Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziękuję dziewczyny za miłe słowa, moja mała czarna to jest zwykła koszulka na naramkach, taka przedłużona, którą kupiłam w NewYorkerze za 29 albo 39 zł. Naprawdę pasuje do wszystkiego i "rośnie" razem ze mną bo materiał extra. Kupiłam niedawno, więc polecam, bo jest extra w użyciu
lili ja robiłam sama na toxoplazmozę bo mam kotateż nie dostałam skierowania, tylko na własną rękę (ok 50 zł). Teraz przy następnych badaniach znów powtórzę...tak dla siebie dla pewności. Tak samo przy zwykłej morfologii zrobiłam sobie magnez i żelazo i wyszło że magnez na granicy normy, więc szybko kupiłam sobie tabletki z magnezem oraz wprowadziłam do diety produkty z magnezem
m.in. czarna czekolada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 19:55
lili_madlen lubi tę wiadomość
-
a jaki magnez kupiłaś? bo w ciązy najlepszy jest Magne B6 i najbardziej przyswajalny z innymi lekami . Dlaczego Wy robicie to prywatnie ? przeciez kazdy lekarz na nfz musi wam to wypisać , żadna łaska !!! To badanie powinno się pierwszy raz zrobic do 10 tyg ciazy jakos w pierwszym trymestrze , ja robiłam w 13 akurat bo nie miałam innej mozliwosci . No tak linka jak masz kota to powtorz pewnie ze tak ...ale sadze ze wszytko ok jak sprzatasz po kocie szybko po załatwieniu bo podobno do 24 h jak sie sprzata to kupka i siuski kota nie wytwarzaja tego czegoś , tak samo jak sa szczepione ale pewnie lepiej sie sprawdzić
-
ZakręconaOna wrote:a jaki magnez kupiłaś? bo w ciązy najlepszy jest Magne B6 i najbardziej przyswajalny z innymi lekami . Dlaczego Wy robicie to prywatnie ? przeciez kazdy lekarz na nfz musi wam to wypisać , żadna łaska !!! To badanie powinno się pierwszy raz zrobic do 10 tyg ciazy jakos w pierwszym trymestrze , ja robiłam w 13 akurat bo nie miałam innej mozliwosci . No tak linka jak masz kota to powtorz pewnie ze tak ...ale sadze ze wszytko ok jak sprzatasz po kocie szybko po załatwieniu bo podobno do 24 h jak sie sprzata to kupka i siuski kota nie wytwarzaja tego czegoś , tak samo jak sa szczepione ale pewnie lepiej sie sprawdzić
Ja za wszystkie badania płacę bo chodzę do lekarza prywatnie, a on nie ma umowy z NFZ, więc i badania i leki na 100%. Ale już nie patrzę na koszty, tylko żeby dzidzia była zdrowa. Po przygodach z lekarzem z służby zdrowia to nie mam ochoty iść nawet po to, co wiem, że mi bez łaski przysługuje... -
Normalnie chyba nie nadrobię tak się rozpisałyście ale spróbuję PauLLa wspolczuje Ci tesciowej
z tym zameldowaniem to przegiela!! a sprzątać nie sprzątaj jak masz ciążę zagrożoną. W końcu nie teściowa jest tu teraz najważniejsza!!!!
co do piwa to moj mnie zawsze jednym łykiem swojego poczestuje:)
co do opryszczki to piwerwsza tak, ale z tego co pamiętam to nie była pierwsza a takie sa niegrożne dla dziecka
co dostetoskopu to nie uzywam tylko detektor tętna ale jak na razie 2 razy udało mi się je znaleźć więc mi się odechciewa szukać
Szczesliwa mamusiu ufff przespana noc to juz duuuuzo
nenka2 tez mam w czwartek wizyte i sie denerwuje-połówkowe
co do ciuszkow hmmm to chyba po prostu to matczyna powinnosc zadbania o wszytsko sie załącza
Little Frog pewnie ze eksponować!!! ja tez jak juz sie nie dalo ukryc eksponuje a co tam
onka fachowcy od siedmiu boleści..... tak juz w tym kraju jest niestety. HAHAHAH ale miałaś ubaw z kotem heheh
stokrotka25 dziekuje:)
linka220 niekoniecznie z tym meldunkiem, Mój brat córkę zameldował tam gdzie on jest a nie gdzie mama
aanaa ale imrezki Ci sie nakładająi tak co roku
wszystkiego naj naj z okazji rocznicy i urodzin!!! :-*
Gonia81 ja w kazde lato z moim co sb pod namiot prosto z pracy i do nd:)w tym roku juz 2 razy bylismy:) z tym ze my szukamy dziczy nad jeziorem gdzie tylko my i woda:) a i ryby:p
Kasia82 ślicznie;))))
BATTINKA hehe no własnie z nimi źle ale bez nich jeszcze gorzej. DObrze że się pogodziłaś
ZakręconaOna mi tez poszło w uda:/ i to od razu praktycznei zanim brzuch zaczął odstawać
Co do Kaśku to jeśli jest ta co myślę to niesety wyszła jej tripliodia:(((((((( HArmony tego nie wykrywa wiec wyszło dobrze
. No jest jej ciężko niestety więc lepiej nie pisać ...ale pytałyście więc informuję
Magnosia, śliczna sukienka:)))
aanaa, Little Frog, Kasia82, szczesliwa_mamusia21, onka lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
ZakręconaOna wrote:a jaki magnez kupiłaś? bo w ciązy najlepszy jest Magne B6 i najbardziej przyswajalny z innymi lekami . Dlaczego Wy robicie to prywatnie ? przeciez kazdy lekarz na nfz musi wam to wypisać , żadna łaska !!! To badanie powinno się pierwszy raz zrobic do 10 tyg ciazy jakos w pierwszym trymestrze , ja robiłam w 13 akurat bo nie miałam innej mozliwosci . No tak linka jak masz kota to powtorz pewnie ze tak ...ale sadze ze wszytko ok jak sprzatasz po kocie szybko po załatwieniu bo podobno do 24 h jak sie sprzata to kupka i siuski kota nie wytwarzaja tego czegoś , tak samo jak sa szczepione ale pewnie lepiej sie sprawdzić
Zakręcona ja mam teraz Magnella, ale wiem już, że Magne B6 jest najlepszy, więc kupię sobie też. Niestety ja chodzę prywatnie do ginekolożki, więc i tak za wszystko płacę...chodziłabym na kasę chorych, ale ona mnie tak fajnie prowadziła przed ciążą i podniosła na duchu po poronieniu, że stwierdziłam, że będę do niech chodzić, bo ona pracuje też w szpitalu gdzie będę rodzićMój kotek na szczęście jest podwórkowy, więc styczności z kupkami nie mam na szczęście, ale zawsze kontakt jest, bo uwielbia być głaskana
-
IviQ wrote:
linka220 niekoniecznie z tym meldunkiem, Mój brat córkę zameldował tam gdzie on jest a nie gdzie mama
no coś Ty....dobrze, że mówisz... w naszym szpitalu meldują tam, gdzie matka, chociaż też się zastanawiałam, bo przecież są teraz nowe dowody w ogóle bez adresu podanego.. może teraz zmienią, ale wiem, że koleżanka rodziła niedawno i zarejestrowali gdzie matka, mimo, że chcieli na ojca adres...
-
aanaa no ja się w majtki od dawna nie wciskam ani w spodenki:(( więc mi się na pewno rozrosło co nieco
Kasiu, śliczna córcia
co do fotografa, moj robi fotki ale jakos sie nie kwapi. Pewnie synkowi bedzie strzelał na maxa, ja dla niego jestem za mało interesująca...
nenka2 masz racje z tymi fotografami, moj tez sie uczy i za pol darmo robi zdjecia na weselach, chcrzinach itd i robi naprawde dobre. Tylko ja mu sie jako obiekt znudzilam
szczęsliwa mamusia jaki masz maleńki brzusio
stokrotka25 ja chodze na nfx i oprocz tego prywatnie. Na nfz mi skierowania na to nie dała a prywatnie kazala zrobic, hiv i antyciała rh powiedziala ze warto ale nie zmusza -zrobilam
linka220 pewnie zalezy od czlowieka a nie od przepisów. Jak sie uprą nie poradziszKasia82, BATTINKA lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Ja tez chodziłam i tak i tak i ta i ta kazała mi robic ale wziełam od tej na nfz to darmo miałam badania bo takto ponad 3 stówki by pękły . Ja w pełno majtek juz sie nie wciskam i raptem w jedne spodnie na mnie pasuja ale coraz mniej z tego jak byłam grubsza i wazyłam ponad 90 kg wiec zaczynałam tyc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja do tej pory miałam dwa razy krew i mocz robioną czyli w sumie normlanie bo od 13 tyg zaczełam robic badania dopiero wiec co miesiac wypadało . Takto w 13 tyvg miałam wszystkie badania było ich ok 11 lub 12 dokładnie . 2 palce ponad pępek ? a skad to wiesz ? Ja nie wiem ile mam ; o co i jak , nie znams ie hihi
-
nenka2 wrote:Dziewczyny, a ja w ciagu calej ciazy mialam ty
ko dwa razy krew pobierana, i raz mocz do badania
Cos nie halo, nie?
W pierwszej ciazy mialam krew i mocz co trzy tygodnie.
Takie badania jak hiv albo wzw można chyba zrobić tuż przed porodem, to zależy od lekarza jak zleci. Ale o pozostałe (toxo, cytomegalia, WR, nie pamiętam z biegu czy coś jeszcze) pytaj na następnej wizycie i zrób niezależnie czy zleci czy nie. Tzn. ja bym tak zrobiła
A krew i mocz to przy każdej wizycie robię, średnio co 3 tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 20:42
-
według mnie hiv , hvc, różyczka , tokso , kiła ... itp itp pełno ich powinno się robić na pcozatku ciąży w 1 trymestrze i tak wiekszosc zaleca bo działa sie wtedy zeby dziecko nie dostało za duzo choróbska . Przed porodem robia badanie na paciorkowca w razie potrzeby szczepionke daja taka by dziecko sie nie zaraziło ...
-
Tak naprawdę to koty nie są największym zagrożeniem, bardzo rzadko łapie się toxo od kota, najczęściej kobiety zarażają się od surowego mięsa i niemytych owoców...Mi lekarz kazał kroić surowe mięso w rękawiczkach.BATTINKA, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
-
hahahah co ? no bez przesady
tak sie nie zarazisz krojąc bez rekawiczek . Jedzac nie dosmazone mieso lub np. sushi ryby surowe lub tatara to owszem mozna sie zarazic ale nie przez dotyk . Przesadny lekarz . Od kotów mozna owszem mniej
tez słyszałam