X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1 Twoja mama spogląda na Ciebie i bardzo się cieszy Twoja niunią. Wydaje mi się, że nie chciałaby żebyś przeżywała jej odejście, tylko cieszyła się tym co masz. Nic się bez przyczyny nie dzieje, dlatego ona musiała odejść, żeby Twoja niunia się pojawiła. Jak ja to mówię, ktoś musi umrzeć, żeby ktoś się narodził.

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, ja też tak mówię, że ta dzidzia to znak od mamy, wiedziała, że się staramy i chcemy drugie dziecko. Linka też sobie tak tłumaczę, że mama jest u góry i nad nami czuwa i to mnie tylko pociesza...
    Tego dnia co mijało pół roku jak mama nie żyje, miałam mieć wizytę u lekarza...i przyśniła mi się w nocy, że jechała jakimś samochodem i dała mi do ręki takiego małego niemowlaka i gdzieś odjechała...na wizycie okazało się, że będę miała córeczkę. Dla mnie to był znak od niej...ale ja cały dzień nie mogłam do siebie dojść i wieczorem jak rozmawiałam z babcią to już nie dałam rady, płakałyśmy chyba z pół godz przez telefon. Bo powinna być z nami, a nie tam :(

linka220 lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy, ale pomyśl w trudnych chwilach, że Ona jest teraz szczęśliwa i tego samego chciałaby dla Ciebie. Czuwa nad Wami i cieszy się z wnuczki.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu dojechała do mnie poduszka rogal - to nie dla mnie. Śpi mi się z nią fatalnie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z 50% za nami i przed nami :) dzisiaj robiłam morfologię, mocz i żelazo na własną rękę a we wtorek USG połówkowe. Pierwszy raz obchodzone podwójnie (mam imieniny w dzień matki) tak więc życzę sobie by Oliwia była Oliwią i rosła cała i zdrowa <3

IviQ, aanaa, linka220, Magnosia, Misiowa, polkosia, jaroszka, paula1, Blondik lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam dziewczyny. Nie bedzie mnie pod netem pewnie do nd wieczora a jak padnę to do pn. Życzę wszystkim soczystych kopniaków i miłego słonecznego weekendu:)

Fatim, Magnosia, jaroszka lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem :) Z Dzidzią wszystko OK, ładnie rośnie, waży 337g. Wszystkie pomiary i przepływy w normie. Szyjka m. długa. No i najważniejsze, to jednak Szymuś jest, nasz kochany Synek!!! <3

Jestem bardzo podekscytowana, muszę się trochę wyciszyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 15:26

Kasia82, aanaa, polkosia, onka, Nynusia, jaroszka, paula1, linka220, Blondik, agu258, lili_madlen lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poduszki rogala, dla mnie jest bardzo dobra. Mam skoliozę, bez niej nie potrafiłabym się z łóżka bez pomocy męża podnieść...

jaroszka lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, gratuluję synka. Ja na połówkowe idę dopiero za 2,5 tygodnia. Może wtedy poznam płeć. :)

Magnosia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tygodniu wasze maleństwa szalał w brzuszku jest to moja pierwsza ciąża

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz na myśli pierwsze ruchy? U mnie ok. 16 tyg. (skończonego), a prawdziwe szaleństwo miałam w pierwszej ciąży po 20 tyg. U każdej z nas jest inaczej, to sprawa indywidualna.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tez moja pierwsza ciąża. Ruchy baaaardzo delikatne poczulam w 16t2d nastepnego dnia nic, w kilku kolejnych takie pojedyncze i tez bardzo delikatne. A teraz juz coraz wyrazniejsze :) nawet maz jak ucho przyłożył, to udaje mu się poczuć :) wczoraj miał uśmiech od ucha do ucha, bo poczuł dwa juz takie mocniejsze ;)

A ja mam dziś postanowienie. Pomaluje się, ładnie ubiore i wyciagne męża na zakupy :) później może zrobimy sobie grilla :) no i przede wszystkim nie będę zrzedzic, ze pije piwko :D biedak ma ciężki tydzień za sobą i chce, żeby się trochę odprezyl. Do tego dziś stwierdził, ze się czuje jak "suchar na pustyni" (nie wiem skąd on te porownania bierze), bo ostatni raz przytulalismy się w niedziele.

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, ja tak jak Kasia - 16 tydzień skończony. Teraz to już baaardzo wyraźnie czuję :)

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)

Właśnie wróciliśmy od teściów bo pojechaliśmy odbębnić tzw dzień mamy;)
    jestem strasznie głodna bo słodkiego zbytnio nie chciałam jeść bo zgaga mnie męczy, a za pół godz idę na obiadek do mojej mamusi ;) he he

Aguś ta obrączka chyba się jednak myli...

Jaroszka ja nadal sypiam jak mi wygodnie czyli najczęściej na brzuchu ;)
    Udanej imprezki!

To fakt, że imię musi nam sie podobać, powinno pasować do nazwiska no i powinno dobrze brzmieć w każdym wieku dziecka... Ja np na chwilę obecną nie wyobrażam sobie mieć babci Mai ;) ale za ileś tam lat będzie takich babć bardzo dużo ;)

Szczesliwa mamusia szerokiej drogi ;)

Magnosia no to się bardzo cieszę, że synuś rosnie zdrowo ;)

Linka220 nie no do Wałcza z Poznania to ja mam hektar drogi, więc pójde w Poznaniu. ;)

IviQ zdrówka i udanego ogniska!

Paula tak mi przykro! Ściskam!

Ewa ja pierwsze ruchy takie jak tzrepotanie skrzydeł motyla, bulgotki to ok 16 tyg, a ruchy dziecka tak od 18 ale to moja druga ciąża. Takich prawdziwych kopniaków nadal nie czuję ;)

Little Frog to ja już nie chce myślec jak mój się czuje, bo nie pwoiem kiedy ostatnio się przytutaliliśmy.. tak szczerze to wtedy, gdy staralismy się o dziecko i jeszcze kilka tyg później, a potem już tylko zakaz był...

Życzę miłego dnia i idę do mamci na obiadek. pa pa

Magnosia, jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Powiedzcie mi czy to normalne, że dzidzię czuję gdzieś w okolicach spojenia łonowego? Nie za nisko ?? jakoś tak wydawało mi się że powinnam czuć mniej wiecej w okolicach pępka a dzidzia tak nisko codziennie szaleje !

Aha no i moja dzidzia wczoraj wieczorem miała czkawkę <3 jakie dziwne uczucie :) :)

agu258 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Co do poduszki rogala, dla mnie jest bardzo dobra. Mam skoliozę, bez niej nie potrafiłabym się z łóżka bez pomocy męża podnieść...

Tez ma skolioze! I bardzo liczę na ta poduszkę....bo biodra mnie strasznie bola... :(

relgh371crdcdbv2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, mi poduszka pomaga. Podpiera kręgosłup i ułatwia spanie w pozycji na kotka, tzw. koci grzbiet :) Jak nocuję gdzieś bez rogala, to mam problem, by się w nocy do łazienki podnieść.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, czyli jak ? ;) nie mogę sobie tego wyobrazic???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 18:58

relgh371crdcdbv2.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój urwis jest ułożony głową do dołu a i tak czuje kopniaki nisko w podbrzuszu :D nie wiem jak on to robi :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżę na boku, to kręgosłup mam lekko zgięty (tak jakby trochę głowa do kolan). Nic takiego, ale dla mnie zbawienne, plus podparcie kręgosłupa. Jak miałam rehabilitacje, to zwracali mi uwagę, aby tak spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 14:37

jaroszka lubi tę wiadomość

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ