X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się poniedziałkowo :/
    Weekend nam minął świątecznie, bo urodziny męża, imieniny teścia, nasza pierwsza rocznica ślubu więc sobie trochę podjadłam :) a dziś świętuję 30 urodziny więc ciąg dalszy obżarstwa, bo nam tyle jedzenia zostało że musimy znowu grilla rozpalić :)
    Onka, współczuję takich "fachowców". Ja bym im za karę jak kiedyś łaskawie przyjdą do pracy pachniała kawą ale nic do picia nie dała. Trudno nie dać dostępu do łazienki bo szkoda ogrodu, ale jakoś się zemścić musisz :)
    Szczęśliwa mamusiu, jak Ci ból zęba nie minie, to niestety polecam dentystę, mi w ciąży na martwym zębie zrobił się zgorzel, a przy tym cholerstwie trzeba działać szybko. Oby to nie dotyczyło Ciebie :*
    Miłego dzionka kochane i kciukam za ewentualne wizyty :)

onka, szczesliwa_mamusia21, Little Frog lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa to wszystkiego naj naj naaaaajjjlepszego, dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka, szczęścia, radości i miłości :D oraz spełnienia wszystkich marzeń, nawet tych malutkich :*

aanaa lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka my jeszcze nie po ślubie,więc nazwiska nie zmieniłam i adresu też. Mieliśmy po skonczonym remoncie myslec o tym a wyszło, że Dzidzia sie pojawiła, no i inne wydatki teraz sie szykują. A zameldowac może mnie jedynie to babsko bo niestety dom jest na nią pod warunkiem oddania nam połowy budynku, i co to mi dalo? Dopóki nie wyjde za R nie dam dziecku ani jego nazwiska ani adresu ;) może on pomyśli coś więcej na ten temat ;)

Annaa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :* i oczywiście spokpjnych ostatnich miesiecy ciąży i szczęśliwego rozwiązania:*

A i linka ja czytałam, że pierwsza opryszczka w życiu gdy pojawia sie w ciąży to może wymagac konsultacji z lekarzem ale tak poza tym trzeba uważać żeby nie przenieść jej w okolice intymne;) bo tez dawano nie miałam i w pierwszym trym miałam nagle dwa razy :) nie używałam nic poza zwykłą pastą do zębów:)

aanaa, agu258 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaa wszystkiego dobrego :)

paulla nie stresuj się teściową... wredne babsko...

aanaa lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny!

Aanaa najlepszego z okazji zmiany kodu na trójkę z przodu :). Podobno piękny czas sie teraz dla kobiety zaczyna! Ja swoje 30 ste będę świętować miesiąc po narodzinach Michałka!

Jeszcże leżę w łóżeczku...ale głód mnie wzywa, muszę sie podnieść! :)

Miłego dnia !

aanaa, agu258 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Gonia81 Debiutantka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski :)

Wróciłam z nad morza i czuje się rewelacyjnie. Pogoda piękna, świeże powietrze. Ja polecam camping Wiking w Dziwnówku my byliśmy pod namiotem. Wiem, że większość nie lubi tej formy wypoczynku ale my uwielbiamy. Mamy duży wygodny namiot, cały dzień na świeżym powietrzu. Polecam ten camping, pole całe w cieniu, wysoki standard jadalnia , lodówki, świetlica, czyściutko, dla mamuś z dziećmi raj bo plac zabaw, boisko, wszystko zagrodzone z ochroną. Na campingu sklep i knajpa gdzie można zjeść domowe obiadki i najważniejsze do morza 50 m z własnym wyjściem na plaże. Nie trzeba wychodzić z campingu teoretycznie. Ja sobie nie wyobrażam, że wieczorem po plażowaniu wracam do pokoju i leżę i oglądam telewizor. Wybieramy się znowu za miesiąc i już się nie mogę doczekać :)

Ja od mojej teściowej trzymam bezpieczny dystans, jest niby okej, ale denerwuje po prostu :) Mam teraz fajne wytłumaczenie, jak ostatnio od niej wyszliśmy to dostałam strasznej alergii, a ma kota (alergia męczy mnie cały maj), więc wymigałam się od wizyty, że boje się zaostrzenia alergii od kota :)
    Wyglądacie na zdjęciach pięknie po mnie widać czasami wieczorem zaokrąglony brzuszek a tak to nic, więc nawet nie mam okazji wykłócać się o moje przywileje ciążowe,
    Przeczytałam wszystkie zaległe posty i na razie nie kupuje nic. Na tapecie inny temat imię dla naszej córci mi bardzo podoba się Alicja i mężowi również, ale okazuje się, że to bardzo popularne imię teraz więc chyba zrezygnujemy :(

Szczęśliwa mamusiu szoruj do dentysty, musisz iść koniecznie. Ból zęba sam nie przejdzie, a jeżeli tak to tylko na chwilę i wróci ze zdwojoną siłą. Powikłania jakie niesienie stan zapalny od zęba mogą być tragiczne więc nie ma się nad czym zastanawiać. Ja przed ciążą zrobiłam przegląd i już nie zdąrzyłam zaleczyć.W zeszłym tygodniu zrobiłam już dwa ząbki i mam z głowy.

szczesliwa_mamusia21, Little Frog lubią tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulla noo skoro taką masz sytuację, to faktycznie lepiej, że zrobisz, jak uważasz...tym bardziej się nie przejmuj kobietą... nie warto

Dziękuję za info odnośnie opryszczki, ja już mam ten wirus od 10 lat więc to nie jest na szczęście pierwsza, poza tym znalazłam zovirax i na noc posmarowałam i są tylko dwa małe pęcherzyki i widzę, że zasycha, może się nie rozwinie bardziej uffff...

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wszystkiego naj naj najlepszego! :)

U mnie ból nerki dziś dużo mniejszy niż wczoraj. I przespałam całą noc. No i cały czas poję się wodą, już mi uszami wychodzi, ale muszę... A ta woda JANA całkiem dobra :)

aanaa, green lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie.to i zimna i opryszczka jest groźna. Wiadomo jak któraś miała ciągle kiedyś to mniej niż jak pierwszy raz w ciąży się.pojawia, mnie teraz w ciąży pojawiło się zimno w uchu bo tylko tam mi się robi jak przeziębienie czy coś to na biegu magnez, witamina b plus wapno mi lekarz kazał i powiem wam dwa dni i zeszło

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na szczęście narazie nie mam bólu nerki. Anna wszystkiego najlepszego :)

aanaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa wszystkiego dobrego! :)

A mi do domu wleciała mucha i mam dom wariatów - kot lata podniecony po wszystkim, co się da i miauczy bo nie może jej złapać... A wcześniej, nie wiem czemu, postanowił wejść pod kanapę i się pod nią zaklinował i jęczał. Oczywiście musiałam odsuwac kanapę a tam taki kurz... pod kanapą i na kocie... ;)

aanaa lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka! ;)

Wiecie co, jak pochodzę to boli mnie kość łonowa i brzuch na samym dole - bardziej wiązadła chyba. Chodzę wtedy jak kaleka ;) Mówiłam o tym swojej gin., po zbadaniu powiedziała, że to nic takiego. Zastanawiam się jednak, czy też tak macie? Jest to taki ból, który jest najbardziej uciążliwy podczas unoszenia nóg. Wtedy ciężko mi zdjąć spodnie na przykład.
    Dodam, że już mam naprawdę spory brzuch. Jak byłam ostatnio u fryzjera, to Pani, która mnie farbowała, była przekonana, że niedługo mam termin porodu... ;) No ale aż tak duży to nie jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 10:54

aanaa lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna wszystkiego najlepszego! :)

Agania, to super, ze bol sie zmniejszyl :) ja tez popijam Jana ;P smakuje troche jak wygazowana woda-myslalam, ze bedzie gorsza w smaku :) ja ostatnio jem plynne lub polplynne posilki - mleko z platkami, zupki, kluski z truskawkami, przeciery i takie rozne, zeby jak najwiecej plynow dostarczac:)

aanaa lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green - no ja też mam takie odczucia co do Jany, nawet po podgrzaniu jest niezła w smaku. Kupiłam dzisiaj tą fiolizynę - pastę, śmierdzi strasznie, na razie boję się ją pić :D

Dzisiaj oprócz lekkiego bólu mam bóle nisko w podbrzuszu, takie kłucia, ale nie zwracam zbytnio na to uwagi, bo często mi się to zdarza. Poza tym oglądałam wczoraj Malucha i u niego wszystko dobrze :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Dzidziuś waży 300 gramów, to jakoś chyba dużo dosyć :)

Magnosia, onka, ZakręconaOna, Blondik, paula1, IviQ lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, mnie też spojenie pobolewa. Lekarz mówi, że to całkowicie normalne.

Magnosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana wszystkiego najlepszego ! Spelnienia marzen i szczesliwego rozwiazania :*

Kochane co do dentysty to ja chodze chodze , przechodzilam caly urlop lacznie z sobota , skasowal mnie oczywiscie a poprawy nic .. no trudno cos wymysle ! Narazie przestalo bolec badzmy dobrej mysli :)

Ja sie zabieram za sprzatanie :D

aanaa lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Ja dzis sobie kichnęłam tak po prostu jak co dzien, ale bol jaki mnie przy tym zlapał byla ponad moje sily, z 5 minut mnei trzymał po prawej stronie brzucha, az sie wystarszylam, Nigdy wczzesniej mnie tak nie zakuło. miala któraś?

Ja też miewam takie kłucia przy kichaniu albo jak się przeciągnę, czasem miewałam też przed ciążą, to chyba nic strasznego, też wydaje mi się, że wszystko jest tam naciągnięte i przy nagłym nawet małym wysiłku tak to odczuwamy. Czasem też mnie tak zabolało, że myślałam że nie wyrobię i się przestraszyłam, ale jak to u innych się zdarza też to chyba możemy być spokojne:)

IviQ lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jak już jesteśmy przy zdjęciach brzuszków, to wstawię i swój. Z tygodnia na tydzień coraz większy, nawet mój biust, który przecież do małych nie należy, jakoś znika przy tym baloniku. ;) Aż się boję jak będzie wyglądał pod koniec. W pierwszej ciąży zdecydowanie wolniej rósł na tym etapie.

24ch0cn.jpg

onka, polkosia, szczesliwa_mamusia21, agania, aanaa, BATTINKA, Lexie, Magnosia, nat_alia, Little Frog, green, madu, lili_madlen, Blondik, ola.321, paula1, agu258, agaton, Nynusia, IviQ, Muffinka1019, annggela lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, swietnie wygladasz, brzuszek bardzo kształtny :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ