X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Mój urwis jest ułożony głową do dołu a i tak czuje kopniaki nisko w podbrzuszu :D nie wiem jak on to robi :D

Arielko, pewnie się przekręca. Dziecko ma teraz jeszcze jeszcze dużo miejsca i może zmieniać swoje ułożenie. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 20:03

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka też nieźle dawała mi w kość. Kiedy miała już za mało miejsca, często wsuwała mi nogi pod żebra. Musiałam wyginać się w chińskie dziewięć, żeby zabrała nóżki. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey jestem tu nowa
    Muszę się was poradzić bo jestem bardzo zestresowana wczoraj byłam u ginekologa wyliczyła mi że jestem w 4 tygodniu ciąży zrobiła mi USG dopochwowe ale nic nie było widać oprócz 13,5 mm endometrium czy to normalne bardzo się boje że nic z tego nie wyjdzie dodam ze robiłam Beta HCG 1956.7 do tego mam przedwczesne wygasanie jajników i większa szanse na poronienie niż normalna zdrowa kobieta BARDZO MI SIĘ CHCE PŁAKAĆ dziesięć lat starałam się o ciąże i nic a tu jeden stymulowany cykl i ciąża lecz nie potwierdzona nie wiem co mam myslec mam 28 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 20:26

• Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę odpowiedzcie mi na moje pytanie

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Hej kochane :)

Powiedzcie mi czy to normalne, że dzidzię czuję gdzieś w okolicach spojenia łonowego? Nie za nisko ?? jakoś tak wydawało mi się że powinnam czuć mniej wiecej w okolicach pępka a dzidzia tak nisko codziennie szaleje !

Aha no i moja dzidzia wczoraj wieczorem miała czkawkę <3 jakie dziwne uczucie :) :)

To normalne - na prenatalnych lekarz mi jeździł głowicą usg aż po kości łonowej, by zobaczyć główkę dziecka. Aż zapytałam, czy główka dziecka jest na dole - potwierdził, ze jest.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola28 wrote:
    Hey jestem tu nowa
    Muszę się was poradzić bo jestem bardzo zestresowana wczoraj byłam u ginekologa wyliczyła mi że jestem w 4 tygodniu ciąży zrobiła mi USG dopochwowe ale nic nie było widać oprócz 13,5 mm endometrium czy to normalne bardzo się boje że nic z tego nie wyjdzie dodam ze robiłam Beta HCG 1956.7 do tego mam przedwczesne wygasanie jajników i większa szanse na poronienie niż normalna zdrowa kobieta BARDZO MI SIĘ CHCE PŁAKAĆ dziesięć lat starałam się o ciąże i nic a tu jeden stymulowany cykl i ciąża lecz nie potwierdzona nie wiem co mam myslec mam 28 lat

W 4 tygodniu ciąży to jak najbardziej normalne, że jeszcze nic nie widać. Grubość endometrium jest ok. Ja bym radziła wstrzymać się jeszcze i odwiedzić lekarza za 2-3 tygodnie.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czuję dziecko tuż nad spojeniem łonowym. Na usg lekarz jeździ tez w tej okolicy czasem dojeżdża prawie do pępka, ale raczej niżej...

Pola28 - Co do ciąży to ok 21 dnia dopiero po zapłodnieniu dzieciątko zagnieżdża się w macicy i tak naprawdę to dopiero ok 5 tyg na USG lekarz jest w stanie potwierdzić ciążę, chociaż jesli np owu jest później to dopiero w 6 tyg, więc spokojnie musisz jeszcze poczekać. Ja owu miałam nie w 14 ale w 21 dniu cyklu, więc w 5 tyg jak poszłam jeszcze nie było pęcherzyka widać, ale za 2 tyg już był... jedynie wyczuł podczas badania, że macica czy szyjka juz sie przygotwuja do ciąży czy coś tam...

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Pola28 Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarz zawsze robi mi USG i tez jest pewna że jestem w ciąży dlatego kazała mi przyjść za dwa tygodnie na następne USG do tego powiedziała że Beta wyszła bardzo dobrze 1956.5 MAM NADZIEJE ŻE MACIE RACJE I BĘDZIE WIDAĆ DZIDZIE ZA DWA TYGODNIE

nenka2, Misiowa, Blondik, agu258, lili_madlen lubią tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa jesteś z Walczą? Ja mieszkam ok 70 km od Walczą...zreszta rodzinke tez mam w Walczu :))
    Pozdrawiam!

3i49tgf6plfmlliy.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Jak leżę na boku, to kręgosłup mam lekko zgięty (tak jakby trochę głowa do kolan). Nic takiego, ale dla mnie zbawienne, plus podparcie kręgosłupa. Jak miałam rehabilitacje, to zwracali mi uwagę, aby tak spać. Tam też poznałam wyrażenie koci grzbiet...

A ok no tak to wiem o co chodzi ;) powiem ci, ze wyobrażałam sobie to inaczej ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    A ok no tak to wiem o co chodzi ;) powiem ci, ze wyobrażałam sobie to inaczej ;)
    Hi, hi, domyślam się

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola28 wrote:
    Moja lekarz zawsze robi mi USG i tez jest pewna że jestem w ciąży dlatego kazała mi przyjść za dwa tygodnie na następne USG do tego powiedziała że Beta wyszła bardzo dobrze 1956.5 MAM NADZIEJE ŻE MACIE RACJE I BĘDZIE WIDAĆ DZIDZIE ZA DWA TYGODNIE

Pola, ale skoro tyle czasu sie starałas i jesteś po licznych poronieniach to nie powinnaś przyjmować leków na podtrzymanie etc ?? Ja roniłam wlasnie na tak wczesnym etapie, wiec nie ma co czekać !

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szoku jestem ze w ogóle w 4 tygodniu taka wysoka beta....ja na tym etapie etapie miałam 190... Moze bedą bliźniaki ??? ;) życzę ci tego z całego serca ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinko ja też mam ok 70 km do Wałcza ;-) od strony Piły :-)
    BATTINKA wrote:
    Misiowa jesteś z Walczą? Ja mieszkam ok 70 km od Walczą...zreszta rodzinke tez mam w Walczu :))
    Pozdrawiam!

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Mój urwis jest ułożony głową do dołu a i tak czuje kopniaki nisko w podbrzuszu :D nie wiem jak on to robi :D
    Hej dziewczyny, u mnie jest tak samo maly glowke w miednicy ma i caly czas sa kopniaki w dole brzucha, w dodatku zawsze po prawej stronie czasami w środek kopnie.

Co do poduchy to przez pierwsze 3-4 noce nie moglam sie ułożyć z nią a teraz nie mogę spać bez niej. Po paru godzinach snu bolą mnie kolana od uginania, czy też tak macie ?

Dzis przez 10 h opiekowalam się córką koleżanki potem byli u nas znajomi na grillu i tak o narzeczony wydziera sie do teraz przed telewizorem oglądając KSW. Chciałam się pochwalić, że upiekłam dziś pierwszą karpatkę i wyszła znakomita, górki były na 6-7 cm wysokosci więc ugniatałam reką ;) coraz chętniej się uczę, zaczeło mi w końcu wychodzić,być może znów spóbuję upiec chleb ;)

Misiowa, Blondik, Nynusia lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja jestem z Poznania ;)

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :)

Witam się z Wami w 6 miesiącu <3 teraz bliżej niż dalej do spotkania z dzidziusiem <3

Z tej racji buszuje po 5 10 15 trzeba kupić jakiś prezencik dzidziusiowi :)

Dzięki za odp odnośnie czucia dzidzia nie jestem sama która tak ma więc pewnie to normalne;)
    Miłej niedzieli mamusie;)

aanaa, linka220, agu258 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was w 20 tc nadal nie czuje ruchów?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Polkosiu, w 20 tygodniu można nie czuć jeszcze ruchów. Na pewno wkrótce poczujesz ;) A gdzie masz łożysko?

Wstawiłam w avatar buzię mojego Szymusia, jak to pewnie każda Mama - zakochana jestem w nim po uszy!!! <3 <3 <3

Miłej niedzieli :)

Kasia82, Nynusia, Misiowa, lili_madlen lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, dzidziuś ma jeszcze trochę miejsca i dlatego kopie, gdzie popadnie. :) U mnie największe szaleństwo zaczyna się w nocy. Maluszek wierci się niemiłosiernie. Jeszcze nie są to bardzo mocne puknięcia, ale już znacznie silniejsze niż tydzień czy dwa tygodnie temu. Cudowna sprawa! :)

Nynusia, Misiowa lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ