Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
np
(tytuł też mozna bryknąć inny, może macie jakieś ciekawe )
01. a.badziak - imię dziecka - TP. ...
02. sylwia92 - imię dziecka - TP. ...
03. Kasiowa - imię dziecka - TP. ...
04. aleala - imię dziecka - TP. ...
05. Canario - imię dziecka - TP. ...
06. myszka1999922 - imię dziecka - TP. ...
07. Xaxa - imię dziecka - TP. ...
(kolory nicków do wyboru... mozna i żółty itp
może być Chłopiec Dziewczynka
....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 17:51
-
Pokazał mi się rano dziś śluz brązowy przy podcieraniu, potem coś około południa bardziej różowy, ale też przy podcieraniu. Sądzę, że pękły jakieś naczynka bo od wczoraj mam rzadkie, ale mocne napady kaszlu. Od soboty w nocy mam gorączkę, w niedziele strasznie ciężko było zbić, wczoraj było już lepiej i dzisiaj dużo lepiej w kwestii gorączki, ale strasznie męczy mnie kaszel od wczoraj właśnie.
Od lekarza dostałam Argentin do psikania gardła po każdym jedzeniu, wapno z wit. C i brać Apap w razie gorączki.
Dzwoniłam do ginekologa pogadać o tym plamieniu - kazał odpoczywać, ale niczego nie brać jeśli plamienie nie robi się czerwone i nie mam innych niepokojących objawów bo brązowe plamienia często zdarzają się w okolicach terminu gdzie byłaby miesiączka nawet do 3-4 miesiąca.
Boję sie, ale mam nadzieję, że ma racje i będzie dobrze.
W poprzedniej ciąży miałam plamienia krwią od skończonego 7tc wg OM, żadnych bóli czy coś, ciąża była troche młodsza, ale nie przejmowałam się aż tak. Serduszko biło, ale z początkiem 10 tc wg OM serduszko przestało bić. Lekarze podobno nie potrafili znaleźć przyczyny plamień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:56
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
może po prostu masz lepsze ukrwienie..
jak widzisz nawet na suwaczku pisze twoim że można zaobserwować niewielkie krwawienie.
Życzę zdrowia i aby się nie stresuj widzę że już masz córcię, więc i tu będzie dobrze
niestety na niektóre rzeczy nie mamy wpływu... bardzo mi przykro z powodu straty, Aniołek na pewno bd sprawował pieczę nad tą fasolką uszy do góry -
Jacqueline, wypoczywaj i lecz infekcje przede wszystkim. Leki, które zazywasz nie powinny mieć negatywnego wpływu na dzidziusia. Może taka Twoja "uroda", że masz plamienia podczas ciąży. Część dziewczyna tak ma, a ich ciąże rozwijają się świetnie. Przykro mi z powodu straty poprzedniej ciąży, wiem co to za ból, jednak musimy wierzyć z całych sił, że tym razem wszystko będzie dobrze :*
Ola_85, a miałaś dziś Usg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 19:37
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Jacqueline ja też kilka dni temu miałam lekko brązowe plamienia, myślałam, że okres się zbliża a tu nic. Wydaje mi sie, że to normalne, wiec glowa do góry!
Ja dzisiaj miałam lekkie pobolewania w podbrzuszu, ale na szczęście wszystko już przeszło.
Ola_85 ja w pierwszej ciąży też brałam duphaston i jakoś spokojnoejsza wtedy byłam.
Wizytę u lekarza mam za tydzień w czwartek, mam nadzieję że usłyszę już serduszko.Ola_85 lubi tę wiadomość
-
No mam nadzieję, że choróbsko nie będzie miało wpływu na ciążę i jak to piszecie, że taka uroda
Progesteron badałam razem z betą wtedy, wyszedł 39ng, więc tu winowajcy nie szukam
Ola - a czemu bierzesz Duphaston? Coś się dzieje ? Pęcherzyk już widziałaś jeśli dobrze zrozumiałam, tak?12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Aghi, ja w pierwszej ciąży miałam podobnie. Szybka wizyta u gina jednak nie zawsze jest wskazana, wtedy też powtarzalam betę i po tygodniu usłyszałam bicie serca. Trzymam kciuki!
Ja jutro też powtarzam betę dla własnego spokoju i też mam nadzieję, że będzie ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 20:43
-
Aghi, może ciąża jest młodsza niż myślisz? Wiesz kiedy dokładnie była owulacja, obserwowałas cykl (temperatura, śluz, testy owu, monitoring)? U mnie wczoraj przy becie na pewno ponad 1000 w macicy był dopiero maleńki pęcherzyk, raptem 4 mm. Poza tym aparaty Usg też są różnej klasy i w tych nieco słabszych nie udaje się zaobserwować małych pęcherzyków (przerabialam to w V poprzedniej ciąży). Nie nakręcaj się na najgorsze, zrób kontrolna betę po 48 godzinach, a będziesz wiedziała jak rozwija się zarodek.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika wrote:Aghi, może ciąża jest młodsza niż myślisz? Wiesz kiedy dokładnie była owulacja, obserwowałas cykl (temperatura, śluz, testy owu, monitoring)? U mnie wczoraj przy becie na pewno ponad 1000 w macicy był dopiero maleńki pęcherzyk, raptem 4 mm. Poza tym aparaty Usg też są różnej klasy i w tych nieco słabszych nie udaje się zaobserwować małych pęcherzyków (przerabialam to w V poprzedniej ciąży). Nie nakręcaj się na najgorsze, zrób kontrolna betę po 48 godzinach, a będziesz wiedziała jak rozwija się zarodek.
Sorry,podejrzanie ciąży pozamacicznej.Owulacje miałam 17dc czyli 14.01 wiec teoretycznie zaczął się 5 tydz. Jutro robię betę i zobaczymy co dalej.
Z tym usg też wydaje mi się że trochę wcześnie żeby coś zobaczyć. Nie chce panikować,ale przyznaję że bardzo się denerwuję