X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Marti też brałam urofurahine w pierwszym trymestrze. mała cała i zdrowa:)
    lepiej zapobiec większej infekcji i szybko działać niż to miałoby wejść ci na nerki... jeszcze gorsze antybiotyki itd. nie martw się:)o
    Kojarzysz ile brałaś ? Mówisz o urufuraginie a mnie lekarz przepisał furagine ona jest mocniejsza chyba i na receptę (chyba ze sie cos zmieniło, ale kiedys była). Cholera w przychodni nie maja czasu żebym wpadła do lekarza. Co za porażka...
    Fuck każdy lekarz co innego jak można tak gadać...
    Narazie pije bardzo dużo żurawiny i pokrzywy, po 3 herbatki z każdej i dużo wody. Moze to jakoś sie wypłucze.

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Zamawiam kosmetyki dla brzuszka ;)
    Postawilam na naturalne, moje ulubione :)
    Masło Shea nierafinowane, surowe :) i kokosowe, tez nierafinowane ... tylko takie cudownie pachnie kokosem :)
    I maluszka po urodzeniu zamiast traktowac balsamami to masłem shea planuję :) w ogole bardzo polecam to masełko ;)
    Kokos zamowilam taki:
    http://allegro.pl/olej-kokosowy-nierafinowany-organiczny-100ml-i5943999376.html
    a Shea 200g wzielam bo brzuszek rozwojowy wiec lepiej wiecej niz mniej :)
    http://allegro.pl/maslo-shea-nierafinowane-200g-ghana-i5921041411.html

U jednego sprzedawcy to za 1 przesylke tylko zapłace :)

Zakupilam sobie juz tuniki dresowa (tak to sie chyba zwie) bo idealnie brzuszek się w nich bedzie miescil a wygladac bede jak czlowiek ;)

Dzien dobry kochane <3
    Spalam do 9 :P
    I jeszcze w łózku jestem :P
    Oooo <3

Anulka u kogo zamawialas te cuda bo wstawilas dwóch różnych sprzedawców a ja chętnie skorzystam lecz za bardzo się na tym nie znam :-) proszę o linki

2da6343587.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urofuraginum to połowa dawki furaginy :-) ! Mi zawsze pomagała po jednym dniu

LillaMy lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• MOI Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Lilamy cud to będzie jak się dziecko urodzi z tej ciąży ;) A tak serio to cały czas plamię z rozciągliwym śluzem, takim jak przed owulką i tak jakoś jestem pesymistycznie nastawiona, jestem prawie pewna że nic z tej ciąży nie będzie, jakoś takie mam przeświadczenie od samego poczatku. Na dodatek nie mogę brać acardu ani luteiny bo karmię malucha a nie mam siły go odstawić bo jestem tak chora że ledwo żyje.
    Jeju co sie dzieje???? Nic nie mowilas!!! Kochana a planujesz wizyte u gina???

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie boli brzuch. Okropnie. Jadę do lekarza o 17.30 czekam aż mąż wroci. Boje się.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny trzymajcie sie! Fasolki bądźcie silne!!

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Anulka u kogo zamawialas te cuda bo wstawilas dwóch różnych sprzedawców a ja chętnie skorzystam lecz za bardzo się na tym nie znam :-) proszę o linki
    Kochana az sprawdzilam :) zamowilam u 1 osoby :)

http://allegro.pl/maslo-shea-nierafinowane-200g-ghana-i5921041411.html

http://allegro.pl/olej-kokosowy-nierafinowany-organiczny-100ml-i5943999376.html

Sprzedający Lonaen, taki sam w obu przypadkach

EwelinaaKa, LillaMy lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANOOLKA, KASIA1988 - dziewczyny trzymam kciuki żeby to byly tylko chwilowe niedogodności i zeby wszystko wróciło na właściwy tor <3

Anoolka, kasia_1988 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Jeju co sie dzieje???? Nic nie mowilas!!! Kochana a planujesz wizyte u gina???
    Moi bo ja się tak źle czuje przez to przeziębienie że nawet mi się nie chciało pisać ;) Te plamienie są maleńkie ale jednak są. Do gina idę za jakiś tydzień bo teraz i tak przez te karmienie malucha nic mi nie przepisze. Jak sobie pomyślę że mam go odstawić to mnie ciarki przechodzą, boję się że będzie mi płakał przez kilka nocy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Strasznie mnie boli brzuch. Okropnie. Jadę do lekarza o 17.30 czekam aż mąż wroci. Boje się.
    Kasia weź nospe jak masz w domu

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj wizytę u ginki w Luxmedzie i jestem bardzo zadowolona. Bardzo ciepło i konkretnie podeszła do mojej ciąży :) Potwierdziła wszystkie leki zalecone przez hematolog i dorzuciła luteinę i duphaston. Kazała pojawić mi się za 2-3 tygodnie, tylko w taki dzień, kiedy ma gabinet z USG, bo sama chce maleństwo podejrzeć. Udało mi się zapisać na 14.03.

Czyli teraz mam najbliższą wizytę prywatną z USG 2.03. i potem w Luxmedzie 14.03. Bardzo mi to odpowiada, bo to będą dla mnie nerwowe tygodnie... No nic, staram się myśleć pozytywnie :)

Ginka w Luxmedzie proponowała mi już dzisiaj zwolnienie jeśli chcę, ale ja na razie wolałabym nie. Nie chcę jeszcze mówić nikomu w pracy, a moja obecna praca jest znacznie lżejsza niż poprzednia i daje mi więcej swobody, więc o ile wszystko będzie w porządku z ciążą, wolałabym popracować parę miesięcy. Zwłaszcza, że bardzo mi się w tej pracy podoba i chciałabym móc wrócić po macierzyńskim, a wiadomo, trochę pewnie krzywo będą patrzeć na to, że zaszłam w ciążę tak szybko :/ Ale wiadomo, jeżeli tylko nie daj Boże coś się będzie działo to lecę na zwolnienie, bo jednak pracę inną zawsze znajdę, a dziecko jest teraz priorytetem.

Gorzej, że ginka odradziła kontynuowanie ćwiczeń na razie, przynajmniej póki nie zobaczymy jak się ciąża rozwija. Wiedziałam, że jak kupię karnet na siłownię na 3 miesiące to od razu zajdę w ciążę. Pewnie nie uda mi się go zawiesić, cholera. No nic, dobrze, że nie kupiłam karnetu na rok! :D

mizzelka, Rutelka, LillaMy lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, Rutelko,Kasia_1988, trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się u Was dobrze!

Rutelka, kasia_1988 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Krwiak jest powyżej pęcherzyka płodowego, ale na tyle blisko, że odkleja pęcherzyk płodowy od ścianki macicy przez co pęcherzyk się bardzo wydłużył (jest cienki i długi). Pani doktor mówi, że wszystko będzie dobrze, że twardziel z tego zarodka i skoro do tej pory się utrzymał to da radę i dalej jak już jest z dnia na dzień coraz większy. Mam nadzieję.
    No spę biorę przez krwiaka, bo ciągle mnie brzuch boli, a to nie wskazane, bo macica się kurczy, a nie powinna.

Byłam dziś u gin na NFZ lokalnie. Wyobraźcie sobie, że odmówił prowadzenie tej ciąży, bo to ciąża zagrożona i podobno on zwykły gin w przychodni w pipidówku dolnym nie może prowadzić ciąży zagrożonej i obciążonej mutacją genu. Kazał mi się zapisać do patologa ciąży. To mówię mu, że zapisana jestem do patologa na Karową, ale pierwsza wizyta na 19 kwietnia, a to będzie już 15tc (trochę późno jak na pierwszą wizytę na NFZ ciążową). Rozłożył ręce. Masakra jakaś.
    Obdzwoniłam dziś pół Warszawy.
    Udało mi się zapisać na pierwszą wizytę w ciąży do lekarza w szpitalu na Inflanckiej na 3.marca. Eh z tym NFZ-em.
    a moze idz prywatnie do gabinetu do lekarza ktory pracuje w szpitalu wezmie cie pozniej do siebie i czesc badan zrobisz w szpitalu ja tak robie czesc chodze do niego prywatnie a na badania bierze mnie do siebie do szpitala

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam na ta apteke co polecacie i rzeczywiscie jest taniej i chyba zrobie pozniej w niej zakupy.

km5s8ribs34fnes6.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Kojarzysz ile brałaś ? Mówisz o urufuraginie a mnie lekarz przepisał furagine ona jest mocniejsza chyba i na receptę (chyba ze sie cos zmieniło, ale kiedys była). Cholera w przychodni nie maja czasu żebym wpadła do lekarza. Co za porażka...
    Fuck każdy lekarz co innego jak można tak gadać...
    Narazie pije bardzo dużo żurawiny i pokrzywy, po 3 herbatki z każdej i dużo wody. Moze to jakoś sie wypłucze.
    1 doba =4 razy urofuraginum na dobe
    2 doba = 3 tabsy
    3 doba juz nie pamietam szczerze mowiac ale chyba 3 lub 2
    4 doba 2 chyba

do tego żuravit jakiś i podjadałam żurawinę i popijałam sok z cytryny, woda... rumianek.. aby duzo płynów było.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki za wasze fasolki, musi byc dobrze, tylko spokój nas uratuje :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana gratuluję :) jesli bd sie dobrze czuła to czemu nie :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti a piecze cie to? czy nie? bo na tel licho mam doczytać, jeszcze mała daje mi popalić troche to słabo mi nadrobic :)/

zaraz spr kalendarz z Milenką i napisze ci dokladnie ile brałam...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis zakupilam syrop sol baby dla małej, zobaczymy czy pomoże.. oby!
    bo ten kaszel jest okropny.
    mam nadzieje ze przespimy noc

a pro po.. spelnilam swoje marzenie
    zrobilam na obiad pieczone zmieniaczki z kebabem, sałatką z oliwkami <3
    o wyglad brzucha nie pytajcie.. ciężaróweczka z 6m ciazy to przy mnie pikuś ;)

EwelinaaKa, LillaMy lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neofuraginum brałam
    2 razy (po poludniu dopiero o 18 i o 23 po 2 tab)
    nastepny dzien o 6 rano i o 12 (chyba tez po 2 tab)
    i trzecia doba tez 2 dawki (6 dni leczenia)
    i urosept włączyłam (bezpieczny w ciąży) do tego żuravit.

musisz zobaczyć ulotkę jak tam zalecają, jezeli mocno ci to nie dokucza to lepiej wziąć "delikatną furaginę", ale nie lekceważ tego żeby nie zmienić w gorszy stan zapalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:14

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ