Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nynusia, ja miałam podobne odczucia z tymi "drgawkami" u maluszka. Na pewno to nie jest czkawka, ale co w takim razie?
Nynusia wrote:Moja dzidzia też leżała na kwietniowej wizycie plecami i miała wszystko gdzieś ale dzień po czułam jak się przekreciła hihi taki dziwny wałeczek przejechał przez brzuch
Dziś chodzę i tańczę cały dzień żeby dziecię zmieniło swoje położenie
A powiedzcie mi czy czujecie czasami jakby dzidzia się trzęsła ? takie mam wrażenie czasami jakby drgawki miała ?
Onka spoko myślałam, że ogólnie chcesz zmienić urosept na inny lek. Kup w Kauflandzie żurawinę w białej czekoladzie jest pycha! -
onka wrote:Agania, nie martw się - ja poczułam w 18t5d, a jak widzisz są jeszcze dziewczyny, które są parę tygodni do przodu w stosunku do Ciebie i nadal nie czują...
Mam nadzieję, że już niedługo je poczujępocieszam się tym, że ruchy nawet mogę poczuć dopiero w 22 tygodniu, ale ja już bym chciała.
-
Agania, ja czuję ruchy od ok. 16 tyg., ale są jeszcze dość delikatne, pewnie przez to, że mam łożysko na przedniej ścianie. Też wolałabym czuć już mocniejsze, ale gdy sobie przypomnę, jak córa dawała mi do wiwatu, to cieszę się z tych subtelnych stuknięć.
W pierwszej ciąży mała też przestawała kopać, gdy ktoś kładł mi rękę na brzuchu. Teraz brzuszek często jest przytulany przez moją córcię, która czule do niego przemawia. Jeśli tak dalej będzie, to może nawet zazdrość o maluszka nas ominie. Oby!
-
U mnie z USG 19t4d, więc ciut mała na mierzenie tych przepływów niby, tak mówił. No i że ma duuużo miejsca jeszcze, więc stąd może być brak wyczuwalnych ruchów. Stukał i pukał w brzuch, a ona nic, tylko rękami machała jakby chciała pokazać "nie, nie, nie, nie odwrócę się"
Nawet na 3D buzi nie było widać. Ale generalnie mówił, że nie widzi nic niepokojącego.
madu, Lexie lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
Agania,ja jestem w 22 tygodniu i nie czuje ruchów. Moze cos delikatnego,nie wiem,na pewno nic,co dla mnie na pewniaka bylo by dzidziusiem,a lekarz dzisiaj sluchal serducha i bilo sobie w najlepsze:) a w poniedzialek ide na usg i sie wyjaśni:) pewnie ma jeszcze dużo miejsca:)
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a macie jakieś stronki na necie z rzeczami dla dzidziusiów? ręczniczki, pościel, itp.
bo jak bylam w sklepie dzisiaj to drogie są, a można kupić taniej. Wózek też chyba kupię przez neta, bo w sklepie jak patrzyłam dzisiaj to poniżej 1500 zł nie schodzi, a nie chcę, aż tak drogiego wózka kupować.Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
nick nieaktualnypaula1 wrote:Dziewczyny a macie jakieś stronki na necie z rzeczami dla dzidziusiów? ręczniczki, pościel, itp.
bo jak bylam w sklepie dzisiaj to drogie są, a można kupić taniej. Wózek też chyba kupię przez neta, bo w sklepie jak patrzyłam dzisiaj to poniżej 1500 zł nie schodzi, a nie chcę, aż tak drogiego wózka kupować.
Ja biore na allegro od jednego sprzedawcy wszystko i sie mi bardzo oplaca, za 300zl mam wszysciutenko i nawet nattopaula1, Nynusia lubią tę wiadomość