X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie glowa do gory :) To bedzie najpiekniejszy dzien w Twoim zyciu - zobaczysz :) I napewno stanieszna wysokosci zadania podczas przysiegi .
    Wszystkiego Dobrego Na Nowej Drodze Zycia !!!
    Trzymam kciuki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 07:24

Lexie lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Nie pisałam parę dni, bo w pracy zapierdziel, koniec roku się zbliża i trochę roboty jest. Ale czytam na bieżąco.
    Nynusia wygladalas ślicznie :-)
    Lexie wszystkiego dobrego i oby ten dzień i całe życie było najpiękniejsze:-) i nie myśl o przysiedze, bo ja z nerw w tym w sumie ważnym momencie zaczęłam się śmiać i nie mogłam się powstrzymać, ale to była taka moja reakcja na stres chyba :-)
    Gratuluję syneczkow i coreczek :-)
    Ja od wczoraj na zwolnieniu, do końca maja odpoczne a od 1 czerwca spowrotem do pracy, żeby zakończyć rok szkolny, bo moja klasa juz kończy gimnazjum :-)

Milego dnia i Lexie jeszcze raz wszystkiego dobrego :-)

No i witam sie w 22 tygodniu i niby 6 m-cu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 07:38

Nynusia, agu258, Lexie lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane;)
    Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa życzenia i gratulacje;)

Dziś Lexie Twój dzień życzę Ci mało stresu i aby ten dzień był wyjątkowy;**
    Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia;**

Lexie lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Lexie wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :) Życzę CI by to był jeden z piękniejszych dni :)

Nynusia wyglądałaś jak księżniczka :)

Agu ja bym zmieniła lekarza. Jest jeszcze na tyle wcześnie by to zrobic. Właśnie po to płaci sie grubą kasę przez cały okres ciąży by ktoś Cię przez nią poprowadził. Ciąża, to do cholery, nie tylko badania, wyniki i obrazy USG, to też stan ducha, wątpliwości i niepokoje ciężarnej! Oburzające to jest.

Ja na razie skurczy nie mam ale kręgosłup mi po prostu odpada. Wieczorami jak się położę to mam problem z przekręceniem się na drugi bok.

My aktywnie przygotowujemy sie na wystawę w Płocku. Dziewczyny już wykąpane więc zostaną mi tylko drobne poprawki :)

Miłego dnia! Trzymam kciuki za wizyty- jeśli takowe są :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 07:43

Nynusia, agu258, Lexie lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą przyjrzałam się temu co mówi mój suwaczek. "Twój maluch waży już 400g i ma około 25 cm długości. To może wydawac się nieprawdopodobne ale Twoje dziecko... słyszy"- nie da się ukryc ;) Wczoraj Kornel przestraszył się jak wypadła mi łyżka z ręki i uderzyła o miskę. Reaguje też na dźwięk dmuchawy do suszenia psów i na dźwięk sms.

Nynusia, agu258, onka, Magnosia, IviQ lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie - powodzenia i wszystkiego dobrego :)

Nynusia - pięknie wyglądałaś! :)

A ja właśnie się zbieram na wizytę USG, pobrać krew i oddać mocz, ciekawe jak tam moja infekcja :).

Życzę wszystkim miłego dnia i do później :)

Nynusia, BATTINKA, Lexie lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola.321 trzymam kciuki :)

ola.321 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    Dziewczyny jak ja czyta wasze posty rano ale te z dnia poprzedniego z godz.23 to mam pełen podziw!! Ze wy tyle wytrzymujecie? Ja juz o 21.30 max mnie nie ma...

Nynusia super kochana wyglądałaś naprawdę Panna Mloda jak się patrzy wszystko dopracowane na ostatni guzik ;)

Lexi teraz czekamy na Twoje fotki...:) życzę Wszystkiego Dobrego na Nowej Drodze Życia!!!

Paulla to dobrze zrozumiałam ze pracujesz w Gimnazjum z tzw.trudną młodzieżą jak to nie którzy określają (dzieci które czują się dorosle)...niezły orzech masz do zgryzienia co.

Dziewczyny jest tu któraś może kobietka,ktora nie ma jeszcze wybranego imienia dla dziecka? Kurde nie wiedziałam ze to będzie taki problem...:( z pierwszą od razu wiedziałam,ze będzie Nikola a teraz nie mam pojęcia....jakos nie czuję imienia. Wy to juz widzę ze wiecie co nosicie pod sercem :) a ja ciągle z mężem mowie Fasolka:) ot wymyśliłam...:P

paula1, Nynusia, Lexie lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunusia wyglądałaś cudownie, rękawiczki dopełniły tą sukienkę!! EXTRA!!

Lexie, szczęśliwego pięknego dnia życzę i Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia :D

My na razie zostajemy przy Bartoszu, Bartuś chyba zostanie, chociaż mąż mówi do brzucha Zygfryd, więc ja już mówię Zyguś i cała rodzina i znajomi hahaha Ale nie nie, nie skrzywdzimy dzidzi ;)

Nynusia, Lexie lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne :)
    Battinka, my jeszcze nie wiemy jak damy na imię naszemu dzieciaczkowi. Na wszelki wypadek robię listę imion i dla chłopca i dla dziewczynki żeby w razie co nie zostać na lodzie :) Doszłam już do połowy kalendarza, mam kilkanaście imion dla córeczki, kilka dla synka. Potem przejrzy je mąż, wykreśli te które mu nie pasują. Ni dalej mamy pewien plan. Właśnie apropo Walenty-pocałuj się w pięty albo mateusz wajchę przełóż. No więc mąż dostanie kilka piw do wypicia dla lepszej weny, obok ja, i będziemy wymyślać durne rymowanki. Jak coś nam przyjdzie do głowy - wykreślamy to imię :) I tak drogą eliminacji może wybierzemy idealne imiona :)

Lucy7, FreshMm, onka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, powtorze się i poprzednie posty - pięknie wyglądałas! Mężowi to pewnie szczeka z wrażenia opadła ;)

Lexie, trzymam kciuki :) ja sama się smialam na przysiędze ;) ale udało się to jakoś opanować, chociaż ksiądz mówił, ze chyba jeszcze nigdy nie widział tak rozesmianej pary ;)

Co do imion to ja czekam aż poznam płeć i wtedy będę miała o polowe mniejszy problem :) tzn my będziemy mieli ;) ale zgadzam się - dla chłopca jest ciężej zdecydować.

Jakie to piękne, ze juz piątek. Wczoraj nie mogłam się podnieść z łóżka i po śniadaniu do niego wrocilam i drzemalam do 10, a po 21 juz byłam padnieta i zasypialam. A maz mi dziś wyczytal w jednej ciazowej aplikacji, ze będę miała przypływ energii. Czekam! Może to wina zmiennej pogody.

Nynusia, Lexie lubią tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niezmiennie będzie Emilka lub Bartuś. :) Za niecałe trzy tygodnie idziemy na połówkowe, może już poznamy płeć.

agu258, linka220 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja głupio skupiłam się na tym, aby przysięga była wyrecytowana perfekcyjnie. Moje dyrektorki później powiedziały mojej mamie, że od razu było słychać, że przysięgę składała polonistka. ;)

Dziewczyny, kiedy macie kolejne usg, na którym może poznacie już płeć? Widzę, że nie jestem osamotniona w tym temacie. ;)

agu258 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    U nas niezmiennie będzie Emilka lub Bartuś. :) Za niecałe trzy tygodnie idziemy na połówkowe, może już poznamy płeć.
    Imiona bardzo ładne :) tak jakoś z pierwsza miłością mi się skojarzyly :D

A co do skurczów to dziś na belly wyskoczyła mi porada, żeby brać magnez - nie więcej niż 750 mg dziennie, zwiększyć spożycie wody i ograniczyć sol

Do mojego kolejnego USG pozostał tydzień! :) ahhhh i to teoretycznie moje ostatnie (nie mieszkam w Polsce) i powiedzialam mężowi, ze nie wyjde jak mi nie powie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 09:01

agu258, Kasia82 lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas z imion to Oliwka i Michałek :)
    nie jestem przekonana co do Oliwki (kojarzy mi się z oliwą, albo oliwką dla dzieci), ale mężowi się bardzo podoba, inne w grę nie wchodzą ;)

nenka2 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, to już lada dzień będziesz wiedziała. Cudownie! Oby tylko maluchy nie zrobiły nam psikusa i pokazały, co ukrywają między nóżkami. ;)

Agania, macie jeszcze trochę czasu. Może jeszcze coś Wam przyjdzie do głowy. Czasami nagle coś zaświta albo przypadkowo usłyszysz jakieś imię i powiesz "to właśnie to!" Jeśli nie jesteś przekonana do Oliwki, to pertraktuj. Imię powinno podobać się zarówno Tobie, jak i mężowi. Wierzę, że na pewno jeszcze coś wybierzecie. ;)

Little Frog lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, imię to ważna rzecz..ja mam kuzyna Fabiana...całe dzieciństwo mówiłam na niego PAWIAn i nie rozumialam zemu sie denerwuje, ze go wołam po imieniu :)
    nie podobają mi się anglojęzyczne imiona do polskich nazwisk
    u nas chyba będzie Jaś/ Magda no,ale zobaczymy jak poznamy płeć czy "typ" się nie zmieni

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie przez takie skojarzenia to w liceum juz powiedzialam ze synowi Michalek nie dam:p mielismy kolege , ktos wymyslil ze Michalek Pedalek do tego z wygladu moznaby tez tak powiedziec no i imie stracilo na wartosci;p ale jakby sie tak skupic to do kazdego imienia moznaby cos wymyskec co ten kolega zreszta w odwecie robil;))

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Właśnie apropo Walenty-pocałuj się w pięty albo mateusz wajchę przełóż. No więc mąż dostanie kilka piw do wypicia dla lepszej weny, obok ja, i będziemy wymyślać durne rymowanki. Jak coś nam przyjdzie do głowy - wykreślamy to imię :) I tak drogą eliminacji może wybierzemy idealne imiona :)

U mnie też się to tak odbywało, P. na każde męskie imię miał jakąś rymowankę i myślałam, że już nigdy nie znajdziemy idealnego... w ogóle uznał, że Artur to jedyne imię, jakie jest ok - wszystkie inne odrzucał. ;)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agania Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do każdego imienia można coś dopasować :P
    Jeśli byłaby córeczka to chciałam jej dać na imię Ania, a mój mąż mówi do mnie: "no co Ty, Ania?! Ania do jeb*nia...." i mi się odechciało.
    A ja jestem Agata - co nogą zamiata, lub też szmata ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 09:34

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ