X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahahahaa mega rozbawiłaś mnie agania rymowanką do Ania hahaha

Tak naprawdę do każdego imienia można ułożyć rymowankę, część z nich słyszę pierwszy raz haha :D

Kasia82 to jak będzie chłopiec to będą dwa Bartusie :D

Kasia82 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano właśnie, dzieciaki są kreatywne. Ja jestem ania a takiej rymowanki nie słyszałam. Za to pamiętam jak mi dzieciństwo zepsuła reklama Colgate, wszystkie dzieciaki krzyczały za mną: ania, czas na colgate...Albo anka cyganka dwa kije ...
    Ale trzeba coś wybrać :D

iv09hdge6yql001e.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka, my mieliśmy dylemat z imieniem dla chłopca. Jedynie na Bartka przystaliśmy, ale to też nie jest jakieś imię, która nas zachwyca, ale już z tych wszystkich chłopięcych najbardziej nam odpowiada i z dnia na dzień zaczyna mi się coraz bardziej podobać. ;) A Emilia bardzo nam się podoba i do nazwiska też pasuje.

Moje dziecko chyba dostanie rozdwojenia jaźni, jeśli się nie dowiemy jaka będzie płeć. :) Mój mąż przemawia do brzuszka "Bartusiu", a moja córka "Emilko". Wolałabym już wiedzieć, byłoby łatwiej. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 10:01

linka220 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia-piękne zdjęcia!
    Nasz synek będzie Ignaś:) najpierw miał być Tadzio-po moim dziadku, ale cała rodzina była przeciwna. No więc został nasz pierwszy typ :) wkurza mnie tylko, ze tesciowa znowu: "ale tak na poważnie? Ignaś?". To nasze dziecko, nasza decyzja, a innym nic do tego. Tak mnie ostatnio drażni, że ...brrrr...

uff...wygadałam się:)

agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 no to dokładnie jak u nas, mi się podoba Mikołaj i Mateusz, ale mężowi nie, więc Bartuś to jedyne neutralne imię...

jacusianka, tak to jest z teściowymi, jak się dowiedziałam, że chłopak, to jej mówię, że syn będzie miał syna i nazwisko rodowe zostanie przedłużone i nie wygaśnie (bo ma wnuki tylko od córek) i mówię to z taką dumą, a ona na to: e tam, oby było zdrowe....

RĘCE OPADAJĄ .............................

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie pieknego dnia zycze :)

fresh ja równiez mam skurcze lydek i palcy u stóp ale jak biore magnez to nic sie nie dzieje

battinka my rowniez nie mamy imienia - dla chłopaka cięzko coś wybrac... ZDECYDOWANIE!
    Myslimy nad Antosiem lub Julianem ale nie jest to coś co nas zachwyca... :(

jacusianka nie denerwuj sie - masz racje nikt nie powinien sie do tego wtrącać - to wasza osobista decyzja

Lexie lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) widze ze rozkrecila sie rozmowa na temat imion.. my bardzo chcielismy dac na imie Emilka ale jak moja mama uslyszala to zaczela sie smiac i mowi zebym tego nie robila bo moja ciotka miala krowe na ktora tak wolala i jej sie z nia kojarzy... a pozniej kiedy spotkalam sie z ciotka to sie za glowe chwycila i powiedziala mi to samo ze z krowa sie kojarzy.. ale sie wscieklam powiedzialam ze jak dam tak na imie to zapomna o krowie.. co za masakra.. teraz rozwarzamy jeszcze Zosia...
    co do slurczy lydki to tez mialam przez kilka dni i to takie dosc bolesne zwlaszcza wieczorem przez kilka dni wzielam wieksza dawke magnezu i przeszlo..
    musze sie wam pochwalic ze moja dzidzia rusza sie juz duzo czesciej i nareszcie ja czuje :D
    trzymam kciuki za wizyty :*

agu258, aanaa lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie - ale masz fajnie :-) :-) :-). Ja jeszcze muszę czekać cale 29 dni! Cudownej pogody Ci życzę, żeby ten dzień był jednym z najcudowniejszych dni w Waszym życiu no i żebyś była szczęśliwa - tak po prostu :-)

Byłam u lekarza - przepraszał mnie jeszcze raz za swoje wczorajsze zachowanie... Poszlak tak nabuzowana, ze balam się, żeby nic mi nie powiedział, bo wiedziałam, ze wybuchne. Oczywiście zauważył to i spytał czy jestem na niego zla za wczoraj. Stwierdzilam, ze nie ma sensu rozdrapywac tego co było wczoraj i machnelam tylko ręka.
    Morfologia i mocz - wyniki idealne :-). Wiec jestem zadowolona :-)
    Ale zgubił moje wyniki USG i muszę iść za tydzień powtórzyć. Jestem zła, bo wcale nie chce mi się iść na kolejne usg, nie chce mi się znów z nim spotykać itd...no ale skoro muszę...przynajmniej może ten brzuszek juz nie będzie większy, bo trochę się tym martwie.

Co do imion - hmm ja mam gdzieś czy komus się podoba imię mojego syna, czy nie :-). Dla nas jest piękne i niech sobie inni gadaja :-) także uszka do gory i możecie jeszcze denerwowac wredne teściowe, ze właśnie tak Wasze dziecko będzie mieć na imię :-) :-)

FreshMm, lili_madlen, Lexie lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu nie przemmuj sie tym duzym brzuszkiem, ja tez sie marwilam a na wczorajszej wizycie juz moj synus nie mial takiego duzego brzuszka, tylko ogolnie jest duzy.Pewnie napil sie wod to i brzuszek wiekszy:*

agu258 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Agu, ważne, że podoba się rodzicom i jest piękne :)

Jest też kilka pięknych imion, choć niestety tak często teraz nadawanych... :( Niedawno pracowałam na sali zabaw i bywało tak, że jednocześnie na sali bawiło się po 3-4 Xaviery, Oliwiery, Jasie, Natanielki, Oliwki, Zosie, Zuzie, Nikole, Nikolasy, Wiktory, Amelki, Lenki. To mnie zniechęciło do tych imion i pewnie jeszcze do paru innych, których nie pamiętam... pomimo że niektóre są bardzo ładne i chciałam kiedyś Amelkę.
    Nigdy jednak nie wiadomo, może teraz dam dziecku Artur, a za kilka lat też będzie mnóstwo Arturów. Bratowa dawała dziecku Wiktor i było wtedy bardzo rzadkie, a teraz Wiktorów od choinki :)

Co do imienia Ania, na studiach miałam 6 Ań w 1 grupie, więc każdą próbowałyśmy inaczej: Ania, Anka, Aneczka, Anusia... ale jakoś i tak trzeba było przejść na nazwiska, bo wszystkie reagowały ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 10:40

agu258 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agu258 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki temu, ze Ty tak mialas Kochana, właśnie się mniej martwie :-* no to za tydzień zobaczymy jak tam brzusznej mojego syncia :-) :-)

Dzisiaj jade uzgadniać na sali menu i ustawienie stołów :-) teściowa dam jak najdalej ode mnie :-P ostatnio stwierdziła, ze nie przyjdzie, myślała ze synek będzie ja prosił żeby przyszła, a tak nie było wiec wchodziła wszystkim w dupe ze jednak ona będzie :-P zalosna baba! :-D a ja dalej się do niej nie odzywam, mam ja zablokowana na FB, na telefonie, wiec tylko mi smsy przychodzą, ze próbowała się do mnie dodzwonić. Niech spieprza ode mnie jak najdalej! :-)

ss, linka220, lili_madlen lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez cala rodzina przeciwna, tesciowa tez gada glupoty, ale to chyba dla nich normalne.
    Moj babka sie wtracila do mojego imienia i jestem bardzo z niego niezadowolona, a rodzice chcieli Kaśke ehh...

• ss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak my w zlobku podpisujemy dzieciom rysunki i Julcia B., Julcia k., Julcia w., julcia L. To samo z kubusiami, wojtusiami, zuziami, itd.:p

FreshMm, agu258 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A... jeszcze na tej sali zabaw było męczące pytanie rodziców, jak zapisać:
    Wiktoria, Victoria
    Nataniel, Natan, Natanael
    Xavier, Ksawier, Ksawery
    Nikola, Nicola
    Nikolas, Nicolas
    Wszak każdy miał inne życzenie, a potem pretensje ;P

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moją teściową to lubię tak w ogóle...tylko teraz mi działa na nerwy:) w dodatku jeszcze te hormony i mój wybuch gwarantowany:) pewnie byłoby inaczej gdybyśmy mieszkali blisko teściów, a tak to mamy do nich 200 km:) co jakiś czas teściowa wpada na pomysł,. żeby się przeprowadzić blisko nich...w życiu!:) tak na odległośc jest ok, dzwonimy do niej 2 razy w tygodniu i tak gadamy o niczym. Bardzo cenię mojego męża za to, że nigdy nie opowiada jej o naszych bardzo osobistych sprawach i że odciął pępowinę:) jego siostrze to się nie udało, codziennie widzi sie z mamą, niedzielne obiady tylko razem...no i jej małżeństwo do najlepszych nie należy.
    a, i minęło już 10 m-cy od slubu, a ja nadal nie powiedziałam do tesciów "mamo" i "tato". :) nie mogę się przemóc:)

na Belly piszą, że na skurcze łydek magnez( do 750 mg dziennie), dużo wody i mniej soli:)
    ściskam Was, Laski:)

FreshMm, agu258 lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, ja jeszcze gniję w łóżeczku i nie zamierzam wychodzić bynajmniej jeszcze przez pare godziń.
    Lexie szcześcia Ci życze i aby teń dzień był najpiękniejszy ;)
    U mnie z imieniem problemu w rodzinie nie ma, polowie od razu się spodobała a druga musi przywyknąć ;)

Doruś jest mało ruchliwy od wczoraj ale go czuję, najważniejsze ;)

FreshMm, Lexie lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :)

Agania - ja mam na imie Ania :D

lexie na pewno pojdzie dobrze z przysiega ! Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia !

Agu bardzo dobrze , ze tak podchodzisz do tesciowej olac i juz ! Zero stresu i przejmowania ! Tak trzymac ! :*

agu258, IviQ, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka, moi rodzice mieszkają 230 km ode mnie i też chcą, byśmy u nich zamieszkali... też myślę "w życiu!" :) Nie rozumiem tych rodziców, czemu chcą, abyśmy rzucili pracę i poukładane życie, aby tylko mieszkać bliżej nich :)

annggela, Dorian to piękne imię, strasznie mi się podoba <3

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agania Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było :P mnie się dalej imię Ania podoba :D
    ale po tym co powiedział mąż, już nie myślę żeby dać tak na imię córce ;)

szczesliwa_mamusia21, aanaa lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka praca w gimnazjum nie jest aż tak zła, aczkolwiek czasami ta dorastająca młodzież jest wkurzająca, chcą, żeby ich traktować jak dorosłych, a zachowują się jak dzieci. Ja od wczoraj jestem na zwolnieniu, a już dzisiaj się dowiedziałam, że na 21 osób tylko 9 przyszło do szkoły, reszta sobie wolne zrobiła. Normalnie masakra, dopiero co zebranie miałam...a co będzie w czerwcu, to nie wiem. Fakt, że teraz są te badania do szkół, niektóre szkoły mają dni otwarte.

A ja mam w niedziele mszę rocznicową mojego młodego i szykuję obiadek. Od rana posprzątałam łazienkę, po 12 odbiorę młodego i zrobię ostatnie zakupy, wieczorem ciasto, a jutro mięso i reszta.
    A od poniedziałku w związku z tym, że jestem na zwolnieniu zaczynam pisać sprawozdanie ze stażu, bo czas już nagli :)

U nas z imieniem jest tak, że niby wybrane - Michalinka lub Zuzia, ale zobaczymy jak się młoda urodzi pewnie...bo Tomcio, też miał mieć inne imię, a jak się urodził to w szpitalu wyszło, że będzie Tomasz.

A co do teściowej - to ja mieszkam od 10 lat ze swoją teściową w domku jednorodzinnym i na początku były jakieś spięcia, czasami sie wkurzamy nawzajem ( bo jeszcze mieszka męża siostra z mężem i dzieciakami, więc sporo nas), ale ogólnie jest ok. Nie jest kobietą, która się wtrąca w nasze życie, czasem nawet po mojej stronie staje, pomaga przy młodym, także jest ok. No a my od września juz bedziemy na swoim mieszkanku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 11:16

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ