , odwiedzam :)

Buziaki dla was kochane , bede sie starac nadrabiac poznymi wieczorami !
    Trzymajcie sie :* :*

Misiowa, aanaa, Magnosia, linka220, Nynusia, stelianka, Lucy7, onka, paula1, jacusianka, agu258 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia wypoczywaj i ciesz się z wizyty w Pl.
    Całe szczęście, że wypadek Was ominął...

A ja mam takiego lenia, że siedze i siedze i nic nie robię... tzn siedzę... ;)
    Patrzę na kwiatki, za okno.. i kopa w tyłek mi chyba trzeba...

Miłego popołudnia

aanaa, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa, ułożenie łożyska powinnaś znaleźć w opisie usg.

U mnie też kopniaki były bolesne, nóżki pod żebrami pamiętam do dziś. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale ja nie mam opisu USG... :(

‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ