X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ale genialny pokoik im urzadzilas! A jakie ładne są te ptaszki :) czy one sie przytulaja i lubią byc głaskane?
    Widzę,ze pies tez jest, ale będziecie mieć wesoło jak sie dzidzia urodzi ;)
    Wcześniej padło juz to pytanie, ale nie odpowiedzialas, gdzie one sie załatwiają?

polkosia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też przestaje na chwilę kopać, ale później się zapomina. W pierwszej ciąży też tak miałam. :) Teraz ma jeszcze sporo miejsca i kręci się niemiłosiernie.

Takiej kadrowej Ci nie zazdroszczę. ;(

To Ty pisałaś, że jeszcze płci nie znasz i może poznasz we wtorek? Ja już odliczam dni do środy. Też jeszcze nie wiem czy będzie druga córcia czy może tym razem synek.
    Misiowa wrote:
    Kasia my mamy taką kadrową, że szkoda gadać... z nią nie pogadasz...

a co do kopniaczków to mój małż jak przykłada rękę to już w ogóle dzidzia przestaje fikać... w poprzedniej ciąży też tak było, że zaraz spokój.. czują respekt przed ojcem he he a tak serio to pewnie jego ciepłą dłoń tak działa ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 ja też nie znam płci jakby co :) moze poznam ją 17 czerwca albo dopuero 29 czerwca.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa ja mam tak samo , czuje maluszka specjalnie czekam czy bedzie to pare razy , wolam mojego szybko szybko on daje reke i koniec , cisza :D

ZakręconaOna, Misiowa lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie czasem tak, ze nagle was zakuje w dole brzucha na dosłownie 3 sekundy? Mi sie tak czasem zdarza i zastanawiam sie co to.....

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii ruchów to z dnia na dzien są bardziej wyczuwalne i częstsze, ale mnie to cieszy :) moze stad te kłucia.....
    Jeszcze 4 dni i mam polowkowe w końcu zobaczę synka !!!! Juz odliczam ....:D

szczesliwa_mamusia21, linka220 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papugi srają wszędzie ;) Gdzie im się akurat zachce. Mieliśmy w pierwszej wersji na podłogach wysypany pellet, ale jednak to był za duży problem z wymianą i teraz po prostu w strategicznych miejscach kładziemy szary papier, który się raz na kilka dni wymienia. To jeśli chodzi o ich pokoje... A tak w domu, to wiadomo, gdzie usiądzie, to tam narobi, więc podłogę myję codziennie. Tzn. teraz to mąż ;) Trochę się obawiam jak to będzie przy dziecku, ale niestety dopóki nie podrośnie tak rok czy dwa, to papugi będą bardziej odizolowane. Jak mam gości z dziećmi, to większość dobrze reaguje. Niektóre nawet dają się ponosić na ramieniu czy głaskać, więc mam nadzieję, że tu też się oswoją z widokiem dziecka, a dzieci to wiadomo - zazwyczaj pozytywnie reagują :) Jedyny problem to hałas, bo one ciągle gadają i śpiewają, ale mamy w planie jeszcze kilka drzwi takich balkonowych zainstalować (jak na zdjęciu, zamiast drewnianych) i wtedy z uszczelką praktycznie nic nie słychać. No, mała rewolucja remontowa na wakacje się szykuje, ale myślę, że będzie OK :)

jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Polkosia genialny filmik, a Klementysia taka słodka jak usteczkami ruszała :) cudeńko :D ja planuję się na 4D wybrać jakoś koniec czerwca/początek lipca... mam nadzieję, że malutka będzie ładnie ułożona bo ostatnio na połówkowych niestety twarzą do kręgosłupa leżała :/

U mnie to 3D było w ramach połówkowego, więc się cieszę, bo jednak zaoszczędzona kasa ;) A na dodatek okazało się, że w moim abonamencie mam jeszcze USG 3D/4D na życzenie za darmo i lekarz kazał za 4 tygodnie się umówić na oglądanie - mówił, że to będzie najlepszy czas. Byle się ładnie pokazała ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka takie rzadkie pokłuwanie jest normalne , moze byc tak , ze dziecko przeciąga nóżką lub ręka w tamtych okolicach dolnych i stad cie ciągnie , Ja tez nie raz miałam takie cos i martwiłam sie ale opisałam dokładnie to lekarzowi i nie ma nic złego w tym ;) dopoki nie boli mocno i dłużej to jest oki . co do ruchów to dokladnie z dnia na dzien coraz mocniej wyczuwalne sie staja ;)
    szczesliwa_mamusia21 mam to samo ! haha jak czuje sporo ruchów i mocnych mowie do narzeczonego chodz tu szybko on podbiega a mały nagle cisza ! haha

jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Polkosia, ale genialny pokoik im urzadzilas! A jakie ładne są te ptaszki :) czy one sie przytulaja i lubią byc głaskane?
    Widzę,ze pies tez jest, ale będziecie mieć wesoło jak sie dzidzia urodzi ;)

Psy są nawet 3 w domu, a na działce jeszcze 2... Mamy duży zwierzyniec, bo w sumie oboje kochamy strasznie zwierzęta, a że z dziećmi miało być (i w sumie kilka lat było) ciężko, to sobie za dzieci wzięliśmy zwierzaki... Myślę, że uda się to wszystko jakoś zorganizować, jestem dobrej myśli.

A co do papug, to połowa jest dzika, a połowa oswojona i wtedy te oswojone dają buziaczki, dają się głaskać, nosić, a niektóre nawet wychodzą z nami na dwór, bo nie uciekają :) No, a te dzikie, to bez kija nie podchodź :D Dziobią do krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 17:33

Misiowa, jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    W kwestii ruchów to z dnia na dzien są bardziej wyczuwalne i częstsze, ale mnie to cieszy :) moze stad te kłucia.....
    Jeszcze 4 dni i mam polowkowe w końcu zobaczę synka !!!! Juz odliczam ....:D
    Ja miałąm juz połówkowe w 18 tc 5 d bo wracałam do uk to poszłam szybciej ;) miałam 3,4 D mega !!! ;) jakbym umiała wstawic fottke to bym tu Wam pokazała

Misiowa, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu jednego małego psiaka , ma półtora roku i maleńka strasznie jest i wiecej nie urośnie ;) lubi dzieci owszem ale zazdrosna sie robi jak widzi ze dzieci sie przytulaja czy cos i smiesznie okazuje tą zazdrosc bo nagle si epcha pod pache gdzies byle by przyjsc sie przytulic haha , takze problemow tez nie bedziemy mieli a chcemy wrecz jeszcze jednego szczeniaka moze po nowym roku wziasc do domu ;) kochamy psiaczki bardzo ;) a najlepiej szczeniak jakby był i z dzieckiem dorastał

polkosia, Misiowa, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w piękną niedzielę :)
    Pierwszy taki dzień tutaj w roku gdzie spokojnie można było założyć sukienkę i nie przejmować się pogodą :)

Można wygrzewać się na słońcu w ciąży?

Polkosia świetne papugi, kiedyś miałam, ale taką małą nimfę. Bardzo mądre zwierzaki.
    Lili gratulacje zdanego egzaminu.

Jeżeli chodzi o kłótnie z mężem, u nas mało, ale ten weekend burzowo, w sumie non stop fochy strzelałam i nic mi nie pasowało...

Miałam dziś sen, jechałam na porodówkę i urodziłam trojaczki - dwóch chłopców i dziewczynkę.

I jak już zeszłam z sali, czuję kopniaczki i mówię, że chyba jeszcze jedno tam jest. Okazało się, że to Aurelka mnie tak mocno kopała, że aż mi to wpłynęło na sen :)

Misiowa, lili_madlen, stokrotka25 lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kasia na prawdę nasza kadrowa to az szkoda gadać... czasami potrafi nieźle wkurzyć człowieka, wiecznie nadąsana, wiecznie coś... teraz w zasadzie przez nią poszłam na zwolnienie, bo gdyby mnie w piątek w pracy nie zdenerwowała to pewnie bym była w tym tyg w pracy pomimo przeziębienia (ból gardła i katar).

Wierze mocno, że teraz we wtorek się dowiem, bo już wytrzymac nie mogę kto tam mieszka w moim brzuszku ;) zwłaszcza, że wszyscy wkoło pytają.. ale im odp, że dziecko ;) może i dobrze, że nie wiem - zobaczę jak mąz się nie wygada to nadal będziemy mówić, że jeszcze nie wiemy ha ha Zwłaszcza teściowej bo ta to najchętniej ze mną do lekarza by poleciała... taka ciekawska ;)

Polkosiu niesamowite są Twoje papużki, ale to, że srają gdzie chcą to by mnie od nich odciągnęło... nie wytrzymałabym tego ciągłego sprzatania... zwłaszcza, że ja nie mam czasu na sprzatanie ostatnio.. no czas iść na to zwolnienie to w końcu doprowadzę dom do czystości ;)

Jaroszka mnie tak zakuje jak szybko wstanę np. albo zrobię jakiś inny szybki ruch..

Jak mi się dzisiaj nie chce tych papierów robić.. brrrr

polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka lezec plackiem i opalac sie nie. Jednak z rozsadkiem na slonku przebywac mozna. I trzeba brzuszek zakryc - tak mi mowila moja pani dr. Ja apaszka zakrywalam jak nad jezioro pojechalismy. Choc co jakis czas go odkrywalam - jak bylam w cieniu ;P

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka ja wczoraj siedziałam na leżaczku wyłożona do słońca co by opalić nogi i twarz ale brzuch zakryłam ręcznikiem i było ok. Co jakiś czas wstawałam co by się napić albo po prostu pochodzić na słońcu.

Szczęśliwa mamusiu mam to samo zazwyczaj jak fasolka kopie a za chwilę mąż przyłoży rękę to nastaje cisza...dziwne ale tak jest. Rzadko kiedy mężowi sie uda poczuć fasolkę.

szczesliwa_mamusia21, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa jeżeli chodzi o Twoje problemy z cerą to wróżę córeczkę:)Ja mam masakrę z cerą, chodź nigdy nie miałam probolemów. Może mnie nie wysypuje ale mam plamki czerwone na policzkach i skóra się łuszczy:/ Smaruje tez olejkiem ale to mało pomaga, uważaj też ze stosowaniem na twarz bo codzienne nakładanie olejków może zatykać pory i stąd wypryski. Najlepiej stosować je dwa razy w tyg na noc:)

relgh371rrya3inl.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tam od poczatku ciazy mam problemy z cera i wlosami a ma byc synek takze w zadne przesady nie wierze;)

ZakręconaOna, Misiowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręconą i Misiowa dzięki za rady odnośnie kluc :)

Polkosia, a ile kosztuje taka papuga? Podziwiam cię dziewczyno! Taki zwierzyniec mieć w domu i ńie zwariować :) szkoda tylko, ze sraja gdzie popadnie, myślałam ze da sie papugę nauczyć korzystania np. z kuwetki....;)

polkosia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie dzięki za info o olejkach, mam w domu akurat taki. Smarujesz sobie nim brzuch , piersi, uda i pośladki?

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ