Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.. Mam problem i proszę Was o radę. Wczoraj byłam.na.ogrodzie trochę się poschylalam a dziś leżę bo boli mnie z prawej strony brzuch jakby jajnik. Wzięłam.nospe i magnez. Jak Leżę jest ok. Ale jak chodzę to czuję ten jajnik.. Teraz jestem jakby w czasie kiedy miała bym okres.. Może dlatego? Dodatkowo to wczorajsze przeforsowanie.. Sama nie wiem..
-
agania , rozumiem
No ale maz ma racje nie co do rymowanki , ale ogolnie imienia swojego nie lubie
Marta28 ja wczoraj tez tak mialam nie wiem od czego ale bardzo bolala prawa strona , jeszcze w nocy jak wstawalam do ubikacji to ledwo szlam bo sie nie moglam wyprostowac , dzis juz jest okej , moze po prostu zbieg okolicznosci albo wlasnie na okres albo powieksza sie macica i dlatego tak odczuwasz , ale jak wzielas nospe to odpoczywaj moze troszke ci rozkurczy i nie bedzie bolec :*Marta28 lubi tę wiadomość
-
Marta28 - ja odczuwam bóle w okolicach biodra, jajnika i jelit. Nie wiem jak dokładnie opisać to miejsce. Lekarz powiedział, że te bóle są normalne, bo macica się powiększa. Więc u Ciebie może to być powiększająca się macica, ale mogłaś też faktycznie się przeforsować, nospa powinna pomóc.
agu258, Marta28, polkosia lubią tę wiadomość
-
Marta ja Ci nie pomoge, ale myślę, ze moglas trochę sie przeforsować wczoraj. Ja tydzień temu jak byliśmy nad jeziorem na urodzinach, to wiadomo, tam była impreza, wszyscy pijani, ja trzezwa wiec sprzatalam po nich. Na drugi dzień trzeba było tez domek doprowadzić do stanu normalnego, wiec tez poginalam ciągle z mopem i miotła, schylalam się co chwile. Wtedy tez bolal mnie brzuch, ale bardziej dol brzucha ogólnie, nie zwrocilam nawet uwagi czy bardziej po prawej, czy po lewej. Wiec być może to schylanie jest powodem bólu. Teraz odpoczywaj :-*
Marta28, madu lubią tę wiadomość
-
W ogóle zauwazylam ze kilka z Was juz pisało o tym bólu brzucha przy pojsciu do toalety w nocy. Ja tez tak mam, ostatnio co rano mam 'ciężki' brzuch i boli jak ide, zrobię siku i jest lepiej ale mimo wszystko zastanawialam się, czy to normalne. Teraz wiem, ze tak
szczesliwa_mamusia21, Marta28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLexie, trzymam kciuki za pozytywny przebieg uroczystości
Ja tez cały czas miałam przyklejony uśmiech do twarzy podczas ślubu, troche ze stresu, a troche po to zeby zrownowazyc grobowa powage mojego Meza
Nie to, ze mu sie nie podobalo, ale jak skladal przysiege, to byl tak przejety, ze myslalami, ze mi tam padnie
Co do skurczów i dawek magnezu: ja nie mam skurczów łydek, ale drętwieją mi ręce i nogi. Biorę aspargin max. dawkę 3x2 (1 tabl zawiera magnezu wodoroasparaginian (czterowodny) 250 mg (co odpowiada 17 mg magnezu) i potasu wodoroasparaginian (półwodny) 250 mg (co odpowiada 54 mg potasu)). Bałam się, że przedawkuję potas, więc wczoraj zrobiłam badania i co się okazuje? Potas w dolnych granicach, magnez też nie za wysoko
agu258 lubi tę wiadomość
-
Rano nawet teść zapytał jak.się czujemy. To powiedziałam że kiepsko bo brzuch boli. Potem położyłam się i.słyszałam jak siostra teściowej przyszła ale udałam że śpię bo nie chciałam się jej tłumaczyć.. A teściowa ?? Mimo że dwa razy słyszała jak byłam w wc to nie przyszła zapytać. Pewnie dlatego siostrę podeslala ..
-
Witam Mamusie:-)
Wracając do wczorajszego tematu ,,Alanka,, że to pedałki i nie męskie imie( jeszcze sie nie zniecheciłam): moja teściowa odkąd dowiedziała sie, że chlopiec codziennie biega po sklepach i kupuje małemu ubranka (kupila już wiecej niz ja...) a dziś przyniosla welurowe spiochy w kolorze MALINOWYM a mi od razu sie skojarzyło z tym co wczoraj pisałyście, że Alanek pedałek i zaczełam sie smiac az mi sie glupio zrobilo...Mowie jej ze to dla dziewczynki ale ona sie upiera ze dla chlopca kolor malinowy tez moze byc i ze to nie rozowy, dla mnie to rozowy..I teraz pytanie do Was: ubrałybyście swojego synka w malinowe spiochy? Dodam jeszcze ze te spiochy sa malinowe z jasno rozowym obszyciem...No i jeszcze jedno pytanie, czy jak by Wam tesciowa codziennie przynosila ubranka dla dzidzi bylybyscie zadowolone?bo ja chyba musze wyjsc i wszystko juz kupic bo wyglada na to, ze nie zdaze bo wszystko bedzie kupione...jaroszka lubi tę wiadomość
-
Mi jest wszystko jedno na co będzie się zwracać mojemu dziecku w domu przez pierwsze tygodnie
czy to różowe czy malinowe czy niebieskie. Zobaczymy czy będę taka mądra jak dziecko będzie na świecie.
Z jednej strony fajnie bo zaoszczędzisz trochę pieniędzy na ubrankach, z drugiej strony to trochę zabieranie Ci przyjemności z zakupów dla malucha. Może zwróć jej uwagę delikatnie?Lucy7, agu258, onka lubią tę wiadomość
-
Lucy - moja ostatnio kupiła cos w lumpku, oczywiście z plamami, wiec nie wzielam
tyle ze ja bezpośrednio od niej tego nie dostalam, tylko podala przez mojego M. bratowa. Ja bym się zbuntowała, bo to jest taka cudowna rzecz robić zakupy dla swojego dziecka, jeszcze jak jest to pierwsze to juz w ogóle frajda na maxa
mnie wkurza jak mi ktoś cos kupuje, fajnie, ze zaoszczędzone pieniądze, ale ja mojej teściowej nienawidzę, wiec ze zdwojoną siła nie lubie jak cos kupuje. Poza tym w życiu byscie w te ciuszki swoich pociech nie ubraly, chyba ze naprawdę byłoby ciężko z kasa i nie mialybyscie wyjścia, ale no normalne szmaty kupuje...
-
nick nieaktualnyCosmi sie przypomnialo.
W wakacje nad morzem szedl tatus z synkiem za raczke.. oboje mieli rozowe koszulki polo jeansowe spodenki i rozowe japonki.. chlopiec chcial wate do wyboru byly kolor. Niebieskie pomaranczowy zolty i rozowy.. Jaka chcesz wate kochanie? Pyta starsza Pani ROZOWA!,!
Ja spodziewam sie chlopca a kupilam rozowo szare ogrodniczki, jak da sie niebieska bluzeczke pod nie to m,ysle bedzie nawet fajnie hehehLucy7 lubi tę wiadomość
-
Hahahaha dzięki aanaa poprawiłas mi humorek, świetny tekst..
Mój mąż juz raz zwrocil uwagę :,, Mamo daj jej cos kupic, niech tez ma przyjemność zakupow dla synka..,, to bylo w sklepie jak wybieralam spodenki a ona je wziela i powiedziala ze ,,ja to kupie,,.Powiedzialam wtedy, że w takim razie my razem na zakupy chodzic nie bedziemy..Wiec teraz sama chodzi i kupuje..To dobra kobietka, jej pierwszy wnuczek i pierwsze male dziecko w rodzinie, ja nie chce byc zloza i powinnnam docenic, byc wdzieczna i sie cieszyc a czasem czuje sie pomijana....
aanaa, FreshMm lubią tę wiadomość