X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to chyba będzie nas sporo wizytowało 17 czerwca, mi akurat wtedy też przypada kontrola u mojej gin. :)

Lucy7 lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 no i kolejny chlopczyk z nami :)
    nie martw sie dzidzia na pewno urosnie :) moj lekarz mowi ze az za bardzo rosnie bo az 2tyg jest wieksza i o tyle sie przesunal termin , wiec u Ciebie na pewno tez bedzie dobrze ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 19:03

Lucy7 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ciezaroweczki ;)

Widzę, ze temat usg, ja zawsze wychodziłem z założenia, ze jak gowno dasz to gowno masz- przepraszam za sformułowanie, ale taka juz jest ta nasza Polska służba zdrowia, ze dopiero jak dobrze zapłacisz to lekarz jest miły, badanie długie i analiza wyczerpująca...aczkolwiek widzę, ze niektóre z Was płaca i lekarz rownież sie nie przykłada....albo poprostu jeżeli wszystko jest w normie to nie chce przedłużać ??

Dziewczyny jak Wasze dolegliwości w 2 trymestrze, bo mnie ostatnio kłuje podbrzusze często...dzisiaj juz o 5 rano tak mnie klulo z prawej strony, ze jak poszłam siusiu to nie mogłam sie wyprostować tak klulo ....i niestety kłuje mnie cały czas....teraz jak naciskam z prawej strony to tez kłuje i cholera niepokoi mnie to...nie jest to bardzo bolesne, ale boje sie o dziecko....
    Po prawej jest wyrostek, ale to byłby raczej ostry bol, nie ?

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z przyjemniejszych rzeczy to maź mi kupił Łubianke truskaweczek i wlasńie sobie zrobiłam koktajl z jogurtem naturalnym...ale pycha...;)

A wy jakie owocki najbardziej lubicie? Jecie w ogóle dużo warzyw i owoców? Ja rożnie.. .

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/ec416603cdedd.jpg.html

http://zapodaj.net/c85e4d4bbe14d.jpg.html

pieluszka tetrowa, nie jest jakas zajebista ale ciesze sie ze taka zrobilam, zachowam ja bedzie pamiatka :)

jaroszka, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, Lucy7, lili_madlen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem tylko warzywa i owoce, mieso mi nie przeszkadza, ale na obiad codziennie musza byc mlode ziemniaczki i waryzwa z hortexu te mrozone niewazne jakie, musza byc, i to z maselkiem :) owoce to gruszki i jablka.. dodam tez, ze wynikibkrwi mam idealne.. pewnie przez to parcie na warzywa, ale coz dzidzia chce mama je ;D

i kocham szpinak mmm.. i fasolke szparagowa ahh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 19:15

jaroszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, ja w Poznaniu chodzę do dr Makles (przyjmuje w Medikorze i NeoMedice). Generalnie do pani dr są straszne kolejki, więc nie wiem, czy się udałoby zapisać. W NeoMedice prędzej będzie miejsce, ale usg kosztuje 250 zł.

Jaroszka, ja owoce jem w ilościach nieprzyzwoitych, prawie od poczatku ciąży :)

Nenka, Ty to masz talent!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 19:17

• aanaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja przed chwilą wycierając się po prysznicu zauważyłam, że znikają mi kostki :( nie za wcześnie na puchnięcie nóg?

iv09hdge6yql001e.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka bardzo ładne te Twoje produkcje :)

Kurczę muszę wziąć z Was przykład, bo ja to naprawdę rożnie napewno nie codziennie...w ogóle mało jem, nie mam apetytu. Dziewczyny, a odpowie mi któraś na temat boli?

nenka2 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 21 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka u mnie dzis od rana klocie tak jak u Ciebie , slowo w slowo mam tak samo , czytalam ze macica sie powieksza i bol tak promieniuje ale z dzidzia na pewno dobrze , nie wiem czy to to , ale mam nadzieje bo tez mam takie bole od rana dzis ...

A co do jedzenia to ja ciagle tylko owoce i owoce :) Az mnie jezyk boli :P

Nenka super ! :)

jaroszka, nenka2 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem bardzo dużo owoców :) baaaardzo :).

Jaroszka - jeszcze właśnie truskawek nie jadłam i myślę o nich już od kilku dni :).

A ja jutro idę na pobranie krwi na tarczyce pewnie tez gin zleci mi morfologię i jadę zawieźć mocz :P. Ciekawe co mi tak wyjdzie przez tą ostatnią infekcję którą leczyłam :/.
    No i jadę na USG żeby podglądnąć maluszka :). Już od zeszłego tygodnia go czuję i wiem że to dzidzia więc jestem spokojniejsza ale USG to zawsze mały stresik :). Już się nie mogę doczekać września/października :).

jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie klocia zazwyczaj od jelit .. wlasnie z boku po prawej stronie. Po wizycie w toaleci mi przechodzi

dzieki dziewczyny za mile slowa co do moich dziel :)

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka - aaa a odnośnie bóli, ja czasem też mam właśnie przy siusianiu szczególnie w nocy jak wstaję, więc chyba coś podobnego do Twoich. Tak ogólnie w brzuchu i po bokach, no nie wiem.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wielkie dzięki, kurczę na Was zawsze mozna liczyć ;). Skoro tez tak macie to raczej na 99% efekt uboczny ciazy ;)

Szczęśliwa mamusia to sie zgralysmy ;) dam znać jutro czy przeszło i Ty tez, ok? A moze trzeba zrobić tak jak sugeruje nenka? Odwiedzić wielkie ucho ? :D

nenka2, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 21 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie na pewno dam znac! Jak leze to jest dobrze ale jak wstane to juz gorzej , jutro na pewno napisze , ty tez koniecznie ! :)
    Ja odwiedzam ale to nic nie daje :D Moze dlatego ze ja zawsze czesto odwiedzam , no zobaczymy jutro jak bedzie :)

Ja mam jeszcze jeden objaw ... tak jakby mi cos stalo w mostku? Jakabym polknela i nie polecialo dalej ... myslalam ze to zgaga ale nie mam w przelyku i nic nie piecze , ciekawe co to no ale moze taki urok :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem praktycznie tylko owoce i warzywa tylko na to mam ochote i wyniki ideslne bez brania witamin;)
    Szczesliwa mamusia a jak duzy jest twoj maluch? Bo moj dalej taki duzy, gin sie smiala ze rosnie az za bardzo.dzis 450g.itermin wg usg na 20.09.nie wiem czemu tak rosnie bo wcale nie jem duzo i witamin nawet nie biore. Len dzis spal i nie dalo sie go obudzic na usg a potem przez caly dzien broi.oczywiscie juz na przekór matce;p

aanaa, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro Ty często odwiedzajsz to znaczy, ze u ciebie kłucie nie jest raczej związane z jelitami ;)
    Mnie tez nie kłuje jak leżę , tylko jak wstanie i chodzę...

A ta dolegliwość w mostku ... Hmmm moze niestrawnośc.... Masz tak dzisiaj czy od jakiegoś czasu ? Moze i zgaga, bo ona sie rożnie objawia jednych piecze, inni maja wrażenie jakby im coś utknęło tak jak Tobie.

Dziewczyny posłuchajcie sobie kawalka Sarsy - "naucz mnie" ale to mi sie podoba. Ta dziewczyna była moja faworytka w the voice of Poland :) uwielbiam programy muzyczne, bo sama śpiewam, chodzę na warsztaty wokalne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 20:04

szczesliwa_mamusia21, Lexie lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam owoce sezonowe: czereśnie, truskawki, maliny i arbuzy. Lubię też cytrusy, morele, winogrona i gruszki. Ostatnio chodzi za mną kiwi, dzisiaj jadłam i mi mało. Chyba sobie kupię cały koszyczek. :)

BATTINKA, jaroszka, Lexie lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja też mam często takie kłucia w ciągu dnia, skurcze jelit i moja ginka wczoraj powiedziała, że to przez rozciąganie macicy, jak bardzo boli można brać nospe a z dzidzią jest ok

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka powinnam wziąć z Ciebie przykład i tak właśnie się odżywiać, troszkę mnie wczoraj postraszyli więc są postępy bo zjadłam już banana, dużo marchewki i truskaweczki:) i nawet rybę dziś zjadłam pierwszą od 4 miesięcy ;)

jaroszka, nenka2 lubią tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ