Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    dzięki adrenalina! Niby człowiek wie że co ma być to będzie i że głową muru nie przebije...ale gdzieś w głębi serducha strach o to dzieciątko siedzi. Chciałoby się aby wszystko było dobrze!
    To prawda. Ja juz myślałam o kolejnej becie, ale sie wstrzymam.
    Jeszcze 5 dni do wizyty.

• Visenna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    To prawda. Ja juz myślałam o kolejnej becie, ale sie wstrzymam. Jeszcze 5 dni do wizyty.

A ja właśnie jadę, na kolejną :P i ostatnią (!)

Miłego dnia Dziewczyny i Kropki :)

urocza, Dea28 lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • inaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo kochane ;-)

Ja za to dziś przespałam calutką nockę... ahh odrazu lepiej się czuje. Jedynie jak zasypiałam to mnie ogarniały lęki o ten nowotwór , że może zezłośliwieć bo mnie bolał. Ahhh

U nas nadal pochmurno, aż nie chce się żyć ! Szaro buro- fleeeeeeee

Jakies plany dzisiaj macie?

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przestanie padać to mam zamiar wyjsć z domu ( szczególnie ze wczoraj nie wystawiłam nawet nosa )
    A jak nie to sie zanudzę w domu, maż wraca dopiero jutro :(

• angelstw Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szaro buro i ponuro...
    plan na dziś? zacząć nas pakować bo jutro jedziemy do moich rodziców ;)
    350km w jedną stronę z Jaśkiem to jest wyzwanie ;)

może jakiś spacer jak się wypogodzi.

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nudę polecam książki albo fryzjera. Angelstw współczuję pakowania, ja nawet sobie nie wyobrażam pakowania dziecka, bez tego mam zawsze problem.
    Adrenalina masz racje z beta, nie sensu już teraz,przyrosty zwalniają.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza najgorzej było pierwszy raz bo spakowałam chyba całą Jaśka komodę :D teraz to już jest luzik ;) wprawiłam się po kilku takich wyjazdach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 08:21

urocza, mizzelka lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Auro Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co tydzień jeździmy do rodziny 80 km na weekend, bo z powodu pracy wyprowadziliśmy się z rodzinnego miasta. Tylko, że ja już mam połowę rzeczy tam zdublowanych dla dziecka.
    Dziś jadę sama z córką do teściów, żeby mi jutro posiedzieli z dzieckiem bo muszę do pracy jechać (mam działalność gospodarzą, a dziewczyna która u mnie pracuje pojechała na studia). Także w ciągu dwóch dni zrobię rundkę 80km+80km+80km no i w niedzielę z powrotem 80km :)

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z rana :)

Gratuluję serduszek :)
    Ja właśnie sobie leżę, nadal mam te plamienia i myślę, że to po luteinie dowcipnej. Poproszę lekarza, żeby mi zmienił na duphaston chyba, chociaż on twierdzi, że dopochwowa jest lepsza, bo szybciej działa i omija żołądek, wątrobę... zwariuje :)

Miłego dnia :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny u mnie ciezki poranek wszystko stoi mi w gardle :( fuu

km5s8ribs34fnes6.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    A moje menu przez ostatnie 3 godziny to
    Budyń czekoladowy, śledzie i pomarańcze... :-D
    Dobry mix :)

vella lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    niestety w związku z tym, że troche waże na pewno bede mieć rozstępy, ale odkąd i tak troche schudłam smaruje sie różniastymi specyfikami więc może nie bede wyglądać tragicznie, obiecałam sobie że po ciąży będę sexi mama :P
    Bardzo fajne podejście, lubię to ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    u mnie szaro buro i ponuro...
    plan na dziś? zacząć nas pakować bo jutro jedziemy do moich rodziców ;)
    350km w jedną stronę z Jaśkiem to jest wyzwanie ;)
    Ja planuję w przyszłym roku standardowy urlop, tyle że z malcem... przyjdzie nam z 9 miesiecznym jechac 1800km w jedną stronę :P także mysl kochana pozytywnie, 350km to rzut beretem ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! u mnie deszcz... ale czuć wiosnę...

Ja startowałam z 53kg przy 170cm wzrostu, aktualna waga 51kg i kiepskie samopoczucie, spadek mi chyba nie słuzy...

W poniedzialek mam wizyte z NFZ ;) chyba poproszę żeby USg nie robił, bo po co, bylo robione juz 2 razy, ostatnie we wtorek a tydzien po tej wizycie mam kolejną u prywatnego wiec usg znowu bedzie...

Nie pamiętam która z Was pytala wczoraj o prenatalne, czy prywatnie robię, nie nie robie prywatnie (choc u tego samego specjalisty u ktorego robiłabym prywatnie bo to najlepszy spec) :) z racji skończonych 35 lat takie badania wykonywane sa bezplatnie

Chce mi się spać ...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam dziewczyny okropny sen , ze na usg przestało bić serduszko , poprostu juz sie maksymalnie zestresowałam , następna wizyta 24 ....

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    A ja dziś miałam dziewczyny okropny sen , ze na usg przestało bić serduszko , poprostu juz sie maksymalnie zestresowałam , następna wizyta 24 ....
    Ja wiem ze to trudno wyłączyc ten tryb myslenia, zastanawiania się... potem w snach sie odbija nasz stan umyslu.... moze trzeba zmienic kierunek mysli przed snem? urlop? remont? jakies planowanie ogrodu, cokolwiek :) <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj tez pobrałam mocz i krew .. HIV różyczka grupa krwi , ogólnie cały panel dla ciężarnych w medicover , bylo z 6 próbek ... I tak z zazdrością patrzyłam na te duże brzuszki przyszłych mam , oby sie udało dotrzeć szcześliwie tak jak one !

w57vs65g5x1yfrve.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety , po poprzedniej ciazy nabawiłam sie nerwicy , zdiagnozowano u mnie zespol stresu pourazowego , ogólnie z natury jestem osoba bardzo znerwicowana i strachliwa , dla tego cieżko mi odeprzeć te głupie myśli !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 09:40

w57vs65g5x1yfrve.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale produkujecie :)

U mnie samopoczucie nadal fatalne i siada mi juz na psychike, no bo to juz tydzien ciaglych mdlosci, braku apetytu i energii. Nie wiem, jakim cudem mam dozyc do II trymestru... Zmuszam sie do jedzenia, ale nic zdrowego mi nie wchodzi, wiec wlasciwie jestem bez warzyw i owocow od tygodnia - to nie moze byc zdrowe?!?

Moja wizyta w przyszla srode. Nie stresuje sie nia, ale tym niejedzeniem i slabym samopoczuciem owszem - nie sadzilam, ze bedzie az tak ciezko! U Was tez? Moze to te blizniaki tak daja do wiwatu - podwojne objawy?

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee to tylko zły sen, bedzie dobrze.
    Podobnie jak Ty byłam w medicover na wizycie i widząc kobiety z dużymi brzuszkami mam nadzieje ze za kilka miesięcy będę mieć podobny. Ty tez!
    Do którego lekarza chodzić w Medicover? W Warszawie? Byłam u dr Strojeckiej ale nie wzbudziła mojego zaufania, po pierwszych 3 minutach miałam ochotę wyjsć i nie wrócić. A poczytałam troche opinii i m..in.ta pani była polecana. Niestety ciagle wzdychała przez cała wizytę, rzucała teksty jak z prl typu "siądzie", "rozbierze sie", "kwas foliowy bierze". Czułam sie fatalnie. Do tego niedelikatna przy badaniu. I w ogóle czułam sie gorzej niż na wizycie w NFZ. Zero empatii niestety. Czeka mnie zmiana lekarza.

uwo93e3kacedpezy.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ