Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia82 wrote:Misiowa, a jeślibyś już od jakiegoś czasu była na zwolnieniu, to nie dostałabyś wczasów od gruszą. Przecież one tak czy siak się należą. Ja jestem od marca na zwolnieniu i już wiem, ile dostanę. U nas oprócz wczasów pod gruszą każdy pracownik dostaje dodatkowe pieniądze na wypoczynek z socjalnego, więc spora sumka się zawsze zbiera.
Kasiu właśnie nie dostałabym nic, bo żeby dostać wczasy muszę iść na 2 tyg urlopu i podpisać oświadczenie, że w tym czasie przebywałam na urlopie.
U nas płacą niecałe tysiąc zł na rękę za wczasy, więc się opłaca z tego skorzystaćbo trochę mnie kusiło, żeby zostawić urlop na po porodzie, ale ten tysiąc na ulicy nie leży
więc teraz wykorzystam
A u Was fajnie skoro nawet na zwolneiniu lekarskim Ci przysługują wczasyteż bym tak chciała
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
nick nieaktualnyNynusia wrote:Agania to dobrze ze pojechalas odpoczywaj
u mnie wodę Jana dorwalam w Realu może u Was też będzie
https://s.tesco.pl/pl-PL/products/2003120364325
Zwroccie uwage na sposob picia tej wody: 3x1 lekko podgrzana, przed posilkiem. To ma znaczenie? -
agania wrote:Czytam właśnie tą kartę informacyjną, którą dał mi lekarz z pomiarami i widze, że glowka dziecka odpowiada 20t+1d a szerokość główki od ciemienia do ciemienia (czy jakoś tak)20t6d. Zmartwilam się
wygląda na to,że główka jest za duża?
Agania, u mnie wymiary też wypadają na różny etap, o kilka dni różnicy, więc się zupełnie nie przejmujWystarczy, że 1 mm przesunie za bardzo kursor na ekranie i już kilka dni wypada.
A co do rozstępów, to ja używam Tołpa, Dermo Body, Mum, Krem wzmacniający przeciw rozstępom i jestem zachwycona. Ma fajny zapach, mocno nawilża i ujędrnia, nie pojawił mi się ani jeden rozstęp jak na razieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 15:51
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Agania, u mnie wymiary też wypadają na różny etap, o kilka dni różnicy, więc się zupełnie nie przejmuj
Wystarczy, że 1 mm przesunie za bardzo kursor na ekranie i już kilka dni wypada.
Teraz przeczytałam w necie,że zbyt duży wymiar główki oznaczać może niedozywienie płodu... a jem normalnie! Nic, poczekam na prawdziwe badanie usg, a przede wszystkim na polowkowe i dowiem sie co i jak. Rozbieżność nie jest taka gigantyczna. ..Misiowa lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja w ten deszczowo burzowy dzień od rana.. u nas grzmi i pada, a jak nie pada to leje od 6 na pewno bo tak się obudziłam
ale poszłam dalej spać i wstałam przed 10
Little Frog też bym się wkurzyła, bo tez nie chcę rozpowiadać wszem i wobec, że jestem w ciąży... a mi tez ktoś kiedyś napisał coś w tym stylu, że sugerowało, że jestem w ciąży, ale obróciłam to w żart, nie potwierdziłam ani nie zaprzeczyłam
Blondik w takim razie udanej imprezki i smacznego grillka
ja chcę słońce.. przyślij go trochę do nas
Natka88 o ja Cie co za babsztyl.. ale dzisiaj to jak lezy ktoś na chodniku to pierwsza myśl, że albo pijany albo naćpany.. takei realia niestety..
wielka znieczulica..
lili_madlen gratuluję zdanego egzaminu! Dużo jeszcze Ci zostało?
Nynusia smacznego
agania trzymaj się i daj znać po IP co to za ból? MOże faktycznei nerka:( lepiej sprawdzić, oby nic groźnego!
BATTINKA teraz się kłócicie bo hormonu Twoje buzująale czasmai warto się pokłócić, zeby móc sie pogodzić
he he
A skoro taki bałaganiarz to może z nim na spokojnie porozmawiaj, wytłumacz, chociaz z takim typem będzie ciężko żeby zaczął spzrątać, więc walcz walcz, żeby cholciaz troszkę koło siebie zrobiłżyczę powodzenia!
W pierwszej ciąży to było krótko po ślubie to bardzo często dochodziło do kłótni między mną a moim... a teraz to aż brakuje mi tych kłótni bo nie pamietam kiedy sie pokłóciliśmy;) he he
Kasia82 aż zazroszczę kopniaczków. Moje dziecię (we wtorek mam nadzieję, że się dowiem kto to) fika sporo, ale tak żeby mąż wyczuł kopniaczki to jeszcze nie. Nawet jak ja przyłożę swoją rękę do brzucha to nie poczuję kopniaków tylko od środka czujęsą dosyć mocne, wyraźne, ale na zewnątrz niewyczuwalne.. ale pewnei przez moja oponkę po poprzedniej ciąży
Ja to za pieniądze mogłabym spać, więc mnie dzidzia nie jest w stanie obudzić, no chyba, że by mnie brzuchol bolał to tak..
no i w pierwszej ciąży miałam zespół cieśni nadgarstka i teraz też zaczyna mi drętwieć, więc obawiam się powtórki z rozrywki. Musze mojemu ginowi to powiedzieć...
czas na magnez..no i ten ból potrafi mnie obudzić w nocy
polkosia masz 16 papug w domu czy na dworze?
lili_madlen, Little Frog lubią tę wiadomość
Dokładnie, Agania
Pozytywne myślenie wskazane
Misiowa, w domu
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/970907_10201805770532354_1524128945_n.jpg?oh=944aef0d46cb50d9d5010a37f705758c&oe=55FA6DC1
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/539400_3602585749684_1977949128_n.jpg?oh=4ab0f5344aa1c524b6bd26e3bff81c2e&oe=55F42B4F
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10906096_10205928242711582_8994595939799529254_n.jpg?oh=4fc817c3a939062c79c576b06e5bc2fc&oe=55EB1DE7
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/45110_10200169923357197_1151559129_n.jpg?oh=584ea21288d768a6964165c5067ea18b&oe=55F42FE2Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 16:08
Misiowa, szczesliwa_mamusia21, green, Muffinka1019, paula1, Magnosia, linka220, Little Frog, agu258, agaton, soraya, Nynusia lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Amerie ma rację, ja tez wiele dobrego czytałam o produktach Babydream z Rossmanna.
ja dostałam starszną wysypkę na twarzy i stosuję olejek arganowy 100% ale neizbyt mi pomaga.. już mi chyba nic nie pomoże bo stosowałam chyba wszytsko co możliwe w ciąży
polkosia teraz doczytałam, że Twoje papugi latają po całym domu.. podziwiam, bo ja bym chyba tak nie wytzrymała
agania to może weź kilka dni wolnego i odpocznij co? Dobrze, że to nic groźnego
agania te kilka dni różnicy to serio nie powód do zmartwień, bo może pół mm dalej postawił krzyżyk lekarz i już różnica gotowa... a może dzidiza jest starsza w ogóle niż sie wydaje? Na tym etapie takie małe różnice to naprawdę nie powód do zmartwień.
Pewnie, że rozbieżność nie jest gigantyczna
Edit: polkosia piękne ptaki! I super mają pokój użądzony! A powiedz jak one się załatwiają? Pod siebie i jak popadnie czy są wyszkolone i robią w jakąs kuwetę? Jestem w szoku serio
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 16:11
Amerie lubi tę wiadomość
Ja już hoduję je (hobbystycznie, nie rozmnażam) od prawie 8 lat, więc przyzwyczaiłam się
Mają swoje pokoje, gdzie śpią i spędzają najwięcej czasu, ale zazwyczaj i tak im otwieram drzwi, bo lubię ptasie towarzystwo
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Mąż już wyszedł do pracy więc mogłam nadrobić zaległości
Polkosia genialny filmik, a Klementysia taka słodka jak usteczkami ruszałacudeńko
ja planuję się na 4D wybrać jakoś koniec czerwca/początek lipca... mam nadzieję, że malutka będzie ładnie ułożona bo ostatnio na połówkowych niestety twarzą do kręgosłupa leżała
Ja używam do kąpieli i smarowania kosmetyków z serii babydream fur mama no i na razie sobie chwalę, zobaczymy co będzie później
My wczoraj też mecz oglądaliśmy do tego była pizzaistna rozpusta
A pochwalę się Wam, że w sierpniu w Toruniu będzie Memoriał Huberta Wagnera i kupiliśmy z mężem biletytaka okazja, żeby zobaczyć na żywo Mistrzów Świata nie zdarza się zbyt często... mam tylko nadzieję, że malutkiej te hałasy nie zaszkodzą...
Little Frog ja Cię doskonale rozumiem z tym Fb, też bym się wkurzyła... U mnie wiedzą, tylko moi najbliżsi znajomi, nie chcę na razie żeby dowiedziały się mało znaczące osoby, które mam na facebooku... dlatego ustawiłam sobie blokadę na dodawanie wpisów na mojej ścianie, tylko ja mogę to robić i tym samym mam kontrolę nad tym co się tam pojawiajak ktoś chciałby złożyć mi życzenia to napisze w wiadomości prywatnej
Natka u mnie też dziś pada... momentami nawet lejecały czas duże zachmurzenie... już wolałam ten wczorajszy upał... A co do kobiety, która tak Ci odpowiedziała... lepiej to zostawić bez komentarza... nie rozumiem ludzi, którzy tak oceniają innych... gdyby mnie ktoś o pomoc poprosił to bym nie analizowała czy jest naćpany, upity czy źle się czuje.. tylko bym tej osobie pomogła...
Lili gratuluję zdanego egzaminu
Battinka mój mąż też jest takim bałaganiarzem... to też "zasługa" jego mamusiOstatnio podczas odkurzania wciągnęłam odkurzaczem śrubokręt, który leżał pod szafką... pewnie zamiast włożyć do szafki, położył obok i zapomniał, śrubokręt się wturlał, a później mało odkurzacza nie rozwalił
Zawsze jak coś weźmie to nie odłoży na miejsce, a ja chodzę i sprzątam bo nie mogę patrzeć na bałagan
No chyba, że nie mam siły to się pokłócę, wykrzyczę o co mi chodzi a on na chwilę potulnieje i sprząta
U nas to on jest ten, który wyciąga rękę na zgodę...
Agania dobrze, że z maluszkiem wszystko dobrze, teraz odpoczywaj żeby Ci szybko przeszło
Ja dziś nie mam zamiaru nic robić, dzień lenia...zresztą na nic nie mam siły, chyba przez tę pogodę... spałam do 10.00 a i tak jestem niewyspana, oczy same mi się zamykają... mała też jakaś ospała i niezbyt fika... może to przez ciśnienie...
polkosia, szczesliwa_mamusia21, IviQ, lili_madlen, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Misiowa, ja pracuję w budżetówce i u nas każdemu pracownikowi się należą wczasy pod gruszą. U nas też sporo się dostaje z tego tytułu, więc pewnie - warto skorzystać.
Jak będziesz już mogła wziąć zwolnienie, to nie patrz na nic, bierz i odpoczywaj.
Misiowa wrote:Kasiu właśnie nie dostałabym nic, bo żeby dostać wczasy muszę iść na 2 tyg urlopu i podpisać oświadczenie, że w tym czasie przebywałam na urlopie.U nas płacą niecałe tysiąc zł na rękę za wczasy, więc się opłaca z tego skorzystaćbo trochę mnie kusiło, żeby zostawić urlop na po porodzie, ale ten tysiąc na ulicy nie leży
więc teraz wykorzystam
A u Was fajnie skoro nawet na zwolneiniu lekarskim Ci przysługują wczasyteż bym tak chciała
-
agania , dobrze ze pojechalas i z dzidzia dobrze
Polkosia WOW ! Wlasny pokoj maja kurcze to takie Twoje dzieciaczki , ale lubie ludzi z takimi pasjami widac ze ptaszki maja wszystko o czym moga sobie zamarzyc ! Ekstra
estrella my wrocilismy z lodów i tez dzien lenia zaczynam
Wczoraj mialam takie sprzatanie ze hoho , ale jak odsunelismy lozko to co tam sie działo ! Ale kupilam nowego mopa i moglam szalec mowie wam mam ochote myc podloge teraz codzienniepolkosia lubi tę wiadomość
-
Misiowa, u mnie kopniaki nie są jeszcze bardzo mocne, pewnie przez łożysko umiejscowione na przedniej ścianie, ale już wyczuwalne, gdy się przyłoży rękę. A może niech Twój mąż przyłoży rękę? Wiesz, ja też myślałam, że te ruchy są na tyle delikatne, że czuje się tylko od środka, ale mąż już spokojnie wyczuwa. Może jednak w nocy szaleństwo wzrasta na sile, skoro się budzę. Sama nie wiem.
Zobaczysz, już niedługo maluszki nieźle dadzą nam popalić.
Misiowa, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Kasia my mamy taką kadrową, że szkoda gadać... z nią nie pogadasz...
a co do kopniaczków to mój małż jak przykłada rękę to już w ogóle dzidzia przestaje fikać... w poprzedniej ciąży też tak było, że zaraz spokój.. czują respekt przed ojcem he he a tak serio to pewnie jego ciepłą dłoń tak działa
Kasia82, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png