X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeej dziewczynki chyba nie usnę z tych emocji :D moja kochana niunia przestała się wiercić więc poszła spać ja powinnam zrobić to samo :)

Jutro postaram się zrobić listę w wkleję :)

Dobranoc mamusie <3

paula1, Kasia82, lili_madlen, agu258 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3784441

ja zamówiłam właśnie z tej stronki parę rzeczy, głównie pościel, rożek i okrycie kąpielowe - może się komuś przyda :)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia gratuluję córci :)

Iviq śliczny brzucholek :D

Co do seksu dziewczyny, to ja od tygodnia mam wielką ochotę i ogromne doznania. Ale raz przesadziliśmy z mężem i zaczął mnie boleć brzuch, chyba za bardzo się naciągnęłam, więc znowu się wstrzymaliśmy.
    A pomyśleć, że jak byłam młodsza to myślałam, że całe 9 miesięcy będziemy używać do woli ;p

Jeszcze coś Wam napiszę, może nie ma to żadnego znaczenia, może ma, nie wiem. Na wszelki wypadek robię tak jak ona.
    Moja szwagierka lekko się "tam" smarowała oliwką przez jakiś okres czasu przed porodem ( oczywiście nie w środku ) i nie musieli jej nacinać, ani nie pękła. Co o tym myślicie?

IviQ, linka220, Nynusia lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm z tą oliwką warto spróbowac przeciez nie zaszkodzi:)
    a ile wczesniej zaczeła się smarowac???

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że nie zaszkodzi. Ona jakoś parę miesięcy przed porodem zaczęła.
    Więc myślę, że już trzeba zacząć. Jakoś ostatnio odczuwam lekki strach, ale wiem, że będę musiała dać z siebie wszystko.
    Lecę powolutku do łóżeczka i życzę Wszystkim Mamusiom i Maluszkom spokojnych snów :*
    P.S. A jutro piąteczek piątunio piątusiek :***

wnid9vvjodizjocx.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy oliwka w tym miejscu to dobry pomysł, ale słyszałam, ze są specjalne olejki do smarowania krocza i rzeczywiście pomaga :)

Dobranoc ;*

IviQ lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, jeszcze raz gratuluję córeczki. Czekałaś, czekałaś i nareszcie się doczekałaś. Super! ;) Tyle cudownych emocji! :)

I dziękuję za wiadomość o "przeciąganiu". Nawet by mi to przez myśl nie przeszło. :) Moja dzidzia dzisiaj coś kombinowała i to ostro. Z prawej strony brzucha nagle się jakaś twarda wypukłość pojawiła. Mąż podejrzewał, że w tym miejscu maluszek miał główkę. Fantastyczne uczucia. :) A kręci się dziś jak mały szaleniec, jakby tańczył(a). :)

Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, jedno mnie jeszcze zastanawia. Wyciągnęłam swoje USG 3D z pierwszej ciąży i moja córcia też była w położeniu główkowym, a podziwialiśmy jej twarzyczkę dokładnie. To jak to w końcu z tym jest? Może moja mała była odwrócona buźką do góry? Jakoś nie umiem sobie tego wytłumaczyć. :)

Nynusia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana jako pierwsza :-)
    Zaczęłam dzisiaj 23 tydz ciąży i 55% mi się pokazało :-) ale ten czas szybko leci...
    Nynusia gratuluję córeczki :-)
    IviQ super brzusio... :-) ja od rana mam w miarę, a pod wieczór tez taki duży.
    Miłego dnia... I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, jeśli są :-)

IviQ, Nynusia lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.
    Nynusia na poczatku gratuluję córeczki:))

IVQ fajny juz masz ten brzusio, ma taki ładny kształt bo mój to jakos taki rozlany niewiem jak to nazwac(jak to mówią na dziewczynkę) bo choc jestem szczupła to nie dość ze nie jest za duży to jeszcze jakos na boczki poszło:P

Dziewczyny widziałyście,że juz są lutówki 2016?? jak ten czas leci niewiadomo kiedy to zleciało...no tak u nas juz 6 mc :)

Jak milo ze od rana świeci słońce może coś będzie z tej pogody bo u mnie w zachodniopomorskim pogoda do bani ogólnie :( juz koniec maja a tu trzeba w domu siedzieć bo tak zimno :( brrr . No ale dzis się zapowiada pogoda :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Bardzo Wam dziękuje za gratulacje !! jestem baaaardzo szczęśliwa <3

Kasiu była zwinięta w trąbkę i odwrócona główka do narządów a nie do brzucha kręgosłup miała przyklejony do brzucha i nic nie pomagało żeby się chociaż na chwile pokazała... no nie wiem tak mam napisane na opisie położenie główkowe :)

Dziś jadę na zakupki dla córeczki <3 <3 <3

Miłego dnia kochane !!

aanaa, jaroszka, Kasia82, Lexie, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia super wieści :) w końcu wstydzioszek się pokazał, mówiłam Ci, że jak się wstydzi to na pewno dziewczynka hihihi, my dziewczyny tak już mamy :D

IviQ brzuszek extra ciążowy :) już się nie ukryje :)

paula1, wiesz, że ja mam tak samo, rano jest mniejszy, a po południu brzuch wywala się dużo większy :)

mój bejbiś jak się dzisiaj rano przeciągnął to musiał być ułożony w szerz bo czułam go w samym boku z jednej strony pępka i w drugim boku z drugiej strony pępka SZOK, jaki długi :)

Miłego piątku dziewczyny :*

IviQ, paula1, Nynusia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:

Jeszcze coś Wam napiszę, może nie ma to żadnego znaczenia, może ma, nie wiem. Na wszelki wypadek robię tak jak ona.
    Moja szwagierka lekko się "tam" smarowała oliwką przez jakiś okres czasu przed porodem ( oczywiście nie w środku ) i nie musieli jej nacinać, ani nie pękła. Co o tym myślicie?

Muffinka myślę, że to dobry pomysł z tym masażem krocza. Ja jeszcze nigdy nie rodziłam, ale moja przyjaciółka opowiadała, że przy porodzie bardzo jej położna pomogła, bo zrobiła jej taki masaż krocza, że urodziła bez problemu. Coś w tym jest.
    A ja też zaczęłam ćwiczyć mięśnie KEGLA... słyszałyście o tym??? 3 razy dziennie po 5 minut :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 08:38

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam czytam z tą oliwką i powiem szczerze ze dobrze by było żeby krocze nie pękło wcale choc obawiam sie ze raczej to maloprawdopodobne by nie bylo ingerencji lekarza ale może ta oliwka o pomoże?
    Ja 7 lat temu jak rodziłam to niesłyszalam o takim czymś i u mnie przy porodzie mnie nacinali ale nie dużo i na szczęście dobrze zeszyli i wszystko sie zagoiło:)
    Natomiast spotkałam ostatnio koleżankę ze szkoły ktora też rodziła w tym samym szpitalu co ja jednak nie miała tyle szczęścia, ona z kolei pękła sama aż do tyłka mówi ze jej wszystko wyleciało i na dodatek zle to zszyli ale dziecko było 4kg. Teraz jest w drugiej ciąży i będzie miała cc ale niewiem z jakiego powodu...no ale na pewno jej ,,bożena,, za ciekawie nie wygląda...
    Takze ja po części cieszę się ze mnie nacięli (co zresztą widziałam) bo przez cały poród zaglądałam,,tam,, na jakim etapie to wszystko jest...no i ze się dobrze skończyło.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wkoncu id ktorego tyg jest 6 mc wedlug belly?

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg belly od 21 tyg skończonego, ja liczę sobie od dziś, bo to bardziej realistyczne :)

iv09hdge6yql001e.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) Witam w piekny dzionek
    a na pewno kupie jakasoliwke czy cos. Zawsze warto sprobowac:))
    dziekuje za mile slowa:)
    Moj synus cos wczoraj nie chcial szarżować:/
    ALe juz się przyzwyczaiłam że nie co dzień wariuje

Załamałam się wczoraj. Roiłam porządki w szafach w co się zmieszczę i ze spodni zostały mi 2 pay....z 20... a ze spodnic tez 2 .....a to srodek ciazy wrrrrrrrrrrr ale co tam. Zostaja sukienki:)))))
    Buziaki na mily dzien udanych wizyt i dobrego humor życzę;)))

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do oliwki, czytałam artykuły, że to na prawdę pomaga. Dlatego od 38. tygodnia wręczam P. oliwkę i codziennie ma mi robić masaż krocza ;D oczywiście, jest szczęśliwy :)

Na BBF też jest o tym artykuł:
    https://bellybestfriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/iii-trymestr/czym-jest-masaz-krocza-i-jak-sie-go-robi,75.html

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam piatkowo :)
    O masazu krocza slyszalam i w pierwszej ciazy nawet zaczelam go robic , ale stanelo na kilku razach i to chyba bylo za malo , bo i tak mnie rozcieli . Naszczescie rana zagoila sie szybko .
    Moze tak jak piszecie trzeba robic to z oliwa ?!

U mnie jak zwykle goraco i krem z filtrem na twarz juz poszedl w ruch ,bo zaczely mi sie pojawiac plamy na czole :( Mam nadzieje ,ze po ciazy troche zbledna .
    Dziewczyny chcialabym zrobic zapas pampersow , ale nie wiem ile i jaki rozmiar kupic .Narazie mam jedna paczke newborne , 3x56sztuk rozmiar 2 i 3x 50sztuk rozmiar 3 .Czy narazie starczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 09:44

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Nynusia, jeszcze raz gratuluję córeczki. Czekałaś, czekałaś i nareszcie się doczekałaś. Super! ;) Tyle cudownych emocji! :)

I dziękuję za wiadomość o "przeciąganiu". Nawet by mi to przez myśl nie przeszło. :) Moja dzidzia dzisiaj coś kombinowała i to ostro. Z prawej strony brzucha nagle się jakaś twarda wypukłość pojawiła. Mąż podejrzewał, że w tym miejscu maluszek miał główkę. Fantastyczne uczucia. :) A kręci się dziś jak mały szaleniec, jakby tańczył(a). :)

Kasia zastanawia mnie stwierdzenie "twarda wypukłość" ja od wczoraj wieczora tak mam... dosłownie co chwile robi mi się twrda wypuklośc ale nie czuje w tym ruchów.. czasami jest to cala część brzucha ( od pępka w dół ) a czasami tylko kawałek z któreś strony brzucha... zaczełam się martwić bo dzisiaj dość często tak mam a dopiero jest 10 rano... podobno nie powinien byc twardy brzuch... i nie wiem czy to nie jakieś skurcze... :/ a może się nakręcam... :/ chyba zadzwonie do mojego lekarza bo od poniedziałku bedzie na urlopie i dopiero 16 czerwca bede sie z nim widziała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 09:54

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ