Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ranyyy
tyle chciałam napisać i cały wpis skasowałam, a niech to
ZakręconaOna - to Ty tyle schudłaś?? mam nadzieję że później podzielisz się tą super metodą
Polkosia - ja też miałąm USG co 2 tyg a teraz nie miałam już od 4 tyg a następne chyba dopiero USG III trym. Na wizyty chodzę co 2 tygodnie bo a to leki, a to L4, a to pobranie krwi itd.
PauLLa - masz z tą teściową urwanie głowy, ciężko coś poradzić ale może chociaż tyle żebyś jak najmniej z nią rozmawiała, trzymaj się
Magnosia - w sukience wyglądasz bardzo ładnie
O Kaśku wiedziałam bo nie odezwała się po amnio i poszukałam co u niej.
Martwię się też o Małgorzatkę, nie odzywa się od kilku tygodni i nie ma jej na belly.
Lexie - gratuluję podjęcia decyzji o szukaniu mieszkankabędzie Wam zapewne dużo lepiej
.
A ja już mam 6,5 kg na + i troszkę przytyłam w rękach i na twarzy, ostatnio przymierzyłam sukienkę z przed ciąży z 3/4 rękawem i dlatego wiem że w rękach
. Mam wrażenie że twarz mam jak księżyc w pełni
. Po porodzie muszę się zabrać za siebie bo do tej pory jeżeli już coś robiłam to nie byłam systematyczna i brakowało mi motywacji
.
Ursa - co tam u Ciebie w szpitalu?? odezwij się czasem
Widzę też że szykuje się w tym tygodniu dużo USGfajnie będziemy oglądać i nasza tabelka płci pewnie się znów uzupełni
.
Magnosia, Lexie lubią tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:to na pewno ale wiesz w Pl nigdy cos takiego mi sie nie przytrafiło ... dostalam zapalenia organizmu i w szpitalu w Anglii powiedzieli mi ze to zapalenie krwi i w ogole ze antybiotyki , dali mi tego wydałam 70 f na leki po czym okazało sie ze oni mi dali furagine na pecherz pod inna nazwa ... furagina kosztowała mnie ponad 30 f gdzie w pl za 1,50 zł bym ja kupiła to pierwsze a drugie ze zapalenie organizmu nie ustępowało w ogole ...a bylo jeszcze gorzej bo organizm nie był leczony ... dlatego im nie ufam !!!Robimy drugiego Dziedzica
-
Kasia82 moje połówkowe tez 10.06
Linka wow ! EKSTRA w tej małej czarnej O_o
Zakręcona słodki Antos i słodki Funfelek
Estrella może zadam dziwne pytanie ale mnie nikt nie skierował na toksoplazmozeczy to kazdy musi miec?? mnie skierował na kiłe (?) i zółtaczke jakiegoś typu ....
Kasia82, linka220 lubią tę wiadomość
-
Kochane ale macie cudne te brzuszki, okraglutkie , zgrabniutkie super !
Galeria nam sie piekna robi
Tak sie napatrzylam ze sama polecialam teraz do lusterka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/85aa0c521428.jpgnat_alia, Little Frog, lili_madlen, jaroszka, agu258, Kasia82, BATTINKA, onka, Magnosia, Nynusia, paula1, Muffinka1019, Lexie, agaton, annggela lubią tę wiadomość
-
szczęsliwa mamusia jaki masz słodziutki maleńki brzusio !
linka Ty to aż kipisz seksem w tej małej czarnej a brzusio uroku dodajepięknie .
lili funfelka bo to sunia hihi , o Arielka obie mamusie Antosiówhehe super
Ola tak to Ja tyle schudłam , podziele sie na bank !
lili z tego co wiem kazda z nas powinna miec na toxo itp na kiłe tez miałam na zoltaczke na brodawczaki itp itp hivy nie hivy , podstawowe badania generalnie .
WiedźmaMaKota Ja ważyłam ogolnie zawsze 85 kg ale przez choroby przytyłam do 112 kg to równe 29 kg przytyłam ... wszystko przez tarczyce , zapalenie organizmu itp masakra jedna wielka ... przez to mega problem z zajsciem w ciaze ! dieta pomoga mi zrzucić do 80 kg po czym zaszłam w ciąze ! w ciazy schudłam do 76 kg bo wymiotowałam bardzo a pozniej przytyłam i waże 90 kg ... wychodzi ze przytyłam 14 kg w ciazy juz ;o ale od poczatku ciazy jeszcze w 7 tyg wazyłam 80 kg ... ale mam 1.76 cm wiec to sie jakos rozkładało , nigdy nie byłam ulana tłuszczem a bardziej taka ubita nim ! takze mam swoja wage spora tez, przytyje pewnie do 100 w ciazy jak nic / nie przejmuje sie , schudne mam super diete i wazne ze zdrowa i znow wezme sie za siebie i schudne do 65 wlasnie jak marzeola.321, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, linka220, soraya lubią tę wiadomość
-
zakrecona w takim razie koniecznie zapytam czemu nie miałam tych badań
a z tymi kg dodatkowymi wiem co czujesz tez choruje na tarczyce i 14 kg przybyło mi w rok mimo tego ze jadłam tak samo nie byłam na diecie ani nic i nagle zaczełam tyc ...
od wykrycia tarczycy juz nigdy nie ważyłam tyle co przed chorobą. Przed ciąża schudłam troche ale w ciązy nadrobiłam wiec jestem aktualnie na zero ..
Zanim zaczełam tyc ważyłam 54 kg przy wzroście 160 cm, 68-70kg w krytycznym momencie
-
Polkosia, proszę Cię!
Żadna kobieta w ciąży nie jest gruba, każda z nas jest słodka, piękna i powabna.
Pochwalisz się po weekendzie, to same ocenimy.
Na pewno wyglądasz bardzo ładnie.
polkosia wrote:Ale Wy wszystkie zgrabne! Tylko ja taka grubaZakręconaOna, polkosia, Magnosia lubią tę wiadomość
-
lili_madlen wrote:Kasia82 moje połówkowe tez 10.06
Linka wow ! EKSTRA w tej małej czarnej O_o
Zakręcona słodki Antos i słodki Funfelek
Estrella może zadam dziwne pytanie ale mnie nikt nie skierował na toksoplazmozeczy to kazdy musi miec?? mnie skierował na kiłe (?) i zółtaczke jakiegoś typu ....
Hej, wiem, że nie do mnie pytanie, ale wydaje mi się, że akurat toksoplazmoza to jedno z obowiązkowych badań w ciąży - tak jak kiła, Hiv, żółtaczka, cytomegalia.
Ja akurat chodzę do gin prywatnie, ale na NFZ na pewno też standardowo zlecają to badanie, bo wirus jest bardzo niebezpieczny w ciąży i trzeba go leczyć jeśli w trakcie się zachoruje. Mi wyszło z badania przeciwciał, że jeszcze nie chorowałam, więc doktor mówił, że w kolejnych trymestrach trzeba będzie powtarzać dla pewności, tak samo jak p/ciała anty RH, bo mam Rh-. Polecam dla własnego spokoju zrobić nawet na własną rękę toksoplazmozę. -
zapytaj koniecznie , powiem Ci , ze moja dobra znajooma jest fakto defakto juz w 40 tyg ciazy , zaraz rodzić bedzie ale jej nie zrobiła zadnych badan w ciazy procz moczu i krwi ... i ani usg przeziernosci karkowej ani połówkowego nic ! jak zapytała czemu to powiedziała jej w 9 miesiacu ciazy ze myslała , ze zdarzy , jebnięta normalnie ;/
a co do tarczycy to przerąbana sprawa dosłownie ... -
stokrotka25 wrote:Hej, wiem, że nie do mnie pytanie, ale wydaje mi się, że akurat toksoplazmoza to jedno z obowiązkowych badań w ciąży - tak jak kiła, Hiv, żółtaczka, cytomegalia.
Ja akurat chodzę do gin prywatnie, ale na NFZ na pewno też standardowo zlecają to badanie, bo wirus jest bardzo niebezpieczny w ciąży i trzeba go leczyć jeśli w trakcie się zachoruje. Mi wyszło z badania przeciwciał, że jeszcze nie chorowałam, więc doktor mówił, że w kolejnych trymestrach trzeba będzie powtarzać dla pewności, tak samo jak p/ciała anty RH, bo mam Rh-. Polecam dla własnego spokoju zrobić nawet na własną rękę toksoplazmozę. -
polkosia wrote:Dziewczyny, a nie wiecie czy w ciąży można stosować takie wtyczki do kontaktu przeciwko komarom?
Polkosia są specjalalne wtyczki, ktore mozna stosować przy dzieciach, więc sądzę że są też bezpieczne dla kobiet w ciązy.polkosia lubi tę wiadomość
-
masz racje dlatego mam nadzieje ze nic takiego nie usłysze i ze to co powie bedzie brzmiało ze własnie na kolejnej wizycie miał mi to np zlecic ..
tak czy siak czekac nie bede tylko pojade i zrobie prywatnie ta toksoplazmoze i cyto.. coś tam
może jeszcze jutro
bo i tak nie robie tych ani zadnych innych badańna NFZ