X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • soraya Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozmawiałam ze znajomą farrmaceutką mówiła że jeśli chodzi o magnez to tylko Magne B6 poleca a nie jakieś suplementy. Magne b6 to lek a nie suplement.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Ja dziś od rana z dobrym humorkiem bo moja dzidzia najprawdopodobniej się przesunęła i jest gdzieś w okolicach pępka bo tak się wierciła w nocy że heja teraz czuje ruchy bardziej u góry. Może uda się dziś podglądnąć wstydzioszka :)

Wizyta o 19:30 więc jeszcze troszkę sobie poczekam.
    Trzymam kciuki za wizytujące dziś mamusie :)

Miłego dnia ;*

lojkalojka, nat_alia, annggela, aanaa, ola.321, paula1, Bąbelek, lili_madlen, Lexie, Muffinka1019, agu258, Lucy7 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udanej wizyty Nynusia i wszystkie dziś wizytujące mamusie :) Ja czekam do wtorku :D

annggela, Nynusia lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Dziewczyny rozmawiałam ze znajomą farrmaceutką mówiła że jeśli chodzi o magnez to tylko Magne B6 poleca a nie jakieś suplementy. Magne b6 to lek a nie suplement.

Mi ja bylam na IP tez powiedzieli , ze tylko Magnez B6 . Odkad go biore bole dolegliwosci bolowe sa mniejsze i nie mam juz skurczow lydek :)

Nynusia czekamy na wiesci z wizyty i moze niunio pokaze co ma miedzy nogami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 09:00

Nynusia, ola.321 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka!
    Jak zwykle głupie sny miałam, śniło mi siè, że mój narzeczony nie chciał wziać ze mną ślubu :( i sama byłam z dzieckiem, mieliśmy córeczkę.
    Co ja w tej głowie mam ?
    Jeszcze leże w łóżku, wizytę mam na 11 a przychodnia 6 min pieszo od domu. Znowu spałam na plecach brzuch miałam twardy jak kamień, przestraszyłam się ale poszłam siusiu i zmiękł, a moje makeństwo coś sie nie odzywa, idę coś zjeść powinien wtedy pojawić się pierwszy odzew.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizytujące:*

A ja za to witam się w podłym nastroju i mdłościami....Okruszek wierci sie, więc u niego ok a ja za to od wczoraj czuje sie jakby ktoś powietrze ze mnie wypuścił:( plecy i brzuch tak dziwnie bolą, niby da sie żyć ale chyba położe się jeszcze spać :( to przez te ppgode choć widzę czyste niebo to słońca brak. Odnośnie położenia Maluszka to mój już jakiś czas szaleje koło pępka i momentami zastanawiam sie czy nie za wysoko hehe
    Lece sie zdrzemnąć bo i tak prąd wyłączyli a chciałam wózki i pościel dla Okruszka pooglądać chociaż:( aaaa tak kiepsko dzień zaczynamy

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podeśle któraś link do naszej tabelki? Tak pytam dopóki pamiętam ;)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Podeśle któraś link do naszej tabelki? Tak pytam dopóki pamiętam ;)

Chodzi o tą do której się dopisujemy??

Skopiowałam link z 1 strony naszego wątku, w razie co tam ten link tam znajdziesz

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1FT0aq20GhBwqXh5ovn85SX4qTANj1vu7MykKXmomR9Q/edit?pli=1#gid=0

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję linka :*

Dziewczyny dziś zaczynamy 19tc <3 jak ten czas leci jej <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 09:24

jaroszka, linka220, aanaa, ola.321, ola.321 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

mam taką nietypową prośbę - jestem z forum dla starających się i szukam dziewczyn, które starały się dłuższy czas (co najmniej rok) o dzidziusia i udało im się w końcu. Jeśli znajdziecie chwilę - wpiszcie swoją historię wszystkim nam, które nie mogą zajść w ciążę. Czasem brakuje nam wiary i nadziei, a Wasze historie mogą nam bardzo pomóc...

Tutaj podaję linka: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/przy-nadziei-historie-o-zajsciu-w-ciaze-po-dlugim-staraniu,7641.html

Można się logować na tym loginie co tutaj macie. Skopiuję tę wiadomość na parę innych mamusiowych forum :)

Z góry bardzo Wam dziękuję!

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny,

Trochę to krępujące, ale przeszukalam internet, popytalam koleżanek i niestety nic nie znalazłam, wiec w Was ratunek.
    Juz 3 razy próbowałam z mężem seksu i jest to dla mnie nieprzyjemne....odczuwam takie coś jakbym miała zapalenie pęcherza albo parcie na mocz, a wcale nie chce mi sie siku ... Jestem załamana, bo potrzebuje trochę przyjemności, a tu dupa....boli mnie tam w środku w każdej pozycji....
    Czy któraś z Was moze miała taki problem ? Jeżeli nie w tej to moze poprzedniej ciazy?
    Wszędzie trąbią, ze w ciazy to seks jest taki wspaniały, bardziej przyjemny dla kobiety, a u mnie jest odwrotnie...

Ja to pewnie bez seksu wytrzymam, ale męża mi szkoda no i co tu zrobić dziewczynki ?
    Jeszcze pomyślałam, ze moze to głowa, bo martwię sie o dziecko podczas seksu, mimo ze wiem, ze nic mu nie grozi...a teraz sie jeszcze nie rusza....ehhhh

Piękny temacik z rana zarzucilam co? :) :) :)

Będę wdzięczna za Wasze komentarze i doświadczenia.

Dzięki :*

stelianka lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, noooo piękny temat od rana haha

powiem Ci, że u nas jakoś tak spokojnie z seksem, po ostatnim razie nie w trakcie, ale po miałam takie uczucie jakby bolało/piekło nie wiem sama co, ale nieprzyjemne, ale znów nie takie bolesne żebym umierała, dało się znieść. Wszystko jak by mi spuchło... W trakcie używaliśmy trochę durex żel, ale potem któraś z Was pisała, że jest tam napisane żeby nie używać w ciąży.... ehhh, więc jeszcze po tym rano miałam plamienie, więc trochę się wystraszyliśmy i na tym koniec :( po prostu się boję, a mąż wyrozumiały czeka.... ;)

więc z tym "wspaniałym" seksem u nas też nie do końca się sprawdza...

jaroszka lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszelkie nawilżacze są zbędne, ale jakoś często nie mam ochoty na seks.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo Linka :* czyli u Ciebie dolegliwości po seksie, a nie w trakcie....tez jakaś anomalia sie pojawiła w czasie ciazy.
    Mój maz rowniez wyrozumiały i nic nie mówi, nie namawia, to ja jestem tym prowodyrem...
    Myślałam o jakimś żelu, ale w takim razie jaki? Jak nie durex?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo Linka :* czyli u Ciebie dolegliwości po seksie, a nie w trakcie....tez jakaś anomalia sie pojawiła w czasie ciazy.
    Mój maz rowniez wyrozumiały i nic nie mówi, nie namawia, to ja jestem tym prowodyrem...
    Myślałam o jakimś żelu, ale w takim razie jaki? Jak nie durex?

linka220 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja tak miałam dłuższy czas i nawet czasami też mi się to zdarza a mój sposób był na to taki wysiusiałam się przed samym sexem (fajnie to brzmi :D zaczynamy coś tam robić a ja mówie czekaj czekaj muszę siusiu haha a mojego męża kur... łapała hahaha) no i wazelina dużo wazeliny...
    Teraz powiem szczerze, że doznania mam meeega 5razy lepsze niż przed ciążą więc u nas akurat się sprawdza ten wspaniały seks.. chociaż nie powiem, jak mnie to tak uciska i można powiedzieć, że boli czasami to nie mam w ogóle ochoty na seks..

jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nynusia Tobie rownież dziękuje :* Myślałam o jakimś żelu, ale w takim razie jaki? Jak nie durex? Jakiej wazeliny używajcie?
    Nynusia, czyli próbować ciagle i nie poddawać sie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 09:57

Nynusia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, ja się tak o ciąży dowiedziałam wczesniej, bo bardzo bolalo mnie podczas sexu, moze faktycznie tez Glowa pracuje, durex nie można, ale moze provag żel? Ja wlasnie czekam w gigantycznej kolejce do położnej, potem do lekarza. Maluch daje delikatnie o sobie znac ;)

Nynusia, jaroszka lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja zwykła wazelinę kosmetyczną i jest git :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka tak dokładnie nie poddawać się a ja też miałam chwile zwiątpienia bo w pewnym momencie od "pocierania" tak mnie wszystko bolało, że myślałam, że się popłaczę...

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ