X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Marti też brałam urofurahine w pierwszym trymestrze. mała cała i zdrowa:)
    lepiej zapobiec większej infekcji i szybko działać niż to miałoby wejść ci na nerki... jeszcze gorsze antybiotyki itd. nie martw się:)o
    Kojarzysz ile brałaś ? Mówisz o urufuraginie a mnie lekarz przepisał furagine ona jest mocniejsza chyba i na receptę (chyba ze sie cos zmieniło, ale kiedys była). Cholera w przychodni nie maja czasu żebym wpadła do lekarza. Co za porażka...
    Fuck każdy lekarz co innego jak można tak gadać...
    Narazie pije bardzo dużo żurawiny i pokrzywy, po 3 herbatki z każdej i dużo wody. Moze to jakoś sie wypłucze.

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Zamawiam kosmetyki dla brzuszka ;)
    Postawilam na naturalne, moje ulubione :)
    Masło Shea nierafinowane, surowe :) i kokosowe, tez nierafinowane ... tylko takie cudownie pachnie kokosem :)
    I maluszka po urodzeniu zamiast traktowac balsamami to masłem shea planuję :) w ogole bardzo polecam to masełko ;)
    Kokos zamowilam taki:
    http://allegro.pl/olej-kokosowy-nierafinowany-organiczny-100ml-i5943999376.html
    a Shea 200g wzielam bo brzuszek rozwojowy wiec lepiej wiecej niz mniej :)
    http://allegro.pl/maslo-shea-nierafinowane-200g-ghana-i5921041411.html

U jednego sprzedawcy to za 1 przesylke tylko zapłace :)

Zakupilam sobie juz tuniki dresowa (tak to sie chyba zwie) bo idealnie brzuszek się w nich bedzie miescil a wygladac bede jak czlowiek ;)

Dzien dobry kochane <3
    Spalam do 9 :P
    I jeszcze w łózku jestem :P
    Oooo <3

Anulka u kogo zamawialas te cuda bo wstawilas dwóch różnych sprzedawców a ja chętnie skorzystam lecz za bardzo się na tym nie znam :-) proszę o linki

2da6343587.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urofuraginum to połowa dawki furaginy :-) ! Mi zawsze pomagała po jednym dniu

LillaMy lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• MOI Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Lilamy cud to będzie jak się dziecko urodzi z tej ciąży ;) A tak serio to cały czas plamię z rozciągliwym śluzem, takim jak przed owulką i tak jakoś jestem pesymistycznie nastawiona, jestem prawie pewna że nic z tej ciąży nie będzie, jakoś takie mam przeświadczenie od samego poczatku. Na dodatek nie mogę brać acardu ani luteiny bo karmię malucha a nie mam siły go odstawić bo jestem tak chora że ledwo żyje.
    Jeju co sie dzieje???? Nic nie mowilas!!! Kochana a planujesz wizyte u gina???

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie boli brzuch. Okropnie. Jadę do lekarza o 17.30 czekam aż mąż wroci. Boje się.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny trzymajcie sie! Fasolki bądźcie silne!!

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Anulka u kogo zamawialas te cuda bo wstawilas dwóch różnych sprzedawców a ja chętnie skorzystam lecz za bardzo się na tym nie znam :-) proszę o linki
    Kochana az sprawdzilam :) zamowilam u 1 osoby :)

http://allegro.pl/maslo-shea-nierafinowane-200g-ghana-i5921041411.html

http://allegro.pl/olej-kokosowy-nierafinowany-organiczny-100ml-i5943999376.html

Sprzedający Lonaen, taki sam w obu przypadkach

EwelinaaKa, LillaMy lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANOOLKA, KASIA1988 - dziewczyny trzymam kciuki żeby to byly tylko chwilowe niedogodności i zeby wszystko wróciło na właściwy tor <3

Anoolka, kasia_1988 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Jeju co sie dzieje???? Nic nie mowilas!!! Kochana a planujesz wizyte u gina???
    Moi bo ja się tak źle czuje przez to przeziębienie że nawet mi się nie chciało pisać ;) Te plamienie są maleńkie ale jednak są. Do gina idę za jakiś tydzień bo teraz i tak przez te karmienie malucha nic mi nie przepisze. Jak sobie pomyślę że mam go odstawić to mnie ciarki przechodzą, boję się że będzie mi płakał przez kilka nocy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Strasznie mnie boli brzuch. Okropnie. Jadę do lekarza o 17.30 czekam aż mąż wroci. Boje się.
    Kasia weź nospe jak masz w domu

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj wizytę u ginki w Luxmedzie i jestem bardzo zadowolona. Bardzo ciepło i konkretnie podeszła do mojej ciąży :) Potwierdziła wszystkie leki zalecone przez hematolog i dorzuciła luteinę i duphaston. Kazała pojawić mi się za 2-3 tygodnie, tylko w taki dzień, kiedy ma gabinet z USG, bo sama chce maleństwo podejrzeć. Udało mi się zapisać na 14.03.

Czyli teraz mam najbliższą wizytę prywatną z USG 2.03. i potem w Luxmedzie 14.03. Bardzo mi to odpowiada, bo to będą dla mnie nerwowe tygodnie... No nic, staram się myśleć pozytywnie :)

Ginka w Luxmedzie proponowała mi już dzisiaj zwolnienie jeśli chcę, ale ja na razie wolałabym nie. Nie chcę jeszcze mówić nikomu w pracy, a moja obecna praca jest znacznie lżejsza niż poprzednia i daje mi więcej swobody, więc o ile wszystko będzie w porządku z ciążą, wolałabym popracować parę miesięcy. Zwłaszcza, że bardzo mi się w tej pracy podoba i chciałabym móc wrócić po macierzyńskim, a wiadomo, trochę pewnie krzywo będą patrzeć na to, że zaszłam w ciążę tak szybko :/ Ale wiadomo, jeżeli tylko nie daj Boże coś się będzie działo to lecę na zwolnienie, bo jednak pracę inną zawsze znajdę, a dziecko jest teraz priorytetem.

Gorzej, że ginka odradziła kontynuowanie ćwiczeń na razie, przynajmniej póki nie zobaczymy jak się ciąża rozwija. Wiedziałam, że jak kupię karnet na siłownię na 3 miesiące to od razu zajdę w ciążę. Pewnie nie uda mi się go zawiesić, cholera. No nic, dobrze, że nie kupiłam karnetu na rok! :D

mizzelka, Rutelka, LillaMy lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, Rutelko,Kasia_1988, trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się u Was dobrze!

Rutelka, kasia_1988 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Krwiak jest powyżej pęcherzyka płodowego, ale na tyle blisko, że odkleja pęcherzyk płodowy od ścianki macicy przez co pęcherzyk się bardzo wydłużył (jest cienki i długi). Pani doktor mówi, że wszystko będzie dobrze, że twardziel z tego zarodka i skoro do tej pory się utrzymał to da radę i dalej jak już jest z dnia na dzień coraz większy. Mam nadzieję.
    No spę biorę przez krwiaka, bo ciągle mnie brzuch boli, a to nie wskazane, bo macica się kurczy, a nie powinna.

Byłam dziś u gin na NFZ lokalnie. Wyobraźcie sobie, że odmówił prowadzenie tej ciąży, bo to ciąża zagrożona i podobno on zwykły gin w przychodni w pipidówku dolnym nie może prowadzić ciąży zagrożonej i obciążonej mutacją genu. Kazał mi się zapisać do patologa ciąży. To mówię mu, że zapisana jestem do patologa na Karową, ale pierwsza wizyta na 19 kwietnia, a to będzie już 15tc (trochę późno jak na pierwszą wizytę na NFZ ciążową). Rozłożył ręce. Masakra jakaś.
    Obdzwoniłam dziś pół Warszawy.
    Udało mi się zapisać na pierwszą wizytę w ciąży do lekarza w szpitalu na Inflanckiej na 3.marca. Eh z tym NFZ-em.
    a moze idz prywatnie do gabinetu do lekarza ktory pracuje w szpitalu wezmie cie pozniej do siebie i czesc badan zrobisz w szpitalu ja tak robie czesc chodze do niego prywatnie a na badania bierze mnie do siebie do szpitala

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam na ta apteke co polecacie i rzeczywiscie jest taniej i chyba zrobie pozniej w niej zakupy.

km5s8ribs34fnes6.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Kojarzysz ile brałaś ? Mówisz o urufuraginie a mnie lekarz przepisał furagine ona jest mocniejsza chyba i na receptę (chyba ze sie cos zmieniło, ale kiedys była). Cholera w przychodni nie maja czasu żebym wpadła do lekarza. Co za porażka...
    Fuck każdy lekarz co innego jak można tak gadać...
    Narazie pije bardzo dużo żurawiny i pokrzywy, po 3 herbatki z każdej i dużo wody. Moze to jakoś sie wypłucze.
    1 doba =4 razy urofuraginum na dobe
    2 doba = 3 tabsy
    3 doba juz nie pamietam szczerze mowiac ale chyba 3 lub 2
    4 doba 2 chyba

do tego żuravit jakiś i podjadałam żurawinę i popijałam sok z cytryny, woda... rumianek.. aby duzo płynów było.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki za wasze fasolki, musi byc dobrze, tylko spokój nas uratuje :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana gratuluję :) jesli bd sie dobrze czuła to czemu nie :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti a piecze cie to? czy nie? bo na tel licho mam doczytać, jeszcze mała daje mi popalić troche to słabo mi nadrobic :)/

zaraz spr kalendarz z Milenką i napisze ci dokladnie ile brałam...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis zakupilam syrop sol baby dla małej, zobaczymy czy pomoże.. oby!
    bo ten kaszel jest okropny.
    mam nadzieje ze przespimy noc

a pro po.. spelnilam swoje marzenie
    zrobilam na obiad pieczone zmieniaczki z kebabem, sałatką z oliwkami <3
    o wyglad brzucha nie pytajcie.. ciężaróweczka z 6m ciazy to przy mnie pikuś ;)

EwelinaaKa, LillaMy lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neofuraginum brałam
    2 razy (po poludniu dopiero o 18 i o 23 po 2 tab)
    nastepny dzien o 6 rano i o 12 (chyba tez po 2 tab)
    i trzecia doba tez 2 dawki (6 dni leczenia)
    i urosept włączyłam (bezpieczny w ciąży) do tego żuravit.

musisz zobaczyć ulotkę jak tam zalecają, jezeli mocno ci to nie dokucza to lepiej wziąć "delikatną furaginę", ale nie lekceważ tego żeby nie zmienić w gorszy stan zapalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:14

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ