X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS ja nie wiem ile moja dzidzia wazy bo lekarz mi tego nie powiedzial , mam nadzieje ze teraz u innego sie dowiem , bo tamten mi nie podaje wagi niestety :(
    Tylko mowi ze bardzo duza i z 18 termin zmienil na 06, ja jem duz owocow i witamin ale nie wiem czy to od tego bo juz na 2 wizycie jak mial zaledwie 9mm juz byl wiekszy jakis tydzien takze po prostu tak sobie rosnie :)

Jaroszka mam tak od dluzszego czasu na poczatku myslalam ze faktycznie cos stanelo ale popijalam i popijalam i nic , no i to nadal zostalo, co jakis czas wraca .

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Ja uwielbiam owoce sezonowe: czereśnie, truskawki, maliny i arbuzy. Lubię też cytrusy, morele, winogrona i gruszki. Ostatnio chodzi za mną kiwi, dzisiaj jadłam i mi mało. Chyba sobie kupię cały koszyczek. :)

Ja też uwielbiam owoce sezonowe mogłabym je jeść bez końca:D
    Co drugi dzień stoję na targowisku po truskawki mniammm :)
    Teraz pojawily Się jeszcze czereśnie ale po 30zl/kg zgroza....poczekamy jak stanieją:)

Kasia82 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Lucy7 no i kolejny chlopczyk z nami :)
    nie martw sie dzidzia na pewno urosnie :) moj lekarz mowi ze az za bardzo rosnie bo az 2tyg jest wieksza i o tyle sie przesunal termin , wiec u Ciebie na pewno tez bedzie dobrze ;*
    szczęśliwa mamusiu tak mi własnie ginka powiedziała,że tydzień różnicy na minus może się wyrównać ale dwa tygodnie mniej to już trzeba się martwić. Postaram się podtuczyć tą naszą dzidzię;) Dzia za wsparcie ;* A Synuś chyba będzie miał na imię Alanek ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak tez czekam na czereśnie !!! ;) i arbuzy, bo jeszcze są kiepskie.

Kasia82, BATTINKA lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja kocham kiwi, ale te w polsce sa male jak kurze jajka ehh i smak tez nie taki.. moj tata pracowal przy zbiorze kiwi i przywiozl 3 kartony jezzu wiecie jakie one byly duze.?! Problem byloby je wsadzic do kubka.. nie wiem do czego to porownac hehe

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, u mnie na bazarku widziałam nawet za 40 zł./kg, ale gdy już będą w normalnej cenie, też będę się nimi objadać. :)
    BATTINKA wrote:
    Ja też uwielbiam owoce sezonowe mogłabym je jeść bez końca:D
    Co drugi dzień stoję na targowisku po truskawki mniammm :)
    Teraz pojawily Się jeszcze czereśnie ale po 30zl/kg zgroza....poczekamy jak stanieją:)

BATTINKA lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wszystkiego najlepszego

Ewa gratuluje siusiaczka

Noo nadrobiłam czytanie

Siary chyba nie mam ale boję się sprawdzić:p
    Co do odżywiania to ja jem dużo owoców i warzyw, zero słodyczy i cukru i jak najmniej tłuszczy, jak najmniej pszenicy, jak już pieczywo żytnie najlepiej razowe. duuużo sera, jogurty naturalne i mleko. Na obiad jakieś mięcho musi być ale raczej chude lub w małej ilości Nie pijam nic oprócz wody, herbat, 2 filiżanek gorzkiej czarnej kawy i małej ilości soków warzywnych.
    Trochę podjadam migdałami nooo i czasami lodami ale nigdy ich nie traktowałam jak słodycze :P

Byłam dziś u gin na badaniu z moim, chyba chciała na nim zrobić dobre wrażenie bo po kolei omawiała każdy element cialka synka, mierzyła i komentowała jak nigdy. Wszystko ok. ale kazała mi zwolnić bo widzi że zabiegana jestem i mimo iż wszystko ok kazała mi leżeć 4-5h dziennie co w pracy ciężkie do wykonania…..a w domu wiadomo zawsze coś jest do roboty
    Ale może rzeczywiście zastopuję z ćwiczeniami.

Te buty ręcznie malowane czad!!!!

ewa13, Magnosia, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Magnosia wszystkiego najlepszego

Ewa gratuluje siusiaczka

Noo nadrobiłam czytanie

Siary chyba nie mam ale boję się sprawdzić:p
    Co do odżywiania to ja jem dużo owoców i warzyw, zero słodyczy i cukru i jak najmniej tłuszczy, jak najmniej pszenicy, jak już pieczywo żytnie najlepiej razowe. duuużo sera, jogurty naturalne i mleko. Na obiad jakieś mięcho musi być ale raczej chude lub w małej ilości Nie pijam nic oprócz wody, herbat, 2 filiżanek gorzkiej czarnej kawy i małej ilości soków warzywnych.
    Trochę podjadam migdałami nooo i czasami lodami ale nigdy ich nie traktowałam jak słodycze :P

Byłam dziś u gin na badaniu z moim, chyba chciała na nim zrobić dobre wrażenie bo po kolei omawiała każdy element cialka synka, mierzyła i komentowała jak nigdy. Wszystko ok. ale kazała mi zwolnić bo widzi że zabiegana jestem i mimo iż wszystko ok kazała mi leżeć 4-5h dziennie co w pracy ciężkie do wykonania…..a w domu wiadomo zawsze coś jest do roboty
    Ale może rzeczywiście zastopuję z ćwiczeniami.

Te buty ręcznie malowane czad!!!!

moze ktorasby chciala te trampki? Bo mi leza, a sa wygodne i przewiewne 30zl chce od pary plus przesylka, glupio mi troche ze tu takie ogloszenia pisze, ale kurcze malo miejsca w domu a nie moge ich sprzedac

Wysłany: 21 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy Kochana no pewnie , teraz duzo zajadaj i sie podtluczy malenki ! :)
    A co do imienia to cos bym Ci powiedziala ale to tylko moje odczucie wiec w zadnym wypadku nie chce nikomu mowic ze zle wybral , bo najwazniejsze zeby imie sie podobalo rodzica a reszta niewazne :) Ale jak bedziesz chciala napisze Ci :)

Teraz duzo duzo jedz ! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 20:37

Lucy7 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 ja chetnie ale przyzwyczaiłam sie ze na moj rozmiar to dzial dzieciecy tylko bo nosze tak 33-34

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy nasz synek tez Alan -typ męża albo Sebastian - mój typ :)

Lucy7 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz chyba tez zostanie Alankiem bo nic innego jak dotąd nam sie nie podoba.

Lucy7 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia dajesz !!!! Napisz co takiego jest w tym imieniu nikt sie nie obrazi :)

Lucy7 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Lucy Kochana no pewnie , teraz duzo zajadaj i sie podtluczy malenki ! :)
    A co do imienia to cos bym Ci powiedziala ale to tylko moje odczucie wiec w zadnym wypadku nie chce nikomu mowic ze zle wybral , bo najwazniejsze zeby imie sie podobalo rodzica a reszta niewazne :) Ale jak bedziesz chciala napisze Ci :)

Teraz duzo duzo jedz ! :*
    Szczęśliwa Mamusiu mów ja się nie obrażę:)
    dziś mi koleżanka powiedziała ze jej się źle kojarzy bo syn Edyty Górniak ma tak na imię a ona jej nie lubi;) a mój kuzyn powiedział ze będą go przezywać ,,analek,,
    Podoba nam się imię Mateusz, ale moja przyjaciólka tak dała na imie swojemu synkowi więc odpada, Oliwier i Marcel jeszcze było brane pod uwagę, a teraz chceiliśmy imie na A, Adaś, Artur nam się też podobało ale nasi koledzy tak maja na imie a sa stałymi goścmi u nas i narazie pozostał Alan ;)

Drzwiona lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez ktoś powiedział ze alanek to pedałek....;\

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    nenka2 ja chetnie ale przyzwyczaiłam sie ze na moj rozmiar to dzial dzieciecy tylko bo nosze tak 33-34

Mam tylko male 38 i 39

• IviQ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie juz przyzwyczilam ze buty kupuje jakie sa a nie jakie mi sie podobaja.....

Wysłany: 21 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tylko pamietajcie to sytuacja jednej dziewczyny i waszysm przypadku nie musi tak byc , nie chce nikomu mowic ze to zle imie i w zadnym wypadku tak nie mysle ! No musialam wyjasnic na wstepie a wiec :

W przedszkolu był jeden Alan i dziecia sie przekrecalo jego imie (nieumyslnie) i wolali Analek ... Anal zamiast Alan , ja jak to przeczytalam to od tamtej pory jak slysze to az sama sobie kojarze zeby tylko nie przekrecic, dlatego was pytalam czy chccecie to uslyszec, ale powiem jeszcze jedno mam Sasiada Alana okolo 14 lat ma i nikt nigdy nie przekrecil co najlepsze mi nigdy nie przyszlo to nawet do glowy taka kombinacja az do tego momentu , ale wiecie jak to dzieci w przedszkolu , dopiero zaczynaja mowic i sie miotaja , ale to tylko napisalam, wiec mozemy to wysmiac i tyle :)

jaroszka, Lucy7 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wlasnie anal kojarzy odkad poznalam to imie, wedlug mnie jest takie niemeskie jak np. Mezczyzna Ariel. Ale czasy sie zmieniaja idzmy na przod :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawde to my tworzymy przyszlosc wiec jak teraz duzo kobiet da takie imie to za pare lat to bedzie normalne i nikt na to nie spojrzy :)

‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ