X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam ze powinnysmy jeść więcej warzyw niż owoców, ale ja wole zjeść owoce niż nowalijki które tez powinnysmy ograniczać... W ogóle to zacznijmy się odżywiać słońcem i powietrzem cholera. Nie słucham więcej żadnych ekspertów :)

iv09hdge6yql001e.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowalijki tez ograniczac? A to czemu? Co znowu madrego radzą eksperci? Cholera jasna!!!

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja też słyszałam ze powinnysmy jeść więcej warzyw niż owoców, ale ja wole zjeść owoce niż nowalijki które tez powinnysmy ograniczać... W ogóle to zacznijmy się odżywiać słońcem i powietrzem cholera. Nie słucham więcej żadnych ekspertów :)

Moj lekarz zakazał mi spozywania owoców cytrusowych gdyż zakwaszaja organizm mój i dziecka i są silnie alergizujące dla dziecka.Jem czasami banany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 18:46

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss w nowalijkach zbyt dużo azotanów i dlatego nie zaleca się ich zbyt dużo spożywać, ale to nie tylko w ciąży, ale i dzieciom najlepiej ich wcale nie dawać, osoby starsze też powinny ograniczyć.
    Chyba, że macie swoje, które nie wyrosły na samym azocie.. wtedy to samo zdrowie ;)

ja tam też jem owoce, warzywa i wszystko to na co mam akurat ochote ;) na wadze jeszcze nic nie drgnęło na szczęście bo ja mam nadwagę ;) po pierwszej ciąży...

nie dajmy się zwariować.. w pierwszej ciąży piłam colę litrami (a to też sam cukier) bo miałam takie ciągoty do niej jak narkoman i przytyłam 13 kg.. ale ich nei straciłam po ciąży...

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to mój gin każe jeść wszystko i mówi, że wtedy mniejsze prawdopodobieństwo, że jak w okresie karmienia będe coś jadła to uczuli dziecko... w pierwszej ciąży się sprawdziło i teraz w drugiej się tez do tego stosuje.. być może to akurat przypadek..

Blondik lubi tę wiadomość

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

a macie jakieś sposoby na zgagę?

• ss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa dokladnie tak samo uslyszalam, zeby jesc wszystko to i alergii sie uniknie (oczywiscie poza tym co faktycznie nie mozna czyli surowych mięs, jajek, i serow plesniowych z niepasteryzowanego mleka)

Misiowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja w ciąży jadłam np sos czosnkowy i potem jak karmiłam tez jadłam... a niby tzreba tez z nim uważać, bo jak się karmi to może dziecku mleko nie smakowac potem.. nie wiem na ile to prawda bo same widzicie co lekarz to opinia...

• IviQ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia piękna suknia..slicznie wyglądałaś i mogole nie widac ciazy a wlosy bajka…jak księżniczka

agu258 gartuluję synka
    nie myślałas o zmianie lekarza???

FreshMm no ja wlasnie zaczelam mieć i zaczelam brac mg i przechodza i o dziwo mniej mi się tez brzuch napina wiec chyba cale szczescie ze zaczelam brac bo to oznaczało ze mialam skurcze również na brzuchu.

Lexie czekamy na fotki i relacje. Na pewno będzie idealnie
    Co do snow z reguly te zle oznaczaja cos dobrego. Mi się jakies śmierci snia ale znaczenie jest dobre

Ursa wow czujesz jak słyszy dziecko nienarodzone to jest niesamowite

BATTINKA ja tez odpadam po 21…….
    No i my nie mamy imienia. Mamy jakies typy ale na razie nie mamy do nich pelnego przekonania

Marta28 wlasnie wczoraj jak bylam u lekarza pytaam o bole. Mówiła żeby wziąć nospe i to nie 1-2 ale 4 do 6
    I jak njie przejdzie to do niej o ile nie ma krwawienia i ze jak czuje bol to się położyć. Ze 90 % przechodzi i SA nie grozne ale kazala odpoczywac dziennie 4-5h leżąco bo widzi ze za energiczna jestem i mam zwolnic!!!!

Arielka niestety z tego co ja czytałam i się dowiadywałam na mdłości w ciazy nie ma lekarstwa. Bo to coby moglo pomoc jest szkodliwe

Misiowa mnie przeraza ta cukrzycowa. Mnie mdli po jogurcie słodzonym a tu mam wypić sam cukier którego wyeliminowałam praktycznie ze wszystkiego co jem. Ja tam zwymiotuje na pewno

ss generalnie owoców za duzo nie powinno się jesc. Maksymalnie 500 g a najlepiej 300 to idealna porcja natomiast w ciazy bym się tymnie przejmowala mogole. Ja tam wcinam owoce na maxa na ile mam ochoty a cukier eliminuje z innych rzeczy wiec się wyrownuje

Marta28, Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj :)
    Dziewczyny mam nadzieję, że mi choć trochę pomożecie. Ja dziś odebrałam wyniki morfologii,różyczki,tsh i moczu...
    Wspominacie żeby ograniczyć cytrusy bo zakwaszają organizm. Ja jem dość często pomarańcze i odczyn ph mam 7-zasadowy. W moczu wyszło mi także bardzo liczne fosforany. Wyczytałam, że występują przy ph zasadowym i w diecie bogatej w warzywa, więc warto zakwasić organizm..
    Martwi mnie znowu to, że bakterie wyszły dość liczne :/ i leukocyty + a niedawno gin przepisał mi InVag. Przed kuracją bakterie były bardzo liczne. Nie wiem czy mam się niepokoić?
    A TSH się załamałam. Niby w labo nie wyszło, że poza normą no ale wiadomo dla kobiet w ciąży w II trymestrze powinno wynosić 3 ? Macie jakieś sprawdzone info od lekarza na ten temat? Mój wynik to 3,43 :/ wcześniej TSH w I trymestrze miałam 2,13 i 2,30. Wizytę z konsultacja wyników mam 2 czerwca, zbadać ft3 i ft4? (nigdy nie brałam leków na tarczyce a usg tarczycy bardzo dobre)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 19:39

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Dopiero teraz usiadłam przy kompie, mieliśmy aktywny dzień ;) rozpisalyscie sie mocno kochane, ale widzę ze przeważa temat teściowej - moja na szczęście sie nie narzuca, nie dzwoni i narazie nic jeszcze nie kupiła ...

Szczęśliwa mamusia zdążyłam przeczytać, ze klujace bóle Ci minęły. Ja tez w nocy jeszcze czułam, rano było lepiej , a teraz juz w ogóle ok, ale generalnie ciagle mnie coś cmi, boli i ciągnie :)

Pytanie do dziewczyn, które są na podobnym etapie ciazy co ja: czujecie ruchy? Ja juz od 16 tygodnia, ale wczoraj wieczorem był przełom, mały skakał i było takie lekkie pukanie od środka ;) wspaniałe uczucie! Podobno to niemożliwe na tak wczesnym etapie czuć dziecko, ale ja jestem taka panikara i hipochondryczka, która wsłuchuję sie w swój organizm, ze od razu odróżnilam to uczucie od innych brzuchowych rewelacji :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ dziękuje :-). Dzisiaj przelezalam prawie cały dzień a ból odczuwam przy chodzeniu . Mogę normalnie się schylić a jak idę to mam wrażenie że wszystko mi się ściska. Wzięłam już 3 nospy forte.
    PierwsZy raz tak zaniemoglam .. Nie miałam ani wymiotow a lekkie mdłości może przez 2 tygodnie.

IviQ lubi tę wiadomość

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka tak , jeszcze w nocy mialam bole ale dzis sie uspokoilo tylko jak sie wycieralam jak wyszlam z pod prysznica to nie moglam sie schylic i wytrzec nisko nog bo cos rwalo ale poza tym juz o niebo lepiej niz wczoraj ! :) Ciesze sie ze u Ciebie rowniez :*

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Magnosia chyba cos jest z tymi spodniami w h&m bo u mnie Poznań a tez zostały rozmiary 34 i 36 w baardzo duzej ilosci a innych rozmiarow brak na dziale dla mamy :(

Aguś26 do kogo chodzisz w poznaniu ? Bo mam kilka z polecenia także mogę cos podpowiedzieć :)

Lucy7 i agu258 : gratuluje syneczków <3:)

nenka2 gratuluje plastycznych zdolności - super wyszło :)

Nynusia bardzo ładnie wyglądałaś :) Wszystko idealnie dobrane:)

Lexie Udanego dnia :) 3 mam kciuki żeby wszystko wypaliło tak jak sobie zaplanowaliście :) I wszytskiego co najlepsze na nowej drodze życia :)
    Ja chodzę w mojej miejscowości a do Poznania jeżdżę do poradni cukrzycowej na polną- porażką i na prenatalne do Poznania mnie tez wysłali

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że jak mam potwierdzona płeć przez dwóch lekarzy to mogę w nią wierzyć ? Bo wpadłam w szał kupowania różowych rzeczy....

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mozesz wierzyc , nigdy nie ma pewnosci ale ja tez wierze , uslyszalam raz ze chlopak i juz wszystko biore dla chlopaka :D
    Chociaz ja bardziej niz lekarzowi wierze obraczcce wiec juz przed poznaniem plci kupowalam niebieskie meskie :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Myślicie że jak mam potwierdzona płeć przez dwóch lekarzy to mogę w nią wierzyć ? Bo wpadłam w szał kupowania różowych rzeczy....
    jeśli wyszła dziewczynka to poczekaj jeszcze chwile, czasmi jajka zstepują pózniej i z dziewczynki robi się chłopiec.....
    jeśli chłopiec to można wierzyć raczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:39

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dla Was po raz pierwszy zdjęcie mojego brzuszka :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c79e4840ff2e.jpg

To z dzisiejszego spacerku :)

aanaa, linka220, BATTINKA, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, nat_alia, Aguś26, Marta28, Nynusia, onka, paula1, FreshMm, Bąbelek, stelianka, Lucy7, Blondik, ewa13, soraya, agu258 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa kochana brzuszek moim zdaniem nie za duży ale za to piersi... wow :O
    Oddałabyś trochę dla mnie bo ja mam miseczkę A :( a u ciebie pierwsze co to piersi się rzucają hehe;)

aanaa, FreshMm lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Ursa kochana brzuszek moim zdaniem nie za duży ale za to piersi... wow :O
    Oddałabyś trochę dla mnie bo ja mam miseczkę A :( a u ciebie pierwsze co to piersi się rzucają hehe;)

Oj oddałabym, oddała. W ciąży urosły o dwa rozmiary.

A brzuszek właśnie malutki. Mi wszerz poszło bardzo. Taki rozlany jest. No ale wstawiam bo coś tam już widac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 21:01

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ