X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu - ja też :) ale co będzie za pół roku to jeszcze zobaczymy :)

Co do szpitala to ja chyba jestem tym cięższym przypadkiem ;), ale moja gin mimo wszystko poleca Ujastek. No i ja raczej będę mieć CC więc już się psychicznie nastawiłam :).

To może ja też kupię magne b6 albo napiszę do mojej gin - dzięki za info :)

madu lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss - czyli Ty też magne b6 to chyba faktycznie muszę kupić :), mam w domu Asmag forte ale nie wiem czy mogę go stosować.
    A faktycznie zaczął mi się trochę napinać, taki twardy się robi :/.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Domika Znajoma

Wysłany: 27 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Madu, dzięki:)

Myślę, że wybiorę się na dzień otwarty. Znajoma mojego męża rodziła na Ujastku i w Żeromskim i bardziej podobał jej się Żeromski, a w odniesieniu do Ujastka też użyła określenia "poród taśmowy". Z drugiej strony mają ten oddział dla maluszków, a to duży plus... Dobrze, że do porodu zostało jeszcze kilka miesięcy;)

ola.321, madu lubią tę wiadomość

f2w35av5m8vs34wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny z trojmiasta i okolic tu sa? Gdzie planujecie rodzic?

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, a Ty wybrałaś już szpital czy jeszcze się zastanawiasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 17:40

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domika, ja zmieniałam lekarza. Na dwóch pierwszych wizytach byłam prywatnie ze względu na to, że czas oczekiwania na NFZ był jakiś kosmicznie długi :-o Pani doktor założyła mi kartę ciąży, zleciła podstawowe badania, łącznie z USG genetycznym. W międzyczasie umówiłam się na NFZ do Instytutu Matki i Dziecka. Jedyny minus jest taki, że na wizytę czeka się półtora miesiąca, natomiast nowa Pani doktor bardzo w porządku, zapytała tylko czemu zmieniłam lekarza i wzięła pod uwagę wszystkie wcześniejsze wyniki i badania, teraz pozostaję pod jej opieką :-)

Gratuluję ślubów, synków i córeczek oraz udanych wizyt :-) Bardzo trudno za Wami nadążyć, zanim zdążę się jakoś ustosunkować do tematu to już dawno poruszacie inny :-P

madu, nenka2, Lexie, Domika, Nynusia lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, a ty z Wawy, gdzie będziesz rodzic? Ja na karowej

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo temat porodów i szpitali, ja przymierzam sie do żelaznej w warszawie i byc moze na Madalińskiego, bo tam kierują pacjentki z problemami, a ja taka pacjentka poniekąd jestem.

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, ja wracam na "stare śmieci", ale w nowej odsłonie, czyli na Inflancką. :) Mój lekarz tam pracuje, dzięki czemu czuję się spokojniejsza.

Jaroszka, a co Ci dolega? Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Moja sąsiadka rodziła na Żelaznej. Poród odbierała jej koleżanka położna. Super mieć takie znajomości. Jaki to spokój dla ducha. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:42

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dziękuje za troskę ;*

Mam trombofilie, muszę codziennie robić zastrzyki z heparyna na rozrzedzenie krwi żeby nie zrobił sie skrzep....zwłaszcza w łożysku....przez to nie mogłam zajść w ciaze i dwa razy poronilam....Ale udało sie dzieki zastrzykom i teraz dalej je przyjmuje, wiec napewno bedzie dobrze ;)
    Nie jest to,wiec typowa ciaza, ale ciaza podwyższonego ryzyka.

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, bardzo mi przykro! :( Tym bardziej dbaj o siebie i maleństwo! Całe szczęście, że medycyna jest już tak zaawansowana, że pomaga w tylu przypadkach. Nasze babcie nie miały takiego komfortu. O szpital też musisz zadbać. Żelazna to dobra decyzja, też ją rozważałam, ale nie lubię zmian. Z porodu na Inflanckiej byłam zadowolona, więc jeśli nic się nie zmieni, to tam wrócę. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:53

jaroszka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka - a Twój lekarz w tej sytuacji mówił coś o porodzie sn czy cc?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, teraz miałam nową opcję - Madalińskiego. Ale jak weszłam na tą stronę gdzierodzic.info, to jednak tam opinie są mieszane i nadal nie wiem ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Mnie plecy nie bolą, ale czasami odczuwam ciągnące bóle pachwin i podobne w okolicy krocza, że brzuszku nie wspomnę - też czasem takie ciągnące. Zwłaszcza po całym dniu, bo rano tego nie mam. Wy też tak macie? Będę musiała zapytać lekarza czy to normalne.
    mam odentycznie. Lekarka powiedziała ze wieczorami bóle sie nasilają i to normalne. Kazała więcej leże c w ciagu dnia 4-5 h. Tylko za kompewm w pracy to raczej nie wykonalne...

Kasia82 lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    No i chyba spina mi się brzuch czy jak to się tam nazywa, twardnieje mi czasem :/. Dziwne uczucie... widziałam że pisałyście żeby brać magnez i wzięłam rano tylko nie wiem ile go brać i czy można ten Asmag forte?
    lekarka mowi ze w ciazy dawki musza byc konskie by pomogly od 2 nawet do 6 tabletek. ja biore 3 i pomaga:) nie ma jakby chyba magnezów zakazanych. lekarka nie polecała konkretnego i nie mówiła by na jakieś uważać. Najlepiej niech jest z wit b6 bo się lepiej wchłania ale wiekszośc ma takie polaczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:05

ola.321, ss, madu lubią tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, bo to trudny wybór, Polkosiu. Ja z porodu na Inflanckiej byłam bardzo zadowolona, gorzej z opieką po. Położne były super, ale pomoc laktacyjna była "w teorii" i nie można było na nią liczyć. W ubiegłym miesiącu moja koleżanka miała tam cc i była bardzo zadowolona. Mówiła, że bardzo o nią dbali, ciągle pytali czy czegoś nie potrzebuje i wspominała, że smaczne obiady dostosowane do diety (ona ma cukrzycę). Także trochę znów się do nich przekonałam. W sumie poród jest najważniejszy, od niego tyle zależy. Aż wolę o tym nie myśleć, bo trochę się boję. :(
    Oby te nasze wybory były dobre dla nas i dzieciaczków.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuki wowGratuluję bliźniaków i zazdroszczę

aanaa doskonale Cię rozumiem. Też mi na początku wszyscy wciskali to co lubię a że teraz nie wszytsko lubię to sukcesywnie ich zniechęciłam. Nadopiekuńczość bywa wkurzająca:/

jaroszka ja tam bym wolala żeby z siusiaka cie dziurka zrobiła ale niestety u mnie się na 100% nic nie zmieni bo wynik potwierdzony przez test DNA nifty
    co do fotelików nonowo jakbym speca słyszała. Aż się zaczęłam martwić czy te co dostanę po bratanicach się będą nadawać
    co do filmiku też się popłakałam….
    No proszę czyli lekko nie masz z tymi zastrzykami ale czego się nie robi dla dziecka)))) gratuluję jeszcze bardziej ze się udalo
    dodinka cieszę się ze ok. no i gratuluję synka

zetaaa ale Cię maleństwo przetrzymuje w niepewności. Lubi robić niespodzianki

onka Niepotrzebnie się zadręczasz, jeśli lekarze nie widza powodów do paniki to sama sobie ich nie stwarzaj. Każde dziecko rozwija się inaczej. Nie tylko wo łonie matki ale i poza nim więc jak lekarz mówi ze ok. to znaczy ze ok.!!

Pola ja też czytałam ze bóle jak na okres są normą. Jeśli nie ma krwawienia nie ma się czym martwić
    annggela super brzusio synuś powiadasz gratki

Domika ja zmieniałam lekarza. Jakoś nie miałam zaufania do gin do jakiej chodziłam normalnie
    Niestety nie jestem z Krakowa więc na pozostałe pytania Ci nie odp ale wiem ze w Bydzi po prostu można podjechac do szpitali i obejzec. Nie potrzeba zadnych dni otwartych

jaroszka lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Inflanckiej więcej złego niż dobrego słyszałam, więc odrzuciłam na początku samym, ale na chwilę obecną to w ogóle nie mam pojęcia.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    mam odentycznie. Lekarka powiedziała ze wieczorami bóle sie nasilają i to normalne. Kazała więcej leże c w ciagu dnia 4-5 h. Tylko za kompewm w pracy to raczej nie wykonalne...

To nie jestem osamotniona. Ja jestem na zwolnieniu i staram się sporo leżeć, ale kończę staż i też sporo siedzę nad papierologią, choć na pewno nie tyle, co Ty w pracy. A nie myślałaś o zwolnieniu?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Ola podobno nie ma wskazania do cesarki, raczej poród naturalny, bo cesarka to operacja i co za tym idzie ryzyko krwotoku, który przy lekach rozrzedzajacych krew jest bardzo prawdopodobny. Po za tym pewnie będę musiała wcześniej znaleźć sie juz w szpitalu, bo na dobę przed porodem muszę odstawić heparyne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:35

Kasia82, ola.321 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ