X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam te pampersiaki w bialym opakowaniu na poczatek sa bardzo dobre.. ja trojek jeszcze nie kupuje ale 1 i 2 to tak, i 1 kupie jedna duza, a 2 dwie paczki

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko mam nadzieje , ze moje dziecko nie bedzie mialo uczulenia na te pieluchy . W razie czego moja bratowa rodzi trzy miesiace po mnie to jej sprzedam .
    nenka a jaka jest roznica miedzy bialymi a tymi normalnym ? Czy to chodzi o to , ze sa bardziel delikatne ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sa delikatniejsze i maja w srodku taka siateczke ze mokre nie dotyka pupci, i ma nawet taki wskaznik czy jest zasiusiany czy nie tzn odbarwia sie taki paseczek od moczu na wierzchu hehe :)
    Sa tez przewiewne cieniutkie i lekkie

polkosia lubi tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) To zamowie jeszcze paczke tych bialych .

nenka2 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do ksztaltow brzuszka, to ja w poprzedniej ciazy i teraz mam identyczny, a mialam dziewczynke a teraz jest chlopiec.., na moje to bardziej zalezy od naszej anatomi, wiecie jak ktos jest wusoki to ten brzuszek bedzie bardziej wsdluz jak lezka, a u nizszych osob jak pileczka :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie jedno opakowanie tych w białym, 2 akurat na promocji były :) 1 chcę kupić z tym miejscem na pępek na pewno jedną paczkę.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od dziś jest promo w Super-Pharm: Maxi okazja: 29,90zl za pieluchy Pampers Maxi Pack przy zakupie dowolnych produktow za min. 50zl! Tylko w dniach 29.05-1.06. Szczegoly na www.klublifestyle.pl

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • soraya Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy stosowała któraś z was czopki glicerynowe? Mam mega zaparcia jak kamienie. Od 3 dni się nie załatwiałam a dzisiaj to się aż popłakałam. Nie mogę z siebie wydusić. Zaaplikowałam czopek i czekam ale ie chcę się do nich przyzwyczaić, a dieta też nic nie pomaga :(

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pepek to noramlne mozna zawinac, :) no chyba ze cena ta sama to czmeu nie :)

polkosia lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mniej więcej to sobie tłumaczyłam, dzięki za wyjaśnienie. ;)
    Przerażacie mnie z tymi zakupami dla maluchów. Ja jeszcze żadnych zakupów nie robię, właściwie to nic nie mam. Planuję w sierpniu się za to zabrać, już po powrocie z wakacji.

Nynusia wrote:
    Hej kochane :)

Bardzo Wam dziękuje za gratulacje !! jestem baaaardzo szczęśliwa <3

Kasiu była zwinięta w trąbkę i odwrócona główka do narządów a nie do brzucha kręgosłup miała przyklejony do brzucha i nic nie pomagało żeby się chociaż na chwile pokazała... no nie wiem tak mam napisane na opisie położenie główkowe :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, o których pampersach mówicie, że takie super?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 - ja też jeszcze nic nie mam i planuję pierwsze zakupy na lipiec/sierpień jak już będę na L4 i w końcu będę mieszkać u siebie.

Kasia82, BATTINKA lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Wg belly od 21 tyg skończonego, ja liczę sobie od dziś, bo to bardziej realistyczne :)
    Dziewczyny mi belly też pokazuję 6 miesiąc, a na sprawdzonych stronach jest od 23 tygodnia, a dziś zaczęłam 21 tydzień i to się nie zgadza.

Dziewczyny jak się pielęgnuje pępek u noworodka? Słyszałam, że nie można go moczyć wodą. A mycie takiej małej niuni zaczyna się od mycia oczu, uszu i reszty twarzy, a reszta dopiero w waniennce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 10:33

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    To na pepek to noramlne mozna zawinac, :) no chyba ze cena ta sama to czmeu nie :)

Nie no, kupię tylko na promocji :) Coś się na pewno trafi.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://s3emagst.akamaized.net/products/73/72047/images/res_2b21e3ca84caa8759b14c27e1067438e.jpg

QUOTE=agania]Dziewczyny, o których pampersach mówicie, że takie super?[/QUOTE]

O tych mowimy :)

• agania Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    http://s3emagst.akamaized.net/products/73/72047/images/res_2b21e3ca84caa8759b14c27e1067438e.jpg

QUOTE=agania]Dziewczyny, o których pampersach mówicie, że takie super?

O tych mowimy :) [/QUOTE]

Dzięki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 10:33

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, moja "wypukłość" była niewielka, nie obejmowała całego brzucha, była umiejscowiona z prawej strony i przypominała niewielkiej wielkości piłkę. Chowała się trochę pod dotykiem, dlatego mąż stwierdził, że to może być główka. Myślę, że to bardzo prawdopodobne. ;) Poza tym mój brzuch jest raczej miękki.
    Nie przejmuj się, myślę, że to nic złego, ale dla świętego spokoju lepiej skonsultuj to z lekarzem. A może masz już te skurcze? Jakby nie patrzeć, jesteś o dwa tygodnie do przodu.

nat_alia wrote:
    Kasia zastanawia mnie stwierdzenie "twarda wypukłość" ja od wczoraj wieczora tak mam... dosłownie co chwile robi mi się twrda wypuklośc ale nie czuje w tym ruchów.. czasami jest to cala część brzucha ( od pępka w dół ) a czasami tylko kawałek z któreś strony brzucha... zaczełam się martwić bo dzisiaj dość często tak mam a dopiero jest 10 rano... podobno nie powinien byc twardy brzuch... i nie wiem czy to nie jakieś skurcze... :/ a może się nakręcam... :/ chyba zadzwonie do mojego lekarza bo od poniedziałku bedzie na urlopie i dopiero 16 czerwca bede sie z nim widziała...

nat_alia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, to ja tak samo. Przede wszystkim muszę najpierw zrobić miejsce na to wszystko, a po drugie mój mąż się śmieje, że teraz wszystko jest w sklepach dostępne od ręki, więc niepotrzebne nam już teraz takie zapasy. Może jakbym miała gdzie je schować, to już bym pomyślała, ale jakoś mi się nie spieszy. Pewnie zrobimy tak jak przy małej - kupimy wszystko za jednym zamachem. No może poza wózkiem, ten pewnie dopiero we wrześniu.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 - ja też planuję wózek kupić we wrześniu :D
    Też uważam, że w sklepach jest teraz wszystko dostępne i można kupić od razu wszystko. My mamy pieniądze na to odłożone, więc możemy tak zrobić. Ale niektórzy wolą co miesiąc kupować i w ten sposób nie odczują tak wydatków - co też rozumiem :) a poza tym to dla nich wieeeeelka przyjemność robić zakupy już teraz :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiu, to prawda, że się nie zgadza. U mnie według pełnych miesięcy kalendarzowych 6. miesiąc zacznie się w 22 tyg. 4 dniu, więc 11 dni po tym, co pokazuje Belly. Ja kieruję się pełnymi miesiącami, bo tak łatwiej mi się liczy. Jeśli mam termin na 21.10., to 6. miesiąc liczę od 21.06., a według Belly zacząłby się już 10.06.

My początkowo przemywaliśmy córcię dużymi wacikami, ale pozostałość pępowiny szybko odpadła i mogliśmy ją dość szybko kąpać.

malgo86 wrote:
    Dziewczyny mi belly też pokazuję 6 miesiąc, a na sprawdzonych stronach jest od 23 tygodnia, a dziś zaczęłam 21 tydzień i to się nie zgadza.

Dziewczyny jak się pielęgnuje pępek u noworodka? Słyszałam, że nie można go moczyć wodą. A mycie takiej małej niuni zaczyna się od mycia oczu, uszu i reszty twarzy, a reszta dopiero w waniennce

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ