X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    dzięki adrenalina! Niby człowiek wie że co ma być to będzie i że głową muru nie przebije...ale gdzieś w głębi serducha strach o to dzieciątko siedzi. Chciałoby się aby wszystko było dobrze!
    To prawda. Ja juz myślałam o kolejnej becie, ale sie wstrzymam.
    Jeszcze 5 dni do wizyty.

• Visenna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    To prawda. Ja juz myślałam o kolejnej becie, ale sie wstrzymam. Jeszcze 5 dni do wizyty.

A ja właśnie jadę, na kolejną :P i ostatnią (!)

Miłego dnia Dziewczyny i Kropki :)

urocza, Dea28 lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • inaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo kochane ;-)

Ja za to dziś przespałam calutką nockę... ahh odrazu lepiej się czuje. Jedynie jak zasypiałam to mnie ogarniały lęki o ten nowotwór , że może zezłośliwieć bo mnie bolał. Ahhh

U nas nadal pochmurno, aż nie chce się żyć ! Szaro buro- fleeeeeeee

Jakies plany dzisiaj macie?

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przestanie padać to mam zamiar wyjsć z domu ( szczególnie ze wczoraj nie wystawiłam nawet nosa )
    A jak nie to sie zanudzę w domu, maż wraca dopiero jutro :(

• angelstw Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szaro buro i ponuro...
    plan na dziś? zacząć nas pakować bo jutro jedziemy do moich rodziców ;)
    350km w jedną stronę z Jaśkiem to jest wyzwanie ;)

może jakiś spacer jak się wypogodzi.

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nudę polecam książki albo fryzjera. Angelstw współczuję pakowania, ja nawet sobie nie wyobrażam pakowania dziecka, bez tego mam zawsze problem.
    Adrenalina masz racje z beta, nie sensu już teraz,przyrosty zwalniają.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza najgorzej było pierwszy raz bo spakowałam chyba całą Jaśka komodę :D teraz to już jest luzik ;) wprawiłam się po kilku takich wyjazdach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 08:21

urocza, mizzelka lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Auro Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co tydzień jeździmy do rodziny 80 km na weekend, bo z powodu pracy wyprowadziliśmy się z rodzinnego miasta. Tylko, że ja już mam połowę rzeczy tam zdublowanych dla dziecka.
    Dziś jadę sama z córką do teściów, żeby mi jutro posiedzieli z dzieckiem bo muszę do pracy jechać (mam działalność gospodarzą, a dziewczyna która u mnie pracuje pojechała na studia). Także w ciągu dwóch dni zrobię rundkę 80km+80km+80km no i w niedzielę z powrotem 80km :)

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z rana :)

Gratuluję serduszek :)
    Ja właśnie sobie leżę, nadal mam te plamienia i myślę, że to po luteinie dowcipnej. Poproszę lekarza, żeby mi zmienił na duphaston chyba, chociaż on twierdzi, że dopochwowa jest lepsza, bo szybciej działa i omija żołądek, wątrobę... zwariuje :)

Miłego dnia :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny u mnie ciezki poranek wszystko stoi mi w gardle :( fuu

km5s8ribs34fnes6.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    A moje menu przez ostatnie 3 godziny to
    Budyń czekoladowy, śledzie i pomarańcze... :-D
    Dobry mix :)

vella lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    niestety w związku z tym, że troche waże na pewno bede mieć rozstępy, ale odkąd i tak troche schudłam smaruje sie różniastymi specyfikami więc może nie bede wyglądać tragicznie, obiecałam sobie że po ciąży będę sexi mama :P
    Bardzo fajne podejście, lubię to ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    u mnie szaro buro i ponuro...
    plan na dziś? zacząć nas pakować bo jutro jedziemy do moich rodziców ;)
    350km w jedną stronę z Jaśkiem to jest wyzwanie ;)
    Ja planuję w przyszłym roku standardowy urlop, tyle że z malcem... przyjdzie nam z 9 miesiecznym jechac 1800km w jedną stronę :P także mysl kochana pozytywnie, 350km to rzut beretem ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! u mnie deszcz... ale czuć wiosnę...

Ja startowałam z 53kg przy 170cm wzrostu, aktualna waga 51kg i kiepskie samopoczucie, spadek mi chyba nie słuzy...

W poniedzialek mam wizyte z NFZ ;) chyba poproszę żeby USg nie robił, bo po co, bylo robione juz 2 razy, ostatnie we wtorek a tydzien po tej wizycie mam kolejną u prywatnego wiec usg znowu bedzie...

Nie pamiętam która z Was pytala wczoraj o prenatalne, czy prywatnie robię, nie nie robie prywatnie (choc u tego samego specjalisty u ktorego robiłabym prywatnie bo to najlepszy spec) :) z racji skończonych 35 lat takie badania wykonywane sa bezplatnie

Chce mi się spać ...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam dziewczyny okropny sen , ze na usg przestało bić serduszko , poprostu juz sie maksymalnie zestresowałam , następna wizyta 24 ....

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    A ja dziś miałam dziewczyny okropny sen , ze na usg przestało bić serduszko , poprostu juz sie maksymalnie zestresowałam , następna wizyta 24 ....
    Ja wiem ze to trudno wyłączyc ten tryb myslenia, zastanawiania się... potem w snach sie odbija nasz stan umyslu.... moze trzeba zmienic kierunek mysli przed snem? urlop? remont? jakies planowanie ogrodu, cokolwiek :) <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj tez pobrałam mocz i krew .. HIV różyczka grupa krwi , ogólnie cały panel dla ciężarnych w medicover , bylo z 6 próbek ... I tak z zazdrością patrzyłam na te duże brzuszki przyszłych mam , oby sie udało dotrzeć szcześliwie tak jak one !

w57vs65g5x1yfrve.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety , po poprzedniej ciazy nabawiłam sie nerwicy , zdiagnozowano u mnie zespol stresu pourazowego , ogólnie z natury jestem osoba bardzo znerwicowana i strachliwa , dla tego cieżko mi odeprzeć te głupie myśli !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 09:40

w57vs65g5x1yfrve.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale produkujecie :)

U mnie samopoczucie nadal fatalne i siada mi juz na psychike, no bo to juz tydzien ciaglych mdlosci, braku apetytu i energii. Nie wiem, jakim cudem mam dozyc do II trymestru... Zmuszam sie do jedzenia, ale nic zdrowego mi nie wchodzi, wiec wlasciwie jestem bez warzyw i owocow od tygodnia - to nie moze byc zdrowe?!?

Moja wizyta w przyszla srode. Nie stresuje sie nia, ale tym niejedzeniem i slabym samopoczuciem owszem - nie sadzilam, ze bedzie az tak ciezko! U Was tez? Moze to te blizniaki tak daja do wiwatu - podwojne objawy?

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee to tylko zły sen, bedzie dobrze.
    Podobnie jak Ty byłam w medicover na wizycie i widząc kobiety z dużymi brzuszkami mam nadzieje ze za kilka miesięcy będę mieć podobny. Ty tez!
    Do którego lekarza chodzić w Medicover? W Warszawie? Byłam u dr Strojeckiej ale nie wzbudziła mojego zaufania, po pierwszych 3 minutach miałam ochotę wyjsć i nie wrócić. A poczytałam troche opinii i m..in.ta pani była polecana. Niestety ciagle wzdychała przez cała wizytę, rzucała teksty jak z prl typu "siądzie", "rozbierze sie", "kwas foliowy bierze". Czułam sie fatalnie. Do tego niedelikatna przy badaniu. I w ogóle czułam sie gorzej niż na wizycie w NFZ. Zero empatii niestety. Czeka mnie zmiana lekarza.

uwo93e3kacedpezy.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ