Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nenka dokladnie tak jak mowisz , czasy sie wlasnie zmieniaja , ja w klasie mialam Ryszarda , no i na poczatku latwo mu nie bylo ... kazdy byl michałem kamilem mateuszem a tu ryszard... pozniej kwestia czasu ale chlopak sam na siebie mowil inaczej bo sie wstydzil , wiec trzeba brac wszytsko pod uwage nawet juz na przyszle lata , ale jak dla mnie kazde imie jest dobre , byle by sie podobalo rodzica bot o najwazniejsze reszcie nigdy nie dogodzisz bo "kazdy zna kogos kto ma tak na imie i on jest taki i taki i taki" ....
-
nick nieaktualny
-
Jaroszka - no ja tak samo mam!! od ok 5 dni czuję w przełyku jak mi coś stoi, dziwne. Zgagę też wczoraj miałam ale ewidentnie coś jakby tam było
.
Kasia - chyba Ty pisałaś o kiwi, ja już 2 koszyk kończę
.
A co do imion to ja mam straszny dylemat, na tą porę jest Leoś bo dla nas obojga jest ok (M chce Leonka albo Leonarda).
Myślałam o Alanie (ale jednak już wolę Leosia),
Jan - chyba bym każdego upominała że to nie Jaś a Janek.
Kacper, Filip, Jakub - chyba dużo tych imion już jest?. Będzie ciężko
.
No i jedno jest pewne nigdy się do końca nikomu nie dogodzi. Dla dziewczynek jednak jest więcej fajnych imion
.
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
O tak zgadzam sie , dla dziewczynek jest mnostwo , my tez jeszcze nie zdecydowalismy , ale Leoś piekne ! Tez je chcialam
Na pewno wybierzecie piekne i najwazniejsze zeby wam sie podobalo , reszcie tak jak mowisz nigdy sie nie dogodziola.321 lubi tę wiadomość
-
Chodź to zamierzchłe czasy, bratu teściowej rodzice musieli zmienić imię, gdy poszedł do szkoły: ponieważ miał na imię Walenty i dzieci za nim wołały: "Walenty, śmierdzą ci pięty" do takiego stopnia, że ciągle cierpiał i płakał. Walenty zostało na drugie, a pierwsze imię odtąd nosił inne (nie pamiętam jakie).
jaroszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya u nas będzie Maciej
przy naszym nazwisku tylko proste imię wchodziło w grę
z mniej przyjemnych tematów - wlasnie odebralam wyniki badania moczu i mam podwyższone pH i erytrocyty na granicy normy... jak już nie ma bakterii, to teraz to, echch... miałyście może takie wyniki? -
nick nieaktualnyMoj maz by chcial Witolda witusia
wedlug mnie ladne, ale i tak zostajemy przy Edwardzie piekne twarde meskie imie i co najwazniejsze w wielu jezykach brzmi i pisze sie tak samo, do tego mamy niemieckie nazwisko i ladnie wszystko gra, jak bedzie slawny albo bedzie chcial wyjechac to nie bedzie problemu hahah
-
onka wrote:z mniej przyjemnych tematów - wlasnie odebralam wyniki badania moczu i mam podwyższone pH i erytrocyty na granicy normy... jak już nie ma bakterii, to teraz to, echch... miałyście może takie wyniki?
Tak, ja miałam 1 raz takie wyniki, a nawet więcej wskaźników było nieprawidłowych poza tymi wymienionymi przez Ciebie. Gin zapisał mi leki ziołowe - np. Urosept, Uro Comfort+ i następne wyniki były już wzorcowe
Edit. a PH bardzo podwyższone? Ja mam zawsze ph 7, zawsze dość wysokie, choć w normie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 21:51
-
nick nieaktualny
-
Moja sąsiadka nazwała synów Krystian Czesław i. Dawid Ryszard . Drugie imiona po dziadkach . Jak dla.każdej matki był to zapewne świadomy wybór.
bo przecież.chcemy jak najlepiej wybrać dla.naszych dzieci
Ja tam zawsze lubiłam.swoje imię. Ale miałam w klasie Edyte i Lidke które wprost nie.cierpiały swoich imion .szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczęsliwa_mamusiu - masz rację musimy wybrać takie żeby dla nas było ok
, a jak pytam o zdanie to raczej są przychylne komentarze chyba że się boją inaczej powiedzieć
Fresh - rany to przykre z tym Walentym ale trochę się zaśmiałam jak to przeczytałamwięc nie dziwię się ze zmienił
onka - ja tak nie miałam więc nie pomogę
Iviq - przynajmniej macie już tylko 2 do wyboru, zawsze łatwiejszczesliwa_mamusia21, IviQ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFresh, ph 7,5, więc nie ma dramatu. Ale cały czas biorę furoxin (żurawina z pokrzywa), więc powinno wyjść w drugą stronę. Szczerze mówiąc bardziej boję się tych erytrocytow (29,5 przy normie 30,7). To już chyba wolę bakterie
w poniedziałek mam wizytę u gina, może poradzi coś..
-
Hej dziewczynki !
Troszkę mnie nie było ale wypoczywałam sobie nad jeziorkiemprzyroda, przyroda, przyroda wypoczęłam bardzo dzidzia też zadowolona bo fika ma maksa
zostalibyśmy dłużej no ale pogoda się popsuła
Dzielnie Was nadrobiłam no i przede wszystkim gratuluję udanych wizyt córeczek i synków
Mnie jeszcze 3 dni wolnego zostało muszę się nimi nacieszyć
A zaraz wrzucam obiecane zdjątkonenka2, FreshMm, paula1, IviQ lubią tę wiadomość
-
U nas z imieniem dla chlopca tez niebylo latwo . Najpierw cora chciala Nicolas, a ja Antoine ( antek), ale w ostatecznosci padlo na pradziaka mojego Meza i bedzie Leon . W naszym przypadku to imie tak samo sie pisze w polsce i we francji i podobnie sie wymawia .
Co do odzywiania to ja tez ostatnio mam faze na owoce . dzisiaj kupilam calego arbuza i jestem niepocieszona , bo nie jest slodki , ale za to melon pyszny i soczysty ; Truskawki mam juz w ogrodku ,wiec koktajl mam co drugo dzien :)Co do warzyw do wcinam wszystkie .
Mam do Was pytanie : Czy wiecie jakich dawkach moge przyjmowac magnezu ? mam tabletki 100mg i nie wiem czy mam je brac dwa razy dziennie , czy raz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 22:25
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
onka wrote:Fresh, ph 7,5, więc nie ma dramatu. Ale cały czas biorę furoxin (żurawina z pokrzywa), więc powinno wyjść w drugą stronę. Szczerze mówiąc bardziej boję się tych erytrocytow (29,5 przy normie 30,7). To już chyba wolę bakterie
w poniedziałek mam wizytę u gina, może poradzi coś..
Onka ja juz drugie badania mam z podwyższonymi erytrocytami w moczu, mam ich aż 35, ale dziwią mnie normy jakie podałas, bo norma jest do 10 ul. Zarówno ginekolog jak i hematolog potwierdzili mi,ze w ciazy erytrocyty w moczu to normalka jeżeli pozostałe parametry masz ok to nie ma sie czym przejmować, bo czasem te czerwone krwinki to oznaka infekcji pęcherza moczowego albo piasku w nerkach, warto zrobić usg jamy brzusznej.
U mnie te erytrocytów moga sie rownież pojawiać przez to,ze wstrzykuje sobie heparyne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 22:34
onka lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b397ddbf125a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/468ab6fc2c06.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96aa9171be54.jpgagu258, FreshMm, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, Ewalika, onka, ola.321, Aguś26, PauLLa, Muffinka1019, Magnosia, Lexie, madu, linka220, BATTINKA, aanaa, Little Frog, jacusianka, Blondik, Lucy7, nat_alia, lili_madlen lubią tę wiadomość