X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili dziewczyny juz Ci w zasadzie odpowiedzialy, ze trzeba takie badania zrobic... Toxo jest obowiazkowa i jezeli nie ma sie przeciwcial to nalezy ja co 3 mce powtarzac... Cytomegalia jest zalecana ale na nia niby wiekszosc ludzi choruje i zdecydowana wiekszosc kobiet ma na nia przeciwciala... Mi ginka na toxo i inne badania dala skierowanie w pierwszym trymestrze, co miesiac robie morfologie i mocz a teraz powtorka toxo dodatkowo...

lili_madlen lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakrecona tez tak pomyslalam, ale lekarz mi powiedział, a jak sie Pani skaleczy? no wlasnie....o tym nie pomyslalas, co? :)

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koty maja ta, chorobe wlasnie jak ktos karmi je surowym miesem, i na czas ciazy nie powinno sie tego robic ;)

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka nie mozna ppadac w paranoje, jezeli moje koty przez całe swoje dotychczasowe życie jadły surowe mięso to niw odmówię im tego na 9 miesięcy. Poprostu jestem ostrożna i tyle. Po za tym ja to mieso głęboko mroze tydzien przed podaniem, zarazki wówczas umierają.

ZakręconaOna, polkosia, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tego nie wiem od czego je maja ale podobno kazdy kot to wlasnie ma ;)
    No to krewka poleci ale nie zarazisz sie dotknieciem miesa ;) nie zjadłaś go ani nic spokojnie jaroszka hihi ! nie popadajmy w paranoje to nie hiv , ze zarazic sie mozesz przez krew np.;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leze na plasko, to potrafie wyczuc dokad siega macica,
    w pierwszej ciazy tez to byla dla mnie czarna magia i sie dziwilam jak lekarz to sprawdza.

Teraz przez to moje stawianie macicy wiem doklganie gdzie sie konczy, bo ona tak strasznie twardnieje ze kazdy jej rancik da sie wyczuc palcami...

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i badałam też swoje kotki - nie mają toxo :)

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Ty strasznie chuda musisz być , moja macica sie nie stawia ale jak leze na płasko chyba nie umiem wyczuc bo nie wiem jak ;D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    nenka nie mozna ppadac w paranoje, jezeli moje koty przez całe swoje dotychczasowe życie jadły surowe mięso to niw odmówię im tego na 9 miesięcy. Poprostu jestem ostrożna i tyle. Po za tym ja to mieso głęboko mroze tydzien przed podaniem, zarazki wówczas umierają.

Ja tez bym tego nie stosowala, po prostu przytaczam fakty :)

jaroszka lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umiem wyczuc mojjego brzdaca tylko z ktorej strony bardziej sie ulozył bo mam twardszy brzuchol i jego ruchy ;) to wsio

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    tego nie wiem od czego je maja ale podobno kazdy kot to wlasnie ma ;)
    No to krewka poleci ale nie zarazisz sie dotknieciem miesa ;) nie zjadłaś go ani nic spokojnie jaroszka hihi ! nie popadajmy w paranoje to nie hiv , ze zarazic sie mozesz przez krew np.;)

Chodzi o kontakt brudnego noza z raną. Kochana ja nie napisałam, że kroje w rękawiczkach :) tylko, że lekarz tak kazał...wiesz jak ginekolog tak powiedział to chyba nie wymyśla...pewnie mozna się w ten sposób zarazić, ale ryzyko jest znikome.
    W każdym razie ja tego nie robie w rękawiczkach :D dajcie spokój ja kroje mięso kilka razy dziennie i jeszcze weź zakladaj rekawiczki hahaha

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    to Ty strasznie chuda musisz być , moja macica sie nie stawia ale jak leze na płasko chyba nie umiem wyczuc bo nie wiem jak ;D

Waze 54kg, ale jak odpowiedni ucisk dasz palcami to napewno da sie wyczuc :) jedz od pepka w gore i skoncentruj sie co czujesz :P

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Waze 54kg, ale jak odpowiedni ucisk dasz palcami to napewno da sie wyczuc :) jedz od pepka w gore i skoncentruj sie co czujesz :P

kładę się i próbuje :D

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od pępka w gore mowisz ? nic nie czuje , pustke kochana bez jaj pustke .; D nie umiem wyczuc nawet ze skupieniem haha . jaroszka ja wiem , ze nie napisałaś ze kroisz , Ja mowie nie popadajmy w paranoje sensem lekarza ;)

nenka2 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak apropos 54 kg boziu co za chudzinka ;D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój... Koty mam od ponad 15 lat i jak do tej pory nie złapałam toxo, to raczej i przez czas ciąży nie złapię ;) Nigdy nie myłam owoców ani warzyw i teraz też tego nie robię. Jestem wiejskim dzieckiem ;) A koty w odchodach też tylko w określonym czasie wydalają zarazki, więc to nie jest tak, że akurat zbiegnie nam się ciąża z tym zatrutym kałem i akurat czyszczeniem kuwety... Ja też kilka miesięcy pracowałam w lecznicy dla zwierząt i nic ;) To nie jest takie trywialne się zarazić. Nie ma co panikować.

onka, szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia ale ja nie powiedziałam , ze odrazu mozesz sie zarazić ;) Ja powiedziałam tylko to co czytałam i słyszałam , ze powyzej 24 h jak odchody kota leża w kuwecie to cos wydalają i mozna sie zarazic ale nie trzeba tez . Co do owoców to wiejskie dziecko jak to mowisz wiejskim dzieckiem ale ja bym sie bała jednak teraz pryskaja takimi gównami wszystko ze az szkoda zdrowia ... ale z drugiej strony kiedys nasi pradziadowie zyli roznie wiec wiecie a zyli dlugo i zdrowo ale mimo to ja zdbam o czystosc owocow takich rzeczy bo dla mnie nie umyty owoc to tak jak zjedzenie rekoma brudnymi po wyjsciu z wc , ci co sprzedaja nie wiesz jak sie nosza , moze palcem w dupie przed chwila grzebali , dlatego ja wole myc ;) ale kazdego z osobna wola ;)

nenka2, jaroszka, stokrotka25, Mo_niczka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    a tak apropos 54 kg boziu co za chudzinka ;D

Oj tam, mam taka przemiane materi ciesze sie ze dostalam takie geny po tatusiu
    A pod koniec ciazy pewnie bedzie 68kg, bo tak wlasnie bylo w poprzedniej ciazy, ale mam fuksa ze na brzuchu ani jednego rozstepu, gorzej z pupa :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    polkosia ale ja nie powiedziałam , ze odrazu mozesz sie zarazić ;) Ja powiedziałam tylko to co czytałam i słyszałam , ze powyzej 24 h jak odchody kota leża w kuwecie to cos wydalają i mozna sie zarazic ale nie trzeba tez . Co do owoców to wiejskie dziecko jak to mowisz wiejskim dzieckiem ale ja bym sie bała jednak teraz pryskaja takimi gównami wszystko ze az szkoda zdrowia ... ale z drugiej strony kiedys nasi pradziadowie zyli roznie wiec wiecie a zyli dlugo i zdrowo ale mimo to ja zdbam o czystosc owocow takich rzeczy bo dla mnie nie umyty owoc to tak jak zjedzenie rekoma brudnymi po wyjsciu z wc , ci co sprzedaja nie wiesz jak sie nosza , moze palcem w dupie przed chwila grzebali , dlatego ja wole myc ;) ale kazdego z osobna wola ;)

Rozwalilas mnie tym grzebankiem :P ale SZCZERA prawda

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie zadnych nowych rozstepów wiec tez luz ale na koniec ciazy to Ja ze 100 kg bede wazyc bez jaj . 68 to ja przed ciaza nawet nie wazyłam ; p

nenka2 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ