X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam ze powinnysmy jeść więcej warzyw niż owoców, ale ja wole zjeść owoce niż nowalijki które tez powinnysmy ograniczać... W ogóle to zacznijmy się odżywiać słońcem i powietrzem cholera. Nie słucham więcej żadnych ekspertów :)

iv09hdge6yql001e.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowalijki tez ograniczac? A to czemu? Co znowu madrego radzą eksperci? Cholera jasna!!!

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja też słyszałam ze powinnysmy jeść więcej warzyw niż owoców, ale ja wole zjeść owoce niż nowalijki które tez powinnysmy ograniczać... W ogóle to zacznijmy się odżywiać słońcem i powietrzem cholera. Nie słucham więcej żadnych ekspertów :)

Moj lekarz zakazał mi spozywania owoców cytrusowych gdyż zakwaszaja organizm mój i dziecka i są silnie alergizujące dla dziecka.Jem czasami banany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 18:46

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss w nowalijkach zbyt dużo azotanów i dlatego nie zaleca się ich zbyt dużo spożywać, ale to nie tylko w ciąży, ale i dzieciom najlepiej ich wcale nie dawać, osoby starsze też powinny ograniczyć.
    Chyba, że macie swoje, które nie wyrosły na samym azocie.. wtedy to samo zdrowie ;)

ja tam też jem owoce, warzywa i wszystko to na co mam akurat ochote ;) na wadze jeszcze nic nie drgnęło na szczęście bo ja mam nadwagę ;) po pierwszej ciąży...

nie dajmy się zwariować.. w pierwszej ciąży piłam colę litrami (a to też sam cukier) bo miałam takie ciągoty do niej jak narkoman i przytyłam 13 kg.. ale ich nei straciłam po ciąży...

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to mój gin każe jeść wszystko i mówi, że wtedy mniejsze prawdopodobieństwo, że jak w okresie karmienia będe coś jadła to uczuli dziecko... w pierwszej ciąży się sprawdziło i teraz w drugiej się tez do tego stosuje.. być może to akurat przypadek..

Blondik lubi tę wiadomość

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

a macie jakieś sposoby na zgagę?

• ss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa dokladnie tak samo uslyszalam, zeby jesc wszystko to i alergii sie uniknie (oczywiscie poza tym co faktycznie nie mozna czyli surowych mięs, jajek, i serow plesniowych z niepasteryzowanego mleka)

Misiowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja w ciąży jadłam np sos czosnkowy i potem jak karmiłam tez jadłam... a niby tzreba tez z nim uważać, bo jak się karmi to może dziecku mleko nie smakowac potem.. nie wiem na ile to prawda bo same widzicie co lekarz to opinia...

• IviQ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia piękna suknia..slicznie wyglądałaś i mogole nie widac ciazy a wlosy bajka…jak księżniczka

agu258 gartuluję synka
    nie myślałas o zmianie lekarza???

FreshMm no ja wlasnie zaczelam mieć i zaczelam brac mg i przechodza i o dziwo mniej mi się tez brzuch napina wiec chyba cale szczescie ze zaczelam brac bo to oznaczało ze mialam skurcze również na brzuchu.

Lexie czekamy na fotki i relacje. Na pewno będzie idealnie
    Co do snow z reguly te zle oznaczaja cos dobrego. Mi się jakies śmierci snia ale znaczenie jest dobre

Ursa wow czujesz jak słyszy dziecko nienarodzone to jest niesamowite

BATTINKA ja tez odpadam po 21…….
    No i my nie mamy imienia. Mamy jakies typy ale na razie nie mamy do nich pelnego przekonania

Marta28 wlasnie wczoraj jak bylam u lekarza pytaam o bole. Mówiła żeby wziąć nospe i to nie 1-2 ale 4 do 6
    I jak njie przejdzie to do niej o ile nie ma krwawienia i ze jak czuje bol to się położyć. Ze 90 % przechodzi i SA nie grozne ale kazala odpoczywac dziennie 4-5h leżąco bo widzi ze za energiczna jestem i mam zwolnic!!!!

Arielka niestety z tego co ja czytałam i się dowiadywałam na mdłości w ciazy nie ma lekarstwa. Bo to coby moglo pomoc jest szkodliwe

Misiowa mnie przeraza ta cukrzycowa. Mnie mdli po jogurcie słodzonym a tu mam wypić sam cukier którego wyeliminowałam praktycznie ze wszystkiego co jem. Ja tam zwymiotuje na pewno

ss generalnie owoców za duzo nie powinno się jesc. Maksymalnie 500 g a najlepiej 300 to idealna porcja natomiast w ciazy bym się tymnie przejmowala mogole. Ja tam wcinam owoce na maxa na ile mam ochoty a cukier eliminuje z innych rzeczy wiec się wyrownuje

Marta28, Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj :)
    Dziewczyny mam nadzieję, że mi choć trochę pomożecie. Ja dziś odebrałam wyniki morfologii,różyczki,tsh i moczu...
    Wspominacie żeby ograniczyć cytrusy bo zakwaszają organizm. Ja jem dość często pomarańcze i odczyn ph mam 7-zasadowy. W moczu wyszło mi także bardzo liczne fosforany. Wyczytałam, że występują przy ph zasadowym i w diecie bogatej w warzywa, więc warto zakwasić organizm..
    Martwi mnie znowu to, że bakterie wyszły dość liczne :/ i leukocyty + a niedawno gin przepisał mi InVag. Przed kuracją bakterie były bardzo liczne. Nie wiem czy mam się niepokoić?
    A TSH się załamałam. Niby w labo nie wyszło, że poza normą no ale wiadomo dla kobiet w ciąży w II trymestrze powinno wynosić 3 ? Macie jakieś sprawdzone info od lekarza na ten temat? Mój wynik to 3,43 :/ wcześniej TSH w I trymestrze miałam 2,13 i 2,30. Wizytę z konsultacja wyników mam 2 czerwca, zbadać ft3 i ft4? (nigdy nie brałam leków na tarczyce a usg tarczycy bardzo dobre)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 19:39

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Dopiero teraz usiadłam przy kompie, mieliśmy aktywny dzień ;) rozpisalyscie sie mocno kochane, ale widzę ze przeważa temat teściowej - moja na szczęście sie nie narzuca, nie dzwoni i narazie nic jeszcze nie kupiła ...

Szczęśliwa mamusia zdążyłam przeczytać, ze klujace bóle Ci minęły. Ja tez w nocy jeszcze czułam, rano było lepiej , a teraz juz w ogóle ok, ale generalnie ciagle mnie coś cmi, boli i ciągnie :)

Pytanie do dziewczyn, które są na podobnym etapie ciazy co ja: czujecie ruchy? Ja juz od 16 tygodnia, ale wczoraj wieczorem był przełom, mały skakał i było takie lekkie pukanie od środka ;) wspaniałe uczucie! Podobno to niemożliwe na tak wczesnym etapie czuć dziecko, ale ja jestem taka panikara i hipochondryczka, która wsłuchuję sie w swój organizm, ze od razu odróżnilam to uczucie od innych brzuchowych rewelacji :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ dziękuje :-). Dzisiaj przelezalam prawie cały dzień a ból odczuwam przy chodzeniu . Mogę normalnie się schylić a jak idę to mam wrażenie że wszystko mi się ściska. Wzięłam już 3 nospy forte.
    PierwsZy raz tak zaniemoglam .. Nie miałam ani wymiotow a lekkie mdłości może przez 2 tygodnie.

IviQ lubi tę wiadomość

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka tak , jeszcze w nocy mialam bole ale dzis sie uspokoilo tylko jak sie wycieralam jak wyszlam z pod prysznica to nie moglam sie schylic i wytrzec nisko nog bo cos rwalo ale poza tym juz o niebo lepiej niz wczoraj ! :) Ciesze sie ze u Ciebie rowniez :*

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Magnosia chyba cos jest z tymi spodniami w h&m bo u mnie Poznań a tez zostały rozmiary 34 i 36 w baardzo duzej ilosci a innych rozmiarow brak na dziale dla mamy :(

Aguś26 do kogo chodzisz w poznaniu ? Bo mam kilka z polecenia także mogę cos podpowiedzieć :)

Lucy7 i agu258 : gratuluje syneczków <3:)

nenka2 gratuluje plastycznych zdolności - super wyszło :)

Nynusia bardzo ładnie wyglądałaś :) Wszystko idealnie dobrane:)

Lexie Udanego dnia :) 3 mam kciuki żeby wszystko wypaliło tak jak sobie zaplanowaliście :) I wszytskiego co najlepsze na nowej drodze życia :)
    Ja chodzę w mojej miejscowości a do Poznania jeżdżę do poradni cukrzycowej na polną- porażką i na prenatalne do Poznania mnie tez wysłali

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że jak mam potwierdzona płeć przez dwóch lekarzy to mogę w nią wierzyć ? Bo wpadłam w szał kupowania różowych rzeczy....

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mozesz wierzyc , nigdy nie ma pewnosci ale ja tez wierze , uslyszalam raz ze chlopak i juz wszystko biore dla chlopaka :D
    Chociaz ja bardziej niz lekarzowi wierze obraczcce wiec juz przed poznaniem plci kupowalam niebieskie meskie :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Myślicie że jak mam potwierdzona płeć przez dwóch lekarzy to mogę w nią wierzyć ? Bo wpadłam w szał kupowania różowych rzeczy....
    jeśli wyszła dziewczynka to poczekaj jeszcze chwile, czasmi jajka zstepują pózniej i z dziewczynki robi się chłopiec.....
    jeśli chłopiec to można wierzyć raczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:39

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dla Was po raz pierwszy zdjęcie mojego brzuszka :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c79e4840ff2e.jpg

To z dzisiejszego spacerku :)

aanaa, linka220, BATTINKA, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, nat_alia, Aguś26, Marta28, Nynusia, onka, paula1, FreshMm, Bąbelek, stelianka, Lucy7, Blondik, ewa13, soraya, agu258 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa kochana brzuszek moim zdaniem nie za duży ale za to piersi... wow :O
    Oddałabyś trochę dla mnie bo ja mam miseczkę A :( a u ciebie pierwsze co to piersi się rzucają hehe;)

aanaa, FreshMm lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Ursa kochana brzuszek moim zdaniem nie za duży ale za to piersi... wow :O
    Oddałabyś trochę dla mnie bo ja mam miseczkę A :( a u ciebie pierwsze co to piersi się rzucają hehe;)

Oj oddałabym, oddała. W ciąży urosły o dwa rozmiary.

A brzuszek właśnie malutki. Mi wszerz poszło bardzo. Taki rozlany jest. No ale wstawiam bo coś tam już widac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 21:01

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ