Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
onka wrote:Myślisz, że powinno ustawać? Mi się wydawało bardziej logiczne, że im większa macica, tym bardziej będzie cisnąć
P.s. Idę do apteki uzupełnić zasoby lekomana
Jak czytałam na różnych stronach co opisują tydzień po tygodniu, to często, nawet na wielu różnych stronach było napisane, że ustępuje częste bieganie do toalety... ale widzę, nie tylko po mnie, że wcale tak nie jest, i właśnie masz rację, macica naciska coraz bardziej na pęcherz i się dalej biega, tak jak się biegało hehe
-
Hej. Jestem po połówkowym, które niestety ze względu na słabą wizualizację i młodsze maleństwo niż wg OM trzeba powtórzyć za 10 dni... Na dziś waga 310, płeć niepotwierdzona, mała plecami się odwróciła, nogi złączyła i dupa
Nawet serca nie mógł zbadać. No cóż, czekamy do 9 czerwca
Lexie, paula1 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia, jak maluszka leży pleckami do świata to nic dziwnego że nie czujesz kopniaków
Trudno żeby kopała Cię w brzuch skoro nogi ma z drugiej strony
Teraz musisz ją namówić żeby się przekręciła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:43
polkosia lubi tę wiadomość
-
Moja dzidzia też leżała na kwietniowej wizycie plecami i miała wszystko gdzieś ale dzień po czułam jak się przekreciła hihi taki dziwny wałeczek przejechał przez brzuch
Dziś chodzę i tańczę cały dzień żeby dziecię zmieniło swoje położenie
A powiedzcie mi czy czujecie czasami jakby dzidzia się trzęsła ? takie mam wrażenie czasami jakby drgawki miała ?
Onka spoko myślałam, że ogólnie chcesz zmienić urosept na inny lek. Kup w Kauflandzie żurawinę w białej czekoladzie jest pycha! -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
Wczoraj wrocilismy do domu z Lebypogoda dopisala wiec duzo spacerowalam pomimo bolu gardla... Boli juz tydzien i nic nie pomaga nawet tantum verde... Dodatkowo nos mam zawalony... Dzis leze w lozku i moze to cos da... Mam dzis wizyte u alergologa wiec mnie oslucha i jesli ja cos zaniepokoi to jutro ide do rodzinnego po konkretne leki...
Ja mam polowkowe 1 czerwca i juz sie zaczynam stresowac czy wszystko bedzie dobrze... Na szczescie malutka fika jak szalona wiec wiem ze u niej oktylko jak tatus reke na brzuchu polozy to sie uspokaja wiec jeszcze nie poczul ruchow...
Co do czestego siusiania to ja od poczatku ciazy czesto siusiam, w nocy musze wstawac co ok 2-3 h... A w dzien to czesto mam uczucie parcia na pecherz ale to przez mala, ktora kopie mame po pecherzulili_madlen lubi tę wiadomość
-
estrella wrote:
Ja mam polowkowe 1 czerwca i juz sie zaczynam stresowac czy wszystko bedzie dobrze... Na szczescie malutka fika jak szalona wiec wiem ze u niej oktylko jak tatus reke na brzuchu polozy to sie uspokaja wiec jeszcze nie poczul ruchow...
hahahah estrella mam identycznie to samo, czuję że kopie szybko rękę męża i koniec, cisza hahaha mój M mówi, że się już go boi synuśjeszcze nie poczuł kopniaczka żadnego niestety
estrella lubi tę wiadomość
-
Ja uwazam ze naturalne skladniki lepiej sie przyswajaja niz te w suplementach. Nasza dzidzia tez sie uspokaja jak tatus chce poczuc kopniaczka, no coz musi sie uzbroic w cierpliwisc;))
Na ostatnim usg tez uparciuch sie odwrócił pleckami i cudownie bylo widac kregoslup, ale gin go tam troche poszturchala i czasem na chwile z łaską się odwrócil. A powiedzcie mi czy faktycxnie pomaga jak przed wizyta zje się cos slodkiego? Dzidzia wtedy nie spi?estrella lubi tę wiadomość
-
Paulla czkawkę wiem kiedy ma bo już miało parę razy a to jest takie chwilowe i dziwne i nie wiem właśnie co to może być...
Ja mam to samo dziewczyny jak mąż przykłada rękę do brzuszka jest cisza śmiejemy się, że od początku ma respekt przed tatusiem hahalinka220, estrella lubią tę wiadomość
-
Nynusia, a jak rozpoznajesz czkawkę? To jakieś szybsze ruchy?
Mojemu mężowi udało się poczuć kopniaka. Któregoś dnia mała kopała mnie baardzo mocno, poczekałam na dwa kopniaki z nadzieją na trzeci, i właśnie ten trzeci mój małż poczuł. Aż wielkie oczy zrobił, bo właśnie mała zawsze przestawała jak tylko rękę przyłożył, a tu takiego kopa zasadziła do ojca -
nick nieaktualnyDziewczyny co do pokrzywy - nie słyszałam o przeciwwskazaniach, ale z tego, co wiem, ma działanie moczopędne - a to działanie mi już jest niepotrzebne, potrzebuję tylko zakwasić mocz ze względu na pH
Kupiłam w końcu prouro, zobaczę. Pan farmaceuta fantastycznie wyedukowany na moje pytanie o stosowanie w ciąży powiedział "nie wiem, musiałbym wszystkie ulotki czytać"... Nie skomentuję
Polkosia, nie martw się, mnie też ostrzegali, że tak może być. I też siedział na tym badaniu skulony w rogu macicy i nie chciał się pokazać jak trzeba...
Z tymi kopniakami nasz też się uspokaja nagle jak mój M przyłoży rękę - pewnie dlatego że ma zawsze bardzo ciepłe ręce i Młody się przytula do ciepłego - podobno dzieci tak robią w brzuchachAaa, a wczoraj mnie kopnął w Dopplera, ale mi po uszach poszło
Co do czkawki podobno jest tak, że warto obserwować, po czym dzidzia ma czkawkę, bo to może świadczyć o późniejszej nietolerancji danego produktu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 14:35
estrella, madu, polkosia lubią tę wiadomość
-
Anna czkawka u dziecka, to takie rytmiczne pukanie, podskakaiwanie brzucha, ja tego nigdy nie lubiłam. Ja juz po wizycie spędziłam 3h, z czego 2,5h w oczekiwaniu. Okazalo sie, ze te bole bardzo nisko z którymi trafiłam na IP, to bole rozchodzącej sie miednicy, zbyt szybko rozchodzącej, musze uważać, żeby po porodzie nie cierpieć
-
Witajcie mam pytanko
Koleżanka chce nam oddac fotelik Maxi Cosi po małym bo ma 3 miesiace i jest dosc spory tak że do października juz z niego wyrośnie
I pytanie do Was czy sa jakieś adaprety do wózków zeby on pasował do kazdego modelu jaki kupie czy są wybrane modele pod ktory pasuje fotelik Maxi Cosi i tyle ?
Podpowiedzcie bo nie znam sie na tym
-
nick nieaktualnyaanaa wrote:Faaaajnie
Ja czegoś takiego jeszcze nie czułam
Ja wcześniej czułam ruchy o w miarę stałych porach, teraz zdarzają się różnie, ale zawsze jak się położę. Nie wiecie może od kiedy trzeba liczyć ruchy?
mi lekarka powiedziała że liczymy o 28 tc