X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubie nowoczesne imione , mi podobalo sie Alex ale nie chce tlumaczyc kazdemu kto zawoła Oluś ze to nie Aleksander tylko Alex :)

nenka2 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 21 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka dokladnie tak jak mowisz , czasy sie wlasnie zmieniaja , ja w klasie mialam Ryszarda , no i na poczatku latwo mu nie bylo ... kazdy byl michałem kamilem mateuszem a tu ryszard... pozniej kwestia czasu ale chlopak sam na siebie mowil inaczej bo sie wstydzil , wiec trzeba brac wszytsko pod uwage nawet juz na przyszle lata , ale jak dla mnie kazde imie jest dobre , byle by sie podobalo rodzica bot o najwazniejsze reszcie nigdy nie dogodzisz bo "kazdy zna kogos kto ma tak na imie i on jest taki i taki i taki" ....

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam kompleksy i nie lubie mojego imienia ehj.. bo wklasie byly ole, ale, olkowie, joanny itp, a ja jestem Marzena brhggg

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka - no ja tak samo mam!! od ok 5 dni czuję w przełyku jak mi coś stoi, dziwne. Zgagę też wczoraj miałam ale ewidentnie coś jakby tam było :/.

Kasia - chyba Ty pisałaś o kiwi :), ja już 2 koszyk kończę ;).

A co do imion to ja mam straszny dylemat, na tą porę jest Leoś bo dla nas obojga jest ok (M chce Leonka albo Leonarda).
    Myślałam o Alanie (ale jednak już wolę Leosia),
    Jan - chyba bym każdego upominała że to nie Jaś a Janek.
    Kacper, Filip, Jakub - chyba dużo tych imion już jest? :/. Będzie ciężko :).

No i jedno jest pewne nigdy się do końca nikomu nie dogodzi :). Dla dziewczynek jednak jest więcej fajnych imion :).

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 21 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak zgadzam sie , dla dziewczynek jest mnostwo , my tez jeszcze nie zdecydowalismy , ale Leoś piekne ! Tez je chcialam :)
    Na pewno wybierzecie piekne i najwazniejsze zeby wam sie podobalo , reszcie tak jak mowisz nigdy sie nie dogodzi :)

ola.321 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodź to zamierzchłe czasy, bratu teściowej rodzice musieli zmienić imię, gdy poszedł do szkoły: ponieważ miał na imię Walenty i dzieci za nim wołały: "Walenty, śmierdzą ci pięty" do takiego stopnia, że ciągle cierpiał i płakał. Walenty zostało na drugie, a pierwsze imię odtąd nosił inne (nie pamiętam jakie).

jaroszka lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas będzie Maciej :) przy naszym nazwisku tylko proste imię wchodziło w grę :)

z mniej przyjemnych tematów - wlasnie odebralam wyniki badania moczu i mam podwyższone pH i erytrocyty na granicy normy... jak już nie ma bakterii, to teraz to, echch... miałyście może takie wyniki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz by chcial Witolda witusia :) wedlug mnie ladne, ale i tak zostajemy przy Edwardzie piekne twarde meskie imie i co najwazniejsze w wielu jezykach brzmi i pisze sie tak samo, do tego mamy niemieckie nazwisko i ladnie wszystko gra, jak bedzie slawny albo bedzie chcial wyjechac to nie bedzie problemu hahah :)

• IviQ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my sie skłaniamy ku Patrykowi lub Krystianowi ale jeszcze nie podjęliśmy decyzji

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    z mniej przyjemnych tematów - wlasnie odebralam wyniki badania moczu i mam podwyższone pH i erytrocyty na granicy normy... jak już nie ma bakterii, to teraz to, echch... miałyście może takie wyniki?

Tak, ja miałam 1 raz takie wyniki, a nawet więcej wskaźników było nieprawidłowych poza tymi wymienionymi przez Ciebie. Gin zapisał mi leki ziołowe - np. Urosept, Uro Comfort+ i następne wyniki były już wzorcowe :)

Edit. a PH bardzo podwyższone? Ja mam zawsze ph 7, zawsze dość wysokie, choć w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 21:51

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam w lodowce Redsa zurawine, i tak mnie na niego wzielo ze szok. Jak uwazacie moge wypic szklanke czy pol? :/ :\

• Marta28 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sąsiadka nazwała synów Krystian Czesław i. Dawid Ryszard . Drugie imiona po dziadkach . Jak dla.każdej matki był to zapewne świadomy wybór.

bo przecież.chcemy jak najlepiej wybrać dla.naszych dzieci :-)
    Ja tam zawsze lubiłam.swoje imię. Ale miałam w klasie Edyte i Lidke które wprost nie.cierpiały swoich imion .

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

Wysłany: 21 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka , a masz jakies leki ? Na pewno po nich bedzie bedzie lepiej tak jak pisze fresh :)

nenka ja bym sie w zyciu łyka nie napiła , jakis alko tam zawiera , ale to juz Twoja decyzja :)

paula1 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maz mial dwoch dziadkow Janow, a teraz jego syn ma dwoch dziadkow Andrzejow. Smiesznie co?

FreshMm, paula1, IviQ lubią tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa_mamusiu - masz rację musimy wybrać takie żeby dla nas było ok :), a jak pytam o zdanie to raczej są przychylne komentarze chyba że się boją inaczej powiedzieć ;)

Fresh - rany to przykre z tym Walentym ale trochę się zaśmiałam jak to przeczytałam :) więc nie dziwię się ze zmienił :)

onka - ja tak nie miałam więc nie pomogę :/

Iviq - przynajmniej macie już tylko 2 do wyboru, zawsze łatwiej ;)

szczesliwa_mamusia21, IviQ lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh, ph 7,5, więc nie ma dramatu. Ale cały czas biorę furoxin (żurawina z pokrzywa), więc powinno wyjść w drugą stronę. Szczerze mówiąc bardziej boję się tych erytrocytow (29,5 przy normie 30,7). To już chyba wolę bakterie ;) w poniedziałek mam wizytę u gina, może poradzi coś..

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki !

Troszkę mnie nie było ale wypoczywałam sobie nad jeziorkiem :) przyroda, przyroda, przyroda wypoczęłam bardzo dzidzia też zadowolona bo fika ma maksa <3 zostalibyśmy dłużej no ale pogoda się popsuła :(

Dzielnie Was nadrobiłam no i przede wszystkim gratuluję udanych wizyt córeczek i synków <3

Mnie jeszcze 3 dni wolnego zostało muszę się nimi nacieszyć :)

A zaraz wrzucam obiecane zdjątko :)

nenka2, FreshMm, paula1, IviQ lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z imieniem dla chlopca tez niebylo latwo . Najpierw cora chciala Nicolas, a ja Antoine ( antek), ale w ostatecznosci padlo na pradziaka mojego Meza i bedzie Leon . W naszym przypadku to imie tak samo sie pisze w polsce i we francji i podobnie sie wymawia .

Co do odzywiania to ja tez ostatnio mam faze na owoce . dzisiaj kupilam calego arbuza i jestem niepocieszona , bo nie jest slodki , ale za to melon pyszny i soczysty ; Truskawki mam juz w ogrodku ,wiec koktajl mam co drugo dzien :)Co do warzyw do wcinam wszystkie .

Mam do Was pytanie : Czy wiecie jakich dawkach moge przyjmowac magnezu ? mam tabletki 100mg i nie wiem czy mam je brac dwa razy dziennie , czy raz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 22:25

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Fresh, ph 7,5, więc nie ma dramatu. Ale cały czas biorę furoxin (żurawina z pokrzywa), więc powinno wyjść w drugą stronę. Szczerze mówiąc bardziej boję się tych erytrocytow (29,5 przy normie 30,7). To już chyba wolę bakterie ;) w poniedziałek mam wizytę u gina, może poradzi coś..

Onka ja juz drugie badania mam z podwyższonymi erytrocytami w moczu, mam ich aż 35, ale dziwią mnie normy jakie podałas, bo norma jest do 10 ul. Zarówno ginekolog jak i hematolog potwierdzili mi,ze w ciazy erytrocyty w moczu to normalka jeżeli pozostałe parametry masz ok to nie ma sie czym przejmować, bo czasem te czerwone krwinki to oznaka infekcji pęcherza moczowego albo piasku w nerkach, warto zrobić usg jamy brzusznej.
    U mnie te erytrocytów moga sie rownież pojawiać przez to,ze wstrzykuje sobie heparyne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 22:34

onka lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b397ddbf125a.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/468ab6fc2c06.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96aa9171be54.jpg

agu258, FreshMm, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, Ewalika, onka, ola.321, Aguś26, PauLLa, Muffinka1019, Magnosia, Lexie, madu, linka220, BATTINKA, aanaa, Little Frog, jacusianka, Blondik, Lucy7, nat_alia, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ