Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aanaa wrote:Ja też słyszałam ze powinnysmy jeść więcej warzyw niż owoców, ale ja wole zjeść owoce niż nowalijki które tez powinnysmy ograniczać... W ogóle to zacznijmy się odżywiać słońcem i powietrzem cholera. Nie słucham więcej żadnych ekspertów
Moj lekarz zakazał mi spozywania owoców cytrusowych gdyż zakwaszaja organizm mój i dziecka i są silnie alergizujące dla dziecka.Jem czasami banany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 18:46
Czekamy na ciebie CÓRECZKO -
ss w nowalijkach zbyt dużo azotanów i dlatego nie zaleca się ich zbyt dużo spożywać, ale to nie tylko w ciąży, ale i dzieciom najlepiej ich wcale nie dawać, osoby starsze też powinny ograniczyć.
Chyba, że macie swoje, które nie wyrosły na samym azocie.. wtedy to samo zdrowie
ja tam też jem owoce, warzywa i wszystko to na co mam akurat ochotena wadze jeszcze nic nie drgnęło na szczęście bo ja mam nadwagę
po pierwszej ciąży...
nie dajmy się zwariować.. w pierwszej ciąży piłam colę litrami (a to też sam cukier) bo miałam takie ciągoty do niej jak narkoman i przytyłam 13 kg.. ale ich nei straciłam po ciąży...https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
a w ogóle to mój gin każe jeść wszystko i mówi, że wtedy mniejsze prawdopodobieństwo, że jak w okresie karmienia będe coś jadła to uczuli dziecko... w pierwszej ciąży się sprawdziło i teraz w drugiej się tez do tego stosuje.. być może to akurat przypadek..
Blondik lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
ja w ciąży jadłam np sos czosnkowy i potem jak karmiłam tez jadłam... a niby tzreba tez z nim uważać, bo jak się karmi to może dziecku mleko nie smakowac potem.. nie wiem na ile to prawda bo same widzicie co lekarz to opinia...https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Nynusia piękna suknia..slicznie wyglądałaś i mogole nie widac ciazy a wlosy bajka…jak księżniczka
agu258 gartuluję synka
nie myślałas o zmianie lekarza???
FreshMm no ja wlasnie zaczelam mieć i zaczelam brac mg i przechodza i o dziwo mniej mi się tez brzuch napina wiec chyba cale szczescie ze zaczelam brac bo to oznaczało ze mialam skurcze również na brzuchu.
Lexie czekamy na fotki i relacje. Na pewno będzie idealnie
Co do snow z reguly te zle oznaczaja cos dobrego. Mi się jakies śmierci snia ale znaczenie jest dobre
Ursa wow czujesz jak słyszy dziecko nienarodzone to jest niesamowite
BATTINKA ja tez odpadam po 21…….
No i my nie mamy imienia. Mamy jakies typy ale na razie nie mamy do nich pelnego przekonania
Marta28 wlasnie wczoraj jak bylam u lekarza pytaam o bole. Mówiła żeby wziąć nospe i to nie 1-2 ale 4 do 6
I jak njie przejdzie to do niej o ile nie ma krwawienia i ze jak czuje bol to się położyć. Ze 90 % przechodzi i SA nie grozne ale kazala odpoczywac dziennie 4-5h leżąco bo widzi ze za energiczna jestem i mam zwolnic!!!!
Arielka niestety z tego co ja czytałam i się dowiadywałam na mdłości w ciazy nie ma lekarstwa. Bo to coby moglo pomoc jest szkodliwe
Misiowa mnie przeraza ta cukrzycowa. Mnie mdli po jogurcie słodzonym a tu mam wypić sam cukier którego wyeliminowałam praktycznie ze wszystkiego co jem. Ja tam zwymiotuje na pewno
ss generalnie owoców za duzo nie powinno się jesc. Maksymalnie 500 g a najlepiej 300 to idealna porcja natomiast w ciazy bym się tymnie przejmowala mogole. Ja tam wcinam owoce na maxa na ile mam ochoty a cukier eliminuje z innych rzeczy wiec się wyrownuje
Marta28, Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Hejjj
Dziewczyny mam nadzieję, że mi choć trochę pomożecie. Ja dziś odebrałam wyniki morfologii,różyczki,tsh i moczu...
Wspominacie żeby ograniczyć cytrusy bo zakwaszają organizm. Ja jem dość często pomarańcze i odczyn ph mam 7-zasadowy. W moczu wyszło mi także bardzo liczne fosforany. Wyczytałam, że występują przy ph zasadowym i w diecie bogatej w warzywa, więc warto zakwasić organizm..
Martwi mnie znowu to, że bakterie wyszły dość licznei leukocyty + a niedawno gin przepisał mi InVag. Przed kuracją bakterie były bardzo liczne. Nie wiem czy mam się niepokoić?
A TSH się załamałam. Niby w labo nie wyszło, że poza normą no ale wiadomo dla kobiet w ciąży w II trymestrze powinno wynosić 3 ? Macie jakieś sprawdzone info od lekarza na ten temat? Mój wynik to 3,43wcześniej TSH w I trymestrze miałam 2,13 i 2,30. Wizytę z konsultacja wyników mam 2 czerwca, zbadać ft3 i ft4? (nigdy nie brałam leków na tarczyce a usg tarczycy bardzo dobre)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 19:39
-
Czesc
Dopiero teraz usiadłam przy kompie, mieliśmy aktywny dzieńrozpisalyscie sie mocno kochane, ale widzę ze przeważa temat teściowej - moja na szczęście sie nie narzuca, nie dzwoni i narazie nic jeszcze nie kupiła ...
Szczęśliwa mamusia zdążyłam przeczytać, ze klujace bóle Ci minęły. Ja tez w nocy jeszcze czułam, rano było lepiej , a teraz juz w ogóle ok, ale generalnie ciagle mnie coś cmi, boli i ciągnie
Pytanie do dziewczyn, które są na podobnym etapie ciazy co ja: czujecie ruchy? Ja juz od 16 tygodnia, ale wczoraj wieczorem był przełom, mały skakał i było takie lekkie pukanie od środkawspaniałe uczucie! Podobno to niemożliwe na tak wczesnym etapie czuć dziecko, ale ja jestem taka panikara i hipochondryczka, która wsłuchuję sie w swój organizm, ze od razu odróżnilam to uczucie od innych brzuchowych rewelacji
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
IviQ dziękuje
. Dzisiaj przelezalam prawie cały dzień a ból odczuwam przy chodzeniu . Mogę normalnie się schylić a jak idę to mam wrażenie że wszystko mi się ściska. Wzięłam już 3 nospy forte.
PierwsZy raz tak zaniemoglam .. Nie miałam ani wymiotow a lekkie mdłości może przez 2 tygodnie.IviQ lubi tę wiadomość
-
jaroszka tak , jeszcze w nocy mialam bole ale dzis sie uspokoilo tylko jak sie wycieralam jak wyszlam z pod prysznica to nie moglam sie schylic i wytrzec nisko nog bo cos rwalo ale poza tym juz o niebo lepiej niz wczoraj !
Ciesze sie ze u Ciebie rowniez :*
jaroszka lubi tę wiadomość
-
lili_madlen wrote:Magnosia chyba cos jest z tymi spodniami w h&m bo u mnie Poznań a tez zostały rozmiary 34 i 36 w baardzo duzej ilosci a innych rozmiarow brak na dziale dla mamy
Aguś26 do kogo chodzisz w poznaniu ? Bo mam kilka z polecenia także mogę cos podpowiedzieć
Lucy7 i agu258 : gratuluje syneczków:)
nenka2 gratuluje plastycznych zdolności - super wyszło
Nynusia bardzo ładnie wyglądałaśWszystko idealnie dobrane:)
Lexie Udanego dnia3 mam kciuki żeby wszystko wypaliło tak jak sobie zaplanowaliście
I wszytskiego co najlepsze na nowej drodze życia
-
Aguś26 wrote:Myślicie że jak mam potwierdzona płeć przez dwóch lekarzy to mogę w nią wierzyć ? Bo wpadłam w szał kupowania różowych rzeczy....
jeśli chłopiec to można wierzyć raczej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:39
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Mam dla Was po raz pierwszy zdjęcie mojego brzuszka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c79e4840ff2e.jpg
To z dzisiejszego spacerkuaanaa, linka220, BATTINKA, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, nat_alia, Aguś26, Marta28, Nynusia, onka, paula1, FreshMm, Bąbelek, stelianka, Lucy7, Blondik, ewa13, soraya, agu258 lubią tę wiadomość
-
BATTINKA wrote:Ursa kochana brzuszek moim zdaniem nie za duży ale za to piersi... wow
Oddałabyś trochę dla mnie bo ja mam miseczkę Aa u ciebie pierwsze co to piersi się rzucają hehe;)
Oj oddałabym, oddała. W ciąży urosły o dwa rozmiary.
A brzuszek właśnie malutki. Mi wszerz poszło bardzo. Taki rozlany jest. No ale wstawiam bo coś tam już widacWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 21:01