X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane ! :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Jesli chodzi o teściowa to ostatnio jak pojechalimy do niej na kawę to tylko słyszałam na każdą moją propozycje : " nieee po co .. nie sensu tego kupowac .. nie wykorzysztasz.." albo odnosnie ubranek : " nieee .. po co tyle kupowac 2, 3 sztuki wyprac odprasowac i tyle nie ma ma potrzeby wiecej .." ;/

Tak że i kobieta złoto może pokazac rogi czasami ja widac .. albo poprostu aktualnie mnie to tak irytuje i to widze :)

Acha, jesli któras nie ma a chciałaby mieć mogę polecić zamiast drozszego elektronicznego sprzetu - stetoskop :) Ja kupiłam w aptece za niecałe 20 zł ot tak na próbę bo wyczytałam ze działa no i działa - słychać ładnie :) Poniżej link (poglądowy) ja wlasnie taki zakupiłam w aptece na osiedlu :)

http://www.e-medest.pl/index.php?cPath=167_696&osCsid=wkeqjdasxav

ale słyszysz serduszko? ja nic nie słyszę oprócz bulgotania:D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam pogodę :) na forum się nie nudze ;)
    Ja to się momentami cieszę, ze jak urodzenia, to będziemy mieć tyyyyle czasu dla siebie :) do Polski może pojedziemy na wiosnę. Moja mama może w grudniu przyjedzie. Chciała w październiku/listopadzie, ale to juz teraz musiałaby planować urlop. Teściowie przypada za miesiąc i watpie, żeby chcieli się tu zima wybrać (mam nadzieje, ze się teściowej lot samolotem nie spodoba) :D

Szczęśliwa mamusiu, ja to za dwa miesiące będę skakać ze szczęścia pod sufit jak będę się wybierała do Polski ;) także rozumiem Twój entuzjazm w 100% :) szerokiej drogi i udanego odpoczynku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 14:51

aanaa, szczesliwa_mamusia21, Lucy7 lubią tę wiadomość

• aanaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, za dwa miesiące grawitacja będzie silniejsza :) do sufitu możesz nie dać rady :D

Little Frog lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Little Frog, za dwa miesiące grawitacja będzie silniejsza :) do sufitu możesz nie dać rady :D
    Faktycznie może być ciężej ;)
    A co to za blog? Bo chyba mnie cos ominęło, a tu takie rekomendacje :)

• lili_madlen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielko jeśli dobrze poszukam to tak :)

Arielka lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz ja się zgubiłam, jaki blog? :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    teraz ja się zgubiłam, jaki blog? :)
    Sorry! :D otworzylam wczesniej inny wątek :D ide się położyć na chwilke, bo jednak kiepsko kontaktuje :D

aanaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little frog , dziekuje obysmy tylko szczesliwie dojechali, ja jeszcze moge skakac hehe :D dzis u nas wszedzie korki bo znow poniedzialek u nas wolny i teraz wszyscy jada mam nadzieje ze jutro bedzie w miare "czysta" droga ! Lece dalej sprzatac ale tak mnie kusi ze musze tu zagladac :D

Little Frog lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)

Jutro wesele siostry i dziś na ostatnią chwile kupiłam kiecke,z racje,że wciąż mam swego rodzaju żałobę po Córci nie sądzę by komuś czarny kolor przeszkadzał. Kupiłam też czarne botki i jest zadowolona :)

Co do teściowej to moja ma mieszkanie obok i martwie sie właśnie, że będzie gościem co tylko Okruszek będzie płakał.....ehhh
    Czekam do wtorku ma babke od mebli i musze jej naszykować jakie bajery chce :D po kuchni bierzemy się za łazienke i prysznic kupuje, bo wanny nie trawię:( nic lece coś posprzątać w końcu:p

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Arielko jeśli dobrze poszukam to tak :)

Chyba muszę się w takim razie bardziej wsłuchać :D

lili_madlen lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja chyba zmuszę męża, żeby poinformował swoich rodziców żeby nam się nie kręcili po górze, dopóki sami ich nie zaprosimy. Skoro moich rodziców zaproszę na poznanie wnuka któregoś tam dnia to z jakiej racji teściowa ma mi ciągle wisieć nad głową, kiedy np będę chodzić bez majtek z racji bólu po porodzie. Ale jak to wyjdzie to zobaczymy :)

No właśnie w pewnych sprawach odnośnie teściów jedynie mąż może zadziałać. Bo ja np będę się krępować wyjąć cyca i karmić jak oni będą się gapic . Dodatkowy stress.. Jak dla mnie :-)
    Bo niektórym to może nie przeszkadza. Kiedyś byliśmy u siostry męża. Była dwa miesiące po porodzie. I przy nas wyjela ogromnego cyca i zaczęła ściągać pokarm !! w trakcie zapytała czy nas to nie obrzydza ..no ale co powiesz.. Przecież jest u siebie u musi to zrobić. Tylko szkoda że z widownią .

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra mojego męża będąc u Teściów karmiła swoją małą w zwyczajnej sukience. Żeby ją nakarmić musiała podciągnąć kieckę do góry. Starszy syn zaczął płakać, więc karmiąc podeszła do niego. Widok szwagierki w stringach (ja, mąż i jej rodzice) - bezcenny ;/

Marta28, Blondik lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

przepraszam Was, że się nie odzywam, ale serio nie mam kiedy Was poczytać, a tak żeby tylko o sobie to nie bardzo...

Dzisiaj byłam na krzywej cukrzycowej.. wypiłam w 10 sekund drinka, a piguła do mnie ale to pani poszło.. więc jej odpowiedziałam, że bardzo pić mi się chciało ;)
    Potem mnie trochę mdliło, ale nie było źle ;) W poniedziałek wyniki.

No i dzisiaj w przedszkolu był dzień mamy i taty wobec czego szybciej byłam w domu i moge Was chwilkę poczytać a zaraz się biorę za wnioski...

Moje maleństwo fika codziennie.. a dzisiaj po glukozie mało mi brzucha nie wywróciło do góry nogami he he

Widzę, że u Was temat teściów na topie... Powiem tak, ja moich ustawiłam na samym poczatku i teraz mam spokój ;) mieszkają 14 km od nas i nie są u nas stałymi bywalcami, ale lubię jak nas odwiedzają ;) a my ich ;)
    Ale łatwo nie było. w zasadzie po takiej większej kłótni dopiero zrozumieli ;)

Mnie osobiście krępowało karmienie córki przy obcych... a teście najchętniej to przyglądaliby się jak to maleństwo pije albo jemu albo moim cycom sama nie wiem czemu bardziej.... nawet jak wyszłam do pokoju obok nakarmic córkę to tesciowa zaraz za mną przyleciała...

Bez majtek po porodzie ciężko chodzić, z racji czyszczenia macicy i konieczności noszenia wkładek.. super sprawdzają się siateczkowe majtki jednorazowe i nawet w szpitalu je miałam i nic lekarze nie mówili, a takich zwykłych nie pozwalali nosić...

Dziewczyny, które boją się braku doświadczenia wierzcie mi, że jak tylko maleństwo pojawi się na świecie będziecie wiedziały co robić ;) to intuicja matczyna.. jesteśmy do tego stworzone ;) nie ma się czego bać ;) serio ;)

Co do stetoskopu to własnie pisałam kiedyś, że można wziąć od mierzenia ciśnienia starego typu i też słychac. Mąż tak słuchał w poprzedniej ciąży.. a teraz nawet nie zapytał jeszcze czy może he he
    W ogóle w pierwszej ciąży chodził ze mną na każda wizytę,a teraz był tylko na jednej ;) no i ja w pierwszej ciąży biegałam do gina co chwilę a teraz to jak najrzadziej bym chodziła ;)

Nie wiem co tam jeszcze nadziergałyście, ale ja zmykam na chwilę zrobić chociaz jeden wniosek o dopłaty..

Miłego wieczoru

Marta28, Lucy7 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka dobre :-). Wygrałaś. :-) Hehe

2nn33e3kygfl7iaf.png

Kalendarz

• ss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki macie stosunek co do owocow w ciazy? Bo dzisiaj juz zwatpilam calkiem co mozna a czego nie:( ogladala ktoras pytanie na sniadanie? Wszedzie trąbia zeby jesc owoce warzywa wlasciwie bez ograniczen bo to zdrowe, a tam ginekolog dzis powiedzial ze maxymalnie jeden owoc dziennie!!!bo to cukier, tuczy itd.no przeciez zwariowac mozna.zaraz sie okaze ze okres ciazy to czas na diete, tylko warzywa, ciemne pieczywo i koniec...

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS ja oglądałam i też byłam w szoku jak ten doktorek powiedział że tylko jedno jabłko bo więcej organizm będzie już odkładał w tluszczyk i mamy i dziecka.
    Ale chyba zjeść kilka jabłek niż kilka kilka białych bulek z dzemem ..

szczesliwa_mamusia21, Misiowa lubią tę wiadomość

2nn33e3kygfl7iaf.png

Kalendarz

Wysłany: 22 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS ja od poczatku ciazy jem same owoce , pierwsze 3 mce jadlam sae jablka doslownie bo moj organizm nic innego nie chcial , teraz jem dziennie minimum 2 jablka albo 4 nektarynki do tego winogron i pomaranczowy sok wyciskany codziennie ! Po prostu tego potrzebuje ! I nie zamierzam sobie odmawiac tego co najbardziej mi smakuje , a na plusie mam narazie 2kg wiec nie wiem gdzie ten tluszczyk sie odklada .
    Na pewno nie zrezygnuje :)

Misiowa, Lucy7 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez od poczatku owoce i warzywa bo na to mam ochote i zylam w przekonaniu ze to dobrze bo to akurat zdrowe i wyjdzie mi i maluchowi tylko na dobre.i jak owoc moze odkladac sie w tluszczyk, no nie widac tego po mnie...naprawde zwatpilam...

Misiowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet widze ze jak jem owoce to przemiana materii tez jest super, nie mam zadnego problemu jak dotad...ludzie no nie widzialam jeszcze osoby otylej ktora odzywia sie w ten sposob.Bardziej martwilam sie jak byl czas ze mialam etap na slodycze ale na szczescie juz mnie tak do nich nie ciagnie, jem ale mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 18:18

agu258 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ