X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze teściowe albo nadopiekuncze mamy zapominaja, że jak bysmy potrzebowaly pomocy albo rady do wlasnie do nich bysmy sie zglosily..oczywiscie zaraz po ,,naszym forum,, :)
    Teraz czeka mnie delikatna rozmowa z mężem by go nie urazić, a pózniej czekać na efekty jego rozmowy ;) trzymajcie kciuki
    I jeszcze raz dziękuję :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 14:09

Little Frog, Marta28 lubią tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    pytanie do dziewczyn które miały mega mdłości:

moja przyjaciołka jest w 9 tyg i ma takie mdłości, że już nie wyrabia. oczywiście stosowała już wszelkie naturalne metody typu imbir, migdały, jedzenie przed wstaniem itp ale nudności są cały dzień. czytałam gdzieś o jakiś tabletkach na mdłości ale nie wiem już czy tutaj któraś z Was pisała czy gdzieś indziej. Kojarzycie coś takiego?

Prevomit. Mi pomagaly

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w 5.10.15 jest 40% rabatu na ubrania i buty :) Moze kogos zainteresuje :)

Lucy7, Magnosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teciowa miala 6 dzieci i moj mama tez hehe

pamietam jak przyszla do mojego domu tesciowa(mieszkalam wtedy z rodzicami) tobylo dwa dni albo jeden po porodzie, i siedzieli w salonie i pili kawe, a tesciowa swinia powiedziala ta Marzena to nawet z nami nie posiedzi, no kurwa! Bylam tak nacieta ze na posladku mialam szwy, nie moglam lezec a co dopiero z nimi siedziec!

• lili_madlen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia chyba cos jest z tymi spodniami w h&m bo u mnie Poznań a tez zostały rozmiary 34 i 36 w baardzo duzej ilosci a innych rozmiarow brak na dziale dla mamy :(

Aguś26 do kogo chodzisz w poznaniu ? Bo mam kilka z polecenia także mogę cos podpowiedzieć :)

Lucy7 i agu258 : gratuluje syneczków <3:)

nenka2 gratuluje plastycznych zdolności - super wyszło :)

Nynusia bardzo ładnie wyglądałaś :) Wszystko idealnie dobrane:)

Lexie Udanego dnia :) 3 mam kciuki żeby wszystko wypaliło tak jak sobie zaplanowaliście :) I wszytskiego co najlepsze na nowej drodze życia :)

Lucy7, nenka2, Nynusia lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Dziś w 5.10.15 jest 40% rabatu na ubrania i buty :) Moze kogos zainteresuje :)
    Szczęśliwa mamusiu dzia za info napiszę do teściowej...hahaha :D

nenka2, agania, szczesliwa_mamusia21, aanaa, jacusianka, nat_alia, Arielka, agu258 lubią tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się jeszcze boje, ze zasypia mnie jakimiś zabawkami po swoich maluchach. Z mężem ustalilismy, ze nie będziemy zbierać tego wszystkiego, bo to tylko bałagan. Ale tez glupio odmówić.
    Ojjj chyba mam ostatnio spadek energii. Znów chce mi się spać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Ja to się jeszcze boje, ze zasypia mnie jakimiś zabawkami po swoich maluchach. Z mężem ustalilismy, ze nie będziemy zbierać tego wszystkiego, bo to tylko bałagan. Ale tez glupio odmówić.
    Ojjj chyba mam ostatnio spadek energii. Znów chce mi się spać :/

Ahh zabawki, wez nawet nic nie mow...

Little Frog lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    Szczęśliwa mamusiu dzia za info napiszę do teściowej...hahaha :D

Hahahah :D rozbawiłaś mnie tym :D :D :D

Lucy7, szczesliwa_mamusia21, agu258 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little frog moze nie bedzie tak zle:-) Niskie cisnienie więc możesz być przez to senna, albo Cie zanudzilysmy :)

Little Frog lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 no i takie nastawienie mi sie podoba hehe :)
    Nenka no to faktycznie ... ale sie musialas wtedy czuc masakra ...

Kochane moge wam cos powiedziec ? Biegam sprzatam cale mieszkanie pakuje walizki i jutro wyjezdzamy do Polski ! <3 No ciesze sie jak dziecko nowa zabawka !!! <3

Lucy7, aanaa, jacusianka, Little Frog, Arielka, lili_madlen, nenka2, madu, Magnosia, jaroszka, Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lili_madlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o teściowa to ostatnio jak pojechalimy do niej na kawę to tylko słyszałam na każdą moją propozycje : " nieee po co .. nie sensu tego kupowac .. nie wykorzysztasz.." albo odnosnie ubranek : " nieee .. po co tyle kupowac 2, 3 sztuki wyprac odprasowac i tyle nie ma ma potrzeby wiecej .." ;/

Tak że i kobieta złoto może pokazac rogi czasami ja widac .. albo poprostu aktualnie mnie to tak irytuje i to widze :)

Acha, jesli któras nie ma a chciałaby mieć mogę polecić zamiast drozszego elektronicznego sprzetu - stetoskop :) Ja kupiłam w aptece za niecałe 20 zł ot tak na próbę bo wyczytałam ze działa no i działa - słychać ładnie :) Poniżej link (poglądowy) ja wlasnie taki zakupiłam w aptece na osiedlu :)

http://www.e-medest.pl/index.php?cPath=167_696&osCsid=wkeqjdasxav

Lucy7 lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Lucy7 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania Wy mi poprawiłyście humorek to teraz sie odwdzieczam :)
    Szczesliwa mamusiu cieszymy sie razem z Tobą, zyczę spokojnej przyjemnej podrózy.
    Lili madlen widze ze nie jestem sama:-) damy radę, tylko właśnie o tyle gorzej jak zlota kobieta bo jakby była zolza to byłoby latwiej...:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 14:26

agania, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, nenka2 lubią tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy trzymam kciuki za pozytywny obrót sprawy :-)
    Ja mieszkam z teściową więc nie ma.opcji zabronić przyjść. Mało tego głupio też zapytać czy ma czyste ręce :-)
    Troche nie potrafię sobie wyobrazić relacji z teściową po porodzie.. Bo teraz nie są najlepsze. Wie tylko tyle co mój mąż jej powie. Dlatego też czyha na okazję żeby go podpytac !!

linka220, Lucy7 lubią tę wiadomość

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• aanaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, jak ja Cię rozumiem...Ja nie mam zamiaru trzymać małej w sterylnych warunkach ale jakaś higiena musi być zachowana. A moja teściowa grzebie w ziemi, wyciera ręce o spodnie i się bierze za inna robotę. Albo oblizuje palce po jedzeniu i się bierze za układanie naczyń w szafce, nie chcę myśleć po czym jeszcze nie myje rąk... Teraz nie umiem jej zwrócić uwagi a potem to nie wiem.

Marta28 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta28, jak ja Cię rozumiem :D mam idealnie to samo i też nie wyobrażam sobie, jak to będzie po porodzie....o zgrozo ;)

Marta28 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu, Polska na Ciebie czeka!!,;)

aanaa, szczesliwa_mamusia21, stelianka, nenka2, Magnosia lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zmuszę męża, żeby poinformował swoich rodziców żeby nam się nie kręcili po górze, dopóki sami ich nie zaprosimy. Skoro moich rodziców zaproszę na poznanie wnuka któregoś tam dnia to z jakiej racji teściowa ma mi ciągle wisieć nad głową, kiedy np będę chodzić bez majtek z racji bólu po porodzie. Ale jak to wyjdzie to zobaczymy :)

Lucy7, linka220, Marta28 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to trzymam kciuki za nas wszystkie zebyśmy mialy spokoj przed i po porodzie, zeby nikt sie nam nie narzucał, nie był nadopiekunczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 14:39

aanaa, Marta28 lubią tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :-) męża to można jeszcze wygonic żeby umył ręce albo ubrał się czysto .. No ale tesciom ?! My mieszkamy na wsi więc wydawało by się że jest mniej zarazków bo nie mamy windy czy klatki schodowej i mniej ludzi się prZewija.. Ale chodZąc któryś dzień lub tydzień w tym samym roboczym.ciuchu chyba niweluje różnice. :-)

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ