X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW, nie będę już może offtopować, bo o papugach mogłabym godzinami :D

jaroszka, nat_alia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka fajny wóżek ;)

szczesliwa współczuję bólu zęba. Oby szybko minął!

polkosia no to nieźle Was kosztują... ;)

onka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia moj brat mial kiedys dwie papuzki faliste Gucia i Maje. Ja mialam wtedy z 5 lat i sadzali mi te papugi na glowie i tak chodzilam z nimi po domu ;) ale glownie w klatce byly trzymane.

My mamy z kolei dwie kocice, w tym jedna z problemami psychicznymi, po utracie oka, bez przednich zebow i z krzywymi zebrami i lapeczka;) ta druga to poukladana i taka "dostojna". I madra bardzo ;) obie rasy europejskiej ;P ale dla mnie warte kazdych pieniedzy - takze rozumiem Wasza pasje i milosc do zwierzat :)

polkosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewxzyny i mnie w h&m sa przecenione staniczki do karmienia, wisza w normalnym dziale z blielixna.. jak jest jakas z malymi cycuchami to daje wam cynka :) bo tylko B byly, ale ja sobie wzielam i wypada troche wiekszy, naprawde mega wygoda. A do tego jest sliczny i ladnie usztywniony :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Ja sie klade , mam dość ... 350 zł w Polsce za zeba ktory boli tak ze nie moge przestac plakac ... koszmar jakis nikomu nie zycze takiego bolu ... ide pod prysznic i nie wiem co dalej obym zasnela

Dobranoc kochane :*

Szczęśliwa m tak mi przykro, ze cierpisz....najgorsze,ze w ciazy prawie nic nie mozna....kurcze i co tu zrobić? Moze spróbuj zimne okłady lub płukania woda z solą i herbata miętowy...w ostateczności mozna paracetamol....
    Obys szybko zasnęła, a bol zniknął rano!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 21:11

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ale piękne papużki, naprawdę podziwiam i naprawdę macie dobre serce :D ale koszty utrzymania to naprawdę spore :/ i extra z tymi pieskami :) fajnie, że się lubią :)

mnie co jakiś czas też tak zakłuje, ostatnio jak wstawałam od pelenia i podnosiłam się z kolan... :/ ale chwilka i zaraz przechodzi...może ze 3 razy już tak miałam.

nat_alia, ale zazdroszczę baseniku, w takich warunkach to można się relaksować na maxa, i ta zieleń piękna za Tobą, super masz :D

onka wózek bardzo fajny, ja bym tylko sprawdziła, czy fotelik ma te atesty i badania, i w ogóle bym się nie zastanawiała, po 1 maluszku na pewno nie jest bardzo zniszczony :)

mi wszyscy przepowiadali chłopca, bo cera piękna, włosy lśniące i nic na twarzy się nie zmieniłam...no i będzie chłopiec hmmmm :D

a ja się teraz martwię, bo od upałów wyszła mi opryszczka...niby nie jest groźna dla płodu, jak się było już nosicielem, ale co tu na nią stosować, kilka razy posmarowałam maścią tribiotic, ale nie mogę więcej, bo można tylko raz na jakiś czas i to cieniutką warstwę Ehhhhh jutro zadzwonię do gin i zapytam, co można stosować na to ... miałyście może taki problem??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 21:19

onka, BATTINKA, polkosia, nat_alia lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    BTW, nie będę już może offtopować, bo o papugach mogłabym godzinami :D

Daj spokój ile mozna gadać o wózkach, ciuszkach, kluciach brzucha i etc :) ciekawe to co piszesz, a przy okazji dowiadujemy sie jaka z Ciebie dobra osóbka :) mój maź chciał papugę stad moje pytania.
    I te kilogramy idą dziennie ??? Naprawdę kochana szacun dla Ciebie! Ja tez uwielbiam zwierzaki, narazie mam tylko dwa koty, ale planujemy pieski i moze papuzki, kto wie :D

Misiowa, BATTINKA, polkosia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green czyli co, macica Ci sie rozrastala zamiast w przód to w tył na narzady? Jak lekarz to tłumaczy? Przepraszam,,ze tak wypytuję, ale poprostu ciekawi mnie to, ze dzidzia juz naprawdę przecież jest duża i gdzie ona sie tam mieści ;)

green lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania dobrze że to jednak nic poważnego z dzidziusiem wszystko ok :)

Misiowa w weekend 13-14.06 mam jeszcze 6 egzaminów a 10.07 się bronie :)

jaroszka ja mam takie bóle i przy kichnięciu i przy wstawaniu (tym nagłym) , jak chce mi sie kichnąc to podkurczam nogi albo sie lekko schylam :)

nat_alia nie ładnie zazdrościć ale ja zazdroszczę Tobie tego basenu :D

szczesliwa_mamusia przespanej i w miare możliwości spokojnej nocki ... :(

polskosia jestem zachwycona tym co napisałaś :P <3 uwielbiam papugi ! myślałam że zdjęcie "na profilowym" to takie przypadkowe..że może u kogoś:) Miałam 4 faliste i mam dwie nimfy no i dwa psy tak że zwierzyniec jak u Ciebie , moje marzenie to żako a po obejrzeniu slynnego Artura na youtube - oszalałam! :) Jedyną przeszkodą jest niestety cena zakupu żako, oczywiście według mojego męża..:( gratuluje jednak wszystkich Milusińskich :)

jaroszka, BATTINKA, polkosia, nat_alia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia o nie tak to my sie bawić nie będziemy...żeby tak się relaksować? Przeciez my ci zazdraszczamy :) jeszcze się zwalimy tobie na chatę i dopiero będzie afera ;) super relaksik co chcieć więcej!

Polkosia twoje papużki to lepiej ubierać niż karmić;) faktycznie drogie w utrzymaniu ale widać że jesteś ich fanką na 102 :)

Szczęśliwa mamusiu kurczę szkoda ze musisz tak się męczyć nie dość ze tyle kasy poszlo to jeszcze lipa :( hmmm. A weź sobie apap łyknij może choć trochę złagodzi ból?

Linka ja teraz w tej ciąży miałam juz 3 razy opryszczkę,generalnie juz miałam kiedyś. Takze nie jest groźna dla dziecka jeśli już ją przechodziłaś,ale ja bynajmniej nic z tym nie robiłam.samo przyszło samo poszło.

A jesli chodzi o kłucia podczas kichnięcia to akurat wczoraj to miałam...tez się zdziwiłam ze w tym okresie czyli 6 mcu jeszcze zaboli no ale za każdym razem tak nie mam a zresztą wszystko się tam rozciąga wiec myślę ze to nic strasznego:)

Green ja się pytam dlaczego masz taki ładny zgrabny brzuszek? Super!! :)

green, polkosia, IviQ, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane!
    szczesliwa-mamusia co se dzieje z tym zebiskiem ? Nie zazdroszcze , bo bol zeba to najokropniejszy bol z boli :(
    polkosia cudne papugi :) Moj maz icorka jeszcze niedawno chcieli mnie przekonac do zakupu zako ,ale sie nie zgodzilam . Wiedzialam , ze wszystko byloby na mojej glowie .
    nat-alia relax pelna para :) Ja tez spedzilam tak popoludnie i zauwazylam , ze po dlugim moczeniu zeszla miopuchlizna z nog :)
    onka fajny wozek i cena ;)
    Ursa mam nadzieje ,ze juz dobrze sie czujesz .
    agania moze jednak dobrze by bylo isc na zwolnenie i troche polezec w domu . Mam nadzieje, ze bolesci juz minely.

Ja weeken spedzilam na sklepach ,a dzisiajsze popoludnie w domu . Wczoraj pierwszy raz w zyciu zjadlam normalny zestaw w Macu i do tego szejk . Zawsze jadlam salatki lub wrampy ,ale mysle sobie , ze czemu nie zaszalec ;) Poza tym juz drugi raz boli mnie dzisiaj glowa :( Rano juz wzielam jedna tabletke .Teraz postaram sie wytrzymac .

onka lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Daj spokój ile mozna gadać o wózkach, ciuszkach, kluciach brzucha i etc :) ciekawe to co piszesz, a przy okazji dowiadujemy sie jaka z Ciebie dobra osóbka :) mój maź chciał papugę stad moje pytania.
    I te kilogramy idą dziennie ??? Naprawdę kochana szacun dla Ciebie! Ja tez uwielbiam zwierzaki, narazie mam tylko dwa koty, ale planujemy pieski i moze papuzki, kto wie :D

Matko jedyna a ja mam jednego kota i z nim juz rady nie daję. Jeszcze jeden zwierzak i było by za dużo...to trzeba mieć charakter do tego ;)

polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmetyki z babydreama sa swietne! Uzywam od 2 lat dla corki, kupilam oststnio litr do kapieli za 6 zl myje nim calego bobasa wloski tez, wlosy sa bardzo ladne lsniace i szybko sie rozczesuja(polecam je takze wam, bo nie maja chemi i nie obciazaja wlosa)
    teraz tez zakupilam mleczko do kapieli z migdalow babydream i jestem zachwucona, delikstny zapach a skora po nim jak jedwab.

Co do zwierzat ja tez bardzo kocha zwierseta,wszystko bym oddala zeby kazde zwierzatko mialo dobrze.. moja kotka oktora mialam 8 lat odeszla pare miesiecy temu a ja placze nadal.. i to tak ze sie zanosze..
    niestety moj maz nigdy nie mial zwierzat w domu i w naszym domu tez sie nie zgadza :c a ja tak pragne znow miec kotka i zapelnic pustke

Klocie w brzusku przy kichaniu tez mam, i przy kaszlu.

Ja sie wczoraj opalilam z mezem, ze teraz nas plecy szczypia, na brzuszek nosze bluzke tube.
    ale czasami pokazuje malemu sloneczko a on kopie :).

Moj maz bardzo mocno czuje juz kopniaczki.. maly az brzuch unosi. Dzisiaj doskonale go czulismy i widzielismy, a nawet dotykalam cos twardego podsama skora, chyba jego kolanko i lydke.

Przykro mi z powodu zeba, zimne oklady powinny pomoc, niektorzy tez smaruja spierytusem, ale w ciazy to nie wiem, w kazdym razie mi przykro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 21:39

polkosia, Amerie, IviQ, IviQ, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili o to jeszcze tydzień męczarni, potem miesiąc stresiku i będziesz po obronie ;)

mnie po studiach trochę brakowało nauki i myslałam o doktorancie.. ale jakoś nie chciało mi się potem, szybko prace dostałam i zrezygnowałam, a teraz to już bym nie poszła, za leniwa się zrobiłam ;)

oKi ja się kładę bo rano do pracy :( dobrze, że we wtorek mam wolne ;)

Miłej, spokojnej nocki z mnóstwem kopniaczków i smyraniem od środka.. a może i od zewnątrz tyle że przez ukochanych ;)

lili_madlen lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Green czyli co, macica Ci sie rozrastala zamiast w przód to w tył na narzady? Jak lekarz to tłumaczy? Przepraszam,,ze tak wypytuję, ale poprostu ciekawi mnie to, ze dzidzia juz naprawdę przecież jest duża i gdzie ona sie tam mieści ;)
    Hehe, to mniej wiecej chodzi o to, ze miesnie brzucha dosc dobrze trzymaja wszystko, a macica rosnie i naciska na to, co w brzuchu. Pani dr mowila, ze jestem mala, drobna i nie bede miec za duzego brzuszka najprawdopodobniej. Tez czasem zastanawiam sie, gdzie mala sie miesci;)

jaroszka lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:

Linka ja teraz w tej ciąży miałam juz 3 razy opryszczkę,generalnie juz miałam kiedyś. Takze nie jest groźna dla dziecka jeśli już ją przechodziłaś,ale ja bynajmniej nic z tym nie robiłam.samo przyszło samo poszło.

o dziękuję Ci za informacje, ale niczym nie smarowałaś?? Myślałam o paście do zębów, czy cytrynie może :/

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:

a ja się teraz martwię, bo od upałów wyszła mi opryszczka...niby nie jest groźna dla płodu, jak się było już nosicielem, ale co tu na nią stosować, kilka razy posmarowałam maścią tribiotic, ale nie mogę więcej, bo można tylko raz na jakiś czas i to cieniutką warstwę Ehhhhh jutro zadzwonię do gin i zapytam, co można stosować na to ... miałyście może taki problem??

Ja juz mialam piec opryszczek w tej ciazy i smarowalam zovirexsem . Pierwsze cztery byly dosc dlugo , bo potraktowalam je pasta do zebow .Ta ostatnia jak tylko zaczelo sie cos robic zdezynfekowalam spirytusem i smarowalam zovirexem . Po trzech dniach juz jej nie bylo .

linka220 lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Ja juz mialam piec opryszczek w tej ciazy i smarowalam zovirexsem . Pierwsze cztery byly dosc dlugo , bo potraktowalam je pasta do zebow .Ta ostatnia jak tylko zaczelo sie cos robic zdezynfekowalam spirytusem i smarowalam zovirexem . Po trzech dniach juz jej nie bylo .

dziękuję za informacje lajkalojka, muszę lecieć jutro po zovirex, a pytałaś gina czy można go stosować w ciąży?

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dosłownie niczym nie smarowałam i muszę powiedzieć ze jakoś mi się nie babrały te opryszczki i w miarę szybko poszły:P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedzial , ze moge stosowac.Musisz ja tylko zdezynfekowac spirytusem , zeby sie nie rozprzestrzeniala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 21:47

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ