X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, na przedniej ścianie niestety ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA poczułam mocniejsze ruchy w 17 tygodniu ale pierwsze ruchy już wcześniej tylko nie bardzo wiedziałam co to dopóki nie przybrały na sile.
    Na początku tylko wieczorem jak leżałam na brzuchu coś tam sporadycznie i delikatnie jakby zapulsowało więc myślałam, że to jelita.
    Obecnie czuję dziecko nawet siedząc. Mogę też już przystawić rękę do brzucha i odczuwam takie wybrzuszenia. Same ruchy pojawiają się bardzo nisko w podbrzuszu.
    Mam tyłozgięcie macicy i dziecko jest schowane tzn. przyczepione nisko do tylnej ściany z tego powodu samo USG jest dość utrudnione i z reguły długo trwa bo nie mogą zmierzyć maleństwa.
    Byłam 2 dni w szpitalu na obserwacji i w czw. na USG lekarka mówiła, że dziecko jest bardzo ruchliwe, waga 287 g. z okresu wynikał 18t3d z USG 19t2d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 10:18

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Magnosia, na przedniej ścianie niestety ;)

Więc spokojnie sobie czekaj na ruchy i niczym się nie przejmuj ;)

polkosia lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynowa lady, ja też mam tyłozgięcie. Z tego co wiem, w trakcie ciąży macica stopniowo się "prostuje". Moja w 12 tyg. była w tyłozgięciu, a teraz jest już w przodozgięciu :)

Nie chcę się jednak wymądrzać, bo może nie u każdego jest tak samo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 10:31

Kasia82 lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia cudowny Twój Szymuś;)

Kasiu u mnie już są tak mocne ze potrafi mnie to obudzić ale takie budzenie jest cudowne <3 no i faktycznie czuje jak się wierci bardzo często ;) czuje dzidzie co najmniej 8 razy w ciągu dnia ( jeden raz liczę jako parę ruchów w ciągu jednego odcinka czasu ok 15min

Magnosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, to często czujesz swojego Dzidziusia. Ja muszę też policzyć ile razy czuję Szymka w ciągu dnia ;)

Nynusia lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Ja czuję dzidzię bardzo delikatnie i tylko jak się położę. Głównie jak leżę na boku to gdzieś siedzi na dole i puka po lewej stronie gdzie brzuch się dotyka z kocem :) nie mam pojęcia jak jest ułożone :)

też mam łożysko na przedniej ściance, dlatego słabo czuję te pukania, ale jest to PIĘKNEEEE uczucie, bez wątpienia ;)

Magnosia, Nynusia lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam łożysko na przedniej ścianie, dlatego ruchy są jeszcze "w miarę" delikatne, ale w nocy chyba przybierają na sile, bo się budzę. :)

Magnosiu, ja miałam w pierwszej ciąży tak jak Ty. Tyłozgięcie macicy zmieniło się w przodozgięcie, więc coś chyba w tym jest.

Magnosia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosiu gdzieś od tygodnia czuje tak często hihi przynajmniej wiem ze u dzidzi wszystko ok

Magnosia, Misiowa lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, w koncu wyspana ! Wczoraj spalam 5 h a dzis podwójnie ;)
    Ja czuje dość mocne kopniaki i jeszcze ich nie liczyłam bo w sumie czuje go bardzo czesto nawet co pół h, wręcz zaczełam się zastanawiać czy on nie jest za bardzo aktywny ;) oj jeszcze będzie mi tego brakować.
    Jeszczeczas mam na odpoczynek i do pracy fruuu ;) miłego dnia i dużo dużo kopniaczków

Misiowa, IviQ lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny, ledwo zdjęłam obrączkę i pierścionek :( jednak palce puchną :/ chyba nie będę ryzykować i już nie założę :(

A moja przyjaciółka do samego porodu nosiła i nic ..... jakie organizmy są różne :/

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też puchną palce u rąk czasami. Od czego to?

A co do ruchów, to może na Dzień Matki Klementysia mi zrobi prezent ;)

Misiowa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia czytałam, że organizm zatrzymuje wodę i dlatego puchną palce i stopy :/ mi tylko palce na razie, ale wiesz przed nami upały itp...

Ps. na pewno Klementysia da jeszcze o sobie znać i to dość dotkliwie ;) cierpliwości kochana :)

polkosia lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na razie puchną palce tylko rano po śnie ale jak idę się umyć w zimnej wodzie to wszystko wraca do normy :)

linka220 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na razie nie puchną. Przy córce puchły mi trochę palce u rąk, ale dopiero w końcówce ciąży. Upały mogą dać nam się we znaki, niestety. Zwłaszcza, że wejdziemy już w ostatni trymestr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 12:14

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się i ja ;) co prawda już południe, a moim jedynym wyjściem z domu było wyjście do piaskownicy z córką.. nawet na tarasie siedzieć nie bardzo mam czas bo musze robić papiery.. ech jeszcze trochę...

Nynusia gratuluję 6 miesiąca ;)

Magnosia pewnie, że każda mama zakochana w swoim dziecku po uszy ;) A Twój Szymuś taki śliczniutki.

Ja nie liczyłam ile razy czuję ruchy, ale u mnie to różnie, raz bardzo często a innego dnia prawie wcale. Zalezy jak też jestem ubrana, jak ubieram dżinsy sprzed ciąży, które lekko uwierają podbrzusze to czuję częściej i mocniej, ale jak dres to już niekoniecznie ;) Tez częściej czuję jak położe się spokojnie do łóżka zwłaszcza wieczorem.. w ciągu dnia jakoś nie zwracam póki co na to uwagi...
    Ale tak jak pisałam wcześniej nie są to jakies mocne czucia. Może też z powodu mojej wagi i więcej tłuszczyku w okolicy brzuszka? ;)

Linka220 ja też najczęściej z lewej strony czuję ;)

Wiecie, że ja nawet nie wiem jak mam ułożone łożysko? Zapytam w czerwcu na wizycie ;)

Annggela miłej pracy zatem ;)

Linka zalezy też od pogody, ja wczoraj wieczorem nie mogłam zdjąć i na mydło zdejmowałam, a dzisiaj bez problemu moge założyć i włożyć... ale jak kilka dni pod rząd będą tak puchły to lepiej już nie wkładać ;)
    W poprzedniej ciąży też mi puchły i się śmiałam że męża obrączkę będe nosiła, bo jego ciut wieksza ;) bo ma małe palce ;)

Polkosia życzę zatem by na Dzień Mamusi Klementysia zrobiła mamie super prezent kopniaczkami ;)

Wiecie co z córką jak byłam w ciąży to ona była ułożona tak, że główkę miała pod moimi żebrami a nogi w moim kroczu prawie.. i jak mi przyfasoliła to aż się unosiłam z bólu, więc różnie z tymi kopniaczkami.. najpierw tak bardzo ich pragniemy,a potem ja prosiłam by już nie fikała tak bardzo ;)

Magnosia, linka220, Nynusia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ! Witam sie z wami z pieknej Polski <3
    Mam nadzieje ze u was wszystko dobrze !

U mnie ekstra , do 1 nie spałam z 3 letnia bratanica tak sie soba cieszyłysmy !
    Droga mineła prawie dobrze , procz wypadku w ktorym stalismy godzine 2 auta przed nami byl wypadek smiertelny niestety :( ( tak mowili Ci ci pilnowali wszystkiego , podobno kobieta przecieta w pól i nic nie mozna bylo robic czekalismy na wszystkie helikoptery pomoce itd. )
    Ale dotarlismy do domu bezpiecznie i teraz odpoczywam , zwiedzam , odwiedzam :)

Buziaki dla was kochane , bede sie starac nadrabiac poznymi wieczorami !
    Trzymajcie sie :* :*

Misiowa, aanaa, Magnosia, linka220, Nynusia, stelianka, Lucy7, onka, paula1, jacusianka, agu258 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia wypoczywaj i ciesz się z wizyty w Pl.
    Całe szczęście, że wypadek Was ominął...

A ja mam takiego lenia, że siedze i siedze i nic nie robię... tzn siedzę... ;)
    Patrzę na kwiatki, za okno.. i kopa w tyłek mi chyba trzeba...

Miłego popołudnia

aanaa, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa, ułożenie łożyska powinnaś znaleźć w opisie usg.

U mnie też kopniaki były bolesne, nóżki pod żebrami pamiętam do dziś. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale ja nie mam opisu USG... :(

‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ