X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzidziol puka zawsze jak zjem mambę ;)

onka, aanaa, estrella lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie czuję ruchów :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka u mojej dzidzi czkawka wystąpiła dwa razy koło 22:30 jak szłam spać i nie jadłam wcześniej z 2 godziny :)

Aanaa ja czytałam, że między 28 a 30 trzeba zacząć liczyć :)i faktycznie ta czkawka dzidzia jest bardzo przyjemna hihi :)

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    A ja jeszcze nie czuję ruchów :(

Agania, nie martw się - ja poczułam w 18t5d, a jak widzisz są jeszcze dziewczyny, które są parę tygodni do przodu w stosunku do Ciebie i nadal nie czują...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie regularnie o 21:30 :), albo zaraz po zjedzeniu zimnego loda

lili_madlen: są wózki z adapterem, do niektórych można dokupić , musisz wiedzieć jaki chcesz wózek i jaki masz mieć fotelik

aanaa lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja miałam podobne odczucia z tymi "drgawkami" u maluszka. Na pewno to nie jest czkawka, ale co w takim razie? :)
    Nynusia wrote:
    Moja dzidzia też leżała na kwietniowej wizycie plecami i miała wszystko gdzieś ale dzień po czułam jak się przekreciła hihi taki dziwny wałeczek przejechał przez brzuch :)
    Dziś chodzę i tańczę cały dzień żeby dziecię zmieniło swoje położenie :D

A powiedzcie mi czy czujecie czasami jakby dzidzia się trzęsła ? takie mam wrażenie czasami jakby drgawki miała ?

Onka spoko myślałam, że ogólnie chcesz zmienić urosept na inny lek. Kup w Kauflandzie żurawinę w białej czekoladzie jest pycha!

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Agania, nie martw się - ja poczułam w 18t5d, a jak widzisz są jeszcze dziewczyny, które są parę tygodni do przodu w stosunku do Ciebie i nadal nie czują...

Mam nadzieję, że już niedługo je poczuję :) pocieszam się tym, że ruchy nawet mogę poczuć dopiero w 22 tygodniu, ale ja już bym chciała.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, ja czuję ruchy od ok. 16 tyg., ale są jeszcze dość delikatne, pewnie przez to, że mam łożysko na przedniej ścianie. Też wolałabym czuć już mocniejsze, ale gdy sobie przypomnę, jak córa dawała mi do wiwatu, to cieszę się z tych subtelnych stuknięć. :) W pierwszej ciąży mała też przestawała kopać, gdy ktoś kładł mi rękę na brzuchu. Teraz brzuszek często jest przytulany przez moją córcię, która czule do niego przemawia. Jeśli tak dalej będzie, to może nawet zazdrość o maluszka nas ominie. Oby! :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mamusie za info o liczeniu :)
    Mi czasem od mocniejszych kopniaków pojawia się takie nieprzyjemne uczucie w brzuchu, wiem że potem może być jeszcze gorzej :)

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z USG 19t4d, więc ciut mała na mierzenie tych przepływów niby, tak mówił. No i że ma duuużo miejsca jeszcze, więc stąd może być brak wyczuwalnych ruchów. Stukał i pukał w brzuch, a ona nic, tylko rękami machała jakby chciała pokazać "nie, nie, nie, nie odwrócę się" ;) Nawet na 3D buzi nie było widać. Ale generalnie mówił, że nie widzi nic niepokojącego.

madu, Lexie lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Onka u mojej dzidzi czkawka wystąpiła dwa razy koło 22:30 jak szłam spać i nie jadłam wcześniej z 2 godziny :)

hehe, to może nie lubi, jak jesteś głodna ;) a tak serio to tak mi właśnie lekarz powiedział :)

Nynusia lubi tę wiadomość

• Lexie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia,powodzenia na wizycie!!! :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu idę dziś do gina wiec zapytam ;)
    Onka to bardziej mi wyglądało na takie dreszcze może dzidzi tez może być zimno albo się rozpychalo i używało dużo siły do tego ?

Kasia82, onka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj. :) Nynusia, u mnie podobnie. Trochę to przypominało wibrowanie komórki. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 16:22

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia o tak dokładnie idealne określenie co do tego lekka wibracja komórki :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Domika Znajoma

Wysłany: 28 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, ja też się martwiłam, że w 18 tygodniu nic nie czuję i zaczęłam tuż na początku 19, w pierwszym dniu;)

f2w35av5m8vs34wx.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania,ja jestem w 22 tygodniu i nie czuje ruchów. Moze cos delikatnego,nie wiem,na pewno nic,co dla mnie na pewniaka bylo by dzidziusiem,a lekarz dzisiaj sluchal serducha i bilo sobie w najlepsze:) a w poniedzialek ide na usg i sie wyjaśni:) pewnie ma jeszcze dużo miejsca:)

polkosia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie smyka sa wzoki przecenione! Nawet z 2000zl na 1100zl

madu, onka, lili_madlen, polkosia lubią tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakieś stronki na necie z rzeczami dla dzidziusiów? ręczniczki, pościel, itp.
    bo jak bylam w sklepie dzisiaj to drogie są, a można kupić taniej. Wózek też chyba kupię przez neta, bo w sklepie jak patrzyłam dzisiaj to poniżej 1500 zł nie schodzi, a nie chcę, aż tak drogiego wózka kupować.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Dziewczyny a macie jakieś stronki na necie z rzeczami dla dzidziusiów? ręczniczki, pościel, itp.
    bo jak bylam w sklepie dzisiaj to drogie są, a można kupić taniej. Wózek też chyba kupię przez neta, bo w sklepie jak patrzyłam dzisiaj to poniżej 1500 zł nie schodzi, a nie chcę, aż tak drogiego wózka kupować.

Ja biore na allegro od jednego sprzedawcy wszystko i sie mi bardzo oplaca, za 300zl mam wszysciutenko i nawet natto ;)

paula1, Nynusia lubią tę wiadomość

‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ