X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    No właśnie ja mam tak samo. I podczas zbliżenia modlę się żeby już był koniec... najgorsze jest to, że mąż tego nie rozumie i uważa, że jestem nienormalna :(
    U mnie tez przyjemności niewiele i chęci brak, a mężowi się chce. Chociaż wczoraj mi powiedział, ze się boi bo juz czuł ruchy i to nisko ;) ale delikatnie dalismy rade :) u mnie ochoty brak chyba głównie dlatego, ze maz wraca późno i ja juz najzwyczajniej nie mam sił.
    Ale cóż, jak widzę jego oczy niczym u spaniela, to się poswiecam raz na jakiś czas ;)

IviQ lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja też nie mam problemu ze śluzem ale jakoś wazelina mi wszystko łagodzi jakoś lepiej z nią niż bez niej :)

Co do antyperspirantu ja używam Rexony w sprayu tylko zmieniam zapachy (jednak najbardziej pasuje mi różowy:) ) ale w sumie odkąd jestem w ciąży w ogóle się nie pocę mogłabym nie używać...a przed ciążą potliwość była nie do ogarnięcia nie mówiąc o tym, że wszystkie kolorowe bluzki zaraz miały plamy od potu pod pachami...masakra...
    Agania co do takich bóli często je odczuwam właśnie tak nisko bardzo...

Onka mnie coraz mniej, chyba, że dzidzia ma trampolinę z pęcherza to wtedy lecę szybko bo myśle, że się posikam po czym przestaje mi się chcieć :)

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka - oj ciśnie, ciśnie, czasami to chodzę naprawdę często do toalety i wyciskam po kilka kropelek ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie jestem sama ;) A powiedzcie mi proszę, możecie mi polecić jakiś preparat z żurawiną, który można stosować w ciąży? Moja lekarka uparcie twierdziła, że urosept zawiera żurawinę, aż mi głupio było z nią polemizować... Heh, i jak ja mam ufać lekarzom...

• ss Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A samej suszonej żurawiny nie lubisz? Do jogurtu np, albo janawet lubie tak samą pogryzac;)

onka lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)
    Co do sexu, to ja też troszkę czuje, ale tylko na początku, potem jest już ok
    .Myślę że akurat w tym temacie bardzo dużo siedzi w głowie. Także dziewczyny jeśli nie spina Wam się brzuch e trakcie lub zaraz po to nie ma się czym martwić:-)Zawsze sobie myślę że dzidziusie lubią jak się rodzice kochają;-) (jakkolwiek to nie brzmi:-D)

Ja używam antyperspirantu tego co przed ale czuję że są momenty w których nie działa tak dobrze. Ale boje sie zmieniać, bo od kad jestem w ciąży masa kosmetyków zaczęła mnie uczulac:-)

Onka gdzieś czytałam że jest coś takiego jak żurawit...może to?:-)

jaroszka, onka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka ja brałam urosept codziennie przez 2 miesiące i teraz mam wyniki moczu idealne :)

onka, agaton lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam rexony i jest ok ale przy większych upałach i tak niewiele pomaga :/
    Co do sexu to ja w pewnym momencie mam taki nadmiar śluzu że oboje przestajemy cokolwiek czuc :/ a inna sprawa, że mnie podnieca bardzo jak w trakcie , mój R pieści moje piersi, są tak wrażliwe, że oszaleć można :D i w sumie nie urosły mi tylko moje C jest baaaaardzo pełne :P a może i jest już małe D tylko nie zauważyłam ;)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze jedno na kiepski mocz mam pro-uro raz dziennie.
    Wgl to w mojej aplikacji na tel pisało, że jak ja podczas sexu czuje przyjemność to dzidzia też czuje się dobrze :) nerwy i stres szkodzą, więc coś w tym prawdy musi byc....

Coś jeszcze chciałam napisać ale zapomniałam:(

onka lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zmienialam dezodorantu i nic się u mnie w kwestii potliwosci nie zmieniło.
    zapytałam się Was, bo są różne opinie na temat składu tych produktów...

relgh371crdcdbv2.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Piszecie o tym seksie...a ja mam ochotę, nawet większą niż przed ciążą, ale nie mam z kim :) Mój M dopiero wraca za miesiąc, a już go nie ma prawie 4 tyg. Problemu ze śluzem nie mam, więc jest ok.
    Ja podobnie jak aanaa używam tego co zawsze antyperspirantu, ale mam wrażenie że też jest mniej skuteczny...może organizm też inaczej funkcjonuje, a raczej na pewno.
    Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)

Nie odzywałam się, bo pisałam to sprawozdanie ze stażu, ale czytałam na bieżąco :)
    Sprawozdanie prawie napisane, więc jestem zadowolona. Teraz tylko mam masę prac klasowych i spr do sprawdzenia, bo zostały dwa tyg w sumie do wystawienia ocen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:02

Nynusia lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss, obawiam się, że w postaci naturalnej nigdy sobie nie dostarczę takiej ilości, jaka pomoże mi poradzić sobie z pęcherzem...

Nynusia, lekarka kazala mi brac tabletki z żurawiną, twierdząc, że chodzi o Urosept, który nie ma żurawiny... Więc teraz szukam czegoś tylko z żurawiną...

Madu, chyba faktycznie żuravit może być wyjściem - wbrew pozorom nie ma dużo suplementów tylko z żurawiną. Paulla, ProUro ma jeszcze wit. C dodatkowo- ale podobno ją się w razie nadmiaru wysikuje, więc może to też okej rozwiązanie.

Edit: żuravit też ma pokrzywę, choroba :/

Dzięki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:04

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Dziewczyny rozmawiałam ze znajomą farrmaceutką mówiła że jeśli chodzi o magnez to tylko Magne B6 poleca a nie jakieś suplementy. Magne b6 to lek a nie suplement.
    Dokładnie to samo gin mi powiedział. Ja praktycznie od początku ciąży biorę magne b6. Chodzi o to żeby w składzie był mleczan magnezu a nie cytrynian magnezu jak to jest w większości suplementów.

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii preparatu z żurawiną to mi lekarz zlecił przyjmowanie zuravitu.

onka lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Dokładnie to samo gin mi powiedział. Ja praktycznie od początku ciąży biorę magne b6. Chodzi o to żeby w składzie był mleczan magnezu a nie cytrynian magnezu jak to jest w większości suplementów.

Ja z kolei cały czas aspargin biorę - tak jest wodoroasparaginian magnezu i potasu.

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam tych samych dezodorantów co wcześniej. Nigdy nie miałam problemów z potliwością, a teraz zdecydowanie jeszcze mniej się pocę. Wszędzie susza. :) Ciekawe jak będzie latem. :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny :-)

Ja dzisiaj zaliczyłam długie spanie, 11 godzin, ale niestety z coraz częstszymi przerwami na siku :/ Za to, ponieważ musieliśmy przenieść kicię do łazienki (bez obaw, 10 mkw z oknami ;), to przy każdej wizycie miałam ocieranie o łydki gratis ;) Was też coraz bardziej ciśnie na pęcherz?

Onka ja mam częste sikanie od początku ciąży, wszędzie pisze, że częste oddawanie moczu powinno teraz ustawać, a ja latam nawet więcej. Ale piję dużo wody i sikam strumieniami, a nie po troszeczku. W nocy średnio 3 razy idę, w dzień co pół godz. czasem co 15 min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:11

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Onka ja mam częste sikanie od początku ciąży, wszędzie pisze, że częste oddawanie moczu powinno teraz ustawać, a ja latam nawet więcej. Ale piję dużo wody i sikam strumieniami, a nie po troszeczku. W nocy średnio 3 razy idę, w dzień co pół godz. czasem co 15 min.

Myślisz, że powinno ustawać? Mi się wydawało bardziej logiczne, że im większa macica, tym bardziej będzie cisnąć :)

P.s. Idę do apteki uzupełnić zasoby lekomana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:14

• madu Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, a pokrzywa w ciąży nie wskazana?

21.10.2015 Leon <3
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, witam się poNownie ;) juz po wizycie doktor byla zachwycona zdjeciami w 3D ktore robiliśmy w Polsce bedąc w 18 tc, tutaj mało kto robi :/ wyniki dobre jak zawsze, śmiała się że przez miesiąc przytyłam 4 kg co jest nieprawdą ta waga źle pokazała ehhh :(
    Co do sexu to ja mam blokadę, boję się o maleństwo i od czasu ciąży straciłam ochotę, biedny mój chłop ;( witaminy biorę falvit mama tam wszystko jest ;) i od czasu do czasu pije herbatę z suszu żurawinowego.
    Obiadek właśnie zjedzony więc plan na dziś obijanie się ! Hee co tu robić w deszczowy dzień ? Miłego dzionka

lili_madlen, Magnosia, Lexie lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ