Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia82 wrote:Lexie, dziękuję. Do dzisiaj zastanawiałam się czy wstawię różowe czy niebieskie buciki.
Nynusia, bardzo dziękuję za pamięć i Wam dziewczynki za wszystkie miłe słowa. Uwielbiam Was i uzależniłam się od naszego forum. Mam nadzieję, że nasze rozmowy nie skończą się wraz z opuszczeniem brzuszków przez małych lokatorów.Nynusia, nie martw się zdjęciami. Ja dzisiejsze fotki mam takie średnio wyraźne, jak to z 2d bywa. Na 3d najbardziej liczę.
Ważne, że maluszki są zdrowe, jeszcze tysiące zdjęć im zrobimy po urodzeniu.
Agatka, pamiętam, że pisałaś o Jagnie lub Karinie. Daj znać jak już wybierzecie.
Misiowa, u nas też 360 g.Moja córcia też marzyła o siostrze i skakała dziś z radości, aż miło było popatrzeć. Mąż dla równowagi po cichu liczył na synka, niedopieszczony... Chciał się pobawić resorakami i kolejkami. Może mu kupię na kolejne urodziny, to się pobawi.
My na USG trójwymiarowym byliśmy z córcią w 25 czy 26 tygodniu i już było super wszystko widać. Teraz chyba też tak pójdziemy.
Szczęśliwa mamusiu, nie przejmuj się wagą. Dziewczyny mają rację, wiele zależy od pomiarów. Sama waga jest tylko orientacyjna. Moja córa miała urodzić się z wagą ok. 3300, a miała 3520 g, a ostatnio u mojej znajomej pod koniec waga była wyższa synka była wyższa o 500 g niż ta z USG. Także nie ma co się sugerować tymi pomiarami. Otrzyj łezki. :-*
Kasiu82 a chyba Tobie kochana wróżyłam córcięno i masz
Super!
Taaaa i powiedz mężowi że do trzech razy sztukaKasia82 lubi tę wiadomość
-
Kochane a co tu taka cisza nastała ?
Ja popijam herbatke z miodem i cytrynka bo mnie mega zemdlilo po obiedzie , polozylam się odpoczywam i ogladam na TLC salon sukien ślubnych , jejku chciałabym juz zacząć przygotowania do ślubujaroszka lubi tę wiadomość
-
A to mój brzunio
mało co widać
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/34eb65386c93.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 20:49
szczesliwa_mamusia21, stelianka, ss, madu, ola.321, BATTINKA, Bąbelek, Lexie, nat_alia, WiedźmaMaKota, estrella, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
madu wrote:dziewczyny troche z innej beczki, dziś sie natknęłam na ten filmik i miażdży mnie emocjonalnie- nie wiem czemu. To co ta kobietka robi jest fascynujące!
https://www.youtube.com/watch?v=KnBZaDWM39w
Oglądałam już go kiedyśta kobieta to normalnie zaklinaczka, pełen szacunek.
madu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny - co do prób glukozowych, właśnie się dzisiaj od położnej dowiedziałam, że napój trzeba wypić w okresie od 3 do 5 min - nie można duszkiem i nie można też powyżej 5 min. Mnie być może właśnie od wypicia na jeden raz tak ścięło, bo mi pielęgniarka nie powiedziała, że nie należy...
Bąbelek lubi tę wiadomość
-
Cześć Mamuśki, od kilku dni próbuję was nadrobić, ale ciągle nie nadążam, o pisaniu to już w ogóle mogę zapomnieć hehe
Ale udało się
Natalia, życzę Ci, żeby to był już definitywny koniec pecha w Twojej rodzinie. Zawsze po gorszym okresie, przychodzą lepsze chwilę. Na pewno dla równowagi zdaży się u was coś wspaniałego
Polkosia i Estrella - wasze brzuszki są piękne, uwielbiam dziewczyny w ciąży, między innymi za to, że każda wygląda inaczejNajważniejsze, żeby naszym milusińskim było w nich wygodnie
Lexie gratuluję decyzji o mieszkaniu i że to już lada dzień będziecie na swoim
Co do przycisku "Nie lubię" to może się przydać, jak opowiadacie, jak was źle potraktowali w przychodni, albo jak, nie pamiętam któa, chyba SzczęśliwaMamusia mało nie zemdlała w sklepie i nikt się nawet nie zapytał co jej jest, wtedy klikamy "nie lubię"
Wiedźma, Jaroszka - wszystko najlepszego, dużo zdrówka dla was i pociech waszych i lajtowego porodu
Kasia - gratuluję córeczkiZawsze córci też możesz resoraki kupić, niejdna dziewczyna lubi takie zabawki, a i tatuś się ucieszy
Jaroszka, ja na szczęście zaparcia miałam w pierwszym trymestrze, teraz jest ok, ale dbam bardzo, zeby wszystko prawidłowo funkcjonowałoJa polecam kiwi codziennie na czczo, tylko teraz jest drogie bardzo i zaniechałam tymczasowo
Paulla, Twoja historia mną wstrząsneła, wiem, ze to już dawno o niej pisałaś, ale życzę Ci wszystkiego dobrego i żeby rany się zabliźniły i została jedynie nadzieja, ze maleństwo czuwa z nieba nad rodzeństwem :*
my dream - ja kiedyś miałam problem z hemoroidami i pomagała mi bardzo maść Avenoc
Był też temat witamin i ja nie biorę tabletek jako takich, bo mój lekarz znowuż powiedział, że to niepotrzebnie obciąża wątrobę dziecka, i potem dzieci mają żółtaczkę nie 1-2 dni, tylko 1-2 tygodnie, ale wiecie, co lekarz to opinia i co ciąża to inny przebieg
Ja za to jem kiełki, piję olej lniany i z kiełków pszenicy, tran, wcześniej na przedwiosniu jadłam pyłek pszczeli, do tego pochłaniam owoce i warzywa, mnóstwo zieleniny, kapustkę młodą itp więc to są moje "suplementy" hehe
Tabsy mam w razie czego w torebce, jak mam dzień, że mało owoców i warzyw jem
Co do kosmetyków dla dzieci, to ja na razie nic nie kupuję, tylko coś do mysia, pewnie z babydream, bo mają naturalny skład, a jako zasypka to podobno nie ma sobie równych mąka ziemniaczanaJa jestem trochę zbzikowana na punkcie naturalnych kosmetyków i np robię sobie puder m/in. z mąki ziemniacznaje i kocham go, nawet rozprowadzam po znajomych i znajomych znajomych i każdy jest zadowolony, że lepszego pudru nie miał
Także polecam naturalne zastępniki
A oliwka najelepsza jest z HIPP w rossmanie, same naturalne oleje i niestety perfuma, ale porównując z innymi oliwkami, to jest świetna
agatka, Twoje dziecko nieźle rośnie, czym Ty je karmisz
Ale tak serio, to ja nie wierzę w te pomiary wagi. Koleżanka mi mówiła, że przed porodem jej mierzyli i móiwą, że będzie ciężko rodzić, bo prawie 4 kg, a dziecko się urodziło 3,2 kg
Aha, mam takie pytanie, bo ja nie obczajona jestem: Czy jak piszecie na tej grupie Facebookowej to widać to na waszej prywatnej tablicy? tzn wszyscy znajomi widzą? Bo ja się nie chcę ciążą chwalić wszem i wobec
Coś mnie martwi też brak Małgorzatki - co prawada, miała się przeprowadzać, więc moze nie ma czasu zaglądać, bo tyle piszecie heheAle dawno się nie odzywała...
Muszę też dodać - IviQ boskie zdjęcie: sukienka, Ty i Twój brzuszek no i mężczyzna u Twojego boku, widać, że duma go rozpiera))
Agania, malutki ten Twój brzuszekWidać już, że ciążowy? Bo na zdjeciu tak moze nie być widać. Mój już wywaliło na całego, jak będę miała jak wstawić zdjęcie, to wstawię
No i obiecałam wam, że wkleję zdjęcie w kiecce weselnej i uczynię to z przyjemnością, choć pewnie po weekendzie, którego wyczekuję, bo mam ostatnio taki sajgon w pracy, że aż mi brzuch ostatnie dwa dni twardnieje i czuję, że nie służy mi ten stres... Ale po burzy przychodzi spokój, więc na niego czekam
Ściskam was wszystkie i powodzenia w czytaniu moich wypocinKasia82, aanaa, Misiowa, Lexie, IviQ, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, polkosia, WiedźmaMaKota, estrella lubią tę wiadomość
-
Onka mi właśnie powiedziała dzisiaj. "Duszkiem do dna" ekhem Potem cofało bleee
A ja nie wiem czy to teraz pojawia sie siara czy od zeszłej ciąży leci, dlugo miałam problem tego typu, gdybym karmiła byłoby pewnie inaczej hmm
Dziś zjadłam z moim R lody z musem truskawkow i bananowym pyyyychajutro robie nalesniki
Misiowa lubi tę wiadomość