X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cytrusow, szczegolnie pomaranczy to sama u siebie od dawna podejrzewam alergie i malo ich jem, ale czasem jak mi sie chce to jem, troche mi nie zaszkodzi, a wode z cytryna pije bardzo czesto bo nie specjalnie smakuje mi sama woda choc sama tez pije;)
    Ursa biust imponujacy.Mi tez urosl o 3 rozmiary ale z malego B;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 23:04

Misiowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa masz czym oddychać ;), a ja taki brzuszek jak Ty to miałam w 13 tygodniu! Pewnie jeszcze chodzisz w swoich starych ciuchach? Fajnie Ci ;). Aczkolwiek z drugiej strony to każda z nas czeka aż ten brzuch bedzie coraz większy, byc moze Tobie wyskoczy dopiero w 7 miesiącu ;)

Wracając jeszcze do imion, dzisiaj byłam u mojej Hematolog i rownież odradzala mi imię Alan. Mówiła żeby wybić mężowi to imię z głowy, ze ona rownież ma cos do powiedzenia, bo przeżywa moja ciaze razem ze mną ;) uśmiałam sie .... Po za tym dziewczyny imię powinno tez pasować troszkę do nazwiska, a nasze jest krótkie 4 literowe, wiec przydałoby sie jakieś dłuższe imię, prawda ?

Kobietki nie bola was biodra od spania na boku? Ja całe życie śpię na brzuchu i teraz jak mam tylko jedna pozycje te na boku to strasznie zle sypiam...

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS apropos piersi to mi tylko napęczniały i są twarde i jędrne, ale nadal noszę swoje stare staniki, czyli miseczka B. Ciekawe czy urosną...

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ja juz dwa razy kupowalam staniki bo nie bylam w stanie ich w nich upchnac;))haha ale mąż szczesliwy;)
    Ja tez zawsze spalam na brzuchu i na jednym boku nie jestem w stsnie sie wyspac i przekrecam sie na drugi jak mi juz nie wygodnie.jak mam spac jak mi wszystko dretwieje i boli? Przeciez to tez nie dobre.
    ja tez jeszcze mieszcze sie we wszystkie ciuchy sprzed ciazy i chodze w nich normalnie,ale pare rzeczy luzniejszych i ciazowych tez juz mam i czasem juz z nich korzystam, zalezy od dnia;)

jaroszka lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie Alan to ja nie wiem jak synek bedzie mial na imie, mojemu M podoba sie jeszcze Borys i ewentualnie moglabym sie zgodzic na to i Igor ale to mi sie nie podoba:/i zle kojarzy.straszny problem mamy z tym.Co do corki napewno bym cos wybrala, ale meskie rzadne mnie nigdy nie urzeklo:/

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

SS przepraszam, ale zasnęłam w trakcie odpisywania Ci :D

Ja tez chodzę jeszcze w starych ciuchach, to są glownie bluzki i niektóre kiecki, ale spodnie to juz od kilku tygodni leżą w szafie, bo na tyłek założę, ale strasznie brzucho uciskaja...wiec noszę juz legginsy i jeansy ciążowe.

W kwestii spania to czekam teraz aż mi koleżanek uszyje rogala ciazowego, bo podobno przynosi ulgę w spania :)

Wracając do imienia to generalnie to nasza decyzja i nie powinnismy sugerować sie opinia osób postronnych, ale z drugiej strony to nasze dziecko bedzie je nosić, wiec szczerze wole uniknąć sytuacji, ze bedą go przezywac ANAL, bo umowmy sie, nie wiadomo jaki to bedzie człowiek, możliwe ze nie da sobie w kasze dmuchać i przepędzi towarzystwo, ale moze tez byc nieśmiały i pierdolowaty, juz sobie nie poradzi z docinkami i bedzie problem....
    Reasumujac imię mi sie podoba, ale chyba nie nazwę tak syna. Na szczęście mamy jeszcze kilka typów, w tym Sebastian :D

Co dziś porabiacie? Ja jadę na ślub i sie zastanawiam w co sie ubrać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 06:35

szczesliwa_mamusia21, aanaa lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane !
    Jaroszka jeszcze troszkę czasu na pewno wybierzecie cos czego jesteście pewni :) Miłej zabawy na ślubie ,ah tez bym gdzieś poszła na jakieś weselicho :D

Kochane to juz dziś ! Zaraz odwoze mojego do pracy sprzatam auto dopakowuje nas zakupy i ruszamy ! <3 pewnie gdzieś około 15 ale mam nadzieje ze z leci ! Miłej soboty dla was i dla maluchow :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 06:46

aanaa, Magnosia, paula1, nenka2, lili_madlen lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje jeszcze prawie drugie tyle :) ehhh dzięki,ale zabawy nie bedzie niestety, bo my tylko na ślub do kościoła jesteśmy zaproszeni, koleżanka robi potem tylko obiad dla rodziny....a szczerze miałam ochotę na wesele :D

Kochana życzę w takim razie przyjemnej podróży i wspaniałego pobity juz w PL. Oczywiście czekamy na poscika :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jadę na połówkowe, wydawało mi się, że się nie denerwuję, ale nie śpię już od czwartej...
    Odezwę się później, bo po badaniu jeszcze zakupy.
    Szczęśliwa Mamusiu, cieszę się razem z Tobą i życzę szczęśliwej podróży!

linka220, szczesliwa_mamusia21, Blondik, Bąbelek, lili_madlen lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w sobotni poranek

Ursa super brzusio i oczywiście piersi :D Super szczupła osóbka i duże piersi :)

Ja mam miseczkę C i teraz mam jeszcze moje staniki, które kiedyś kupiłam lekko za duże :D

Ja co prawda spałam przeważnie zawsze na boku, ale faktycznie budzę się ścierpnięta i dusi mnie w klatce piersiowej, muszę się wyprostować i często budzę się na wznak leżąc :/

Misiowa moje wszystkie dziewczyny z pracy na prenatalne jeździły gdzieś koło galerii Pestka, bardzo zachwalały sobie :) Ja mam bliżej w drugą stronę i byłam we Wałczu, świetny doktor, mogę polecić :)

Ciekawe jak tam nasza koleżanka po wczorajszym ślubie :D Czekamy na relacje kochana :)

Ps. a ja zajadam się pomarańczami i kiwi od początku :( i jeszcze piję sok, 100% pomarańcza... mam nadzieję, że nie ma to jakiegoś negatywnego wpływu, oczywiście uzupełniam to czekoladkami hihi ;)

aanaa, Misiowa lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, udanej wizyty, trzymam kciuki i daj znać co tam słychać w Twoim brzuszku ;)

Magnosia lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki !
    Ursa Ty mowilas , ze przytylas , a wszystko Ci poszlo chyba w piersi ;) , bo brzuszek jak orzeszek malutki .

Szczesliwa-mamusia odpoczywaj w polonii i spokojnej podrozy :)
    A mialam sie Ciebie zapytac :Czy Ty mieszkasz w niemczech ? Bo jak piszesz o dniach wolnych np. w poniedzialek , czy np.8 maj to myslama , ze moze we francji :) U nas w maju to w kazdym tygodniu jakies swieto ;)

Magnosia czekmy na wiesci z wizyty i na zdjecie. Powodzenia :)

Ja narazie problemu ze spaniem nie mam i nawet zasypiam na brzuchu. I zastanawiam sie czy rogal bedzie mi wogole potrzebny ? Wrazie czego w sklepach jest ich pelno .
    Ja tez musze kupic nowy stanik . Ale narazie tak jak Linka220 mam staniki ,ktore mialy troche luzu i teraz sie pieknie wypelnily.

Ja dzisiaj zamiezam troche posprzatac ,ale nie tak jak w zeszla sobote ,gdzie w niedziele wyladowalam na IP .Rozloze sobie robote na trzy dni :)
    Slonecznej soboty dziewczyny !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 08:33

szczesliwa_mamusia21, linka220, Magnosia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kobitki moje ! Juz nie moge sie doczekac :D
    Magnosiu daj koniecznie znać po wizycie, trzymam kciuki nie stresuj sie :*

lojka tak mieszkam w Niemczech , tu tylko w maju co chwile jakieś świeto :)

Kochane jeszcze raz wszystkim dziekuje oby podroz byla bezpieczna , dzis brzuszek boli ale to chyba z ekscytacji !
    OK! Ide sie pakować myć auto czekam na kierowce i wyruszamy ! :)

Miłego dnia mamusie , do "napisania" już z Polski ! Ściskam was moooocno <3

jaroszka, Magnosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek ciężarówki:)
    ja w nocykichałam i prychałam, gardło i ucho mnie bolało i mam katar. A kurcze tak sie dizenie trzymałam jak wszyscy dookoła jakieś dziwne grypy łapali:/
    Jak na złość mamy dziś wyjazd rodzinny do kościerzyny z ogniskiem nad jeziorem więc nie poleżę
    dobrze że mi lekarka przy pierwszej wizycie dała jakieś 4 szt tabletek dla kobiet w ciązy na przeziębienie to łyknęłam w nocy i rano i ciut lepiej....idę zaraz do apteki się w coś zaopatrzyć:)

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęsliwa mamusia spokojnej podróży :) trochę odpoczniecie

A ja dzisiaj ciąg dalszy przygotowań na jutrzejszy obiad z okazji rocznicy komunii młodego...trochę smutno mi i cały czas myślę, bo jeszcze w tamtym roku była z nami moja mama. Jutro po mszy chcemy jechać do niej na cmentarz i dopiero na obiad. Mimo, że minęło od śmierci 7 m-cy to ja nadal nie mogę się z tym pogodzić, tak czekała aż będziemy na swoim mieszkanku, że będzie mogła przychodzić posiedzieć w ogródku...już nie smęcę, ale trochę się wygadałam, bo przy młodym staram się nie płakać.

Ursa brzuszek masz fajniutki, nie widać, żeby Ci w boki poszło :) jak gdzieś wchodzisz to najpierw Twoje piersi, pozniej brzuszek i na końcu Ty :)
    Ja miałam B, no a teraz mam C, więc też rewelacji nie ma, ale lubię swoje piersi, nie za duże takie w sam raz.

Magnosia trzymam kciuki za połówkowe :)

Miłej soboty Kochane :)

Magnosia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a u mnie biust nieznacznie się powiększył, z miseczki E na F i wydaje mi się, że już taki zostanie. W pierwszej ciąży urósł z C/D na E/F, wtedy było to znaczne powiększenie. Może nie tyle w rozmiarze, ale wizualnie, bo piersi zrobiły się pełne. Byłam bardzo szczupła i wyglądałam jak Pamela. :) Teraz mam większą wagę wyjściową, więc nawet moje F nie wydaje się takie duże w bluzeczkach. Chociaż w bluzkach i sukienkach na ramiączkach już jest pełniejsze. :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 kondolencje:(

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula, bardzo bardzo mi przykro :( to smutne, ale pomyśl, że mama gdzieś tam z góry i tak na Was spogląda :) to jedyne pocieszenie co :(

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ta dzidzia w brzuszka to znak od Twojej mamy, pamiętaj coś sie kończy, ale tez cos. sie zaczyna ;) Ściskam Cię mocno !!!!

IviQ lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie poduszka rogal- najtrafniejszy zakup;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ