X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt:)

Rutelka lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pierwszą konkretną zachciankę... czosnek :D zawsze lubiam ale teraz to po prostu musze i już :)

Pogoda u mnie totalnie do bani, nie zachęca do wyjscia z domu... szaro, mokro... :/

Czyli olej kokosowy zamowilam dobry :) no to czekam na paczuszkę z mega zapachem :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Mnie się wydaje, że to i tak od skóry zależy. Jedne nie beda miec rozsetpow bo maja po prost elestyczniejsza skóre, a drugie nie wiadomo czym by sie smarowały to i tak wyskoczą predzej czy pozniej :) niestety. Ja już mam mnóstwo rozstępów na biodrach i pupie wiec czekam tylko na te na brzuchu :(
    Prawda:) ale jednak jak się człowiek czymkolwiek posmaruje to trochę ulga bo można się zadrapać:) :)

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Gula stoi mi w gardle. najchętniej nic bym nie jadła... znów będzie z trzy tyg jakbym miała grypę żołądkową uuughh :(
    Znam to, oj znam :/ u mnie sama mysl o jedzeniu wystarcza, od razu mam wstręt... ale staram sie cos jesc, 2 kg mam na minusie, tak dalej nie mogę funkcjonować...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Mnie się wydaje, że to i tak od skóry zależy. Jedne nie beda miec rozsetpow bo maja po prost elestyczniejsza skóre, a drugie nie wiadomo czym by sie smarowały to i tak wyskoczą predzej czy pozniej :) niestety. Ja już mam mnóstwo rozstępów na biodrach i pupie wiec czekam tylko na te na brzuchu :(
    Ja na pupie tez mam, staaaare jak świat ale na brzuchu ani jednego a 2 dzieci posiadam ;) mysle że skóra skórą, ale warto ją wspomóc... natłuścić, uelastycznić... akurat Shea świetnie wplywa na kondycję skóry, do mycia grubsza gąbka masująca, zimne prysznice... na bank skóra zyska na elastycznosci i bedzie mniej podatna... nie ma co od razu skazywac się z góry na rozstepy ;)

angelstw lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    A ja mam pierwszą konkretną zachciankę... czosnek :D zawsze lubiam ale teraz to po prostu musze i już :)

Pogoda u mnie totalnie do bani, nie zachęca do wyjscia z domu... szaro, mokro... :/

Czyli olej kokosowy zamowilam dobry :) no to czekam na paczuszkę z mega zapachem :)

:) a mnie właśnie na czosnek totalnie odrzuca chociaż w normalnych warunkach - przepadam:)

marti_88 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. jest post konkretny i wszystko na przymus... ale myślę o tym jaki potem będę miała duży apetyt :) w tamtej ciąży nie mogłam patrzec na brokuł. ciekawe co teraz:)

a ja znów mam chęć na kebaba:D

LillaMy, k84 lubią tę wiadomość

• Visenna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiem już, że będę robić i USG prenantalne i test PAPPA. Przemawia do mnie to, że są to badania nieinwazyjne i mogą pomoc wykryć wady, z którymi można powalczyć jeszcze w łonie matki albo tuż po porodzie. Niewiedza by mnie wykończyła :) Jeśli jest taka okazja, to ja z niej chętnie skorzystam :) Czytałam, że są w 90% skuteczne. To moja pierwsza ciąża i wszystkiego się obawiam... Może gdyby to było kolejne dziecko, spokojniej podchodziłbym do tematu :)

LillaMy, marti_88 lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez na pupie i na udach mam a na brzuchu nie wyszedł ani jeden ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:50

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Kika5 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Rutelka, koło mnie możesz dopisać: Warszawa, lat 30. W czerwcu stuknie mi 31, ale to bedziemy sie martwic aktualizacja dopiero w czerwcu :)
    Kkkąaarrr to jesteśmy ten sam mc i rok. Mi również w czerwcu stuknie 31 ;)

315f2c661565b20785de22754f990710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    RUTELKA a ten krwiaczek gdzie się umiejscowił, względem maluszka? ja tez sie denerwuje krwiakiem, nie chce zniknąć ... no-spa to z racji krwiaka? tez dostalam (w tabletkach) ale nie biorę... obniza cisnienie i lecę po niej totalnie...

Głowa do góry... grunt ze dzidzia pieknie rosnie, serduszko bije, jest cudnie <3 a krwiak sie wchlonie !

Krwiak jest powyżej pęcherzyka płodowego, ale na tyle blisko, że odkleja pęcherzyk płodowy od ścianki macicy przez co pęcherzyk się bardzo wydłużył (jest cienki i długi). Pani doktor mówi, że wszystko będzie dobrze, że twardziel z tego zarodka i skoro do tej pory się utrzymał to da radę i dalej jak już jest z dnia na dzień coraz większy. Mam nadzieję.
    No spę biorę przez krwiaka, bo ciągle mnie brzuch boli, a to nie wskazane, bo macica się kurczy, a nie powinna.

Byłam dziś u gin na NFZ lokalnie. Wyobraźcie sobie, że odmówił prowadzenie tej ciąży, bo to ciąża zagrożona i podobno on zwykły gin w przychodni w pipidówku dolnym nie może prowadzić ciąży zagrożonej i obciążonej mutacją genu. Kazał mi się zapisać do patologa ciąży. To mówię mu, że zapisana jestem do patologa na Karową, ale pierwsza wizyta na 19 kwietnia, a to będzie już 15tc (trochę późno jak na pierwszą wizytę na NFZ ciążową). Rozłożył ręce. Masakra jakaś.
    Obdzwoniłam dziś pół Warszawy.
    Udało mi się zapisać na pierwszą wizytę w ciąży do lekarza w szpitalu na Inflanckiej na 3.marca. Eh z tym NFZ-em.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później was dziewczyny nadrobię, bo jeszcze muszę jechać do pracy oddać zwolnienie.
    Znów kilka stron do przeczytania :D

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Krwiak jest powyżej pęcherzyka płodowego, ale na tyle blisko, że odkleja pęcherzyk płodowy od ścianki macicy przez co pęcherzyk się bardzo wydłużył (jest cienki i długi). Pani doktor mówi, że wszystko będzie dobrze, że twardziel z tego zarodka i skoro do tej pory się utrzymał to da radę i dalej jak już jest z dnia na dzień coraz większy. Mam nadzieję.
    No spę biorę przez krwiaka, bo ciągle mnie brzuch boli, a to nie wskazane, bo macica się kurczy, a nie powinna.

Byłam dziś u gin na NFZ lokalnie. Wyobraźcie sobie, że odmówił prowadzenie tej ciąży, bo to ciąża zagrożona i podobno on zwykły gin w przychodni w pipidówku dolnym nie może prowadzić ciąży zagrożonej i obciążonej mutacją genu. Kazał mi się zapisać do patologa ciąży. To mówię mu, że zapisana jestem do patologa na Karową, ale pierwsza wizyta na 19 kwietnia, a to będzie już 15tc (trochę późno jak na pierwszą wizytę na NFZ ciążową). Rozłożył ręce. Masakra jakaś.
    Obdzwoniłam dziś pół Warszawy.
    Udało mi się zapisać na pierwszą wizytę w ciąży do lekarza w szpitalu na Inflanckiej na 3.marca. Eh z tym NFZ-em.
    Nie to sie w głowie nie mieści... ale moze i dobrze ze powiedzial ze jest lekarzem tylko z nazwy :/ niefajnie by bylo powierzyc takiemu ciążę... a tak przynajmniej wiesz ze to dupa nie lekarz
    Dziecko z dnia na dzien wieksze, silniejsze, bedzie dobrze!
    U mnie krwiak jest 5x4mm ale zlokalizowany poniżej, zaraz przy ujściu i lekarz mowi ze nie zagraza dziecku ale jak ogladal krwiaczka to pierwsze co to powiedzial ze mam zakaz denerwowania sie, przemeczania, wysiłku itp
    Tylko mnie siedzenia na tylku wykancza, plecy bolą, nie lubię...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, jestem w ciężkim szoku.
    W sumie może to i lepiej, że od razu ocenił siły na zamiary i stwierdził, że nie da rady niż jakby miał coś przeoczyć.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Papp-a to jest USG + krew. Potem mądre głowy biorą jedno i drugie i analizują. Efektem jest dokument, który wrzuciła LillaMy :)

Noe do końca się zgodzę - usg prenatalne to usg + taki wydruk, jak ktoś tutaj wrzucił, szacujacy jakie jest ryzyko w stosunku do wieku matki i ryzyko skorygowane - czyli po dokonanym usg. Test pappa to pobieranie krwi i z wcześniejszym usg dostaje się dodatkowy opis.
    Ja w ciąży miałam tylko usg prenatalne, mój gin powiedział, że jeśli wyszloby podwyzszone ryzyko to wtedy warto robic pappa. Wiem też, że sa przypadki, kiedy jest ono refundowane ( chyba wiek matki i schorzenia wystepujace w rodzinie).

LillaMy lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w zaleznosci od wieku jest jakies tam statystyczne ryzyko... a usg ktore nam robią ma na celu odniesienie się do tejże statystyki dotyczacej danego wieku tak?
    Wynik usg wplywa , koryguje statystyczne ryzyko, dobrze rozumiem?

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka dokladnie - pierwsze ryzyko odnosi się tylko i wyłącznie do wieku matki, a skorygowane - mówi, co wychodzi z usg, czyli twoja konkretna ciaza. Najczęściej skorygowane jest znacznie mniejsze od tego pierwszego.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Anulka dokladnie - pierwsze ryzyko odnosi się tylko i wyłącznie do wieku matki, a skorygowane - mówi, co wychodzi z usg, czyli twoja konkretna ciaza. Najczęściej skorygowane jest znacznie mniejsze od tego pierwszego.
    czyli zamiast mnie zestresowac to poprawi mi humor :) o to mi wlasnie chodzilo :)
    bo z racji wieku ryzyko odgórnie bedzie wyzsze, tak juz jest i tyle... ale po badaniu usg okazuje sie ze wszystko gra i nie jest jak przewiduje się sądząc tylko po wieku... ok :)
    <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin, tak, masz racje. Napisalam w zbyt dużym skrócie :) chodziło mi o to, że jeśli decydujesz się na PAPPa to jest nie tylko usg, ale jeszcze pobierają krew

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Dzień Dobry Wszystkim

Anoolka Gratuluję kolejnego cudu :)

Edit.

Tyle się napisałam a dodało mi tylko początek ..
    Pisanie z tel. Jest beznadziejne ..
    Lilamy cud to będzie jak się dziecko urodzi z tej ciąży ;) A tak serio to cały czas plamię z rozciągliwym śluzem, takim jak przed owulką i tak jakoś jestem pesymistycznie nastawiona, jestem prawie pewna że nic z tej ciąży nie będzie, jakoś takie mam przeświadczenie od samego poczatku. Na dodatek nie mogę brać acardu ani luteiny bo karmię malucha a nie mam siły go odstawić bo jestem tak chora że ledwo żyje.

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ