X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Anoolka a ile ma twój maly? Ja też odstawiam córkę od piersi od soboty! Psychicznoe strasznie to znioslam, ale mała lepiej ode mnie. Niestety przez krwawienie nie mialam wyboru i wyszło to u mnoe z dnia na dzień. Trzy noce był płacz na pierwszej pobudce, a teraz już nie płacze nawet, tylko niestety budzi się co godzinę, ale wierzę, że i to wkrotce minie. Jeśli nawet zajdzie taka konieczność, to nie będzie tak źle, glowa do góry!
    A mnie zlapalo jakieś przeziebienie, kicham i nos caly zatkany, sól morska poszła w ruch i tyle, czekam aż odpusci. A jakby tego było mało to zachciało mi się lodów! ;)
    16 miesięcy, kurcze mi też będzie ciężko go odstawić. Niby już mam dosyć karmienia ale on to tak lubi :( Justin a ile Twoja ma?

• Visenna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko, a było jakieś konkretne wskazanie do wykonania badania na mutację MTHFR? Czy robiłaś to dla siebie sama?

Przez to jedno poronienie nie umiem cieszyć się ciążą i świruję :P Znalazłam pakiet badań, w dość przystępnej cenie, które potwierdzają/wykluczają mutacje: V Leiden, protrombiny, MTHFR (C677T i A1289C), w genie PAI-a, czynnik VR2.

Link: http://www.testdna.pl/pakiet-badan-po-poronieniu/

I chyba się skuszę, jak w poniedziałek będzie ok.

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, wysle ci zaproszenie do znajomych i chetnie odpowiem na ostatnie pytanie offline :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu super że wszystko ok z fasolką. współczuje bólu... ja mialam rwę kulszową w poprzedniej ciąży to byla tragedia ;/ bo nic nie mozna wziąć ;/

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok kkkaaarrr to czekam :)

Visenna robiłam to badanie, ponieważ nie mogłam zajść w ciążę i szukałam przyczyny. To badanie zasugerowała mi moja prywatna gin. I to był strzał w dziesiątkę, bo spośród wszystkich badań jakie robiłam, to jedynie ewidentnie wyszło mi nie tak. Reszta wzorowo, a w ciążę przez 2 lata zajść nie mogłam.

Visenna lubi tę wiadomość

• Visenna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Visenna robiłam to badanie, ponieważ nie mogłam zajść w ciążę i szukałam przyczyny. To badanie zasugerowała mi moja prywatna gin. I to był strzał w dziesiątkę, bo spośród wszystkich badań jakie robiłam, to jedynie ewidentnie wyszło mi nie tak. Reszta wzorowo, a w ciążę przez 2 lata zajść nie mogłam.

Rozumiem i dziękuję za odpowiedź :) Mądry lekarz. Zastrzyki nie są najmilsze pewnie, ale dzięki temu możesz spać spokojniej teraz, gdy się udało. Dobrze mieć taką wiedzę. Robiłaś test na mutację MTHFR - C677T i A1289C, czy jeszcze jakieś "wariacje" :)?

oar8vfxmctme5m5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko MTHFR C677T i A1289C - obie wyszły dodatnie, w układzie heterozygotycznym

Visenna lubi tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rutelka ja tez chodze na inflancka :)

Rutelka lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia kamień z serca! :) i jaka piękna Fasolka do tego wszystkiego :) super że jest <3 !!

kasia_1988 lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Dziewczyny dzięki za wsparcie. Okazało się że to moje tylo-zgiecie macicy daje mi tak popalić dużo wcześniej niż w poprzedniej ciąży. W poprzedniej ciąży ok 12 tyg wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem wyrostka. Podobno mam wyjątkowo mocny nachyl- tak to określił lekarz.
    Pecherzyk pięknie urósł a w nim zarodek 5 mm z bijacym serduszkiem.

Muszę Was doczytac wieczorem. Pozdrawiam
    Tez mam tyłozgięcie duze, jest sie czym martwić ?

• angelstw Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wprawdzie pyt nie do mnie, ale ja też mam tyłozgięcie a nie miałam żadnych poważnych bóli w ciąży z Jasiem. A teraz też jakoś nie specjalnie jakieś bolączki brzuszka mi dolegają ;) także to nie reguła :)

adrenalina lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wlasnie tylko wczoraj bardzo bolało, dzis lekko ale po nospie przeszło. Abtak to wogole nic mnie nie boli. Czasami kość ogonowa od leżenia chyba.

• Auro Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, ja tez chciałam nosić córkę w chuście! Naczytałam się co i jak, kupiłam chustę, kilka razy się zachustowałam w domu i nigdy tak nie wyszłam na dwór :P Chusta leży w szafie :D Może z drugim nabiorę odwagi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 19:02

Rutelka lubi tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie pobolewa cały dzień, z przerwami na nospe. Jutro z rana kontrolne usg. Boję się strasznie :(

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Lilamy cud to będzie jak się dziecko urodzi z tej ciąży ;) A tak serio to cały czas plamię z rozciągliwym śluzem, takim jak przed owulką i tak jakoś jestem pesymistycznie nastawiona, jestem prawie pewna że nic z tej ciąży nie będzie, jakoś takie mam przeświadczenie od samego poczatku. Na dodatek nie mogę brać acardu ani luteiny bo karmię malucha a nie mam siły go odstawić bo jestem tak chora że ledwo żyje.

Anoolka będę trzymała mocno kciuki aby wszystko było w porządku :)
    Życzę dużo Zdrówka :)

Anoolka lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Tez mam tyłozgięcie duze, jest sie czym martwić ?
    Martwić się nie ma czym, tyle, że na usg jest trudniej, lekarka musiała się dziś nagimnastykować, żeby znaleźć pęcherzyk, ale udało się :)
    Rok temu miałam piękne przodo, wcześniej tyło teraz znowu tyłozgięcie.

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Brzuch mnie pobolewa cały dzień, z przerwami na nospe. Jutro z rana kontrolne usg. Boję się strasznie :(

Trzymaj się dzielnie. Trzymam kciuki za wizytę. Będzie dobrze! :)

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    16 miesięcy, kurcze mi też będzie ciężko go odstawić. Niby już mam dosyć karmienia ale on to tak lubi :( Justin a ile Twoja ma?
    Anoolka moja ma 8,5 miesiaca. Chcialam pociągnąć to karmienie minimum do skonczenia przez nią roku, czyli do maja, ale niestety fasolka zdecydowala inaczej.
    A ile razy karmisz twojego synka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 19:11

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    rutelka ja tez chodze na inflancka :)

ja chodzę generalnie na Karową, ale pierwszą wizytę u patologa ciąży mam dopiero na 19 kwietnia (15tc)...
    dlatego dziś zadzwoniłam na Inflancką i mam wizytę na początek marca...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Anoolka moja ma 8,5 miesiaca. Chcialam pociągnąć to karmienie minimum do skonczenia przez nią roku, czyli do maja, ale niestety fasolka zdecydowala inaczej.
    A ile razy karmisz twojego synka?
    Ja karmię z reguły tylko przed snem i w nocy ale i tak tych karmień sporo wychodzi bo potrafi co godzinę jeść ;)

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ