Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Arielka wrote:Mój urwis jest ułożony głową do dołu a i tak czuje kopniaki nisko w podbrzuszu
nie wiem jak on to robi
Arielko, pewnie się przekręca. Dziecko ma teraz jeszcze jeszcze dużo miejsca i może zmieniać swoje ułożenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 20:03
-
Hey jestem tu nowa
Muszę się was poradzić bo jestem bardzo zestresowana wczoraj byłam u ginekologa wyliczyła mi że jestem w 4 tygodniu ciąży zrobiła mi USG dopochwowe ale nic nie było widać oprócz 13,5 mm endometrium czy to normalne bardzo się boje że nic z tego nie wyjdzie dodam ze robiłam Beta HCG 1956.7 do tego mam przedwczesne wygasanie jajników i większa szanse na poronienie niż normalna zdrowa kobieta BARDZO MI SIĘ CHCE PŁAKAĆ dziesięć lat starałam się o ciąże i nic a tu jeden stymulowany cykl i ciąża lecz nie potwierdzona nie wiem co mam myslec mam 28 lat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 20:26
-
Nynusia wrote:Hej kochane
Powiedzcie mi czy to normalne, że dzidzię czuję gdzieś w okolicach spojenia łonowego? Nie za nisko ?? jakoś tak wydawało mi się że powinnam czuć mniej wiecej w okolicach pępka a dzidzia tak nisko codziennie szaleje !
Aha no i moja dzidzia wczoraj wieczorem miała czkawkęjakie dziwne uczucie
To normalne - na prenatalnych lekarz mi jeździł głowicą usg aż po kości łonowej, by zobaczyć główkę dziecka. Aż zapytałam, czy główka dziecka jest na dole - potwierdził, ze jest.
-
Pola28 wrote:Hey jestem tu nowa
Muszę się was poradzić bo jestem bardzo zestresowana wczoraj byłam u ginekologa wyliczyła mi że jestem w 4 tygodniu ciąży zrobiła mi USG dopochwowe ale nic nie było widać oprócz 13,5 mm endometrium czy to normalne bardzo się boje że nic z tego nie wyjdzie dodam ze robiłam Beta HCG 1956.7 do tego mam przedwczesne wygasanie jajników i większa szanse na poronienie niż normalna zdrowa kobieta BARDZO MI SIĘ CHCE PŁAKAĆ dziesięć lat starałam się o ciąże i nic a tu jeden stymulowany cykl i ciąża lecz nie potwierdzona nie wiem co mam myslec mam 28 lat
W 4 tygodniu ciąży to jak najbardziej normalne, że jeszcze nic nie widać. Grubość endometrium jest ok. Ja bym radziła wstrzymać się jeszcze i odwiedzić lekarza za 2-3 tygodnie.
-
ja też czuję dziecko tuż nad spojeniem łonowym. Na usg lekarz jeździ tez w tej okolicy czasem dojeżdża prawie do pępka, ale raczej niżej...
Pola28 - Co do ciąży to ok 21 dnia dopiero po zapłodnieniu dzieciątko zagnieżdża się w macicy i tak naprawdę to dopiero ok 5 tyg na USG lekarz jest w stanie potwierdzić ciążę, chociaż jesli np owu jest później to dopiero w 6 tyg, więc spokojnie musisz jeszcze poczekać. Ja owu miałam nie w 14 ale w 21 dniu cyklu, więc w 5 tyg jak poszłam jeszcze nie było pęcherzyka widać, ale za 2 tyg już był... jedynie wyczuł podczas badania, że macica czy szyjka juz sie przygotwuja do ciąży czy coś tam...https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Moja lekarz zawsze robi mi USG i tez jest pewna że jestem w ciąży dlatego kazała mi przyjść za dwa tygodnie na następne USG do tego powiedziała że Beta wyszła bardzo dobrze 1956.5 MAM NADZIEJE ŻE MACIE RACJE I BĘDZIE WIDAĆ DZIDZIE ZA DWA TYGODNIE
nenka2, Misiowa, Blondik, agu258, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Magnosia wrote:Jak leżę na boku, to kręgosłup mam lekko zgięty (tak jakby trochę głowa do kolan). Nic takiego, ale dla mnie zbawienne, plus podparcie kręgosłupa. Jak miałam rehabilitacje, to zwracali mi uwagę, aby tak spać. Tam też poznałam wyrażenie koci grzbiet...
A ok no tak to wiem o co chodzipowiem ci, ze wyobrażałam sobie to inaczej
-
Pola28 wrote:Moja lekarz zawsze robi mi USG i tez jest pewna że jestem w ciąży dlatego kazała mi przyjść za dwa tygodnie na następne USG do tego powiedziała że Beta wyszła bardzo dobrze 1956.5 MAM NADZIEJE ŻE MACIE RACJE I BĘDZIE WIDAĆ DZIDZIE ZA DWA TYGODNIE
Pola, ale skoro tyle czasu sie starałas i jesteś po licznych poronieniach to nie powinnaś przyjmować leków na podtrzymanie etc ?? Ja roniłam wlasnie na tak wczesnym etapie, wiec nie ma co czekać ! -
Arielka wrote:Mój urwis jest ułożony głową do dołu a i tak czuje kopniaki nisko w podbrzuszu
nie wiem jak on to robi
Co do poduchy to przez pierwsze 3-4 noce nie moglam sie ułożyć z nią a teraz nie mogę spać bez niej. Po paru godzinach snu bolą mnie kolana od uginania, czy też tak macie ?
Dzis przez 10 h opiekowalam się córką koleżanki potem byli u nas znajomi na grillu i tak o narzeczony wydziera sie do teraz przed telewizorem oglądając KSW. Chciałam się pochwalić, że upiekłam dziś pierwszą karpatkę i wyszła znakomita, górki były na 6-7 cm wysokosci więc ugniatałam rekącoraz chętniej się uczę, zaczeło mi w końcu wychodzić,być może znów spóbuję upiec chleb
Misiowa, Blondik, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Hej mamusie
Witam się z Wami w 6 miesiącuteraz bliżej niż dalej do spotkania z dzidziusiem
Z tej racji buszuje po 5 10 15 trzeba kupić jakiś prezencik dzidziusiowi
Dzięki za odp odnośnie czucia dzidzia nie jestem sama która tak ma więc pewnie to normalne;)
Miłej niedzieli mamusie;)aanaa, linka220, agu258 lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek
Polkosiu, w 20 tygodniu można nie czuć jeszcze ruchów. Na pewno wkrótce poczujeszA gdzie masz łożysko?
Wstawiłam w avatar buzię mojego Szymusia, jak to pewnie każda Mama - zakochana jestem w nim po uszy!!!
Miłej niedzieliKasia82, Nynusia, Misiowa, lili_madlen lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Nynusia, dzidziuś ma jeszcze trochę miejsca i dlatego kopie, gdzie popadnie.
U mnie największe szaleństwo zaczyna się w nocy. Maluszek wierci się niemiłosiernie. Jeszcze nie są to bardzo mocne puknięcia, ale już znacznie silniejsze niż tydzień czy dwa tygodnie temu. Cudowna sprawa!
Nynusia, Misiowa lubią tę wiadomość