Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLili dziewczyny juz Ci w zasadzie odpowiedzialy, ze trzeba takie badania zrobic... Toxo jest obowiazkowa i jezeli nie ma sie przeciwcial to nalezy ja co 3 mce powtarzac... Cytomegalia jest zalecana ale na nia niby wiekszosc ludzi choruje i zdecydowana wiekszosc kobiet ma na nia przeciwciala... Mi ginka na toxo i inne badania dala skierowanie w pierwszym trymestrze, co miesiac robie morfologie i mocz a teraz powtorka toxo dodatkowo...
lili_madlen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nenka nie mozna ppadac w paranoje, jezeli moje koty przez całe swoje dotychczasowe życie jadły surowe mięso to niw odmówię im tego na 9 miesięcy. Poprostu jestem ostrożna i tyle. Po za tym ja to mieso głęboko mroze tydzien przed podaniem, zarazki wówczas umierają.
ZakręconaOna, polkosia, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
-
tego nie wiem od czego je maja ale podobno kazdy kot to wlasnie ma
No to krewka poleci ale nie zarazisz sie dotknieciem miesanie zjadłaś go ani nic spokojnie jaroszka hihi ! nie popadajmy w paranoje to nie hiv , ze zarazic sie mozesz przez krew np.
-
nick nieaktualnyJak leze na plasko, to potrafie wyczuc dokad siega macica,
w pierwszej ciazy tez to byla dla mnie czarna magia i sie dziwilam jak lekarz to sprawdza.
Teraz przez to moje stawianie macicy wiem doklganie gdzie sie konczy, bo ona tak strasznie twardnieje ze kazdy jej rancik da sie wyczuc palcami... -
nick nieaktualnyjaroszka wrote:nenka nie mozna ppadac w paranoje, jezeli moje koty przez całe swoje dotychczasowe życie jadły surowe mięso to niw odmówię im tego na 9 miesięcy. Poprostu jestem ostrożna i tyle. Po za tym ja to mieso głęboko mroze tydzien przed podaniem, zarazki wówczas umierają.
Ja tez bym tego nie stosowala, po prostu przytaczam faktyjaroszka lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:tego nie wiem od czego je maja ale podobno kazdy kot to wlasnie ma
No to krewka poleci ale nie zarazisz sie dotknieciem miesanie zjadłaś go ani nic spokojnie jaroszka hihi ! nie popadajmy w paranoje to nie hiv , ze zarazic sie mozesz przez krew np.
Chodzi o kontakt brudnego noza z raną. Kochana ja nie napisałam, że kroje w rękawiczkachtylko, że lekarz tak kazał...wiesz jak ginekolog tak powiedział to chyba nie wymyśla...pewnie mozna się w ten sposób zarazić, ale ryzyko jest znikome.
W każdym razie ja tego nie robie w rękawiczkachdajcie spokój ja kroje mięso kilka razy dziennie i jeszcze weź zakladaj rekawiczki hahaha
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:to Ty strasznie chuda musisz być , moja macica sie nie stawia ale jak leze na płasko chyba nie umiem wyczuc bo nie wiem jak
Waze 54kg, ale jak odpowiedni ucisk dasz palcami to napewno da sie wyczucjedz od pepka w gore i skoncentruj sie co czujesz
-
Dajcie spokój... Koty mam od ponad 15 lat i jak do tej pory nie złapałam toxo, to raczej i przez czas ciąży nie złapię
Nigdy nie myłam owoców ani warzyw i teraz też tego nie robię. Jestem wiejskim dzieckiem
A koty w odchodach też tylko w określonym czasie wydalają zarazki, więc to nie jest tak, że akurat zbiegnie nam się ciąża z tym zatrutym kałem i akurat czyszczeniem kuwety... Ja też kilka miesięcy pracowałam w lecznicy dla zwierząt i nic
To nie jest takie trywialne się zarazić. Nie ma co panikować.
onka, szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia ale ja nie powiedziałam , ze odrazu mozesz sie zarazić
Ja powiedziałam tylko to co czytałam i słyszałam , ze powyzej 24 h jak odchody kota leża w kuwecie to cos wydalają i mozna sie zarazic ale nie trzeba tez . Co do owoców to wiejskie dziecko jak to mowisz wiejskim dzieckiem ale ja bym sie bała jednak teraz pryskaja takimi gównami wszystko ze az szkoda zdrowia ... ale z drugiej strony kiedys nasi pradziadowie zyli roznie wiec wiecie a zyli dlugo i zdrowo ale mimo to ja zdbam o czystosc owocow takich rzeczy bo dla mnie nie umyty owoc to tak jak zjedzenie rekoma brudnymi po wyjsciu z wc , ci co sprzedaja nie wiesz jak sie nosza , moze palcem w dupie przed chwila grzebali , dlatego ja wole myc
ale kazdego z osobna wola
nenka2, jaroszka, stokrotka25, Mo_niczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:a tak apropos 54 kg boziu co za chudzinka
Oj tam, mam taka przemiane materi ciesze sie ze dostalam takie geny po tatusiu
A pod koniec ciazy pewnie bedzie 68kg, bo tak wlasnie bylo w poprzedniej ciazy, ale mam fuksa ze na brzuchu ani jednego rozstepu, gorzej z pupa -
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:polkosia ale ja nie powiedziałam , ze odrazu mozesz sie zarazić
Ja powiedziałam tylko to co czytałam i słyszałam , ze powyzej 24 h jak odchody kota leża w kuwecie to cos wydalają i mozna sie zarazic ale nie trzeba tez . Co do owoców to wiejskie dziecko jak to mowisz wiejskim dzieckiem ale ja bym sie bała jednak teraz pryskaja takimi gównami wszystko ze az szkoda zdrowia ... ale z drugiej strony kiedys nasi pradziadowie zyli roznie wiec wiecie a zyli dlugo i zdrowo ale mimo to ja zdbam o czystosc owocow takich rzeczy bo dla mnie nie umyty owoc to tak jak zjedzenie rekoma brudnymi po wyjsciu z wc , ci co sprzedaja nie wiesz jak sie nosza , moze palcem w dupie przed chwila grzebali , dlatego ja wole myc
ale kazdego z osobna wola
Rozwalilas mnie tym grzebankiemale SZCZERA prawda