X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa , piekny ! I dzieciatko bedzie mialo duzo mleczka , super ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa rzeczywiście malutki brzuszek :) ale bardzo ładnie wygląda :)

mnie dzis strasznie boli dół pleców chyba wezme zaraz nospe... zastanawiam się czy to nie tak czasem nerki... po swoim ślubie dostałam kolki nerkowej i w sumie to bardzo podobny ból... :/ ale cos czytałam że którąś z was tez tak bolą plecy...

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mnie boli właśnie dół pleców... jakby nie mogło przeskoczyc. Póki chodzę jest ok ale nie daj Boże, się położę. Mam problem z przekręceniem się na drugi bok o wstawaniu nie wspomnę.

Szczęśliwa mamusia oby :D

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    jeśli wyszła dziewczynka to poczekaj jeszcze chwile, czasmi jajka zstepują pózniej i z dziewczynki robi się chłopiec.....
    jeśli chłopiec to można wierzyć raczej
    O jacie a ja mam już tyle różowych ciuszkow... bo na pierwszych planetarnych wyszła dziewczynka ale wtedy jeszcze nie wierzyłam teraz w piątek moja gin mówiła że na 99% dziewczynka no i na tym nieszczesnym polowkowym Pan tez z przekonaniem powiedział że to dziewczynka :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 21:21

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa no piersi to masz mega ja niestety też zostałam obdazona miseczka A mi wszystko poszło we wzrost i długość nóg :-)

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa brzuch malutki ale biust hohoho zazdroszcze

Aguś26 ja nie mowie ze nie bedzoe dziewczynki ale wiem ze chlopaki lunbia robic psikusy i chowaja jajka dluzej troche, z tym ze widze teraz ze jestes wyzej w ciazy wiec mysle ze zostanie juz dziewczybka:p

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa no, miałaś się pochwalić brzuszkiem ciążowym a nie piersiami;) hehe zobacz jakie poruszenie na forum...:D

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek ja nie słyszałam o tym że w II trymestrze tsh ma być 3. Ja mam teraz po zwiększeniu dawki leków tylko 0,8 i też się martwię, ale dopóki nie ma powyżej 4 to chyba ok.. Wzrost może być związany z większą masa ciała (tarczyca jeszcze nie wyrownala).

Bąbelek lubi tę wiadomość

• Ewalika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka ja długo meczyłam się z mdłościami teraz też jeszcze czasem mnie dopadną i jedynym skutecznym sposobem jest wzięcie aviomarinu. Lekarz mi to polecił i na ulotce też jest napisane że można stosować w ciąży.

Ursa no faktycznie brzuszek widać ale nie jest za duży ale piersi to tak jak ja masz już chyba rozmiar F co?

relgrl68722yz04m.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane;)

Co do imion to my mamy parę typów ale zdecydujemy jak poznamy płeć :) wizyta juz we wtorek nie umiem się doczekać <3

Jakieś ciśnienie dziś nie dobre cały dzień głowa boli i przysypiam cały dzień..

Ursa piersi masz super duże mnie też możesz troszkę oddać hihi brzusio malutki ale cudowny;)

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss mnie gin tylko powiedział żeby ograniczyć cytrusy.

Jaroszka ja też mniej więcej w podobnym czasie zaczęłam czuć ruchy najpierw bardzo nieśmiałe a teraz to już maluch bryka ze mnie obudzić potrafi <3

Misiowa ja ze zgaga mecze się od 2 tygodni podobno trzeba mało jeść ale dość często i unikać gazowanych płynów nie to pomaga ale ostatnio nam fazę na wodę gazowana no i od razu dostaje zgagi

Kasia82, Misiowa, jaroszka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no taką pogadankę moje piersi wywołały :D
    Ewalika wrote:
    Ursa no faktycznie brzuszek widać ale nie jest za duży ale piersi to tak jak ja masz już chyba rozmiar F co?

F to ja mam normalnie :P Teraz mam H. Rozmiarówka z Triumfa. Esotik zamknęłam w 3 miesiącu ciąży. Co będzie potem? Nie wiem. A tak jak wspomniałam jeszcze nie mam siary.

Agu na długośc nóg też nie narzekałam nigdy :) A wzrost mam taki średni bo 168 :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Ursa brzuch malutki ale biust hohoho zazdroszcze

Aguś26 ja nie mowie ze nie bedzoe dziewczynki ale wiem ze chlopaki lunbia robic psikusy i chowaja jajka dluzej troche, z tym ze widze teraz ze jestes wyzej w ciazy wiec mysle ze zostanie juz dziewczybka:p
    Zwatpilam w tą płeć bo dziewczyna na wątku cukrzycowym pisała że w 21 tyg dowiedziała się że dziewczynka a teraz w 30tyg okazało się że jest chłopak a ja jestem w 21....

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa a potem...to juz będziesz berety zakładać;) hehe.
    Ja zawsze marzyłam o większych piersiach ale cóż zrobić natura chciała inaczej :P

onka, aanaa lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ale jak masz przez dwóch lekarzy potwierdzona płeć to myślę że nie ma obaw żeby się to zmieniło

l22nhdgeccid541p.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Agus ale jak masz przez dwóch lekarzy potwierdzona płeć to myślę że nie ma obaw żeby się to zmieniło
    No ja mam nadzieję że ta dziewczynka już pozostanie bo bede musiała sprzadać te wszystkie sukienki i różowe bodziaki

Misiowa lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie w Poznaniu będziecie robiły prenatalne?
    Ja póki co zapisałam się do Medpolonia koło ronda Obornickiego.. a Wy?

Aguś a Ci lekarze nie sugerowali się opinią poprzedniego lekarza? Jesli nie sugerowali sie tylko sami stwierdzili to faktycznie róż na całego możesz kupowac ;)

Szczesliwa mamusia mi z obrączki wyszło, że pierwsza córka a drugi synek, ale coś mam wrażenie że druga córka też będzie...

Ursa śliczny brzuszek i wcale nie widać, że jesteś w ciąży ;) chciałabym mieć taki przed ciążą brzuszek ;) he he
    Rozlane brzuszki podobno są na dziewczynkę, a piłkowe na synka...

Aguś teraz czytam, że na tych prenatalnych powiedzieli, że córka to na bank będzie córka ;)

Dziewczyny ja Wam z moich piersi mogę oddać - wierzcie mi, ze starczy dla kilku ;)

Ursa Rosa Faia ma duże miseczki stanikw jakby co ;)

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś jak już Ci kilku powiedziało i to na prenatalnych to na bank będzie córeczka, bo oni tam mają dobry sprzęt ;)

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic ja zmykam do łóżka. Dobrej i spokojnej nocy z.. kilkoma kopniakami ;) na dobranoc i jeszcze od rana na dzień dobry ;)

Pa pa

jaroszka lubi tę wiadomość

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa w euromedicusie byłam czy sprzęt taki dobry to bym nie powiedziała I usg było 2D bo za 4D trzeba by było dużo zapłacić moja gin ma porównywalny sprzęt jak patrzę na jakość obrazu no a sugerować się jeden drugim nie sugerował bo nawet nie pytałam czy potwierdzi tylko sami płeć mówili a mi znów z obrączki wychodzi chłopak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 22:57

w4sqyx8dteqxq3vc.png
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ